| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Sert-unsuz

|
Tarih: Prş 26.04.2007 16:52 Mesaj konusu: |
|
|
Deja-vu olmalı bu..Bu başlıktan bir çok kere gördüm.
Eren Kömürlünün sözüde müthişmiş vallaha  _________________ Gitardır pedaldır var işte bişeyler...
Leon-Gitar www.myspace.com/leonrockband |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
telecaster8

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 87 Nerden: ankara yenimahalle
|
|
| Başa dön |
|
 |
picassographic

|
Tarih: Pzr 25.05.2008 20:27 Mesaj konusu: |
|
|
Hendrix'in yaptığı hatalardan, hızlı çalamamasından,takılmasından (kafanın bi trilyon olduğu düşünüldüğünde gayette iyi çalmış kendisi) zevk aldığım düşünülürse benim için önemini yitiren iki kavram..Kişisel düşüncem..
Veya Jeff Healey in while my guitar gently weeps çalarken izlerseniz ne kadar teknikli(!) olup bu günlerde az rastlanan tuşeyi verdiğini görebilirsiniz |
|
| Başa dön |
|
 |
By_KaRizMa

|
Tarih: Sal 03.06.2008 14:35 Mesaj konusu: |
|
|
| evet yaa önce teknik sonra hız zaten teknik olmazsa hızda olmaz diye düşünüyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Sal 03.06.2008 19:51 Mesaj konusu: |
|
|
Evet,bir makineyseniz teknik bilgi ve pratik işinize yarayabilir.Eğer gitar çalan bir insansanız öncelikli olan yeteneğiniz (kulak ve yaratıcılık yani müziğe katkınız),çok gitar çalmanız,gitara aşık olmanızdır bununla beraber çok müzik dinlemeniz,müziğe olan tutkunuz olmadan bunların hiç birinden nasibinizi alamazsınız. _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
ossan

|
Tarih: Sal 10.06.2008 9:33 Mesaj konusu: |
|
|
teknik her müzik türü için gerekir ama hız belli tarzlar için. Yani çok hızlı soloları her tarz müzik kaldırmaz. Ama teknik öyle değil, teknik her zaman lazım
İkisi farklı kategoride tutulmalı bence, biri her müzisyenin bilmesi gereken temel bilgi, biri ise alternatif bilgi... |
|
| Başa dön |
|
 |
GHOST87666

|
Tarih: Pts 23.06.2008 14:04 Mesaj konusu: |
|
|
| bence teknik ama duygusuz bi insan teknik bilse ne işe yarıyacakki bence önemli olan teknik ve duyguları birleştirip ortaya bişiler cıkarmaktır... |
|
| Başa dön |
|
 |
gizgiz

|
Tarih: Sal 01.07.2008 22:32 Mesaj konusu: |
|
|
ikisi birbirini destekleyici bence  |
|
| Başa dön |
|
 |
Agacadalanvar

|
Tarih: Sal 01.07.2008 22:50 Mesaj konusu: |
|
|
neden gitaristler bu hız olayını bu kadar takıyor onu anlayamıyorum bir türlü.
ben bugüne kadar çok hızlı, daha hızlı çalayım derdinde bir piyanist görmedim.
çaldığınız şeyi hissetmiyorsanız istediğiniz kadar hızlı çalın, istediğiniz teknikleri uygulayın.
hız önemlidir, fakat olmazsa olmaz değildir.
teknik ise olmazsa olmazdır, fakat duygu olmadan onun da pek bir işe yarayacağını zannetmiyorum ki geometrik olarak gitar çalmak ne derece doğrudur o konuda da şüpheler var.
bunlar bir yapboz parçaları e her biri birbirine geçince resim oluşuyor. sadece birini kullanarak anlamlı bir bütün bekleme mantıksız. _________________ Aslinda iyi biriyim, tanısan sen de seversin. |
|
| Başa dön |
|
 |
Lucidal

|
Tarih: Prş 03.07.2008 15:08 Mesaj konusu: |
|
|
edit: aynı mesaj.
En son Lucidal tarafından Prş 03.07.2008 15:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Lucidal

|
Tarih: Prş 03.07.2008 15:10 Mesaj konusu: |
|
|
| ikisini dengeleyebilirseniz her şey şahane olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Prş 03.07.2008 21:51 Mesaj konusu: |
|
|
hızlı olan ve teknik olmayan bi gitarist var mıdır? şayet varsa dinlemek istiyorum farkı görebilmek için. _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Prş 03.07.2008 22:06 Mesaj konusu: |
|
|
| ByTar demiş ki: | | hızlı olan ve teknik olmayan bi gitarist var mıdır? şayet varsa dinlemek istiyorum farkı görebilmek için. | Kerry King vardır,bodoslama çaldığı sololarıyla ünlüdür . |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Sal 08.07.2008 12:32 Mesaj konusu: |
|
|
| disturbed_one demiş ki: | | ByTar demiş ki: | | hızlı olan ve teknik olmayan bi gitarist var mıdır? şayet varsa dinlemek istiyorum farkı görebilmek için. | Kerry King vardır,bodoslama çaldığı sololarıyla ünlüdür . |
aa o başka... slayer ı slayer yapan sololar atar kerry king (bence). sololar karmaşık diye teknik değildir demek yanlış olur (bence).  _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
mavitekme

|
Tarih: Sal 08.07.2008 18:54 Mesaj konusu: |
|
|
teknik daha önemlidir. Agacadalanvar nickli arkadaşımızın yazdıklarından sonra benim burda uzun uzun yazmama gerek yok  _________________ F.CK EMO!
In a few years there will be none of you left! |
|
| Başa dön |
|
 |
EmilioDeCarro

Kayıt: Apr 10, 2006 Mesajlar: 1383 Nerden: Nora (Alternatif Metal - Ankara)
|
Tarih: Pts 28.07.2008 21:31 Mesaj konusu: |
|
|
teknik derim ben istediğin kadar hızlı ol o duyguyu veremedikten sonra yada veremeyecek bir riff yazamadıktan sonra ölümüne solo atsan farketmez. _________________ > Emilio De Carro - NORA - Ritim Gitar - Geri Vokal <
http://www.nora.anatolianrock.com/ , http://www.myspace.com/noratr
YENİ BESTELERİMİZ SİTELERİMİZE EKLENMİŞTİR !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
mersinden_ersin

|
Tarih: Prş 14.08.2008 6:12 Mesaj konusu: |
|
|
| teknik nedir? bi açıklayın ya |
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Pts 18.08.2008 17:52 Mesaj konusu: |
|
|
Teknik ne midir ?
Bence teknik gitarda doğru çalabilmek ne bilim gitara kendini hissettirmektir.Zaten bu kavramında rock denen kavramda bulunması gerekir.Bazı gruplarda teknik bazılarında hızı daha çok görebiliriz.Ama ikisinide yapanlarda vardır tabi.Mesela bi satriani.O yüzden şimdi onun kalitesini tartışmaya bile gerek yok.Ben ne teknikiz hızlı bi solodan nede hızlı ama tekniksiz bi solodan zevk alırım.Bu yüzden ikiside olmazsa olmazlarımdan. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Pts 18.08.2008 17:53 Mesaj konusu: |
|
|
Teknik ne midir ?
Bence teknik gitarda doğru çalabilmek ne bilim gitara kendini hissettirmektir.Zaten bu kavramında rock denen kavramda bulunması gerekir.Bazı gruplarda teknik bazılarında hızı daha çok görebiliriz.Ama ikisinide yapanlarda vardır tabi.Mesela bi satriani.O yüzden şimdi onun kalitesini tartışmaya bile gerek yok.Ben ne teknikiz hızlı bi solodan nede hızlı ama tekniksiz bi solodan zevk alırım.Bu yüzden ikiside olmazsa olmazlarımdan.Ama tabiki bazı anlarda olur.Headbang için mesela.Hızdan bahsediyorum tabi. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
mersinden_ersin

|
Tarih: Çrş 20.08.2008 23:52 Mesaj konusu: |
|
|
| hızlı ama doğru çalan da mı teknik çalmış oluyor? gitara kendimizi hissettirmenin yolu mudur teknik? öyleyse aramızdaki bağı nasıl güçlendirebiliriz? |
|
| Başa dön |
|
 |
|