| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
vas

|
Tarih: Çrş 28.05.2008 22:13 Mesaj konusu: |
|
|
Kırmızılı DW yanıltmasın diğeri onun üst modeli
Eliminator'ün hakkını yedirmem. Kız gibi pedaldır. Ama kayışlı almak dururken neden zincir tercih edilir anlamıyorum açıkçası. Tama'ların tek tip tokmağı mı var? Yoksa ayrı satılan farklı tiplerde tokmakları var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
pick-up

|
Tarih: Çrş 28.05.2008 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
| vas demiş ki: | Kırmızılı DW yanıltmasın diğeri onun üst modeli
Eliminator'ün hakkını yedirmem. Kız gibi pedaldır. Ama kayışlı almak dururken neden zincir tercih edilir anlamıyorum açıkçası. Tama'ların tek tip tokmağı mı var? Yoksa ayrı satılan farklı tiplerde tokmakları var mı? | Biliyoruz abi dw 9000 daha yüksek bir model olduğunu Ama türkiyede en çok dw kullanılan model 5000 ve 5002 serisi =D Evet eliminator'ın kayışlısı çok iyi ama dış görüntüsü burdan okadar hoş gelmedi =D Tamanın model olarak aynı ama tokmak olarak farklı modeli var.Keçe,taht v.s bunun dışında iron cobraların alt serisinde kullanılan iki tipde tokmak daha var.Yurtdışında en çok iron cobra'larda kullanılan tokmak kullanılıyormuş |
|
| Başa dön |
|
 |
Sraylors

|
Tarih: Pzr 01.06.2008 1:16 Mesaj konusu: |
|
|
herkese selamlar
biliyorum böyle bi foruma kayıt olup ardından hemen böle soru sormaya başlayan tipler pek sevilmez ama zor durumdayım=D
şimdi benim hikayem şu şekilde, yazın davula başladım, 3 ay kadar süre ders aldım, sora okul gereği başka bi şehire taşındım yaz sonundan beri de pratik yapamıyorum, ders de almadım bi daha. ama işte bir şekilde geliştirmek istiyorum, apartmanda oturduğum için de en uygun yolu elektronik davullar diye düşündüm. biraz araştırdım, fiyatları gayet yüksek geldi=D tek o akita marka dışında gördüğüm bütün elektro davullar 1000 liranın üstünde. bu akitayı düşündüm bi süre hani zaten daha amatörüm beni idare eder diye ama herkes pek bi kötülemiş kesinlikle almayın diyolar. diğer taraftan akustik davul fiyatlarına baktığımda 400-500 dolara beni idare edecek davullar var fakat apartmanda oturduğumdan onu da kullanmam imkansız.. böyle berbat bir durumdayım, benim sorum davul çalan arkadaşlar nasıl geliştirdiler kendilerini onu merak ediyorum=D bu arada benim amacım da biraz geliştirip kendimi önce hard rock ardından thrash ardından da hayalim olan bi power metal grubunda çalmak, ama bu şartlar altında nasıl çalışçam bilmiyorum=( önerilerinizi bekliyorum..
şimdiden çok teşekkürler.. |
|
| Başa dön |
|
 |
pick-up

|
Tarih: Pzr 01.06.2008 11:35 Mesaj konusu: |
|
|
| Yanlış anlamada abi akita'yı artık oyuncakcılar satıyor çok kötü bir davul vereceğin paraya yazık bence akustik davul olarakda maxtone,sunrise,power beat falan alma onlarda akita gibi kötü davullar alıcaksan ikinci el bir yamaha falan al elektronik davul olarak roland bulamazsın epey pahalıdır.Veya yine ikinci el pearl,tama veya yamahanın temiz alt modellerini bulursan hiç kaçırma al derim.Susturmak içinde mesh head veya hq sound off'lar var onlardan al bence epey işe yarıyorlar ama yinede ses yapacak arkadaş davulun altınada 2 kat halı seresen hiç bişey olmaz.Ama bence ikinci el bir yamaha falan al.Yamaha dediğimde sandalye kadar olan modellerinden değil ! |
|
| Başa dön |
|
 |
drmmr

|
Tarih: Pzr 01.06.2008 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
| evet mesh headlerle evde akustik davulla çalışılabilir...akita makita hikaye..aslında akustik davul dışında gerisi hikaye:) bende pearl elx select war bi tane...özel mesaj at görüşelim satın almayı düşünürsen. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sraylors

|
Tarih: Pzr 01.06.2008 21:44 Mesaj konusu: |
|
|
| ya akustik baterilerde ayı gibi oluyo elektroniklere göre ona da yer nasıl bulcam.. yamaha dd55 işime yaramaz mı?=D |
|
| Başa dön |
|
 |
drmmr

|
Tarih: Pzr 01.06.2008 22:35 Mesaj konusu: |
|
|
| yaramaz:)zararını görürsün hatta:) |
|
| Başa dön |
|
 |
celal5

|
Tarih: Pts 02.06.2008 12:43 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar roland v-drum da zillere istediğimiz özelliği verebiliyor muyuz? sitesindeki vidyolarda adam direk modu değiştirip(akustik - elektronik- voices vs. özlkleri.) çalıyodu ve sag zil ride soldaki chrash oluyodu. bnm öğrenmek istediğim örn. akustik mod a alıp sağdaki zile splash soldakine chrash özelliği atayabiliyo muyuz?
ev için tama imperialstar düşünüyordum(hatta pick-up kardeşimle uzun uzun konuşmuştuk zil seçimi vs konusunda:D) ama dün gece saat 02:30 gibi tuttum nefesimi 36 sayfayı okudum çok farklı düşünceler var bnde acele etmekten vazgeçtim iyice araştırıp öyle kara verecem sonradan pişman olmak istemiyorum.
soruma dönecek olursak yardımcı olacak olan? |
|
| Başa dön |
|
 |
celal5

|
Tarih: Pts 02.06.2008 13:02 Mesaj konusu: |
|
|
| hd-1 modelinden bahsediyorum bu arada |
|
| Başa dön |
|
 |
celal5

|
Tarih: Pts 02.06.2008 14:21 Mesaj konusu: |
|
|
bu arada arkadaşlar, başka bi forumda eleman şöyle bi öneride bulunmuş evde akustikciler için
Yalıtım olayını başından atmak istiyorsan davulu alıp üstüne "Muffle" derileri tak.Muffle'ların üstüne bir trigger seti alıp ses modülüne gir.Ses modülündende monitöre veya kulaklığa ses verip o şekilde çalışabilirsin
bu olayı bilen anlıyan biri ne yapmamız gerektiğini bize ne kadara mal olacaını söylüyebilir mi?(bu yöntem ii midir? |
|
| Başa dön |
|
 |
ercingokce

|
Tarih: Pts 02.06.2008 14:23 Mesaj konusu: |
|
|
Roland HD1 secenegini tavsiye etmiyorum, edemiyorum. Hihat, kick pedalinda ciddi sorunlar var kanimca. Duz kaba saba ritmler atarsin ama 8'lik 16'lik derken kafa kalmiyor bu aletlerde maalesef. _________________ ERCIN GOKCE |
|
| Başa dön |
|
 |
celal5

|
Tarih: Pts 02.06.2008 21:36 Mesaj konusu: |
|
|
| bir de sonor force 2007 davul satan türk sitesi bulamadım bilen var mı ? |
|
| Başa dön |
|
 |
pick-up

|
Tarih: Pts 02.06.2008 21:39 Mesaj konusu: |
|
|
| site yokda alpay şalt var bende sana zaten msn'den dedim abi =D |
|
| Başa dön |
|
 |
vas

|
Tarih: Sal 03.06.2008 1:01 Mesaj konusu: |
|
|
Amaç kendini geliştirmekse elektronik davul yerine mesh head tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Hatta konserde filan kullanmak için davul ihtiyacın olmayacaksa akustik davul bile almadan Pearl'ün rthym traveler" zımbırtısını alabilirsin. Hem akustik davul kadar fazla yerde kaplamaz hemde gayet güzel çalışabilirn.
Bu arada şimdi bize ne diyeceksiniz ama içimi dökmek istedim. Zamanında çok tatlı bir davulum vardı ama bazı sebeplerden satmam gerekti, sattığım gün kendime söz verdim, aynısı veya daha iyisini alana kadar davul çalmıyacağım diye. Burada böyle davul hakkında mesajlar okuyup yazdıkça nasıl içim gidiyor hasretim depreşiyor anlatamam. Gerçekten Allah hiçbir davulcuyu davulsuz bırakmasın. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sraylors

|
Tarih: Sal 03.06.2008 1:19 Mesaj konusu: |
|
|
| vas demiş ki: | Amaç kendini geliştirmekse elektronik davul yerine mesh head tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Hatta konserde filan kullanmak için davul ihtiyacın olmayacaksa akustik davul bile almadan Pearl'ün rthym traveler" zımbırtısını alabilirsin. Hem akustik davul kadar fazla yerde kaplamaz hemde gayet güzel çalışabilirn.
Bu arada şimdi bize ne diyeceksiniz ama içimi dökmek istedim. Zamanında çok tatlı bir davulum vardı ama bazı sebeplerden satmam gerekti, sattığım gün kendime söz verdim, aynısı veya daha iyisini alana kadar davul çalmıyacağım diye. Burada böyle davul hakkında mesajlar okuyup yazdıkça nasıl içim gidiyor hasretim depreşiyor anlatamam. Gerçekten Allah hiçbir davulcuyu davulsuz bırakmasın. |
dediğiniz pearl rhythm travelerı internette araştırdım işime yarar gibi gözüküyor fiyatı da uygun, fakat hiçbir türkçe sitede raslayamadım. nerden satın alabileceğim konusunda bir fikriniz var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
vas

|
Tarih: Sal 03.06.2008 22:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Zuhal Müzik getiriyordu bir aralar. Gidip sor, ellerinde yoksa ne zaman gelir filan diye sıkıştır biraz. Hatta ben sipariş veriyim siz getirin de kapora filan da bırakırım diye ekle. İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara Zuhaldeki Özgür yardımcı olacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |
pick-up

|
Tarih: Çrş 04.06.2008 20:00 Mesaj konusu: |
|
|
| vas demiş ki: | | Zuhal Müzik getiriyordu bir aralar. Gidip sor, ellerinde yoksa ne zaman gelir filan diye sıkıştır biraz. Hatta ben sipariş veriyim siz getirin de kapora filan da bırakırım diye ekle. İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara Zuhaldeki Özgür yardımcı olacaktır. | Ehehehe celal5 adlı abiylede özgür abi aradık =D Onlar sonor getirmiyor tama ve pearl zillerde ise eskiden masterwork ve grandmasterdı artık getirmiyorlar istanbu mehmet ve sabian satıyorlar =D |
|
| Başa dön |
|
 |
Linebacker91

|
Tarih: Cum 27.06.2008 5:40 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar aman diyeyim öyle rhytm traveller falan sakın yanaşmayın...
Elektronik davul dersen roland td-3 ya da td-6 öneririm... td3 1800 td6 da 2400 ytl civarı...
Akustik davul almayı planlarsan Pearl Export serisi, Tama Superstar, Yamaha Stage Custom derim. Mesh head diye tabir edilen derilerden takıp evinde çalışabilirsin.
Sadece evde çalışacağım diyorsan ve yeni başlamışsan sesleri duyman çok önemli. Elektro davullarda ses modüllerine davul sesleri en temiz halleriyle kaydedilmiş durumda. Tekniğin bozuk bile olsa temiz ses alacaksın muhtemelen. Elektro davulda çalışıp,"oldu" deyip akustik davula oturduğunda hem ses hem de tuşe açısından saçmalaman mümkün.
Akustik davula mesh gerdiğinde de sesleri duyamayacaksın.
Bence yapabileceğin en güzel şey yeterli parayı biriktirene kadar bir çalışma padi alıp onun üzerinde baget kontrolü ve rudimentleri çalışman.
Paranı biriktirdiğinde de, evinde hiç çalamayacağın, kocaman bi akustik davul almak yerine elektro davul alman daha mantıklı bence. _________________ fail - i meşhur / davul
the blue quartet / davul
En son Linebacker91 tarafından Pzr 29.06.2008 7:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
_poulles_

Kayıt: Jan 24, 2008 Mesajlar: 448 Nerden: izmir - istanbul
|
Tarih: Cum 27.06.2008 11:40 Mesaj konusu: |
|
|
Amaç tuşe geliştirmekse akita da nedir yahu Sakın öyle bir hataya düşmeyin. Alın susturucuları gerekirse davulun içini yorgonla, battaniyeyle kaplayın öyle çalışın. Alacağınız ucuz elektronik davullarda tuşe hassasiyeti olmayacak , e sizde sıradan bir davulcu olmak istemiyorsunuzdur eminimki... |
|
| Başa dön |
|
 |
NyX_the_Jerk

|
Tarih: Cum 04.07.2008 4:00 Mesaj konusu: |
|
|
davulun doğal akustiği olmadan elektronik akustik belli bir noktaya kadar doyum sağlayabilir bence.ayrıca zil sound unu tutturmak imkansıza yakın denebilir.tuşenin aktarımı da çok zor olur.ayrıca akustik davulda kendini bütünleşmiş hissetmen çok daha kolay.ve keyifli tabi ki.. _________________ DoN'T FoLLoW,Be FoLLoWeD. |
|
| Başa dön |
|
 |
|