| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
soulwalker

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 0:34 Mesaj konusu: |
|
|
Yoo, hiçte abartı olmuyor Gayet güzel. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
http://www.inube.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
obican

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 0:37 Mesaj konusu: |
|
|
| çoğu marka 30 watt modellerine 12" kolon koymuyor. bu nedenle 50 watt tercih etmiştim ben zamanında, pişman da değilim. nasıl olsa transistörlü olduğu için kısık seste çok etkilenmiyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
soulwalker

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 1:51 Mesaj konusu: |
|
|
Aynı şekilde bende böyle yaptım. 50 watt kullanıyorum apartman katında ve memnunum. 12" kolon ve fx loop girişleri gerçekten büyük avantaj. Genelde iki kanaldaki eq ayarlarıda ayrı oluyor 50 ve üstlerde. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
|
| Başa dön |
|
 |
svaltio

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 12:42 Mesaj konusu: |
|
|
| bu saatten sonra kesin alacağım 50 watt abicim. amfiden verim alamam diye düşünüyordum hep. son 2 post rahatlattı beni. sağolun.. zamanla öğreniyoruz işte. konuyu da biraz saptırmış gibi oldum ama kusura bakmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
soulwalker

|
Tarih: Cum 16.05.2008 22:46 Mesaj konusu: |
|
|
Çok iyi edersin, ben şimdi all tube 50 watlık için kasıyorum hatta. ) Ha diğeri yine durucak. Senin alıcağın zaten transistörlü ,gözün kapalı alabilirsin 50 wat. Benim anlamadığımda şudur 50 watı ne yapıcan derler, 50 wat alınca illa 50 wata kadar mı açmak lazım. Onun işte fx loop ,reverb, ayrı eq ayarı gibi bir ton özelliği var. Bunları kullanmak için alıcaksın,50 watta çalmak için değil. Aynı şekilde müzik setlerinin sesini illa sonuna kadar mı açıyolar, veyahut aldığın arabayı illa her trafiğe çıktığında son hızda mı kullanıyorsun. Böyle düşünmek lazım. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
|
| Başa dön |
|
 |
obican

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 2:16 Mesaj konusu: |
|
|
| ya verim alamama olayı göreceli. şöyle anlatayım, bende 50 watt marshall vardı, G50R-CD. MG ler çıkmadan önceki seri. sonra havadan bi tane Peavey Special 112 düştü, 160 watt transistörlü. ilk kez evde marshallın yanında denedim amfiyi. birini satacağım, kesin. peavey daha fazla para eder, o da kesin. ikisini de aynı ses düzeyinde denedim ve peavey açık ara daha iyiydi. çok daha net, temiz bir sesi vardı. şimdi 160 watt amfiyi 0.8 e kadar açıyorum evde(1 in bile altında!). marshall ise 1.5 falan belki. yine de peavey daha iyiydi. ha 5 6 ya kadar açınca çok daha iyi oluyor o amfi, orası kesin. şu an stüdyoda kullanıyorum, 4 ile 6 arasında bile çok net bir fark var. ama yine de o kadar az açmışken bile 50 watt bir marshalldan çok daha iyiydi. |
|
| Başa dön |
|
 |
zetiman

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 14:36 Mesaj konusu: |
|
|
| soulwalker demiş ki: | Çok iyi edersin, ben şimdi all tube 50 watlık için kasıyorum hatta. ) Ha diğeri yine durucak. Senin alıcağın zaten transistörlü ,gözün kapalı alabilirsin 50 wat. Benim anlamadığımda şudur 50 watı ne yapıcan derler, 50 wat alınca illa 50 wata kadar mı açmak lazım. Onun işte fx loop ,reverb, ayrı eq ayarı gibi bir ton özelliği var. Bunları kullanmak için alıcaksın,50 watta çalmak için değil. Aynı şekilde müzik setlerinin sesini illa sonuna kadar mı açıyolar, veyahut aldığın arabayı illa her trafiğe çıktığında son hızda mı kullanıyorsun. Böyle düşünmek lazım. |
süper tespit gerçekten...
Bir de fiyata yansıma durumu var 30W lık amfilerle 50W lık amfilerin arasında aman aman bir fiyat farkı olmuyor özellikle 2. el amfilerde...Ki zaten her zaman cangır cangır yüksek seste çalmazsınız yani bir bu açıdan bakmak lazım amfi alırken...
kolay gelsin... |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Cum 30.05.2008 14:58 Mesaj konusu: |
|
|
gitar - wah - phase - drive1-dist -drive2- amfi input - anfi fx send - delay - eq- amfi return
şeklinde kullanıyorum  _________________ yalarım ışıltısı kalır |
|
| Başa dön |
|
 |
gorkyeah

Kayıt: Apr 12, 2005 Mesajlar: 1075 Nerden: İzmir / Gallipoli
|
Tarih: Cum 30.05.2008 15:34 Mesaj konusu: |
|
|
benim de bir sorum olacak;
ns2 input->wah-gitar
ns2 send->sansamp gt2-eq->ns2 return
ns2 output->delay-ultrag-amfi
(sutup zincirim budur, biraz karışık oldu ama en azından ns2 kullananlar anlar diye tahmin ediyorum)
amfi marshall vs30r ve üstünde line out adı altında bir çıkışı var.
1- bu line out çıkışının işlevi tam olarak nedir?
2- setup'ı direk amfi input'a mı, amfi line out'a mı girmem gerekiyor, hangisi daha verimli?
teşekkürler _________________ RG570 rulezzz! |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Cum 30.05.2008 15:50 Mesaj konusu: |
|
|
line out amfiyi mikrofonsuz olarak kullanman için doğrudan sisteme bağlamaya yarıyor.çok faydalı bi olay değil kanımca yani ben mglerden daha üst seviyede amfilerde bile performans alamadım.örnek olarak amfiden ton alıp bilgisayarda kayıt yapmak istiyorsun.normalde amfiyi mikrofonlayıp mikrofono miksere yada ses kartına girip bilgisayara ses girdisi yapman lazım.işte line outtan doğrudan bilgisayara çıkış alabiliyorsun.ama dediğim gibi pek işe yaradığını görmedim.line outtan zaten gitarı giremezsin adındanda anlaşılacağı gibi "out" yani dışarı ses çıkışı için olan bir kanal.amfilerde genelde cd in aux in yada fx loop girişleri olur.eğer prosesör kullanmıyorsan amfinin normal inputundan gir. _________________ yalarım ışıltısı kalır |
|
| Başa dön |
|
 |
gorkyeah

Kayıt: Apr 12, 2005 Mesajlar: 1075 Nerden: İzmir / Gallipoli
|
Tarih: Cum 30.05.2008 18:54 Mesaj konusu: |
|
|
eyvallah halilpazarlama..
setup-amfi-ultrag-pc düzenini deniyim bi o zaman..
gerçi bunu da denediğimi hatırlıyorum uzun zaman önce ama iyi bir verim alamamıştım _________________ RG570 rulezzz! |
|
| Başa dön |
|
 |
LuciferioN Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 30.05.2008 20:09 Mesaj konusu: |
|
|
fx döngüsüne kısa bir kablo takarsanız amfinin fx mix potu ikinci bir master volume görevi görür... Marshall user manual den alıntıdır...  _________________ Epiphone Les Paul Custom w/EMG 81-85 (Coming Soon... ) / Marshall JCM2000 TSL100 Head / Home Made 2x12'' Cab / Digitech RP100 |
|
| Başa dön |
|
 |
|