| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Monster_YGT

|
Tarih: Pts 22.10.2007 17:19 Mesaj konusu: |
|
|
ben hammer on yada pull off un ne olduğunu bilmiyorum demedim ki yani hammer on a benzeyen bir hareket olarak tremolo varmış onu bilmiyordum onu da öğrenmiş oldum. zaten müzikle, enstrümanlarla ilgili herşeyi bilseydim forumlara üye olmama kurs görmeme gerek kalmazdı  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Hard-Rock

|
Tarih: Çrş 06.02.2008 2:33 Mesaj konusu: |
|
|
İyi günler dostlar benim birkaç sorum olacak; akorlarla ilgili.
1) Akorlar nasıl oluşuyor? Bunu basit ve anlaşılır biçimde açıklayabilirmisiniz...
C akorunu örnek alıyorum ve bazı çözümlemelerim;
C : C E G
C7: C E G A#
Cmaj7: C E G B
Cm: C D# G
Cm7: C D# G A#
Cmaj7: C D# G B
C gamını yazarsam;
C --> akorun kök sesi
C# --> ?
D --> ?
D# --> Minör yapan nota (minör akorun 3 lüsü sanırım)
E --> Majör yapan nota (majör akorun 3 lüsü sanırım)
F --> bu nota olunca sus oluyor
F# --> ?
G --> ?
G# --> ?
A --> 6 lısı sanırım
A# --> 7 lisi olacak
B --> ?
Yazdıklarımın doğruluğundan enim değilim, 3 lü 5 li 6 lı 7 li 9 lu nasıl alınır bilmiyorum, beni bu konuda biri aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim... |
|
| Başa dön |
|
 |
Me_ThuS "Müziktek" Mod

|
Tarih: Çrş 06.02.2008 21:02 Mesaj konusu: |
|
|
Bu başlık içerisinde bu konuda geçmiş olsa gerek diye düşünüyorum aslında bence burayı iyice bir oku. Neyse soruna gelirsek.
Bir akor o gamın 1. 3. ve 5. notasının beraber basılması ile oluşuyor. Senin örneğin üzerinden yaklaşırsak.
C majör gamı : C - D -E- F- G- A- B şeklinde bakarsak notalarımızın C E ve G olması gerektiğini görebiliyoruz.
Eğer minör olsaydı bu sefer C minör gamına bakmamız gerekirdi ki o farklı bir gam o D# nerden çıkıyor sorusunun cevabı bu C minör gamından çıkıyor.
3 lü 5 li 6 lı 7 li 9 lu dediğin o gamın içinde kaçıncı nota olduğu yani C majörün 7 lisi B 9 lusu ile bir oktav inceden D oluyor yani sırayla sayıyor gibi düşün.
Bu mantık ile aynı akorun 7 lisini veya 9 lusunu oluşturmak da kolay.
Detaylı öğrenmek istiyorsan Armoni kitaplarını incelemeni tavsiye ederim Dim ve sus gibi cins şeyleri öğrenip bilgini geliştirebilirsin. _________________ Mustafa-I\'m just a soul...
Satılık Joemeek Jm27 Condenser,Nady Rack Compressor\\Gate
http://www.turkrock.com/ftopic85191.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Hard-Rock

|
Tarih: Cmt 09.02.2008 20:27 Mesaj konusu: |
|
|
| Teşekkürler. Evet başlıkta benzer şeyler geçti ama anlamadığım bazı kısımlar vardı sadece. |
|
| Başa dön |
|
 |
hksm

|
Tarih: Cmt 09.02.2008 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
Bu başlığı en başından bu yana takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, burada yazılanlar birçok armoni kitabından çok daha fazla açıklayıcıdır, sadece belirli bir düzen içinde değil de dağınık şekilde geliştiğinden takibi zor gibi gözükür, yine de sıkılmadan okuyun, çok keyifli bir öğrenme olacaktır, arada kitaplarda olmayan espriler de cabası _________________ Müziksiz bir hayat hatadır... Bu muydu yaşam? Hadi öyleyse bir kez daha... (Nietzsche) |
|
| Başa dön |
|
 |
MyCn

|
Tarih: Çrş 20.02.2008 20:49 Mesaj konusu: |
|
|
2 yıldır gitar çalıyorum hiç gitar dersi almadım şu an gayet başarılı temiz bir şekilde çalıyorum ama iş hızlı sololara geldiğinde orda kalıyorum pena vuruşumla sol el perde basmam bir olmuyor bunun için kendimi nasıl geliştirebilirim... _________________ Terk-i Mesken... |
|
| Başa dön |
|
 |
meren

|
Tarih: Çrş 26.03.2008 17:57 Mesaj konusu: |
|
|
| sololara daha fazla ağırlık ver genelde bildiğimiz parmak açma harekerlerini yaparsan pena vuruşların da iyileşir. |
|
| Başa dön |
|
 |
RestlessOblivion

|
Tarih: Pts 28.04.2008 21:25 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar acemi bir konu değil ama Dominant 7'li lerin çözümlerini rica edecektim =)
Tam anlayamadım ben bu konuyu. Tritonlarda olduğu gibi bunda da 2 - 1 e 4 - 3 e 5 duruyor yada kök'e gidiyor 6 - 5 e 7 - 8 e gidiyor. ama bunu neye göre yapıyoruz mesela diyelim ki do majör üzerinden düşünürsek bize bir sol si re fa. vermiş olsun . ben burara 1'i 2'yi nereden anlıcam. yani demek istediğim. mesela do majör üzerinden düşünürsek bir sol - si - re - fa akoru versin çözün desin. bu 2 - 1'e gider kuralını biz dominantına göre mi yapıyoruz, toniğini mi ele alıyoruz. yani demek istediğim şey sol si re fa ise sol ü 1 olarak almıyoruz değil mi 5 olarak ele alıyoruz. o zaman sol duruyor re do ya gidiyor fa mi ye gidiyor si de do ya gidiyor böyle mi. o zaman do mi sol olarak çözülüyor değil mi anlamadım tam ya. Acil yardım edebilirseniz lütfen  |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Cum 16.05.2008 12:27 Mesaj konusu: |
|
|
| MyCn demiş ki: | | 2 yıldır gitar çalıyorum hiç gitar dersi almadım şu an gayet başarılı temiz bir şekilde çalıyorum ama iş hızlı sololara geldiğinde orda kalıyorum pena vuruşumla sol el perde basmam bir olmuyor bunun için kendimi nasıl geliştirebilirim... |
Metronomla yavaştan başlayıp , gittikçe hızlanacak şekilde çalışarak. Bunun başka bir yolu, ya da kısayolu yok. _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Sal 20.05.2008 19:04 Mesaj konusu: |
|
|
| RestlessOblivion demiş ki: | Arkadaşlar acemi bir konu değil ama Dominant 7'li lerin çözümlerini rica edecektim =)
Tam anlayamadım ben bu konuyu. Tritonlarda olduğu gibi bunda da 2 - 1 e 4 - 3 e 5 duruyor yada kök'e gidiyor 6 - 5 e 7 - 8 e gidiyor. ama bunu neye göre yapıyoruz mesela diyelim ki do majör üzerinden düşünürsek bize bir sol si re fa. vermiş olsun . ben burara 1'i 2'yi nereden anlıcam. yani demek istediğim. mesela do majör üzerinden düşünürsek bir sol - si - re - fa akoru versin çözün desin. bu 2 - 1'e gider kuralını biz dominantına göre mi yapıyoruz, toniğini mi ele alıyoruz. yani demek istediğim şey sol si re fa ise sol ü 1 olarak almıyoruz değil mi 5 olarak ele alıyoruz. o zaman sol duruyor re do ya gidiyor fa mi ye gidiyor si de do ya gidiyor böyle mi. o zaman do mi sol olarak çözülüyor değil mi anlamadım tam ya. Acil yardım edebilirseniz lütfen  |
Bildiğim kadarıyla aynen öyle oluyor. Dominant 7li'ler tonik3lüye çözülür diye biliyorum zaten. _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
sigara-dumani

|
Tarih: Pts 09.06.2008 20:14 Mesaj konusu: |
|
|
Ya ben bunlardan hiç b irşeyde anlamıyorum...
Bu normal mi ?
:S:S:S |
|
| Başa dön |
|
 |
xbarisx

|
Tarih: Pzr 22.06.2008 13:18 Mesaj konusu: |
|
|
| Herkesin eline sağlık baştan sona okudum bilgilerimin üzerinden geçtm daha da pekişti ... Herkese teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
akustikmorko

|
Tarih: Sal 08.07.2008 20:56 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar ben nota öğreniyomda.alt alta yazılmış notalar oluyo onları aynı anda çalıyoz.peki 5-6 tane nota alt alta oluyo bazı parçlarda ozaman napıcaz anlamadım _________________ Uygun fiyata Ibanez SA120-CNveya BK Elektro gitar satan olursa haberim olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
xbarisx

|
Tarih: Cum 11.07.2008 16:52 Mesaj konusu: |
|
|
Onlar Akorlardır... aynı anda basılan notalar ... uygun pozisyonda hepsini basacaksın sanırım .... benim anlattığından anladığım bu oldu : |
|
| Başa dön |
|
 |
xbarisx

|
Tarih: Pzr 13.07.2008 2:20 Mesaj konusu: |
|
|
F7M diye bir akor görünce şaşırdım
Ancak yaptıım araştırmalar sonucu tümevarım yöntemiyle
Fmaj7 akorunun F7M ye eşit olduğunu gördüm (F7M'nin okunuşu nasıl bilmiyorum ama o da aynı olabilir zaten bilseydim böyle bir yanılgıya düşmezdim..)
Şimdi ;
F7 : F A C D#(Eb)
Fmaj7 : F A C E
F7M: F A C E olarak gösterilmiş Gp de...
O HALDE Fmaj7=F7M olur değil mi ?
Bilen birisi beni doğrular ya da yanlış bildiğim şeyi veya yanlış yürüttüğüm mantığı düzeltebilirse çok memnun olurum Şimdiden teşekkür ederim .... |
|
| Başa dön |
|
 |
akustikmorko

|
Tarih: Pzr 13.07.2008 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
nota öğrenmek için tavsiye edeceğiniz bi kitap cd felan varmı arkadaşlar. _________________ Uygun fiyata Ibanez SA120-CNveya BK Elektro gitar satan olursa haberim olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
avriLizma

|
Tarih: Pzr 13.07.2008 16:41 Mesaj konusu: |
|
|
valla mahcer abi bize söylenecek söz bırakmamış yanii _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sweet_Jazz_Of_Mine

Kayıt: Jul 06, 2008 Mesajlar: 65 Nerden: Emoların olmadıgı yerden.
|
Tarih: Çrş 16.07.2008 9:51 Mesaj konusu: |
|
|
| akustikmorko demiş ki: | | arkadaşlar ben nota öğreniyomda.alt alta yazılmış notalar oluyo onları aynı anda çalıyoz.peki 5-6 tane nota alt alta oluyo bazı parçlarda ozaman napıcaz anlamadım | Boş telleri ya da basılan bareyi de göz önüne al ^^ |
|
| Başa dön |
|
 |
xbarisx

|
Tarih: Çrş 16.07.2008 18:16 Mesaj konusu: |
|
|
bir sorum daha olacak yukarıdaki soruya ek
örnek vermek gerekirse entersandman'in solosunun başlarında şöyle bir yer var ;
-----------------------------------
-----------12^^^14-------------
-----------10^^^12-------------
Not: ^^ = slide
şimdi bunu penayla ortadaki telden(D teli)bağımsız olarak nası çalcaz...
çift parmakla çalmıyoruz herhalde :: |
|
| Başa dön |
|
 |
Me_ThuS "Müziktek" Mod

|
Tarih: Prş 17.07.2008 17:35 Mesaj konusu: |
|
|
Ortadaki teli sol elinde boşta kalan bir parmakla susturarak. Ben orta parmağı kullanıyorum mesela onun için. _________________ Mustafa-I\'m just a soul...
Satılık Joemeek Jm27 Condenser,Nady Rack Compressor\\Gate
http://www.turkrock.com/ftopic85191.html |
|
| Başa dön |
|
 |
|