Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - ibanez mtm2 sustain
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

ibanez mtm2 sustain

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hard_rakI
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 05.06.2008 8:16    Mesaj konusu: ibanez mtm2 sustain Alıntıyla Cevap Ver

mtm2 de floyd rose olmadığı halde kilit sistemi var ve eşiktede floyd eşiği gibi sabit eşik var.fakat bu eşik sustaini etkiler mi arkadaşlar kullanan varsa cevaplasın.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
yutup123458

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 22:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

standar bi floyd rose kadar etkilemez çünki ağaçtan çok fazla parça götürmüyor.
_trivium_

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 9:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yutup123458 demiş ki:
standar bi floyd rose kadar etkilemez çünki ağaçtan çok fazla parça götürmüyor.
standart derken?
yutup123458

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 11:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani gövdenin arka kısmını yay takmak için fazladan oymuyorsun.çünkü yay sistemi yok o köprüde.bunu demek istedim.bir nevi sabit köprü denebilir.
SiLeNoZ

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sustain ne işe yarar arkadaşlar ?

Gitara sahnede, konserde kayıtta falan vurup 20 saniye bekliyor musunuz ?

Yemişim sustaini ton güzel olsun yeter
yutup123458

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SiLeNoZ demiş ki:

yanlış denilemiyecek bi bakış açısı aslında Wink
yutup123458

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet 20 saniye bekleyen arkadaşımız olduğunu sanmıyorum açıkcası.ama bence ritm çalan gitarist için sustain pek fazla önemli değildir.solocu için (tarzdan tarza değişir tabi)gayette önemli bence.kendi adıma konuşayım.vai parçalarını çalarken sustain istiyorum şahsen,gerekli oluyor.tele vurduktan sonra sesin dağılmadan aynı şekilde uzaması kulağa gayet hoş geliyor.kişiden kişiye değişir bu.ben gitarda sustain arıyorum şahsen.ve çok şükür fazlasıyla buluyorum Smile
cowboys_from_hell

MesajTarih: Pzr 21.09.2008 3:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok fazla etkilemiyor kardeş
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yutup123458

MesajTarih: Pzr 21.09.2008 12:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cowboys_from_hell demiş ki:
Çok fazla etkilemiyor kardeş

etkilememesini neye bağlıyorsun??
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pzr 21.09.2008 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hard_rakI demiş ki:
mtm2 de floyd rose olmadığı halde kilit sistemi var ve eşiktede floyd eşiği gibi sabit eşik var.fakat bu eşik sustaini etkiler mi arkadaşlar kullanan varsa cevaplasın.

Mesaj biraz eski ama yine de fikrimi belirtiyim belki bir faydası olur..

Sustain işi çok fazla parametreye bağlı olduğu için, herhangi bi gitarın sustainiyle ilgili yapacağımız muhabbet ancak göreceli olarak fikir verebilir. Yani teoride sustain'i çok iyi olması gereken bir gitarın sustain'i gayet düşük de olabilir, tam tersi de olabilir Smile

Onun için eğer alacağınız gitarla ilgili olarak böyle bir derdiniz varsa bu işin en iyi ve belki de tek çözümü gitarı alıp, ayarlarını yapıp denemektir.. gitarın üstündeki teller, sap ayarı, fretlerin durumu, manyetiğinin yüksekliği, çaldığın ton bunların hepsi sustain'e etki edecek şeyler, iyi veya kötü Smile

MTM serisinde olan köprüde ise bence sustain herhangi bir sabit köprü kadar olmasa da floyd roselu gitarlara göre oldukça yüksek olmalı. Bence işin içine köprü girdiği zaman (hard tail tabir ettiğimiz köprülerden ya da string thru olanlardan değilse) sustain'e köprünün etkisi gövdeye bağlantı şekline bağlı oluyor. Bildiğimiz floyd roselarda 2 tane ufak vida ve yaylarla gövdeye bağlanıyor köprü onun için tellerin titreşimi gövdeye sadece o bölgelerden geçiyor, ve saptan tabii ki. MTM serisindeki köprülerde ise bağlantı yeri çok daha büyük, o yüzden sustain göreceli olarak daha yüksek olmalı, bana göre Smile

SiLeNoZ demiş ki:

Evren selam ederim, ben de aslında senin gibi düşünen insanlardanım, hangi gitarımın sustain'i daha fazla bilmiyorum bile aslında. Tonu iyi olmalı tabii ki . Yalnız arada ufak bir şey var, sustain'i düşük olan gitarda tele vurduğun zaman sesi susturan bir şeyler var demektir. Yani sustain'i uzun olan gitara göre tele çarpan daha çok şey var demek oluyor ve bu da çok kısa süreli olmayan notalarda bazı frekansları yiyor, onun için gitarın tonu nispeten daha az tok, daha cılız oluyor. Ben kuru tonlar kullanmayı seviyorum daha temiz ve dolu duyuldukları için ama böyle tonlar sustain'i düşük gitarlarda dediğim sebepten dolayı nispeten hacimsiz sonuç veriyolar Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SiLeNoZ

MesajTarih: Çrş 01.10.2008 14:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DaveMustaine_64 demiş ki:

Evren selam ederim, ben de aslında senin gibi düşünen insanlardanım, hangi gitarımın sustain'i daha fazla bilmiyorum bile aslında. Tonu iyi olmalı tabii ki . Yalnız arada ufak bir şey var, sustain'i düşük olan gitarda tele vurduğun zaman sesi susturan bir şeyler var demektir. Yani sustain'i uzun olan gitara göre tele çarpan daha çok şey var demek oluyor ve bu da çok kısa süreli olmayan notalarda bazı frekansları yiyor, onun için gitarın tonu nispeten daha az tok, daha cılız oluyor. Ben kuru tonlar kullanmayı seviyorum daha temiz ve dolu duyuldukları için ama böyle tonlar sustain'i düşük gitarlarda dediğim sebepten dolayı nispeten hacimsiz sonuç veriyolar Smile

Berkay selamlar...

Dediğin tamamen doğru. Bu açıdan düşününce haklısın. Ancak genelde herkesin bu açıdan olaya baktığını sanmıyorum. Gitarın akustik sesi kabaca "fade out" olmuyorsa sorun var. Zort diye kesilen bir ses mutlaka köprüden, saptan ve ya eşikten kaynaklı bir sorun olduğunu gösterir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız