| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
disturbed_one

|
Tarih: Sal 29.04.2008 18:41 Mesaj konusu: |
|
|
Sonunda bi dergi akıl edip Layne Staley'i anabilmiş...Dergiyi mutlaka alacağım. _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
remagine

|
Tarih: Cum 02.05.2008 16:36 Mesaj konusu: |
|
|
Headbang'de metal'de alman ekolü ve Layne Staley yazıları enfes olmuş.Nightwish'e de belli ki tirajı artırmak icin bu kadar yer verilmiş.yoksa artık evanescence gibi oldular bence.neyse diğer isimler es geçilmesinde:)
blue jean'de konser ve festival yazılarına ağırlık verilse daha güzel olur.linkin park kitapçığı hayal kırıklığı yarattı.daha önce de vermiştiniz....gereksiz bir cilalama olmuş |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2015 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
Tarih: Cum 02.05.2008 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
Evet, Metal'de Alman Ekolü dosyası süper olmuş. Blue Jean dergisinden; Mavisakal, Kesmeşeker, Bulutsuzluk Özlemi gibi Türk gruplarının kitapçıklarını da bekliyorum ben.  _________________ www.tibetagirtan.com |
|
| Başa dön |
|
 |
KevinLomax Doğu Yücel

|
Tarih: Cum 02.05.2008 18:03 Mesaj konusu: |
|
|
Belirtmeyi unutmuşum, bu ayın Headbang posterleri:
PARADISE LOST
VOLBEAT
Bu arada; Blue Jean müzik kitaplarının maliyeti çok fazla. Sadece cildi bile bir dergi fiyatına geliyor neredeyse. O yüzden doğa kanunları gereği popüler isimlerden seçmemiz gerekiyor kitapları, yerli grupların kitaplarını yapmanın da zorluğu bu gerçeğe eklendiğinde yerli vermemiz biraz güçleşiyor açıkçası. Zaten yaz mevsiminde kitaplar bi süreliğine duracak.
Linkin Park kitabını en son 4 sene önce mi ne vermiştik. Metallica ve Nirvana'nın da vermiştik, hatta o dönem vermediğimiz kitap kalmamıştı O yüzden tekrar olması kaçınılmaz.
Festivaller yeni başlıyor. Her zaman olduğu gibi yerli yabancı festivalleri yazmaya devam edeceğiz. Önerileriniz ve eleştirileriniz için teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Cum 02.05.2008 21:08 Mesaj konusu: |
|
|
Pearl Jam ya da Alice in Chains kitapçığı olsa süper olurdu.Zamanında verdiğiniz Nirvana kitapçığı hala duruyor evde...Bunun dışında bir sürü abuk subuk grubun da mevcut. _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
nehirmavi

|
Tarih: Cum 02.05.2008 23:12 Mesaj konusu: |
|
|
galiba bu sene gelen gruplara göre belirliyorsunuz kitapçıkları. ama ben ciddi ciddi tool kitapçığı istiyorum, istedim bile. evet... _________________ Lost in
Eu-pho-ri-A! |
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Cmt 03.05.2008 17:23 Mesaj konusu: |
|
|
| nehirmavi demiş ki: | | galiba bu sene gelen gruplara göre belirliyorsunuz kitapçıkları. ama ben ciddi ciddi tool kitapçığı istiyorum, istedim bile. evet... | Tool da süper olurdu harbi... _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2015 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
Tarih: Cmt 03.05.2008 17:31 Mesaj konusu: |
|
|
| KevinLomax demiş ki: | Belirtmeyi unutmuşum, bu ayın Headbang posterleri:
PARADISE LOST
VOLBEAT
Bu arada; Blue Jean müzik kitaplarının maliyeti çok fazla. Sadece cildi bile bir dergi fiyatına geliyor neredeyse. O yüzden doğa kanunları gereği popüler isimlerden seçmemiz gerekiyor kitapları, yerli grupların kitaplarını yapmanın da zorluğu bu gerçeğe eklendiğinde yerli vermemiz biraz güçleşiyor açıkçası. Zaten yaz mevsiminde kitaplar bi süreliğine duracak.
Linkin Park kitabını en son 4 sene önce mi ne vermiştik. Metallica ve Nirvana'nın da vermiştik, hatta o dönem vermediğimiz kitap kalmamıştı O yüzden tekrar olması kaçınılmaz.
Festivaller yeni başlıyor. Her zaman olduğu gibi yerli yabancı festivalleri yazmaya devam edeceğiz. Önerileriniz ve eleştirileriniz için teşekkürler. |
Doğu abi, bari Judas Priest kitapçığı verin. |
|
| Başa dön |
|
 |
bir_kereye_mahsus

|
Tarih: Cmt 03.05.2008 20:09 Mesaj konusu: |
|
|
Elektronik müzik dosyasını diğer konulardan daha çok merak ediyorum. Nasipse dergiyi edineceğim. Bir daha BJ dergisi almayacağım diyen sen misin. _________________ Bir kereye mahsus |
|
| Başa dön |
|
 |
KevinLomax Doğu Yücel

|
Tarih: Cum 30.05.2008 23:31 Mesaj konusu: |
|
|
HEADBANG'DEN YAZ FIRTINASI !!!
HAZIRAN 2008 SAYIMIZDA 80 OKURUMUZA KONSER / FESTIVAL DAVETIYESI VE CD HEDIYELERI !!!
Blue Jean, Haziran sayısında 50 okucuyusuna Rock'n Antalya, 20 okuyucusuna Uni-Rock ve 10 okuyucusuna Binboamania (Travis, New Model Army, mor ve ötesi, Sakin) festivallerini izleme fırsatı veriyor. Ayrıca 5 Blue Jean okuyucusu Beyonce DVD'si kazanma sansini yakalarken yine 5 okuyucumuz Pentagram ''1987'' CD'sinin sahibi olacak. Ayrıntılar Blue Jean'de...
www.bluejean.com.tr
www.headbang.com.tr
Headbang Haziran:
JUDAS PRIEST (Glenn Tipton ile Özel Röportaj):
Türkiye'nin görüp görebileceği en tarihi metal konserine sadece bir buçuk ay kaldı. 13 Temmuz'a geri sayıma geçmişken Judas Priest'in gitaristi, heavy metal'in yaratıcılarından Glenn Tipton ile bir telefon bağlantısı gerçekleştirdik. Yeni albüm "Nostradamus"tan İstanbul konserine kadar merak ettiklerimizi sorduk.
TESTAMENT:
Bay Arealı thrash devi Testament "The Formation of Damnation" adlı yeni albümünün dumanı henüz tüterken İstanbul'a dönüyor.
OPETH (Mikael Akerfeldt ile Özel Röportaj):
20 Haziran'da Uni-Rock Festivali kapsamında Istanbul'da ağırlayacağımız Opeth henüz ülkemize gelmeden, biz onları yakaladık. Telefonun diğer ucundaki isim Mikael Akerfeldt, Opeth hakkında bilmek istediğimiz her şeyi yanıtladı. İstanbul... Çok özel bir konsere daha hazır ol!
DARK TRANQUILLITY:
Uni-Rock Festival'in son akşamının konuğu İsveçli grup Dark Tranquillity olacak.
ANATHEMA (Vincent Cavanagh ile Özel Röportaj):
Anathema geçtiğimiz ay ülkemize yine, yeni, yeniden tesrif etti. Binlerce hayranı grubu yine, yeni, yeniden yalnız bırakmadı. Headbang olarak olay mahalinde Vincent ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Buyrun...
MISFITS MADRID KONSERI:
Misfits Madrid'teydi, e canımız arkadaşımız Tayfun da Madrid'teydi, dolayısıyla buluşma kaçınılmaz oldu...
SABATON (Joakim Broden ve Rickard Sunden ile Özel Röportaj):
Isveçli grup Sabaton geçen ay çıkan yeni albümlerinin içeriğinde bulunan, ayni zamanda single için seçtikleri 2 şarkıdan biri olan, Çanakkale savaşını anlatan "Cliffs of Gallipoli"yi tanıtmak için Dream TV'ye konuk geldi. Sergiledikleri harika canlı performans ile toplamda 5 kişi olarak gittiğimiz stüdyoda adeta bize özel konser verdiler ve bir kez daha kendilerine hayran kalmamızı sağladılar. Program sonrasıi grubun vokali Joakim Brodén ve gitaristi Rickard Sundén'i yakaladık ve merak ettiklerimizi sorduk...
DARKTHRONE (Fenriz ile Özel Röportaj):
Tam 18 yıldır kışkırtıcı, pervasız, saf ve hırçın bir müzik... Oslo'nun soğuk ve sessiz ormanlarının kasvetiyle ruhunu besleyen iki rahatsız tip... Bayanlar, baylar... Karşınızda Darkthrone!
HAIL OF BULLETS:
Hollanda genelkurmayının dünya death metal milletine son armağanı; Hail of Bullets. Kendisi bir tank, takriben 50 ton çekiyor. Mürettebatı tanıdık. Duvarları dümdüz edip oturma odanıza girmek için komut bekliyor, sadece "play"e basmanız yeterli.
ZİFİR (Özel Röportaj):
Zifir; size rahatsız, sevimsiz ve huzursuz bir müzik sunuyor! Zifir size duymak istemediğiniz şeyleri fısıldıyor!
ISVEÇ DEATH METAL DOSYASI:
İsveç ve death metal yan yana geldiklerinde pek çok insanin içini cız ettiren kelimeler. Biliyoruz, çünkü biz de o insanlardanız. 80'lerin ortalarında Stockholm banliyölerinde doğup, takip eden on yılda tüm dünyayı kasıp kavuran bu müzik türü hakkında genel ve eğlenceli bir çerçeve sunmaya çalıştık.
PROTEST THE HERO:
Teknik müziği sevenler, progresif öğelere bayılanlar, yaklaşın! Dream Theater kader değil!
ROCK & METAL DÜNYASI ANA HABER BÜLTENİ
ALBÜM KRİTİKLERİ
APTÜLIKA
VE PEDRO LOCO'NUN KÖŞESİ...
POSTER: JUDAS PRIEST (dev poster)
Headbang içeriği yukarıdaki gibi. Yaz tarifesi gereği 16 sayfa eksik çıksak da mümkün olduğunca dolu bir dergi hazırlamaya gayret ettik.
Blue Jean'in kapağı ise şöyle:
 |
|
| Başa dön |
|
 |
karamevsim

|
Tarih: Cmt 31.05.2008 11:15 Mesaj konusu: |
|
|
| blue jean alıpta madonna dinleyen kaç kişi var ki ? ben blue jean i rock&rap dergisi olarak biliyordum yanii tamamen alternatif.nedir bu derginin kitlesi. |
|
| Başa dön |
|
 |
KevinLomax Doğu Yücel

|
Tarih: Cmt 31.05.2008 12:15 Mesaj konusu: |
|
|
| madonna, blue jean'e en çok kapak olan sanatçıdır. blue jean özetle bir popüler müzik dergisidir. |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Cmt 31.05.2008 12:32 Mesaj konusu: |
|
|
"Cihangir'de ev tutabiliriz."
Şanlı Türk metal tarihine altın harflerle kazınacak bir müzisyen açıklaması...
Ulan güzel ülkem,sen ki Paradise Lost'u bilmezsin,My Dying Bride'ı harcarsın,Tiamat'ı tanımazsın ama Anathema'yı da Cihangir'den ev tutturacak kadar seversin.Bu ne biçim bir ikilemdir...  _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
KevinLomax Doğu Yücel

|
Tarih: Cmt 31.05.2008 13:14 Mesaj konusu: |
|
|
| ben bunu ikilem olarak görmüyorum. alternative 4'dan beri anathema saydığın 90sonrası doom metal gruplarından çok farklı bir çizgide müzik yapıyor. zaten o dönemden sonra popülerleşmeye başladılar. grubun aşırı popülerliği tartışılabilir, ama anathema'yı son 15 yıldır bu gruplarla kıyaslamak mantıksız olur bence. |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Cmt 31.05.2008 13:33 Mesaj konusu: |
|
|
İngiliz Doom Trio'sunun içinde en ezik grup Anathema,bunu Anathema seven birisi olarak söylüyorum ama benim daimi tercihim Paradise Lost'tur,krallardır onlar...
Neyse,bu Vinsınt her hafta gördüğü ilgiden dolayı Cihangir konusuna olumlu yaklaşabiler tabii ama buradaki hayran kitlesi,sahip oldukları tüm hayranlar içinde en gariban ve en bilinçsiz hayranlardır,bunu da söylemek lazım... Birgün bende röportaj yaparsam Vinsınt ile ilk bunu diyeceğim.MDB'den Ade'ye demiştim,"Bu ülkede For My Fallen Angel'dan başka şarkınızı bilen adamlar azdır." diye,şaşırmıştı garibim,herhalde üzüntüsünden MDB'yi bıraktı. Neyse,şaka bir yana,ben Vinsınt'ın yerinde olsam gider Parisli hatunu yemeye devam eder,%95'inde oricinel Anathema materyali bile olmayan Angelica Anathemacısı dolu Türk hayranları için "Cihangir'de ev tutarız,üç oda bi salon yiter..." gibi beyanatlardan kaçınırım.  _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 01.06.2008 2:58 Mesaj konusu: |
|
|
derginin sayfa sayısı azalmış fakat dediğiniz gibi içerik yine çok dolu dolu olmuş. darkthrone röportajı çok hoşuma gitti (yaşasın black metal =p), bunun haricinde yeni albümle birlikte konuk ettiğiniz mikael babanın röportajı da çok güzel bilgiler içeriyor. daha aklıma gelmeyen güzel, dolu dolu bilgiler var. iyiki varsınız arkadaşlar, valla hem kaliteli hem de metalik kaynak bulmak çok zor ve kısıtlı memleketimizde. bu dergi sayesinde umarım bilinçli dinleyici sayımız çoğalır. gurur duyuyorum. _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Pts 02.06.2008 15:19 Mesaj konusu: |
|
|
Sayfası az ama doyurucu olmuş. En kısa sürede eski kalınlığına dönmesi dileğiyle.  _________________ Biraz Seinfeld'ten George,biraz Simpson'tan Moe, biraz South Park'tan Butters ''a.k.a Prof.Chaos'', biraz da Al Bundy'im. |
|
| Başa dön |
|
 |
b_EbRar

|
Tarih: Pzr 08.06.2008 20:15 Mesaj konusu: |
|
|
| niye kitapçık vermediler bu ay ? |
|
| Başa dön |
|
 |
KevinLomax Doğu Yücel

|
Tarih: Sal 10.06.2008 0:15 Mesaj konusu: |
|
|
kitapçık uygulamasına yaz sebebiyle ara verdik. yazın dergi tirajları düştüğünden dergiler bütçelerini kısar. hatta bazı dergiler ağustos ayında çıkmaz mesela. o sebepten kitaplara ara verdik, umarım eylülden itibaren devam edeceğiz.
bu arada bu sayıda verdiğimiz judas priest posterinin görselini paylaşmak istiyorum. görsel yönetmenimizin orijinal tasarımıdır. ve headbang'in diğer posterleri gibi 2 a4 boyutunda değil, 4 a4 boyutundadır.
 |
|
| Başa dön |
|
 |
burhaniye_lee

|
Tarih: Pts 16.06.2008 18:25 Mesaj konusu: |
|
|
ya ben pentagramın olduğu sayıyı kaçırmıştım hatırladım bu topici görünce
e-book formatında falan elinde linki bulunan varsa mart 2007 sayısının (headbang) atabilirse çok iyi olur gerçekten
bu arada bu ayki headbang in kapağındaki abimiz kaşlarını alsa nasıl olur sizce  |
|
| Başa dön |
|
 |
|