Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - power lambaları değiştirmek için yardım
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

power lambaları değiştirmek için yardım

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
jandas90

MesajTarih: Pts 09.06.2008 1:06    Mesaj konusu: power lambaları değiştirmek için yardım Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar sorum şu ki amfinin lambalarının değişme zamanı geldi ve 4 preamp 2 de power lamba var fakat preamp lambaları normal takılıyormuş fakat power lambalarda bir ayar gerekiyormuş bunu bilmiyorum ben illada yapılması gerekli bi ayarmıdır bu yada ben evde kendim yapabilirmiyim bu ayarı bunu sormak istiyorum? sağolun şimdiden......çünkü amfi gerçekten çok büyükte eğer evde yapılıyorsa çok iyi olur benim için
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
maresal

MesajTarih: Cmt 14.06.2008 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sanırım bias ayarından bahsediyorsun.Eğer elektronikten anlamıyorsan bunu evde senin yapman zor. Yapılması gereklimidir orası sana kalmış.Bazı gitaristler bias voltajı biraz düşük olduğunda veya biraz yüksek olduğunda daha iyi tonlar çıktığını düşünürler.Ama lambanın ömrü kısalır.
LuciferioN
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 18.06.2008 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bias ayarı en genelde lambanın parlaklığını ayarlamaktır... Amfinden çıkan lambanın aynı marka ve modelini kullanacaksan tekrarda sanırım yaptırmana gerek yok...
LnTh

MesajTarih: Prş 19.06.2008 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

LuciferioN demiş ki:
Bias ayarı en genelde lambanın parlaklığını ayarlamaktır... Amfinden çıkan lambanın aynı marka ve modelini kullanacaksan tekrarda sanırım yaptırmana gerek yok...

Her lambanin bias ayari ayni deil ne yazikki. Yine de ayar yapilmasi gerekir.

Kullandigin amfi Mesa Boogie'den baska bir markaysa anlayan birine goturmeni tavsiye ederim jandas. Eger Mesa Boogie kullaniyosan tubestore.com gibi bir yere email atip ordan siparis verebilirsin. Mesa Boogie'lerin bias ayarlari sabit oldugundan ve lamba satan online dukkanlar bu ayarlari bildiginden ona gore lamba gonderirler. Ama dedigimiz gibi diger sabit ayari olmayan amfilerde her daim ayar gerekir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız