Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Brutal Vokal Nasıl Yapılır?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Brutal Vokal Nasıl Yapılır?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Cyndia
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sensini dinlemem lzm acıkcası pek anlayamdım mevzuyu ama ben bogazmdkı damarlarımı evde söylerkende zorlanıgını hissediyorum onuda artık hocama sorarrım=)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fellantis

MesajTarih: Cmt 17.05.2008 13:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

demoyu kaydedince yazarım buraya, bazı sarkılarda clean söylerken de zorlanabiliyor insan, yani cok daha zor görünen şarkıları söylerken rahat söyleyebilirken mesela nirvana'nın you know you're right şarkısı çok pis agrıtır bogazımı her zaman.. internette berklee shares'in sitesinde bu konularla ilgili pdfler var tavsiye ederim
Başa dön
yndnrg7321

MesajTarih: Pzr 18.05.2008 10:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aman dikkat.yanlış brutal gırtlak kanseri yapar.örnk:jonathon davis gırtlak kanseri olduğu söyleniyor
fellantis

MesajTarih: Cmt 24.05.2008 8:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi yıllardır aynı muhabbet hep aynı ornek konusuluyor Very Happy o kadar fastfoodtan kanser olmazsak brutalden olma ihtimalimiz daha az deilmi :p
Başa dön
carisma35

MesajTarih: Cmt 24.05.2008 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar baktım da herkes brutali tartışmış, kimi çöyle yap kimi böyle yap kimi processor al demiş bende processor almayı düşünüyorum ama fiyatları nedir buralarda bulunur mu kolay kolay, kalite/fiyat oranı en yüksek olan hangisidir vs sorularına kimse cevap vermemiş... bilen varsa bi yardım etsin lütfen..
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Pzr 25.05.2008 1:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mydukkan'da vokal prosesör olması lazım bir bak istersen.. ancak unutma prosesör en fazla brutalini dolgunlastırır
Başa dön
carisma35

MesajTarih: Pzr 25.05.2008 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani tam olarak napar dolgunlaştırır derken? biraz daha açıklar mısın rica etsem Smile
Başa dön
carisma35

MesajTarih: Pzr 25.05.2008 14:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir de mydukkanda en ucuzu 400 ytl vocal processor lerin, daha ucuzu yok mu bunların çok kaliteli çok yönlü birşey gerekmez yahu sadece brutal lazım Very Happy
Başa dön
NuMetalFan

MesajTarih: Sal 27.05.2008 0:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yndnrg7321 demiş ki:
Aman dikkat.yanlış brutal gırtlak kanseri yapar.örnk:jonathon davis gırtlak kanseri olduğu söyleniyor

yalandır.

carisma35 demiş ki:
arkadaşlar baktım da herkes brutali tartışmış, kimi çöyle yap kimi böyle yap kimi processor al demiş bende processor almayı düşünüyorum ama fiyatları nedir buralarda bulunur mu kolay kolay, kalite/fiyat oranı en yüksek olan hangisidir vs sorularına kimse cevap vermemiş... bilen varsa bi yardım etsin lütfen..

ben digitech vocal 300 kullanıyorum. o kadar güzel ki. brütale gayet güzel efektler verir, sesini yormadan yapabilmen için volümü pedal ile yükseltirsin. hafif cızırtı verir ve daha sayamadığım onlarca efekti verebilirsin. gayet kullanışlı. ama unutma brütalin yine senin brütalin yine senin sesin. asla efekte güvenme. zira sağlam ses çıkartamazsan efektler bi b*ka yaramaz.
carisma35

MesajTarih: Sal 27.05.2008 15:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkür ederim NuMetalFan yardımın için sanırım bende o pedaldan alacağım, zaten sesi iyi çıkarıyorum da (en azından öyle söylüyorlar belki de sadece gaza getirmek içindir Smile )yorumları gördükten sonra gözüm korktu resmen bırakma noktasına geldim gırtlak kanseri nedir yahu Smile . Başlayalı çok olmadı zaten brutale öğreneceğim çok şey var daha ama zararsız bir şekilde öğrenmek istiyorum mümkünse..
Başa dön
Clickboy

MesajTarih: Sal 27.05.2008 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O gırtlak kanseri olan elemanın kanser olmasının sebebi yaptığı brutal değil içtiği sigaralardır büyük ihtimal Laughing
brutixx

MesajTarih: Pts 02.06.2008 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

boşverın abi prosesoru falan yaw ses cıkıyosa dogalda cıkıyodur cıkmıyosa yırtınmayada gerek yokdur bence Smile
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Çrş 04.06.2008 16:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

canlıda kullanmayın ama kayıtta o prosesör hemen herkesin kullandıgı bir yardımcıdır... o ses de clean'i iyi olan herkesten cıkar
Başa dön
Cyndia

MesajTarih: Cmt 14.06.2008 1:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu sıra uzun solukta söyleyememe problemi yaşıyorum... =/ bu sorunu nası aşıcam yardımcı olabilicek birileri warmı kayıtlara hazırlanıyorum aslında cok yogunlasamıyorum işgüç vs..

sigara kullanmıyorum bu nedenle 5-6dk lık sarkılardan sonra yutkunup bogazmı temızledikten sonra tekrar brutal a devam edemiyorum... bu sorunu çözmem için sadece cok sık alıştırma yapmam yeterli olurmu acaba?
Başa dön
NuMetalFan

MesajTarih: Cmt 14.06.2008 3:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sigara kullanmaman daha iyi aslında. sigara brütale zarar verir. sanıldığının aksine brütali asla geliştirmez.
Cyndia

MesajTarih: Cmt 14.06.2008 3:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

melissa cross da sigara içmeyin diyorda xD okdr ünlü grupların vokalleri günde 2 paket sıgarayı seslerini kaybedeceklerini bile bilemi içiyorlar ? :S

peki ben kendi sorunumu nasıl aşabilirm?
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Cmt 14.06.2008 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chris cornelle şarkı söylemeyi yasaklamış doktoru ama adam dinlemiyor, sigara içiyor o da, her konserinde sesinin gitme tehlikesi var ama adam umursamıyor, sonucta rock veya metal yapacaksan ve brutali yakıştırıyosan tırsmayacaksın, cyndia farkındaysan brutal yapan meshur vokallerde de aynısı oluyr, şan dersi fln veren sadece vokalle uğraşan bir abime sordum, ses tellerinin kaldırabilecegindn fazlasını yüklenmen ile ilgiliymiş ama sorun değil bu sonucta, sonucta ses telleri kas ve çalışmayla aza inecektir, ama mesela kurt cobain ölene kadar bile hala bogazının damarlarını sayabiliyodn:D
Başa dön
Cyndia

MesajTarih: Cmt 14.06.2008 15:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chris cornelle adam idol o kdr metal müzik yapsamda audioslave resmen alıp götürüyor xD

nyse, küçükten beri okadar cok duydukki sigara iç daha iyi brutal yaparsın diye xD ki sigara nefes aralıgını dahi cok etkiliyor , hayatını bu işten kazanan insanlar nasıl olrda kendı mezarlarını kazıyolar anlamıyorum...........peki ben kendı sorunumu nasıl halledicem sürekli söylemeyi xD en iyisi ders almakta brutal vokal tekniklerini bilen hoca varmıdır bilmiyorum var ise haberdar ederseniz herhudar olurum..

saygılar
Başa dön
bahoo74

MesajTarih: Cmt 28.06.2008 2:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cyndia demiş ki:
SearMe demiş ki:
brutal vokal = Mikael Akerfeldt
=) bende senn gibi opeth fanıyım fakat mikael = degildir brutal vokal , mikael bleak söylerken ve bazı sarkılarda sanırım demon of the fall da wardı cok fazla efekt kullanıyor, mikeal clean sesi brutal vokaline göre daha iyi öncelikle brutal ile scream arasındakı farkı bilmenz gerekir.. deliverance albümündeki 5parça master... ydı sarkı içinde boyunca siz brutal vokal yaptıgı sandıgınz bir cok anda scream vokale basvuruyordur kendısı, bu işin teknigini bilen biliyor ztn bogazdakı balgam benzeri ehm yaptııgınızda kaybolan gıcık diye tabir edilen (adını bende bilmiyorum) olay sayesinde yaparsnz brutalde dudaklarınzı bükersiniz bogazını geri çekersiz derinlik katarsınz eger elinzde gitar yoksa mikrofonu kapatarak ta söyleye bilrsnz scream ise agzını açarak (ön dişleriniz gözükücek şekilde) bogazınızı öne iterek in flames söyleyebilrsz

Moonspell,lacrimas,inflames,darktranqllty,amonamarth bu tarz müzik yapan ve vokal arayan arklara yazları eşlik edebilrm ist içi laneth olsun ki istanbul dısında okuyorum

mikael akerfeldt = brutal = degildir opeth = bloodbath

saygılar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
bahoo74

MesajTarih: Cmt 28.06.2008 2:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

spree demiş ki:
Yada 8 paket maltepe iç bak nası böğürüyoruz. Smile
Böğürme orantısı
1paket marlboro=1paket camel=2 paket winston=4 paket 216= 8paket maltepe.

Smile Smile Smile

Ya şaka biyana da bu sigaraya dikkat edin tamam brutal vokal imkanı veriyo bir an ama Chuck schuldiner gibi 32 yaşında(?) ölmeninde bir anlamıyok.(gırtlak kanseri)Gerçi o sigara yüzündenmi bilmiorum...

peki 3 paket camelın yapacağı etki nedir? Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
6. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız