Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - LesPaul manyetik değişimi-acil yardım
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

LesPaul manyetik değişimi-acil yardım

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
LesPaul-Elitist-Goldtop

MesajTarih: Çrş 18.06.2008 16:27    Mesaj konusu: LesPaul manyetik değişimi-acil yardım Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar merhaba, acil yardıma ihtiyacım var.
Elimde bir Epiphone Elitist LesPaul Goldtop var, köprü manyetiğini bir Gibson Burstbucker #2 ile değiştirmek istiyordum, ama bi yerden şöyle bi bilgi geldi ki, Gibson ile Epi'lerin manyetik boyutları farklıymış diye....Bunun doğruluğunu teyit etmek istiyorum. Bir de eğer ki öyleyse, bu bana büyük bir problem olarak mı geri döner?

Saygılar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DrB

MesajTarih: Çrş 18.06.2008 17:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ölç!

Köprüde tellerin (ve de vidaların) aralığı 50mm gibi ise o zaman problem yok, çünkü gibson BB'ler tamı tamına 50 milimetre (ki f spaced veya trembuckerlar da 52mm olur).

B Wink
LesPaul-Elitist-Goldtop

MesajTarih: Çrş 18.06.2008 18:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cevabın için sağol, ama tel ve vidaların yüksekliği ayarlanabilen bişi değil mi? Bir de manyetiklerin genişliği problem teşkil eder mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mfikret

MesajTarih: Çrş 18.06.2008 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yükseklikten bahsetmiyor ki.Alt ve üst tel arasında 50 mm varsa demiş.Yani manyetiğin genişliği ile tellerin genişliğinin uyması sorun.Ki uymasada görüntü dışında pek fark oluşmaz "bence"
LesPaul-Elitist-Goldtop

MesajTarih: Çrş 18.06.2008 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamam, yanlış anlamışım, ölçtüm bu anlamda bi sorun yok, yalnızca yeni manyetiğin yayları orjinaline göre daha uzun bir de kalınlığı orjinal manyetikten daha az....
Ya aslında her şey çok güzeldi, ne zamanki Gibson'un teknik servisinden bi adamla mailleştim adam büsbütün kafamı karıştırdı, diyor ki boyutları aynı olmadığından sorun yaşarsın, değiştirme
LesPaul-Elitist-Goldtop

MesajTarih: Prş 19.06.2008 9:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sonuç olarak: Gibson BB manyetik ve Epiphone Stock manyetiğin vida aralıkları eşit, genişliği eşit. Gibson'ın kalınlığı Epi'ye göre daha ince...Bu sonuçlarla başıma bi iş açmadan Epi manyetiği Gibson ile değiştirebilir miyim?
MidnightOil

MesajTarih: Prş 19.06.2008 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Usta nerden kaça aldın Elitist'ini?
Malum memlekt'te yok....
LesPaul-Elitist-Goldtop

MesajTarih: Prş 19.06.2008 13:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bundan beş yıl önce mi ne, Zuhal'e bi tane düşmüştü, şimdi yok biliyorum....

Da benim sorunum hala çözülmedi, yok mu yorum yapan?
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız