Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 35, 36, 37  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
vas

MesajTarih: Çrş 28.05.2008 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kırmızılı DW yanıltmasın diğeri onun üst modeli Smile
Eliminator'ün hakkını yedirmem. Kız gibi pedaldır. Ama kayışlı almak dururken neden zincir tercih edilir anlamıyorum açıkçası. Tama'ların tek tip tokmağı mı var? Yoksa ayrı satılan farklı tiplerde tokmakları var mı?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pick-up

MesajTarih: Çrş 28.05.2008 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vas demiş ki:
Kırmızılı DW yanıltmasın diğeri onun üst modeli Smile
Eliminator'ün hakkını yedirmem. Kız gibi pedaldır. Ama kayışlı almak dururken neden zincir tercih edilir anlamıyorum açıkçası. Tama'ların tek tip tokmağı mı var? Yoksa ayrı satılan farklı tiplerde tokmakları var mı?
Biliyoruz abi dw 9000 daha yüksek bir model olduğunu Laughing Ama türkiyede en çok dw kullanılan model 5000 ve 5002 serisi =D Evet eliminator'ın kayışlısı çok iyi ama dış görüntüsü burdan okadar hoş gelmedi =D Tamanın model olarak aynı ama tokmak olarak farklı modeli var.Keçe,taht v.s bunun dışında iron cobraların alt serisinde kullanılan iki tipde tokmak daha var.Yurtdışında en çok iron cobra'larda kullanılan tokmak kullanılıyormuş
Başa dön
Sraylors

MesajTarih: Pzr 01.06.2008 1:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkese selamlar
biliyorum böyle bi foruma kayıt olup ardından hemen böle soru sormaya başlayan tipler pek sevilmez ama zor durumdayım=D
şimdi benim hikayem şu şekilde, yazın davula başladım, 3 ay kadar süre ders aldım, sora okul gereği başka bi şehire taşındım yaz sonundan beri de pratik yapamıyorum, ders de almadım bi daha. ama işte bir şekilde geliştirmek istiyorum, apartmanda oturduğum için de en uygun yolu elektronik davullar diye düşündüm. biraz araştırdım, fiyatları gayet yüksek geldi=D tek o akita marka dışında gördüğüm bütün elektro davullar 1000 liranın üstünde. bu akitayı düşündüm bi süre hani zaten daha amatörüm beni idare eder diye ama herkes pek bi kötülemiş kesinlikle almayın diyolar. diğer taraftan akustik davul fiyatlarına baktığımda 400-500 dolara beni idare edecek davullar var fakat apartmanda oturduğumdan onu da kullanmam imkansız.. böyle berbat bir durumdayım, benim sorum davul çalan arkadaşlar nasıl geliştirdiler kendilerini onu merak ediyorum=D bu arada benim amacım da biraz geliştirip kendimi önce hard rock ardından thrash ardından da hayalim olan bi power metal grubunda çalmak, ama bu şartlar altında nasıl çalışçam bilmiyorum=( önerilerinizi bekliyorum..
şimdiden çok teşekkürler..
Başa dön
pick-up

MesajTarih: Pzr 01.06.2008 11:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yanlış anlamada abi akita'yı artık oyuncakcılar satıyor çok kötü bir davul vereceğin paraya yazık bence akustik davul olarakda maxtone,sunrise,power beat falan alma onlarda akita gibi kötü davullar alıcaksan ikinci el bir yamaha falan al elektronik davul olarak roland bulamazsın epey pahalıdır.Veya yine ikinci el pearl,tama veya yamahanın temiz alt modellerini bulursan hiç kaçırma al derim.Susturmak içinde mesh head veya hq sound off'lar var onlardan al bence epey işe yarıyorlar ama yinede ses yapacak arkadaş davulun altınada 2 kat halı seresen hiç bişey olmaz.Ama bence ikinci el bir yamaha falan al.Yamaha dediğimde sandalye kadar olan modellerinden değil !
Başa dön
drmmr

MesajTarih: Pzr 01.06.2008 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet mesh headlerle evde akustik davulla çalışılabilir...akita makita hikaye..aslında akustik davul dışında gerisi hikaye:) bende pearl elx select war bi tane...özel mesaj at görüşelim satın almayı düşünürsen.
Başa dön
Sraylors

MesajTarih: Pzr 01.06.2008 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya akustik baterilerde ayı gibi oluyo elektroniklere göre ona da yer nasıl bulcam.. yamaha dd55 işime yaramaz mı?=D
Başa dön
drmmr

MesajTarih: Pzr 01.06.2008 22:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaramaz:)zararını görürsün hatta:)
Başa dön
celal5

MesajTarih: Pts 02.06.2008 12:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar roland v-drum da zillere istediğimiz özelliği verebiliyor muyuz? sitesindeki vidyolarda adam direk modu değiştirip(akustik - elektronik- voices vs. özlkleri.) çalıyodu ve sag zil ride soldaki chrash oluyodu. bnm öğrenmek istediğim örn. akustik mod a alıp sağdaki zile splash soldakine chrash özelliği atayabiliyo muyuz?

ev için tama imperialstar düşünüyordum(hatta pick-up kardeşimle uzun uzun konuşmuştuk zil seçimi vs konusunda:D) ama dün gece saat 02:30 gibi tuttum nefesimi 36 sayfayı okudum Very Happy çok farklı düşünceler var bnde acele etmekten vazgeçtim iyice araştırıp öyle kara verecem sonradan pişman olmak istemiyorum.

soruma dönecek olursak yardımcı olacak olan?Very Happy
Başa dön
celal5

MesajTarih: Pts 02.06.2008 13:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hd-1 modelinden bahsediyorum bu arada
Başa dön
celal5

MesajTarih: Pts 02.06.2008 14:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu arada arkadaşlar, başka bi forumda eleman şöyle bi öneride bulunmuş evde akustikciler için

Yalıtım olayını başından atmak istiyorsan davulu alıp üstüne "Muffle" derileri tak.Muffle'ların üstüne bir trigger seti alıp ses modülüne gir.Ses modülündende monitöre veya kulaklığa ses verip o şekilde çalışabilirsin

bu olayı bilen anlıyan biri ne yapmamız gerektiğini bize ne kadara mal olacaını söylüyebilir mi?(bu yöntem ii midir?
Başa dön
ercingokce

MesajTarih: Pts 02.06.2008 14:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Roland HD1 secenegini tavsiye etmiyorum, edemiyorum. Hihat, kick pedalinda ciddi sorunlar var kanimca. Duz kaba saba ritmler atarsin ama 8'lik 16'lik derken kafa kalmiyor bu aletlerde maalesef.
celal5

MesajTarih: Pts 02.06.2008 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir de sonor force 2007 davul satan türk sitesi bulamadım bilen var mı ?
Başa dön
pick-up

MesajTarih: Pts 02.06.2008 21:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

site yokda alpay şalt var bende sana zaten msn'den dedim abi =D
Başa dön
vas

MesajTarih: Sal 03.06.2008 1:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amaç kendini geliştirmekse elektronik davul yerine mesh head tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Hatta konserde filan kullanmak için davul ihtiyacın olmayacaksa akustik davul bile almadan Pearl'ün rthym traveler" zımbırtısını alabilirsin. Hem akustik davul kadar fazla yerde kaplamaz hemde gayet güzel çalışabilirn.

Bu arada şimdi bize ne diyeceksiniz ama içimi dökmek istedim. Zamanında çok tatlı bir davulum vardı ama bazı sebeplerden satmam gerekti, sattığım gün kendime söz verdim, aynısı veya daha iyisini alana kadar davul çalmıyacağım diye. Burada böyle davul hakkında mesajlar okuyup yazdıkça nasıl içim gidiyor hasretim depreşiyor anlatamam. Gerçekten Allah hiçbir davulcuyu davulsuz bırakmasın.
Başa dön
Sraylors

MesajTarih: Sal 03.06.2008 1:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vas demiş ki:
Amaç kendini geliştirmekse elektronik davul yerine mesh head tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Hatta konserde filan kullanmak için davul ihtiyacın olmayacaksa akustik davul bile almadan Pearl'ün rthym traveler" zımbırtısını alabilirsin. Hem akustik davul kadar fazla yerde kaplamaz hemde gayet güzel çalışabilirn.

Bu arada şimdi bize ne diyeceksiniz ama içimi dökmek istedim. Zamanında çok tatlı bir davulum vardı ama bazı sebeplerden satmam gerekti, sattığım gün kendime söz verdim, aynısı veya daha iyisini alana kadar davul çalmıyacağım diye. Burada böyle davul hakkında mesajlar okuyup yazdıkça nasıl içim gidiyor hasretim depreşiyor anlatamam. Gerçekten Allah hiçbir davulcuyu davulsuz bırakmasın.

dediğiniz pearl rhythm travelerı internette araştırdım işime yarar gibi gözüküyor fiyatı da uygun, fakat hiçbir türkçe sitede raslayamadım. nerden satın alabileceğim konusunda bir fikriniz var mı?
Başa dön
vas

MesajTarih: Sal 03.06.2008 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zuhal Müzik getiriyordu bir aralar. Gidip sor, ellerinde yoksa ne zaman gelir filan diye sıkıştır biraz. Hatta ben sipariş veriyim siz getirin de kapora filan da bırakırım diye ekle. İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara Zuhaldeki Özgür yardımcı olacaktır.
Başa dön
pick-up

MesajTarih: Çrş 04.06.2008 20:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vas demiş ki:
Zuhal Müzik getiriyordu bir aralar. Gidip sor, ellerinde yoksa ne zaman gelir filan diye sıkıştır biraz. Hatta ben sipariş veriyim siz getirin de kapora filan da bırakırım diye ekle. İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara Zuhaldeki Özgür yardımcı olacaktır.
Ehehehe celal5 adlı abiylede özgür abi aradık =D Onlar sonor getirmiyor tama ve pearl zillerde ise eskiden masterwork ve grandmasterdı artık getirmiyorlar istanbu mehmet ve sabian satıyorlar =D
Başa dön
Linebacker91

MesajTarih: Cum 27.06.2008 5:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar aman diyeyim öyle rhytm traveller falan sakın yanaşmayın...
Elektronik davul dersen roland td-3 ya da td-6 öneririm... td3 1800 td6 da 2400 ytl civarı...

Akustik davul almayı planlarsan Pearl Export serisi, Tama Superstar, Yamaha Stage Custom derim. Mesh head diye tabir edilen derilerden takıp evinde çalışabilirsin.

Sadece evde çalışacağım diyorsan ve yeni başlamışsan sesleri duyman çok önemli. Elektro davullarda ses modüllerine davul sesleri en temiz halleriyle kaydedilmiş durumda. Tekniğin bozuk bile olsa temiz ses alacaksın muhtemelen. Elektro davulda çalışıp,"oldu" deyip akustik davula oturduğunda hem ses hem de tuşe açısından saçmalaman mümkün.

Akustik davula mesh gerdiğinde de sesleri duyamayacaksın.

Bence yapabileceğin en güzel şey yeterli parayı biriktirene kadar bir çalışma padi alıp onun üzerinde baget kontrolü ve rudimentleri çalışman.

Paranı biriktirdiğinde de, evinde hiç çalamayacağın, kocaman bi akustik davul almak yerine elektro davul alman daha mantıklı bence.

En son Linebacker91 tarafından Pzr 29.06.2008 7:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
_poulles_

MesajTarih: Cum 27.06.2008 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amaç tuşe geliştirmekse akita da nedir yahu Very Happy Sakın öyle bir hataya düşmeyin. Alın susturucuları gerekirse davulun içini yorgonla, battaniyeyle kaplayın öyle çalışın. Alacağınız ucuz elektronik davullarda tuşe hassasiyeti olmayacak , e sizde sıradan bir davulcu olmak istemiyorsunuzdur eminimki...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
NyX_the_Jerk

MesajTarih: Cum 04.07.2008 4:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

davulun doğal akustiği olmadan elektronik akustik belli bir noktaya kadar doyum sağlayabilir bence.ayrıca zil sound unu tutturmak imkansıza yakın denebilir.tuşenin aktarımı da çok zor olur.ayrıca akustik davulda kendini bütünleşmiş hissetmen çok daha kolay.ve keyifli tabi ki..
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 35, 36, 37  Sonraki
36. sayfa (Toplam 37 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız