| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kenna

|
Tarih: Sal 03.06.2008 18:09 Mesaj konusu: |
|
|
| plaROCK demiş ki: | Arkadaşlar clean ve çok hafif rock için ibanezimin yanına bir telecaster düşünüyorum sizce bu seçeneklerden hangisi sizce(güzel tele soundu da almak istiyorum)
Bu gitarların hepsine de musiciansfriend ten baktım.
1)squier vintage modified thinline telecaster(semi-hollow)
2)squier affinity telecaster
3)BUNA MYDUKKANDAN BAKTIM Squier master tele thinline
sizce hangisi iyi sustain istiyorum ve güzel clean tonları ve boğukta olsa rock.
sizce hangisi? |
Sanırsam squier master tele thinline da 2 tane duncan desinged humbucker vardı, ayrıca neck trough diye hatırlıyorum. Hoş ve maliyetine göre uygun bir gitara benziyor -yine de denemek lazım- ama senin istediğin tele sound'unu iki adet humcuker dan alman biraz zor gibi. Klasik tele konfigürasyonlarına bak. Ayrıca bir arkadaşın belirttiği gibi ben de hss stratocaster hatta direk stratocaster almanı tavsiye ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
sinan3002

|
Tarih: Çrş 04.06.2008 0:38 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben gotich-power metal yapacagım sizce hangi gitar daha iyi gider.genelde sert tonlar ve sololar icin vs.. nedenleriyle birlikte lutfen.. |
|
| Başa dön |
|
 |
gitartiz

|
Tarih: Çrş 04.06.2008 3:01 Mesaj konusu: |
|
|
| sinan3002 demiş ki: | | Ben gotich-power metal yapacagım sizce hangi gitar daha iyi gider.genelde sert tonlar ve sololar icin vs.. nedenleriyle birlikte lutfen.. |
jackson gitarlar sanırsam ton ve görüntü açısından seni tatmin eder manyetik takviyesiyle dahada iyi tonlar alabilirsin gerçi manyetik modifiyesi gerektirmeyen birçok modeli mevcuttur kendilerinin
jackson gitarları hakkında bilgi birikime sahip olmamama rağmen bu gitarın senin için biçilmiş kaftan olacağını zannetmekteyim =D
ilerleyen günlerde gelen yorumların bu doğrultuda olacağını hissetmekle beraber bende o tarzda bir müzik yapsam jackson gitar tercih ederdim
iyi bir araştırma sonucu kafandaki gitarı bulacaksındır eminimki ancak önemli olan gitarın marka modeli değil bununla beraber kullanacağın anfi ve efektördür
saygılar, iyi forumlar. _________________ Gitar @ Playground
IBANEZ-DigiTech-BOSS-MXR-ADD+-WASHBURN |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Çrş 04.06.2008 9:32 Mesaj konusu: |
|
|
| sinan3002 demiş ki: | | Ben gotich-power metal yapacagım sizce hangi gitar daha iyi gider.genelde sert tonlar ve sololar icin vs.. nedenleriyle birlikte lutfen.. |
hemen hemen her gitarla her müzik yapılabilir ama eğer can canlı olsun gümbür gümbür olsun diyorsan şekilede önem veriyorsan dean , esp , bc rich , jackson modellerine bakabilirsin.çift hm olan gitarlar sanırım senin için daha iyi olacaktır.bu gitarlarının hepsinin çok iyi modelleri olduğu gibi çok dayama modelleride var.markadan çok özellikler doğrultusunda hareket etmeni öneririm.forumda bazı arkadaşlar ne ibanezi hocam jackson varken yada jackson alcağıma esp alırım taş gibi gitar gibi yorumlar yapıyor.bence markadan çok model üzerinde yoğunlaşmak lazım.sonuçta bu markaların hepsinin çok iyi gitarları mevcut. |
|
| Başa dön |
|
 |
Blaster_91

|
Tarih: Pzr 08.06.2008 0:54 Mesaj konusu: |
|
|
| beyler lanet olsun ya bi gitar lamak kadar ozr iş yok bişi değeniyorum bi negatfilik çıkıyor illa meraktan soruoyrum custom shop bi esp explorer ne kadar süerede gelir ? |
|
| Başa dön |
|
 |
Blaster_91

|
Tarih: Pzr 08.06.2008 0:54 Mesaj konusu: |
|
|
yanlış yazdğım için pardon  |
|
| Başa dön |
|
 |
vogaumtar

|
Tarih: Cum 13.06.2008 2:26 Mesaj konusu: |
|
|
bende gitara yeni başlıyorum ve çoğu yeni başlayan gibi 300 ytl civarı bi gitar arıyorum
şuan aklıma yatan; Cort 210D, Washburn x10c,Cort x6
sizce hangisi daha iyi?
Not:forumun Arama butonunu kullandım ama alakasız topicler karşıma çıktı.
ekleme:bu arada tarz olarak death metal  |
|
| Başa dön |
|
 |
lovermanJames

|
Tarih: Cum 13.06.2008 17:53 Mesaj konusu: |
|
|
| ESP M-II(neck-thru) almayı düşünüyorum.Aranızda bu gitarı deneyen var mı arkadaşlar? |
|
| Başa dön |
|
 |
gilgamesh_berk

Kayıt: Mar 13, 2006 Mesajlar: 36 Nerden: edirne-tekirdağ-vs
|
Tarih: Sal 17.06.2008 14:57 Mesaj konusu: |
|
|
| selam arkadaşlar elimde 600 ytl civarı bir para var rock metal ve bunun yanında blues çalıyorum.kullanan arkadaşlar marka model önerebilirmi?? teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Çrş 18.06.2008 13:22 Mesaj konusu: |
|
|
Cort evl k4 mü önerirsiniz z4 mü ?
Tek farkları gövde ve köprü galiba, aslında hiç floyd rose kullanmadım böyle bir heves, istek var içimde
Ama bir yandanda korkuyorum floyd dan akort, entonasyon falan.
%49 k4 - %51 z4 en iyi böyle açıklayabiliyorum isteğimi  |
|
| Başa dön |
|
 |
gilgamesh_berk

|
Tarih: Prş 19.06.2008 14:47 Mesaj konusu: |
|
|
| gilgamesh_berk demiş ki: | | selam arkadaşlar elimde 600 ytl civarı bir para var rock metal ve bunun yanında blues çalıyorum.kullanan arkadaşlar marka model önerebilirmi?? teşekkürler |
arkadaşlar biri cevap yazabilirmi?bu hafta gitar alacağımda genelde bu fiyata cort gibi gözüküyorda viva gold 2 yada m600 arasındayım gibi şuan öneri ve değerlendirmelerinizi bekliyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
metafiz

|
Tarih: Prş 19.06.2008 16:57 Mesaj konusu: |
|
|
| gilgamesh_berk demiş ki: | | gilgamesh_berk demiş ki: | | selam arkadaşlar elimde 600 ytl civarı bir para var rock metal ve bunun yanında blues çalıyorum.kullanan arkadaşlar marka model önerebilirmi?? teşekkürler |
arkadaşlar biri cevap yazabilirmi?bu hafta gitar alacağımda genelde bu fiyata cort gibi gözüküyorda viva gold 2 yada m600 arasındayım gibi şuan öneri ve değerlendirmelerinizi bekliyorum |
Arkadaşım blues çalacağım diyorsan M600 uygun.Ama G serisinede bakabilirsin.Bende G260 var.Yalnız G260 metale çok gitmez.Rock-Blues diyorsan uygundur. |
|
| Başa dön |
|
 |
metafiz

|
Tarih: Prş 19.06.2008 17:05 Mesaj konusu: |
|
|
| Monster_YGT demiş ki: | Cort evl k4 mü önerirsiniz z4 mü ?
Tek farkları gövde ve köprü galiba, aslında hiç floyd rose kullanmadım böyle bir heves, istek var içimde
Ama bir yandanda korkuyorum floyd dan akort, entonasyon falan.
%49 k4 - %51 z4 en iyi böyle açıklayabiliyorum isteğimi  |
Floyd Rose lu gitar almak tamamen senin tercihine kalmış birşey.Bana soracak olursan Floyd Rose kesinlikle tercih etmem.Wilkinson VS50 II köprülü bir gitarım var ve şu anda keşke sabit köprülü bir gitar alsaymışım diyorum.Çünkü tremolo kolunu hiç kullanmıyorum desem yeridir. |
|
| Başa dön |
|
 |
gilgamesh_berk

|
Tarih: Cum 20.06.2008 1:36 Mesaj konusu: |
|
|
| metafiz demiş ki: | | gilgamesh_berk demiş ki: | | gilgamesh_berk demiş ki: | | selam arkadaşlar elimde 600 ytl civarı bir para var rock metal ve bunun yanında blues çalıyorum.kullanan arkadaşlar marka model önerebilirmi?? teşekkürler |
Arkadaşım blues çalacağım diyorsan M600 uygun.Ama G serisinede bakabilirsin.Bende G260 var.Yalnız G260 metale çok gitmez.Rock-Blues diyorsan uygundur. |
Cort G260 ta mantıklı bir tercih gibi gelmeye başladı merak ettiğim ilk etapta bu gitarda bir ton sorunu yaşarmıyım biraz idare edip daha sonra bi duncan manyetik (jazz)desteğiyle birşeyler katmak isterim ama bir zaman idare eder??sanırım cevabın için saol |
|
| Başa dön |
|
 |
metafiz

|
Tarih: Cum 20.06.2008 17:15 Mesaj konusu: |
|
|
| Bütçem 600 civarı diyorsan G260 uygun hem birazda paran artar.Ama dediğim gibi M600 ü de tercih edebilirsin.Ayrıca mydukkan da hala düzeltilmemiş, G260 ın yeni üretimlerinin manyetikleri Duncan Designed.Bunu da belirtmek istedim |
|
| Başa dön |
|
 |
gilgamesh_berk

|
Tarih: Pzr 22.06.2008 17:46 Mesaj konusu: |
|
|
| yardımların için saol tekrar teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
CrestFalleN_

|
Tarih: Pts 23.06.2008 11:23 Mesaj konusu: |
|
|
600 ytl civarında bir bütçem var. Cort x6 ve 10-15 wattlık bir amfi almayı düşünüyorum. Ne dersiniz dostlar? Verim alabilir miyim?
Ayrıca orta seviye bir gitarist için bir amfide efektler ne kadar lazım olur bunu da merak etmekteyim.
Daha çok Duman'a yakın müzik yapmak istiyorum ama Metallica vb. de çalmadan da olmaz hani:)
Bilgilendirecek birisi olursa çok sevinirim. _________________ Dört yanım akıllı bir "ben" deli.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Maboula

|
Tarih: Sal 24.06.2008 9:18 Mesaj konusu: |
|
|
600 liran varsa x6 alma bence.. biraz düşün.. ilk gitarın heralde amfiyi burdan biriden 2. el al.. kalanıyla 0 model bir squier telecaster uygun gidersana.. duman diyorsun  _________________ ADANA // Satlık & Takaslık Tertemiz Cort x6 ''2007''
http://www.turkrock.com/ftopic92360.html |
|
| Başa dön |
|
 |
CrestFalleN_

|
Tarih: Çrş 25.06.2008 13:34 Mesaj konusu: |
|
|
| Maboula demiş ki: | 600 liran varsa x6 alma bence.. biraz düşün.. ilk gitarın heralde amfiyi burdan biriden 2. el al.. kalanıyla 0 model bir squier telecaster uygun gidersana.. duman diyorsun  |
Açıkçası 2. el ürün almakla ilgili sıkıntılarım var. Hele internet üzerinden böyle bir şeye kalkışmak zor bence. Güven problemim var biraz. Amfi için ne önerirsiniz? Ne tür bişey almam gerekir. Kaç watt'lık olsa iyi olur, ne gibi özellikleri olması gerekir? 3 yıldır falan akustik gitar çalıyorum ama bu ilk elektrom olacak. Bu konularda epey eksiğim var dolayısıyla.
Teşekkür ederim cevabın için:) _________________ Dört yanım akıllı bir "ben" deli.. |
|
| Başa dön |
|
 |
rebelwolfman

|
Tarih: Çrş 25.06.2008 17:18 Mesaj konusu: |
|
|
400 milyon bütçem var. death metal çalmak istiyorum. bu bütçenin içine amfi, distortion pedalı(veya efekt pedalı) koymak istiyorum.. önerileriniz neler?
efekt pedalı dedim çünkü arada slowa kayma olasılığı olabilir. hep sert takılıcak değiliz ya=) |
|
| Başa dön |
|
 |
|