Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türk Berberin Başı Kesilecek.
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türk Berberin Başı Kesilecek.
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
marzaleka

MesajTarih: Cum 09.05.2008 16:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu araplar insan olmayı hiçbir zaman başaramayacak.bence bunlara bi tane daha peygamber lazım.
aksuvar

MesajTarih: Cum 09.05.2008 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

marzaleka demiş ki:
bu araplar insan olmayı hiçbir zaman başaramayacak.bence bunlara bi tane daha peygamber lazım.

yahu bütün peygamberler orada doğmuş zaten ne peygamberi daha...yoksa din enflasyonu olur... Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
marzaleka

MesajTarih: Sal 13.05.2008 18:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi de bunlarla işbirliği yapan ahmaklar var.yahu bu araplar değil mi ki kuzey ırakta kürtlerle işbirliği yapıp türkmenleri yurtlarından süren? pislikler Evil or Very Mad
arkhanson

MesajTarih: Pzr 18.05.2008 19:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

suudi arabistan'ı yöneten suud ailesi vahhabidir.
vahhabilik de osmanlı devleti devrinde sapkın mezhep olarak görülüyordu. çok katı kuralları vardır mezhebin. muhammed bin abdülvahhab suud devleti'nin temellerini atarken osmanlı ile epey cebelleşmiştir ve sonunda ingiiz güdümündeki, himayesindeki suud ailesi başa geldi.
yani siz şimdi burada araplara sövüyorsunuz da bu arabın sünni olanı var, şii olanı var, vahhabi olanı var, hristiyan olanı var. illa sayıp söveceksen suud ailesine söv, kral abdullah'a söv.. şimdi burada 300-400 milyonluk bir arap alemine ve onun geçmişine, peygamberimizin mensubu bulunduğu milliyete küfretmenin anlamı va mı? şimdi kimisi çıkar sorar, arap milletine kutsal mı diyorsun diye, öyle söylemiyorum ama lafın da nereye gittiğine, nereye dokunduğuna dikkat etmek gerek.

neyse gelelim idam meselesine..
şimdi ben şunu idrak edemiyorum, abdullah gül devreye girsin denildi. ne yapacak bu adam, telefonla görüşecek, bürokratik yollarla temasa geçecek sonunda kraldan rica minnet berberin sağ salim teslim olunmasını sağlayacak.
ama burada bir yanlışlık görmüyor musunuz?
şimdi sen bir suudi arabistan vatandaşı olarak devletinin adaletine güvenin kalır mı?
şimdi basından takip ediyoruz, dtp davalarında ya da akp'nin kapatılma davasında ab oldukça etkili. davalar hakkında ileri geri konuşuyorlar ve davanın kendi çıkarları doğrultusunda olması için ellerinden geleni yapıyorlar.
şimdi yargı bundan etkilense ve AB rica etti, biz de şunu şöyle yapıyoruz dese, o adaletin bağımsızlığı kalır mı, o mahkemelerin meşruiyeti tartışmaya açılmaz mı?
tabi şimdi bu konuda konuşmak çok zor. söz konusu olan bir insanın hayatı. tabii ki evine sağ salim dönmesini istiyorum. ama bence türkiye cumhuriyeti devletinin bürokratik organlarının, dışişlerinin yapması gereken davanın adil yargılanmasını istemektir. hem suud işine pek karışılsın istemez, özellikle türklerin. o yüzden bu ilgi alakanın ters tepebileceğini de düşünüyorum.
strinzi

MesajTarih: Pzr 18.05.2008 20:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu olayı yapan kişi bir Amerikalı olsaydı sizce ne olurdu arkadaşlar ? Elini kolunu sallaya sallaya ülkesine dönerdi. İşte burada durup düşünmek lazım. Bu ülkenin insanları üvey evlatmı.
"Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... ''
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
marzaleka

MesajTarih: Çrş 21.05.2008 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne olursa olsun,bence o Türk idam edilmeyecektir.aksi halde bizimkiler de onların cezasını kesiverir.

ayrıca arkhanson,sana kısmen katılıyorum.mezhep farkından dolayı genel bir terbiyesizlik yapmış olabilirim ama olur o kadar.arapların etnik ayrımlarından haberim yoktu,cahilliğime ver ok? Laughing Laughing Laughing
gorona_garleli

MesajTarih: Çrş 21.05.2008 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bencede idam edilmeyecek.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
db

MesajTarih: Pts 02.06.2008 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tarihte de görüldüğü üzre türklere en çok zarar veren araplardır, aynı dini temsil ediyor olmamıza rağmen... eğer bir ülkeye gidip orda yaşacağım diyorsan göze alman lazım bazı şeyleri ve çeneni tutman lazım tutmayıp cengaverlik yaparsan bunlar gelir başına... tek başına bir ülke de baş kaldırmak öyle bir işe yaramaz bunu gruplar bile yapınca bir b.. a yaramıyor da sen mi değiştiricen arap kültürünü azıcık akıllı olun... türklük ve din mezusuna gelince ansiklopediyi açtığınız da ülkelerin dini yönetim sistemine baktığımızda dini müslüman olarak gözüken bir ülkeyiz çünkü osmanlının küçültülmüşüdür Türkiye, hal böyle olunca tüm dünya da Türk deyince müslüman etiketi yapışıverir üzerinize siz müslüman değilim deseniz de!!! eee biraz bunada alışkın olmamız lazım bu ülkede yaşıyorsanız hoşunuza/hoşumuza gitmese de toplumumuz gerçeği bu çoğunluk müslüman... ama müslüman olmayan Türk olmayacak demek te biraz garip olur .... müslüman olmayan türkler bence alınmasın çünkü dünya da oturmuş işleyen bir sistem var ve her ülkenin kanunu nizamı dini yönetimi vs bir düzen sözkonusu, tüm dünya da bu böyle ...
kosovian

MesajTarih: Pts 02.06.2008 18:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilâkis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü, Muhammedin kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu.

Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammedin dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükseltilmesine hasretmeye mecburdurlar. Bununla beraber, Allaha kendi milli lisanlarında değil, Allahın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allaha ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti birçok asırlar, ne yaptığını bilmeksizin, adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuranı ezberlemekten beyni sulanmış, hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık, cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile müdhiş bir muamma halinde kalan, dini, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupada Allah kelimesinin ilâhî parolası altında Hıristiyan milliyetleriylerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar ne de onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısırda, belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi, hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. Gâh şarka, cenuba, gâh garb veya her tarafa birden saldıra saldıra, Türk milletinin Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlarını, benliğini unutturacak Allahla mutevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet vermeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vat ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden dini hissi; dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve küşayişiyle, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün milli hissi, artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk, cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra…"

Mustafa Kemal Atatürk
Zeratul
"Gündem" mod.

MesajTarih: Pts 02.06.2008 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Suudi Arabistan'da 'Peygambere küfrettiği' şüphesiyle tutuklanan Türk vatandaşı Ersin Taze serbest bırakıldı. Cihan muhabirinin Riyad Büyükelçiliği'nden aldığı bilgiye göre Suudi Arabistan'da 11 yıldır berberlik yapan Taze, bugün öğleden sonra serbest bırakıldı.
kaynak : http://www.haberturk.com/haber.asp?id=78038&cat=180&dt=2008/06/02
marzaleka

MesajTarih: Pzr 08.06.2008 22:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tahminlerimiz tuttu,sonunda serbets bırakıldı.
gorona_garleli

MesajTarih: Pts 09.06.2008 12:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

serbest bırakılışının üstünden 1 hafta geçti ama kimsede kıpırdama yok. şimdi aksini yani kötü olanı düşünelim. berber idam edilseydi bu forumdan birçok kişi ayaklanıp "bi idamı önleyemediler" "abdullah gül suudi kralın ayağına gitmeyi biliyorda bu işi niye beceremedi" gibisinden saçmasapan birçok yazı yazılacaktı. neyseki öyle yazılara yol verilmedi..

