| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
klismenes

|
Tarih: Pts 03.03.2008 20:41 Mesaj konusu: Davulda kondisyon sorunu |
|
|
Arkadaşlar çalma süresi 2 saate yaklaştıkça oluşan bir güçsüzlük sorunum var özellikle bacaklarda... Bu durum bir süre sonra ritm kaçırma, şarkının twinli kısımlarının hızını yakalayamama (yakalasam da tam ritme oturtamama) gibi sorunlar yaşatıyor. Şu anlık stüdyo dışında çalmadığım için önemsemedim fakat ilerki zamanlarda topluluk önüne cıkabilme ihtimalini düşününce çözüm arayışına girdim. Grup içerisinde herkes okulla uğraşmak zorunda olduğundan haftada bir kez 2 saat olarak prova yapabiliyoruz... Evde veya günlük yaşamda uygulayabileceğim yöntemler var mı? Sizce bu durumu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
Saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
vas

|
Tarih: Pts 03.03.2008 21:11 Mesaj konusu: |
|
|
Evde bacaklarını güçlendirmek için bir pedal birde çalışma pedi alabilirsin (pedal için olan çalışma pedlerinden). Belkide pedalı kullanırken ayak hareketini yanlış yapıyorsundur. Bir kaç video izleyip kendi çalış şeklin ile karşılaştır. Bunun için mike portnoyun "liquid drum theater" eğitim videosunu tavsiye ederim. Son tavsiyem ayakkabı seçimi konusunda, eğer bot ile çalıyorsan hemen vazgeç derim. Bot gibi ağır ve ayak hareketini kısıtlayan bir ayakkabı ile davul çalmak kadar işkence bir şey yoktur.
Düşündüm de steve smith'in eğitim videosu daha uygun olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
klismenes

|
Tarih: Pts 03.03.2008 21:28 Mesaj konusu: |
|
|
Öneriler için teşekkürler hocam
Şimdi ilk işim vuruş şeklime dikkat etmek olcak... Ayakkabı konusunda sorun yok rahat ayakkabı ile (hatta coğu zaman onu da cıkararak) calıyorum ama vuruş tekniğim yanlış olabilir en kısa zamanda onu düzeltmeye bakacağım... Ağırlık ile gezmeyi denemiştim ama pek etkili olmamıstı bir de pedi denesem hiç fena olmayacak
tekrar teşekkürler,
saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
kalcifer Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 23.03.2008 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
| ayrıca sorun sadece caldıgın ayaykkabı vb. deil.Yaptıgın tarzada calan ve iyi olan davulcuları takıp et.Onların teknıklerını karsılastırman cok faydalı olur senın için.Bıde twınde ayaklarını kaldırmadan calmaya calıs cok daa yuksek hızlara cok daa az enerjı harcayarak cıkarsın. |
|
| Başa dön |
|
 |
pick-up

|
Tarih: Pzr 23.03.2008 22:00 Mesaj konusu: |
|
|
| kalcifer demiş ki: | | ayrıca sorun sadece caldıgın ayaykkabı vb. deil.Yaptıgın tarzada calan ve iyi olan davulcuları takıp et.Onların teknıklerını karsılastırman cok faydalı olur senın için.Bıde twınde ayaklarını kaldırmadan calmaya calıs cok daa yuksek hızlara cok daa az enerjı harcayarak cıkarsın. | Kaldırarak olmasın o  |
|
| Başa dön |
|
 |
hellboy_1791

|
Tarih: Sal 13.05.2008 18:12 Mesaj konusu: |
|
|
mrb daha önceki başlığım bu başlıktan dolayı kilitlenmiş.gelelim problemime
davul çalmaya yeni yeni başladım.davulumda var.müziğin ritimlerini biliyorum öğreniyorum.fakat ayağımdaki porblem nedeniyle ritimi batırıyorum.bildiğimide çalamıyorum. çok güçsüz geliyo bacağımın üst kısmından destek alamıyorum.saydıramıyorum.napıcam böle bunalımdayım yardım edin
ritimlekalın... _________________ BuN@LıM d@MLıYo GoSl€RiMd€N...M@ZOşİsT UmUtL@rIm KıRb@Cl@NıYo... |
|
| Başa dön |
|
 |
vas

|
Tarih: Sal 13.05.2008 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
| Yönetici Uyarısı: Forumda kırık programlara ait linkler vermek bunların indirme yöntemlerini anlatmak yasaktır. Bunun tekrarı halinde siteden uzaklaştırılacaksınız. |
|
| Başa dön |
|
 |
studyodream

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 15:58 Mesaj konusu: |
|
|
| pick-up demiş ki: | | kalcifer demiş ki: | | ayrıca sorun sadece caldıgın ayaykkabı vb. deil.Yaptıgın tarzada calan ve iyi olan davulcuları takıp et.Onların teknıklerını karsılastırman cok faydalı olur senın için.Bıde twınde ayaklarını kaldırmadan calmaya calıs cok daa yuksek hızlara cok daa az enerjı harcayarak cıkarsın. | Kaldırarak olmasın o  |
Kaldırmadan derken bacak komple kalkmasın yani
Sadece çok güçlü vuruşlar için kaldırmak lazım.
yoksa çabuk yorulursunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
vas

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 23:38 Mesaj konusu: |
|
|
| Yönetici Uyarısı: Forumda kırık programlara ait linkler vermek bunların indirme yöntemlerini anlatmak yasaktır. Bunun tekrarı halinde siteden uzaklaştırılacaksınız. |
|
| Başa dön |
|
 |
Brokenstick

|
Tarih: Sal 24.06.2008 17:45 Mesaj konusu: |
|
|
| Çalma süreni arttırmalısın tek başına stüdyoda olduğun zamanlarda kendini yormaya çalış sert vur kicklere twinleri bastıra bastıra olduğundan daha sert at. haftada 2 saat stüdyon var sa 2 haftada 1 saat falan bunu yap. Stüdyoda kolaylaşacak işin. |
|
| Başa dön |
|
 |
|