| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
SiLeNoZ

|
Tarih: Pzr 30.05.2004 21:01 Mesaj konusu: |
|
|
Dediklerin canlı performanslar için geçerli elbette. Ama zaten hiç bir muzikte çok bariz kayıt hataları yoktur ( Bilinen kaliteli müzisyenler için diyorum, demolar falan hariç) Davulcu arkadaş gerçekten iyi şekilde çalıyorsa ve ekipman, davul, kayıt imkanı iyiyse zaten kimse kalkıp softwareden davul yazmaya çalışmaz. Programlarla yapılan davulların ruhsuz ve hatasız olması dogru denebilir. Ama işi bilerek yapıyorsanız, davul nasıl çalınır, nasıl velocityler ayarlanır +vs gibi, bir çok şeyi yapabilirsiniz. Hatta quantize ayarlarını da hafiften değiştirerek ufak tefek hatalar ekleyebilirsiniz, Periyodik olarak sapmling yapmak çok hoş olmaz doğal olarak. Aralarda bazı değişiklikler yapılırsa güzel olabilir. Birçok davul kaydı dinledim (1 seneden fazla grupla beraber davul çalmışlığım var az çok bilirim davul yazmayı ve çalmayı) gerçek davuldan farkını ayırt etmek zor. O kadar güzel yazılmış ve hatalar (!) eklenmiş ki, ikna olmam için çok zaman harcadı insanlar .
Şunu da belirtmek isterim ki, grubun yeteneklerini ve yaratıcılığını elbette ki live performans ta görebilirsiniz. Davulları sample olup da konserde sampler la çalan grup pek yok heralde. Sahne olayı kolay kolay değişemiyecek bir olaydır. Kayıttaki başarıyı göstermek zor oluyor baya sahnede. O yüzden albümleri değil konser kayıtlarını dinleyerek gruplar hakkında yorum yapmaya çalışırım genelde. (Ama bu demek değildir ki albüm kayıtları önemsiz. Mutlaka albüm kayıtlarının kalitesi de çok önemlidir ).
Saygılar _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Anarchyxtc

|
Tarih: Sal 01.06.2004 21:56 Mesaj konusu: |
|
|
Can Atacan kitap mi yazdi? Sevindim onun adina. Cok saglam bir elemandir. Red diye bir grubu vardi bir zamanlar. Davulcusu Cihangir ve bassci Murat bulutsuzluga gecmisti sonra. Grup dagilmisti sanirim. Kendisi de cok iyi gitar calardi.
Davul kayidina gelince. Benim idealim, butun her seyi analog kaydetmek, ve miksaji falan dijital yapmak. Ama sadece davul icin gecerli bu. Marshall'dan daha iyi ses alabilecegin dijital gitar pod'lari gercekten cok iyi. Elektro gitar ne kadar gitar denilsede akustik olmayan bir enstruman sonucta. Uzerine de bin tane effect kullanabiliyorsun yerine gore. Davul ise akustik, sesini degitiremezsin gitar gibi. Davulu olabildigince iyi sekilde ankustik kaydetmek ve efectleri (gerekiyorsa) dijitak olarak eklemek en mantiklisi bence. Ama para olmadigi icin direk dijital kaydediyoruz su an. Effect olayinda ise karasizim. Cunku bekledigimizden cok daha iyi sonuclar aldik. Ne olur bilmem. Ama paramiz olsa akustik kaydederiz. yuz kere de birbirimize tekrarladik zaten.... _________________ Sympathy For The Suffering |
|
| Başa dön |
|
 |
beatlihead

|
Tarih: Prş 03.06.2004 21:47 Mesaj konusu: |
|
|
| Anarchyxtc demiş ki: | Can Atacan kitap mi yazdi? Sevindim onun adina. Cok saglam bir elemandir. Red diye bir grubu vardi bir zamanlar. Davulcusu Cihangir ve bassci Murat bulutsuzluga gecmisti sonra. Grup dagilmisti sanirim. Kendisi de cok iyi gitar calardi.
Davul kayidina gelince. Benim idealim, butun her seyi analog kaydetmek, ve miksaji falan dijital yapmak. Ama sadece davul icin gecerli bu. Marshall'dan daha iyi ses alabilecegin dijital gitar pod'lari gercekten cok iyi. Elektro gitar ne kadar gitar denilsede akustik olmayan bir enstruman sonucta. Uzerine de bin tane effect kullanabiliyorsun yerine gore. Davul ise akustik, sesini degitiremezsin gitar gibi. Davulu olabildigince iyi sekilde ankustik kaydetmek ve efectleri (gerekiyorsa) dijitak olarak eklemek en mantiklisi bence. Ama para olmadigi icin direk dijital kaydediyoruz su an. Effect olayinda ise karasizim. Cunku bekledigimizden cok daha iyi sonuclar aldik. Ne olur bilmem. Ama paramiz olsa akustik kaydederiz. yuz kere de birbirimize tekrarladik zaten.... |
uzun zaman önce almıştım baya iyi bi kitap |
|
| Başa dön |
|
 |
Morfiece

|
Tarih: Pzr 06.06.2004 14:01 Mesaj konusu: |
|
|
ben davul tonlamasi hakkinda bilgi nerden bulabilirim acaba...yardimci olabilirseniz cok sevinirim... _________________ Köstebekler, ben beklemem... |
|
| Başa dön |
|
 |
enigma

|
Tarih: Sal 08.06.2004 10:19 Mesaj konusu: |
|
|
kesin kararım ki kullanılmamalı.....
yapay müzik olmasın istemiom _________________ see you at the bitter end...... |
|
| Başa dön |
|
 |
RMS

|
Tarih: Çrş 09.06.2004 12:00 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba,
Ben akustik davulu cok severim.:)
Ama her calisma kendi icinde ozeldir bu yuzden uygun gorulen neyse o kullanilir ve
sonuc itibariyla,sound iyiyse , hersey mubahtir.:)
Bilirsiniz davul kaydi yaparken iyi bir sound elde etmek, epey zaman alir.
Davulcunun nasil caldigindan tutun, davulun bulundugu duruma kadar bir cok ayrintiyi dusunmek zorunda kaliriz.
Saatlerce her davulun parcasini tam tom tim dinleriz.
Ama heey isin guzelligi orada degil mi! Bu yuzden benim icin o kolay, bu zor gibi limitler yok.:)
Dinleyici olarak genellikle , butun olan onemlidir yani muzik hosuma gidiyorsa isteyen istedigini kullansin.
Ama Led Zeppelin dinlerken kulagimi John Bonham'in davulundan ayiramam.
Bir de isin virtuozluk kismi var ,enerjisi var.
Akustik mi digital mi diye surekli tartisiriz.
Sanirim "her ikisi de" demek gerekiyor.digital alem bir derya .
Birde arkadas "yapay muzik" olmasin demis.Anladigim kadariyla akustik olmayan anlaminda kullandiniz.
Bence muzige kesin cizgiler koymak yaraticiliga karsi gelmektir.:)
Selamlar |
|
| Başa dön |
|
 |
muzgun

|
Tarih: Çrş 23.06.2004 0:18 Mesaj konusu: |
|
|
| en onemlisi bence bu tip davullarin yeni baslayanlar icin getirdigi buyuk avantajlar. davul alamazsiniz alsaniz, calamazsiniz. buna kulakligi takip evde calisma imkani var. bence cok muhim bir avantaj. ayrica elektronik davul alma konusunda yardim edebilecek varsa sevinirim.. |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Sal 29.06.2004 22:57 Mesaj konusu: |
|
|
Elektronik davul için Taksim tünelde kıvılcım müziğin drumshop'unda Ozan diye bir arkadaş var onunla görüşürsen birşeyler bulabilirsin. Sanırım elinde olması lazım geçenlerde gittiğimde siparişler gelmişti. Ama gelen Elektronik Davul 1000$ dan satılıyordu. Uygunmudur bilemiyorum. _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
MayheM

|
Tarih: Çrş 04.08.2004 11:43 Mesaj konusu: |
|
|
slm arkadaşlar
Davulculara bi sorum var Benim Metronom Sorunum var ve ben bu sorunu nasıl giderebilirim lütfen davulcu arkadaşlar bu soruyla ilgilenirse çok ama çok sevinirim hoşçakalın _________________ _AttilA__CsihaR_ |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
|
| Başa dön |
|
 |
MayheM

|
Tarih: Çrş 04.08.2004 16:01 Mesaj konusu: |
|
|
pyramind teşekkür ederim çalışıyorum saatlerce bazen sabahlıyorum bile hızım çok iyi manyak hızlıyım kendime güveniyorum hız konusnuda inanıyorum ama metronom sorunu var işte tavsiye edebileceğiniz başka bişiler varsa sevinirim abi hoşçakalın _________________ _AttilA__CsihaR_ |
|
| Başa dön |
|
 |
HaRD_RoCK

Kayıt: Jan 18, 2003 Mesajlar: 35 Nerden: kastamonu - ankara - istanbul
|
Tarih: Prş 05.08.2004 23:46 Mesaj konusu: |
|
|
ya sağlam bir davul programı var mı freeware pcdrummer var oda kayıt yaptırmıyor bana bu konada yardımcı olacak kimse yokmu? _________________ JaMeS |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Prş 05.08.2004 23:54 Mesaj konusu: |
|
|
mayhem gitarist olduğum için gitar ile konuşayım, metronomla çalışmadan hızlanmanın pratikte pek yararı yoktur. biz hız çalışacak isek, düşük metronomla çalışmaya başlayıp, yavaş yavaş metronomun hızını arttırırız. ancak böyle zamanlaması düzgün hızlı şeyler çalmak mümkün olur. bunun davul için de geçerli olduğundan eminim. ve metronom sorununu başka bir tavsiyeyle aşabileceğini sanmıyorum. yani mantıklı değil, düşünsene sorunun içinde cevabı da var, "metronom"... _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
SwaLLoweD "Müziktek" Mod

|
Tarih: Cum 06.08.2004 1:40 Mesaj konusu: |
|
|
Ben bildiklerimden söyleyeyim, metronom sorunu iki şekilde aşılır, ilki pyramind'ın söylediği gibi bir ritmi yavaştan başlayarak hızlıya doğru metronomla birlikte tek başına çalmaktır.. Ancak davulcu metronomu nasıl kaçırmakta olduğunu farketmiyor olabilir, bir yandan, çaldığını bir şekilde kaydetmekte yarar vardır, nasıl bir şeyler olduğunu gözlemlemek için..
İkinci yöntem ise, bir şarkıya davulla eşlik etmektir... Çünkü şarkılar belli bir metronom hızında giderler ve mecburen uyulması gerekir..
Ben davul çalışırken bunların her ikisini birden kullanırım, ama davulcu değilim.. Bence en çok işe yarayanlar bunlardır.. Benim bulabildiğim veya duyduğum başka bir çözüm yolu da yok...
Ha bu arada eğer düzgün davul kaydı düşünülüyorsa, mutlaka metronomla birlikte tek başına çalma egzersizleri yapılmalı.. Şarkıya eşlik etmekle aynı şey değil sonuçta... _________________ "Gerçekte Umut Olmaz" - FeedBACK (www.feedback.gen.tr) |
|
| Başa dön |
|
 |
skatheist "Müziktek" Mod

|
Tarih: Cum 06.08.2004 2:23 Mesaj konusu: |
|
|
Uyman gereken bir tempo varsa herhangi bir uzvunu ( kol bacak ayak kafa omuz.... ) tempoya göre hareket ettirmen. Araştırılıp görülmüştürki hareket eden bir uzuv temponun korunmasında yardımcı olur. Ders verirken metronomu kaçıran öğrencinin kafasına gözüne vuruyorum tempo ile hemen toparlıyorlar  |
|
| Başa dön |
|
 |
MayheM

|
Tarih: Cum 06.08.2004 10:55 Mesaj konusu: Saolun Arkadaşlar |
|
|
| vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim size o zaman yarından itibaren yavaştan başlayarak çalışıyım umarım başarırım gerçekten çok teşekkür ederim hoşçakalın eğer metronom sorunumu giderirsem vallaha da billaha da size baklava ısmarlıcam:) (şarapta olabilir) byee |
|
| Başa dön |
|
 |
barbarian

|
Tarih: Pzr 29.08.2004 16:00 Mesaj konusu: |
|
|
Ya ben çalmasına çalıyom ama kendimi gösteremiom.Etrafım rapçi bebelerle doldu.Bi el atın şu çaresize!!! _________________ <div>**Oh god come and rock with your boring angels**</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
ermanmen

|
Tarih: Prş 09.09.2004 14:40 Mesaj konusu: |
|
|
muzık dedıgın emek zorluk işi zenciler bole elek. le falan olmaz:- _________________ <div>ermanowar</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
Dragonchaser "Alım & Satım" mod

|
Tarih: Pzr 12.09.2004 1:59 Mesaj konusu: |
|
|
Önerebileceğiniz davul sampleları var mı acaba? Ben "Real Mega Drums" kullanıyorum ama pek de yeterli değil maalesef! Bir de Cubase plug-in'i olan Groove Agent var. Bu pratiklik açısından çok hoş ama seslerini tabii ki akustikle kıyaslamak çok komik olur!
Sample davulda gördüğüm kadarıyla en büyük sorun tom'lu ataklarda ortaya çıkıyor. Direkt olarak "ahhaaa dıram meşin" dedirtiyor insana maalesef, oraya kadar herşey güzel gitse de!!! Ziller de çok yeterli olmuyor ama yine de idare edilebilecek düzeyde..
Akustik kayıt yapmak maalesef Türkiye şartlarında oldukça zor. Kaldı ki İstanbul'da bile gerçek anlamda kaç stüdyo var ki mükemmel kayıt yapabilen!?
Neyse arkadaşlar sample önerilerinizi bekliyorum... _________________ TRANSPARAN "Hard Rock & Roll Band"
http://www.myspace.com/transparan
|
|
| Başa dön |
|
 |
CanTokgoz

|
Tarih: Pzr 19.09.2004 11:44 Mesaj konusu: |
|
|
bence kesinlikle kullanılmamalı
bende tama double cross var mikrofonları iyi seçerseniz iyi kalitede ses elde edersiniz _________________ Fatal Mind - Davul <a href="\http://www.myspace.com/fatalmindband\">http://www.myspace.com/fatalmindband</a> |
|
| Başa dön |
|
 |
|