| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
mfikret

|
Tarih: Cum 13.06.2008 23:08 Mesaj konusu: |
|
|
akustik tını olarak gelsebile,amfide hiç cızırtı gelmemesi lazımdır.Eğer geliyorsa ya sap yada köprü ayarı bozuk demektir... _________________ satılık RP100A-MANYEtik--gigbag |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
justaperfectday

|
Tarih: Sal 17.06.2008 17:38 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında tele çok kuvvetli basmadıkça akustik olarak da hiç cızırtı gelmemesi ideal olanıdır ama bunun için de tel yüksekliğini biraz arttırmak gerekiyor. Telin titreşmesi için boşluğa ihtiyacı vardır ve titreşen tel bir sonraki frete temas ederse titreşim süresi azalır, sesin berraklığı ve sustaini azalır. Kuvvetli vuruşlar ve sert pena darbelerini seven gitaristler yüksek tel ayarıyla çalmalı. Özellikle strat tipi tek manyetikli gitarlarda yüksek tel ayarı ile düşük ayar arasında belirgin ton ve netlik farkı oluyor (deneyin).
Ayrıca kendi düşünceme göre bir gitarist gitarın tüm ayarlarını (sap ayarı dahil) kendi yapabilmelidir. Atla deve değil gerçekten, güven aralığı geniş olan bir ayar. Çok abartmazsanız ne sap atar ne de truss rod kırılır. Tavsiyem truss rod ile oynayın arkadaşlar, öğrenin. Sonra en doğru bulduğunuz ayarı gitar ustasına gösterin ve ''bu benim için en iyi ayardır hocam, bir de sen bakar mısın?'' deyin. O gerçek bir usta ise ''Senin için en doğrusu buysa olmuştur ayar'' demelidir.  _________________ Ibanez AS103 NT, Squier Standard Strat, Marshall MG30DFX, GT-8, OD-3, Marshall BB-2 |
|
| Başa dön |
|
 |
mfikret

|
Tarih: Sal 17.06.2008 17:44 Mesaj konusu: |
|
|
tabi hiç cızırtı gelmemesi gerekir ama rahatlık bakımından,tellerin tuşeye yakın olması bakımından "bana göre" makbul olan normalde cızırdasa bile amfide cızırdamamasıdır.Yani tellerin minimum yükseklikte olmasıdır.Tabi herkese göre bu değişir.Ama genel kanı olarak tellerin aşağıda olması makbuldür.Ayrıca her gitarist sap-köprü-entenasyon vs ayarlarını kendi yapabilmeli konusuna katılıyorum. _________________ satılık RP100A-MANYEtik--gigbag |
|
| Başa dön |
|
 |
lovecraft Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 17.06.2008 19:11 Mesaj konusu: |
|
|
| SwaLLoweD demiş ki: | | Sap ayarı yapılan somunun sertliğini takip etmesi de zordur.. (Çünkü biraz oturmuş saplarda, daha ilk çeyrek turdan itibaren zorlanma hissedersiniz).. Deneyimli kişiler truss rod'un nerede gerçekten zorlandığını tahmin edebilirler.. |
Şunu biraz daha açabilir misin ? Ne zaman sapın, ne zaman truss rod'un zorlandığını anlamamın bir yolu var mı ? |
|
| Başa dön |
|
 |
ornapsen

|
Tarih: Çrş 18.06.2008 10:37 Mesaj konusu: |
|
|
15 -17 nci perdelere basıldığında ,kalın tellerde özellikle , akort bozuk gibi geliyor. Ancak boş tellere göre yaptığım akort tam. Bu ayarsızlık sap ayarının bozuk olması ile alakalı olabilir mi? _________________ cort m600 , zoom 505 1 :I , bilgisayar hoparlörü , |
|
| Başa dön |
|
 |
lovecraft Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 18.06.2008 12:29 Mesaj konusu: |
|
|
| ornapsen demiş ki: | | 15 -17 nci perdelere basıldığında ,kalın tellerde özellikle , akort bozuk gibi geliyor. Ancak boş tellere göre yaptığım akort tam. Bu ayarsızlık sap ayarının bozuk olması ile alakalı olabilir mi? |
Sap değil, entonasyon. Ama tabi sap da ayarsız olabilir, fakat senin birinci sorunun entonasyon. Şunu bi oku:
http://www.projectguitar.com/tut/intonate.htm |
|
| Başa dön |
|
 |
ornapsen

|
Tarih: Çrş 18.06.2008 22:21 Mesaj konusu: |
|
|
| lovecraft demiş ki: | | ornapsen demiş ki: | | 15 -17 nci perdelere basıldığında ,kalın tellerde özellikle , akort bozuk gibi geliyor. Ancak boş tellere göre yaptığım akort tam. Bu ayarsızlık sap ayarının bozuk olması ile alakalı olabilir mi? |
Sap değil, entonasyon. Ama tabi sap da ayarsız olabilir, fakat senin birinci sorunun entonasyon. Şunu bi oku:
http://www.projectguitar.com/tut/intonate.htm |
Teşekkür ederim.. Pek yabancı dil yok ama sorunun ismini öğrenmiş oldum sağol |
|
| Başa dön |
|
 |
TimeWontTell Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 19.06.2008 2:04 Mesaj konusu: |
|
|
Tüm tellerde varsa o durum sap ayarı da yapman gerekir.
Yok 1-2 tel o kadar dersen o tellerin entonasyonuna bakar geçersin.
Bazı gitarlar da vardır, istediğin kadar ento. düzelt,sap ayarı yap,action düzelt yine kıvama gelmez.Bu yüzden ucuz gitarlardan kaçınmak lazım. |
|
| Başa dön |
|
 |
ornapsen

|
Tarih: Prş 19.06.2008 19:10 Mesaj konusu: |
|
|
| yok sadece kalın tellerde var. bariz belli ediyor zaten kendini. linki inceledim bir zamanlar floydrose un her parçasını, çıkabilen vidasını söküp temizlerdim sanırım o zaman bozuldu. açıkçası onların da ne işe yaradığını merak ediyordum |
|
| Başa dön |
|
 |
|