neyse efendim, geçmiş olsun hemşerimize. şimdi doya doya küfretsin neye istiyosa diyecem ama dili yandı garibimin..
Başa dön
Josephking_1903

MesajTarih: Pts 09.06.2008 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

niye böyle bir yorumda bulunmaya ihtiyaç duydun? biraz garip değil mi olmamış hadiseler üzerinden "öle veya böyle olsaydı eleştiriler gelirdi" demek, acaip geldi bana biraz...
anti parantez şunu da ekliym, ben şahsen senin dediğin şeyi derdim ve de hiç saçmasapan bir yorum olcağını düşünmüyorum, araplarla bu kadar yakın ilişikilerde bulunan insanların kendi ülkesinin vatandaşını idamdan kurtarması da çok zor bişey olmasa gerek, şu anda zaten olması gereken oldu...
ayrıca bu saatten sonra niye küfür ediyomuş yaa, ona da anlam veremedim bak Smile
Başa dön
reddiye

MesajTarih: Pts 09.06.2008 17:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu adam antakyalı ben de antakyada öğrenciyim Smile burada hep konuşuluyor bu olay sonu neoldu bilmiyorum merakta etmiyorum ama eğer sınırı geçtiysen bir ülkedeysen o ülkenin kurallarına uyman gerekir diye düşünüyorum yani amerikaya gidince ow yea what the fuck man rahatlığındaysan arabistana gidince de adamların senden istediği İSLAMA SAYGI kurallarına uyman gerekir
ha şöyle de bir olay var
orda biri sana kıl olsa cuma çıkışında bağırsa ALLAHA KÜFRETTİ KATLİ VACİPTİR diye
seni kimse alamaz o kalabalığın elinden (:
turist ve trafiğe çıkan herzaman haksızdır.
gorona_garleli

MesajTarih: Pts 09.06.2008 18:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Josephking_1903 demiş ki:
ayrıca bu saatten sonra niye küfür ediyomuş yaa, ona da anlam veremedim bak Smile

şahsen ben o adamın yerinde olsaydım sınırın bu tarafına geçince bangır bangır küfrederdim. e bukadar zahmet çektiysen bunun bi p.çliği olmalı. enazından deşarj olma açısından yani..

ayrıca;

niye böyle bir yorumda bulunmaya ihtiyaç duydun? biraz garip değil mi olmamış hadiseler üzerinden "öle veya böyle olsaydı eleştiriler gelirdi" demek, acaip geldi bana biraz...
anti parantez şunu da ekliym, ben şahsen senin dediğin şeyi derdim ve de hiç saçmasapan bir yorum olcağını düşünmüyorum, araplarla bu kadar yakın ilişikilerde bulunan insanların kendi ülkesinin vatandaşını idamdan kurtarması da çok zor bişey olmasa gerek, şu anda zaten olması gereken oldu...

bu yazında şunu diyebilirim. olayı 2 durumlada sonuçlandığını düşünmek lazım. eğer idam edilseydi o yorumu yapacaktıysan şimdide "helal olsun, adamlar ipden adam aldılar" diyebilmelidir insan enazından.. tabi bu içinden gelecek ki yerini bulacak Smile
Başa dön
Josephking_1903

MesajTarih: Pts 09.06.2008 18:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

söz konusu ülke ile kişisel bağlantıları iyi durumda olduğu için cumhurbaşkanının yaptığı şeyi normal buluyorum, ortada o kadar "helal olsun" denecek bişey yok bence, sen samimi olduğun herhangi bir insandan bişey rica edip te olumlu cevap aldığında etrafındakilerden seni övmesini bekler misin ki? zaten olumlu cevap alma ihtimalin çok yüksektir ve bu beklenen birşeydir, bu hadise de böyle birşey...
bu idam hadisesi için demiyorum belki adam küfretmemiştir ki küfretmediğini söylüyodu, genel konuşuyom şu anda inanan veya inanmayan farketmez, insanların kutsal saydığı kavramlara küfür etmek hiç yakışıklı birşey değil, adam idamdan kurtulmuş, daha neye küfür edecek...
Başa dön
acey

MesajTarih: Sal 10.06.2008 0:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

söz konusu ülke ile kişisel bağlantıları iyi durumda olduğu için cumhurbaşkanının yaptığı şeyi normal buluyorum, ortada o kadar "helal olsun" denecek bişey yok bence, sen samimi olduğun herhangi bir insandan bişey rica edip te olumlu cevap aldığında etrafındakilerden seni övmesini bekler misin ki? zaten olumlu cevap alma ihtimalin çok yüksektir ve bu beklenen birşeydir, bu hadise de böyle birşey...
bu idam hadisesi için demiyorum belki adam küfretmemiştir ki küfretmediğini söylüyodu, genel konuşuyom şu anda inanan veya inanmayan farketmez, insanların kutsal saydığı kavramlara küfür etmek hiç yakışıklı birşey değil, adam idamdan kurtulmuş, daha neye küfür edecek...

Adamın karısı benim kocam küfretmez diyordu.Adam da küfretmedim diyordu.Yok küfretti yok küfretmedi.Ulan ne farkeder.Biri de cıkıp kardeşim küfretti diye idam mı olur diyemiyor.Yani küfretse idam gayet normal tarzında acıklamalar yapıyorlar.Bizim insanlarımızın da bazılarının araplardan farkı kalmamıs.Gördükce utanıyor insan.Irak'ta kaç tane Türk kamyon şoförünün kafasını keserek öldürdüler bu kadar konusulmadı.Medya hakikatan insanları etkiliyor.En azından bir kişi daha kurtulmus.Ailesi cocukları vardı sanırsam.Arkadasın da dedigi gibi bu araplara bir peygamber daha lazım.Özellikle pilavın yenilişiyle ilgili surelerde bekliyoruz bu sefer.
Başa dön
gorona_garleli

MesajTarih: Sal 10.06.2008 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konu övüp övmeme değil, konu "yiğidi öldürüp hakkını verme" meselesi. eğer aksi durumda "beceriksiz ezikler bi adamı kurtaramadılar" gibilerinden yazı yazacaksan böylesi durumda da hakkını vermelisin.

ben küfür konusundan dolayı ipten dönsem inadına inadına sayardım küfürleri. küfürden dolayı adammı asılırmış? ben o adamın yerinde olsam ki zaten hatay lıymış (hatay'da arap çoktur) gider bi arap bulurdum ve sorardım. bu gerzekliğin manası nedir diye? şahsi olmayacak şekilde küfürde ederdim verilecek cevaba göre, öylesine rahatlardım. dedimya deşarj olma durumu biyerde..
Başa dön
Josephking_1903

MesajTarih: Sal 10.06.2008 1:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben küfürden kasıt Allah veya peygambere yönelik olanlarından bahsettim yukarıda sen arap yönetimine yönelik olanından bahsediyon herhalde, neyse anlaşamadık, salla gitsin, kafa ambele gibi Smile
acey; bu arada benim mesajı alıntılamışsın ama ben "küfürden idam olur" diyen bi vatandaş değilim, belirtmek isterim Wink
Başa dön
kosovian

MesajTarih: Sal 10.06.2008 11:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

acey demiş ki:
Arkadasın da dedigi gibi bu araplara bir peygamber daha lazım.Özellikle pilavın yenilişiyle ilgili surelerde bekliyoruz bu sefer.
öldüm bu ifadeye ya Mr. Green yok aga arapları peygamber falan değil anca kitle imha silahları temizler.yüzyıllardır bütün peygamberler adamlara geliyo hiç bişeye yaradığı yok Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız