Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sigara yasağına kardeş geldi...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sigara yasağına kardeş geldi...
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
piyanist

MesajTarih: Sal 13.05.2008 12:47    Mesaj konusu: Sigara yasağına kardeş geldi... Alıntıyla Cevap Ver

Bilgi Notu:
Aşağıdaki haber, bugünkü Hürriyet Gazetesinin manşetinden alınmıştır.

AKP zihniyetinin belgesidir:

Alıntı:
Restoranlarda ’bir duble rakı’ dönemi kapanıyor

Alkollü içki satışını düzenleyen ve yarın yürürlüğe girecek 5752 sayılı yasa, uygulama tebliğleri çıkarılmadığı için kargaşa yaratacak.

Yasa, alkollü içkilerin orjinal ambalajları dışında bölünerek satışını engelliyor. Bu nedenle, restoranlarda rakı, şarap viski gibi alkollü içki içmek isteyenlerin birer şişe satın almaları gerekecek. Uymayan işletme 10 bin YTL’ye kadar ceza yiyecek.

Hürriyet Gazetesi - Haberin tamamı

Kokteyl bile yasak
...
Yasağın özündeki amaç, içkiyi evde içmeye özendirmekmiş...
Resmen hayret bir şey!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kucukseytan

MesajTarih: Sal 13.05.2008 13:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

20 cl rakı var bildiğim kadarıyla al sana şişe, çok problem olursa 5 cl çıkarır Mey zaten bütün içkilerin duble için 5 cl ufaklıkları vardır büyük otellerde falan bunlar kullanılır.
Başa dön
forsytia

MesajTarih: Sal 13.05.2008 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

inanılır gibi değil pes!! biras önce okudum bende. off noluyor bu memlekette noluyor???
Başa dön
duu_rock

MesajTarih: Sal 13.05.2008 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cidden saçmaymış...
buzz

MesajTarih: Sal 13.05.2008 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya açık içki satma ruhsatı diye bir şey çıkarılacak o ruhsatı alması gerekecek işletmenin açık içki satabilmesi için tv de izledim az önce bi milletvekili mi bakan mı biri dedi
bu daha çok işletmeleri ruhsat almasına zorunlu bırakıp daha çok yolabilmek için çıkarılmış bir kanuna benziyor bence
night_slash_rain

MesajTarih: Sal 13.05.2008 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynı zamanda mekanda içen kişiyi de daha çok içmeye teşvik ediyor bence.. belki 2 kadeh içecekti ama durum "madem parasını verdik, sonuna kadar kullanalım" hesabına dönerse ve şişede 1 damla kalmayana kadar içerlerse, vah halimize...
Smile
Başa dön
strinzi

MesajTarih: Sal 13.05.2008 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Noluyo kardeşim saçmalığa bak ya . Benim 1 duble rakılık param var belki kendimi ona göre ayarlamışım restorant a gitmişim . iyice saçlamaya başladılar. ona bakarsan parçalara bölünüyormuş o zaman 1 litre de kola satsınlari şişeyi açtırdınız diye.

Pessss doğrusu diyorum pessssss
"Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... ''
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Josephking_1903

MesajTarih: Sal 13.05.2008 17:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bunun tek bir geçerli sebebi olur benim kanımca, o da "sahte alkollü içeceği" engellemektir, onun dışında böyle bir yasağın lüzumu yoktur herhalde, milletin içki masasında içeceği içki miktarına karışmak kimsenin haddi değildir...
ayrıca şunu da belirtmeden geçemiycem, en azından rakı içilen mekanlarda öyle "tek" veya "duble" siparişleri çok az verilir, genelde zaten masalarda şişeler durur, büyük veya küçük rakılar sipariş edilir, bu yasaktan etkilenecek müşteri profili fazla olmaz kanımca çünkü yukarıda denildiği gibi 20 cl'lik bile şişelerde rakı satılıyor, fakat işletmeleri nasıl zorlar, orasını pek bilemicem, hali hazırda her an 20 cl'lik veya daha küçük porsiyonlarda içki tedarik edilebilir mi, üretici firmalar nasıl önlemler alır v.s, v.s, bunlar da olayın diğer yüzleri...
bir de benim aklıma takılan başka birşey oldu, "fıçı bira" açık içki kategorisine girecek mi bu durumda, sonuçta o da bardakta açık olarak getiriliyor ve ilk açan müşteri olmuyor...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
duu_rock

MesajTarih: Sal 13.05.2008 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet bencede sahte alkolün önlenmesi için olabilir..merak etmeyin ama bizim zeki üreticilerimiz bir duble rakıyı küçük şişeler halinde satmaya başler yakında..
gorona_garleli

MesajTarih: Sal 13.05.2008 20:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

satsınlarda nasıl satıyolarsa satsınlar. duble rakı bazı yerlerde çok pahalıya geliyor, öğrenciyiz biyerde. hep bira hep bira nereye kadar..
Başa dön
Cantstandya

MesajTarih: Sal 13.05.2008 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şöför ne yapacak şöför.. Adam 1 duble ya da tek içip araba sürecek belki.. O zaman trafikte alkollü araba sürmenin promil sınırını arttırsınlar..

Ben hep diyorum şunlar bir kere Moda'ya muhabbete gelseler bizle duruşları değişecek ama.. Yok arkadaş; nato mermeeeer, nato kafa..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
piyanist

MesajTarih: Sal 13.05.2008 21:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Turizme büyük bir darbe olacak bu yasak!

Yazgan Şarapçılık’ın patronu Nurtekin Yazgan demiş ki:
"Otel ve tatil köylerine şarap satışları, alüminyum folyodan yapılmış, hijyenik ve 20 litrelik çok özel torbalar içinde yapılıyor.

Otel bunu fıçı tarzında, soğutuculu ve musluklu özel aparatlara bağlıyor (yani orijinal ambalajından ayırıyor), bardakla ikram ediyor ancak bu yasaklanıyor."

Hürriyet Gazetesi

Çok doğru konuşmuş.

Avrupa'da da uygulama böyle...
Örneğin, Viyana'nın biraz dışında Grinzing-Heurige diye bir bölge var... Sayısız şarap bahçesi var... Masalar arasında dolaşan, akordiyon ve gitar çalan 2-3 kişilik gruplar... Muhteşem bir yer...

Ancak şarap masaya şişeyle servis edilmez... Edilse bile seyrektir...
Şarap sürahiyle gelir masalara...Ya da gidip fıçıdan kendiniz servis yaparsınız...

Bu bölge, özellikle şarabıyla çok sayıda turist (yerli-yabancı) çeken bir bölge...
Çünkü şarap hem kaliteli hem de kalitesine göre fiyatı çok uygun...
Bizde ise 9 YTL'lik Buzbağ'ın 4 lirası vergiye gidiyor...

Konu ile ilgili olarak, Google'dan bulduğum iki resmi sunuyorum:
...

Avusturya'ya göre çok daha kaliteli üzüm çeşitleri olan bir ülkeyiz, ama nedense büyük AB'ci AKP, şarabı-içkiyi bir şekilde yasaklıyor!!!

Hem bizlere yazık oluyor, hem de şarap ve benzeri içkilerden gelecek turizm gelirlerinden mahrum kalıyoruz...
Başa dön
alizez

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 9:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

14 Mayıs 2008
Kadeh rakıya engel olmayız yönetmelikle netleştiririz

Kadeh rakıya engel olmayız yönetmelikle netleştiririz
TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan, "Kimse yanılgıya düşmesin, yanlış anlamasın. Yetki belgesi olanlar kadeh rakı yada kadehle şarap servisi yapabilir. İsteyen sahnedeki sanatçıya şampanya gönderebilir. Bu konudaki kafa karışıklığını yönetmelikle gideririz" dedi.

YAZGAN Şarapçılık’ın patronu Nurtekin Yazgan’ın mektubuyla gündeme gelen, dünkü Hürriyet’e de manşet olan "Bir duble rakı artık yasak" tartışması, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) telefonlarını kilitledi. TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan, "5752 sayılı yasayla amaçlanan bu değil. İlgili maddeyi sektörde yanlış yorumlayanlar var. Bu durumda hazırlıkları süren yönetmeliklerimizle konuyu netleştiririz. Yetkisi ve belgesi olanların bir duble rakı yada bir kadeh şarap servisi yapmasının önüne engel koymadığımızı gösteririz" dedi.

Yetkili olmadıkları halde

Çalışkan, tartışma yaratan maddenin başında "yetkili olmayan" ifadesinin yer aldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Baştaki ifade maddenin tümünü kapsıyor. En azından düzenlemeyi yapanların düşündüğü bu. Aradaki ’ile’nin kafa karıştırdığını Hürriyet’in haberinden anladık. Alkollü içki satış ve servis belgesi almış olanların bile bir kadeh şarap veya bir duble rakı satamayacağı gibi anlam çıkarılmış. Oysa TAPDK’nin böyle bir amacı olamaz. Maddenin getirdiği yasaklar tümüyle yetki belgesi olmayanları kapsıyor."

devamı için.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8934512.asp?gid=229&sz=33980
Başa dön
Josephking_1903

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bizim kadar gaz, herşeyi abartarak mümkün olduğunca karambol yaratmaya çalışan bi basın yoktur herhalde, dün tv den bu haberin içeriğini dinledim, "alkol ruhsatı" olan mekanlar aynen açık içki satmaya devam edicekler, sözkonusu olan yasak, alkol ruhsatı olmayanlar için, hatta haberde büfe ve bakkal tarzı yerlerde yasaklanıcak diye birşey geçmişti, açık içki satan büfe ve bakkallar da mı var demiştim içimden...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
buzz

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sadece şu iletişim araçlarını kullanarak alkollu içki istemenin yasaklanması çok enteresan
yani bakkala telefon açıp ''aga 4 bira yollasana'' demek yasak olcak amacı ne acaba gidip bizzat alalım da kimin içici oldugu belli olsun mudur nedir Laughing
piyanist

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oktay Ekşi'nin bile kafası karıştıktan sonra...

Bu kafa karışıklığı konusuyla ilgili olarak Oktay Ekşi güzel bir analiz yapmış...Kısaltarak aktarıyorum...

Oktay Ekşi demiş ki:
Kadeh yasağı

AÇIK söylemek gerekirse haberi okuduğumuz zaman pek aklımıza yatmadı. Çünkü ya biz konunun özünü yakalayamadık yahut kaleme alan arkadaşlar bir hata yaptı diye düşündük.

Siz söyleyin... "Restoranda bir duble rakı dönemi kapanıyor" başlığı sizde de aynı kuşkuyu yaratmaz mı?

Hoş kesin bir yargıya hálá varabilmiş değiliz
.

Değiliz ama "Bu iktidar onu da yapmaya kalkarlarsa şaşmamak lazım" deme eğiliminin giderek ağır basmakta olduğunun da farkındayız.

İçki mi içmek istiyorsunuz? Şişeyi ya masanıza getirtip kendiniz koyacak yahut da evinize götürüp orada "zıkkımlanacak"mışsınız.

Doğrusu biz burada sözü edilen tüm yasakların "yetkili olmadıkları halde" onları yapanlara yönelik olduğunu düşündük. Zaten tereddüdümüzün temelinde de bu düşünce vardı.

Lakin öte tarafta da bugünkü siyasi iktidarın, "içki" denince, "eğlence" söz konusu olunca tüylerinin diken diken olduğu gerçeği var.

Pek çok mescidin duvarına koca koca afişlerle "İçki her kötülüğün anasıdır" yazıldığını ve bu sözün Hazreti Muhammed’e ait olduğunun vurgulandığını görmüyor musunuz?

İmza da -sureti haktan görünmek için olsa gerek- Yeşilay isimli içki ve sigara düşmanı cemiyete ait...

Sahi tüm belediyelere, "Şehrinizde içki içilmesine izin verilecek bölgeleri tespit edin, bunları mümkünse şehrin dışına atın" diye genelge gönderen... AKP’li belediyelerin doğruca etkisi altındaki kurum, tesis, sosyal ortam vs.’de alkollü içkiyi yasaklayan da bu iktidar değil mi?

Sıra kadehle şarabı yahut bir duble rakıyı yasaklamaya geldiyse neden şaşıyoruz ki?

Oktay Ekşi - Hürriyet Gazetesi
aksuvar

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 20:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turiste de zemzem suyu satmaya başlarız artık...
buzz

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilginç gelir alır onlar
uf be bardağını 100 kağıttan satsan Laughing
Amorphis__

MesajTarih: Prş 15.05.2008 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yalan habermiş bu bugün gazetede okudum .
Başa dön
DoDo

MesajTarih: Prş 15.05.2008 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yasak yaratıcılığı konusunda mükemmel bir hayal gücümü var...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız