Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davulda kondisyon sorunu
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davulda kondisyon sorunu

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
klismenes

MesajTarih: Pts 03.03.2008 20:41    Mesaj konusu: Davulda kondisyon sorunu Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar çalma süresi 2 saate yaklaştıkça oluşan bir güçsüzlük sorunum var özellikle bacaklarda... Bu durum bir süre sonra ritm kaçırma, şarkının twinli kısımlarının hızını yakalayamama (yakalasam da tam ritme oturtamama) gibi sorunlar yaşatıyor. Şu anlık stüdyo dışında çalmadığım için önemsemedim fakat ilerki zamanlarda topluluk önüne cıkabilme ihtimalini düşününce çözüm arayışına girdim. Grup içerisinde herkes okulla uğraşmak zorunda olduğundan haftada bir kez 2 saat olarak prova yapabiliyoruz... Evde veya günlük yaşamda uygulayabileceğim yöntemler var mı? Sizce bu durumu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
Saygılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
vas

MesajTarih: Pts 03.03.2008 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evde bacaklarını güçlendirmek için bir pedal birde çalışma pedi alabilirsin (pedal için olan çalışma pedlerinden). Belkide pedalı kullanırken ayak hareketini yanlış yapıyorsundur. Bir kaç video izleyip kendi çalış şeklin ile karşılaştır. Bunun için mike portnoyun "liquid drum theater" eğitim videosunu tavsiye ederim. Son tavsiyem ayakkabı seçimi konusunda, eğer bot ile çalıyorsan hemen vazgeç derim. Bot gibi ağır ve ayak hareketini kısıtlayan bir ayakkabı ile davul çalmak kadar işkence bir şey yoktur.

Düşündüm de steve smith'in eğitim videosu daha uygun olur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
klismenes

MesajTarih: Pts 03.03.2008 21:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öneriler için teşekkürler hocam Wink
Şimdi ilk işim vuruş şeklime dikkat etmek olcak... Ayakkabı konusunda sorun yok rahat ayakkabı ile (hatta coğu zaman onu da cıkararak) calıyorum Smile ama vuruş tekniğim yanlış olabilir en kısa zamanda onu düzeltmeye bakacağım... Ağırlık ile gezmeyi denemiştim ama pek etkili olmamıstı bir de pedi denesem hiç fena olmayacak Smile
tekrar teşekkürler,
saygılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kalcifer
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 15:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayrıca sorun sadece caldıgın ayaykkabı vb. deil.Yaptıgın tarzada calan ve iyi olan davulcuları takıp et.Onların teknıklerını karsılastırman cok faydalı olur senın için.Bıde twınde ayaklarını kaldırmadan calmaya calıs cok daa yuksek hızlara cok daa az enerjı harcayarak cıkarsın.
Başa dön
pick-up

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 22:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kalcifer demiş ki:
ayrıca sorun sadece caldıgın ayaykkabı vb. deil.Yaptıgın tarzada calan ve iyi olan davulcuları takıp et.Onların teknıklerını karsılastırman cok faydalı olur senın için.Bıde twınde ayaklarını kaldırmadan calmaya calıs cok daa yuksek hızlara cok daa az enerjı harcayarak cıkarsın.
Kaldırarak olmasın o Very Happy Very Happy
Başa dön
hellboy_1791

MesajTarih: Sal 13.05.2008 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mrb daha önceki başlığım bu başlıktan dolayı kilitlenmiş.gelelim problemime

davul çalmaya yeni yeni başladım.davulumda var.müziğin ritimlerini biliyorum öğreniyorum.fakat ayağımdaki porblem nedeniyle ritimi batırıyorum.bildiğimide çalamıyorum. çok güçsüz geliyo bacağımın üst kısmından destek alamıyorum.saydıramıyorum.napıcam böle bunalımdayım yardım edin

ritimlekalın...
vas

MesajTarih: Sal 13.05.2008 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Forumda kırık programlara ait linkler vermek bunların indirme yöntemlerini anlatmak yasaktır. Bunun tekrarı halinde siteden uzaklaştırılacaksınız.
Başa dön
studyodream

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pick-up demiş ki:
kalcifer demiş ki:
Kaldırarak olmasın o Very Happy Very Happy

Kaldırmadan derken bacak komple kalkmasın yani Smile
Sadece çok güçlü vuruşlar için kaldırmak lazım.
yoksa çabuk yorulursunuz.
Başa dön
vas

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Forumda kırık programlara ait linkler vermek bunların indirme yöntemlerini anlatmak yasaktır. Bunun tekrarı halinde siteden uzaklaştırılacaksınız.
Başa dön
Brokenstick

MesajTarih: Sal 24.06.2008 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çalma süreni arttırmalısın tek başına stüdyoda olduğun zamanlarda kendini yormaya çalış sert vur kicklere twinleri bastıra bastıra olduğundan daha sert at. haftada 2 saat stüdyon var sa 2 haftada 1 saat falan bunu yap. Stüdyoda kolaylaşacak işin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
hellboy_1791

MesajTarih: Prş 24.07.2008 23:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben kick vuruşlarını tek olaraktan ard arda atamıyorum sorunum bu bunu nasıl halledicemm???
hellboy_1791

MesajTarih: Sal 12.08.2008 14:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yokmu bana ayrdım edicek davulcu abiler yhaa Crying or Very sad
Royal_Flush

MesajTarih: Sal 12.08.2008 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

olabildiğince taburenin önüne oturun, üst bacak boşta kalınca daha güçlü devinim sağlıyor. Kas yapmaya bakın, başka türlü olmaz. Tatilde kumda koşun, şehirde koşun, yokuş tırmanın, eskrim yapın vs vs...
hellboy_1791

MesajTarih: Çrş 13.08.2008 10:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

saolun:)
agmed

MesajTarih: Çrş 13.08.2008 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten de imkanın varsa kumda koş çok fena kuvvetlendiriyo bacakları.
Royal_Flush

MesajTarih: Çrş 13.08.2008 14:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir de tek ayak seri vuruş için burun topuk tekniği var, özellikle 2li seri vuruş yapmak için ideal ama kesinlikle çok çalışılması gerekiyor.

Bir de en çok bacak geliştiren olaylardan biri kesinlikle eskrim. E tabi herkesin yapacak zamanı ve imkanı yok ama silahsız ekipmansız sadece yürüyüşünü çalışsanız bile (haftada 3 gün 3er saatten 1 senede kolon gibi bacak yapıyor) inanılmaz faydası olur.

Kumda koşmak ise ayrı bir güzellik. Kızgın kumlardan serin sulara onyüzbinmilyon davulcu!
hellboy_1791

MesajTarih: Prş 14.08.2008 13:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sağ ayak bileğini nasıl güçlendirebiliriz? denge kurmakta zorlanıyorum.tamam bacağı koşu yaparak güçlendiricem.bilek?? oda onunla beraber olur mu? daha önce çok koştum bi faydası olmadı bileğime.
agmed

MesajTarih: Pzr 17.08.2008 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En basitinden sanırım bol bol egzersiz işine yarayacaktır.
Extacy617

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 11:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

davula ve tabureye oturuş pozisyonun çok önemlidir eğerki davula oranla taburen alçaktaysa ayağını kaldırıp indirmen seni daha çok yoracaktır bacağın üst kısmı ve alt kısmı yani dizden itibaren bacağının kırılma açısı minimum 90 derece olmalıdırki dizlerin yukarda kalıp bacağının üst kısmı sana ağırlık yapmasın...uzun süre topuk yerde çaldım ve bu tarz kaval kemiğinde bazen şiddetli bi ağrı yaratabiliyor ayak kaldırmak her zaman daha iyi...çaldığım grubun konserleri doğal olarak 1.5 saati geçmiyor ancak geçen sene yarım dönem bar grubunda 4 saatlik program çıkarınca kondisyonumun arttığını hissettim bar grubu tavsiye ederim Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız