Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 16, 17, 18

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Monster_YGT

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 0:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@saulot abi vintage tremolo işte.
Gönderdiğin köprü resimlerinden ilk resime benziyor Very Happy

Hangi yaylar dersen bu köprünün yayları işte.
Bunlar gevşedi ve değiştireceğim, sorun bu. nasıl değiştireceğimi soruyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Saulot

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hıh şimdi oldu Very Happy bişey olcağını sanmıyorum telleri gevsetirsin yayları değiştirsin sonra birde köprünün dengesini ayarlarsın biter. Ama biraz bekle daha tecrübeli arkadaşlar yol gösterir. Ama söyle bir durum var zaten köprünü çalısma prensibinden dolayı sen bend yapınca köprü havaya kalkar, yani bu normal. Daha az kalkmasını istiyorsan yay eklebilir veya sert yaylar takabilirsin ama ozamanda tremoloyu kullanırken daha fazla efor sarfedersin..
Başa dön
PhoibosApollon

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 1:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Saulot demiş ki:
bıçak diye bahsettiğimiz şey saddle değilmi? eğer saddle ı sökersem entanasyon ayarı da kaçmaz mı? çünkü biz saddle ı cıkardığımız zaman o parçayı aynı yere takmassak entanasyon bozulur, çünkü onun ilerde veya geride olmasıyla ilgili diye biliyorum. Diyelim işaretledim vidanın tam nerde oldugunu ve cıkardım altını mı silip yağlıcam onun?
Bahsettiğim parça bu;

İlgilendiğin için teşekkür ederim

Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
KaanSK

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 10:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ibanez TBX15 r amfimden şu sıralar iğrenç bir cızırdama geliyor.İçinden bişi oynuyor.Amfinin dış kısmındaki mazgal,ızgara artık her ne derseniz o kısmı hoparlörün içine doru ittiğimde oynayan parça yerine oturuyor gibi ses yapmıyor.

Sorun ne olabilir?Ürünü mydukkan'dan aldım eğer kullanıcı hatası değilse garantiden yapılcak ama buyuk ihtimal kullanıcı hatası çıkçak ve artı kargo parası ödemek istemiyorum.

Ne yapmalıyım sorunum nedir?

Saygılar...
Başa dön
Saulot

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 23:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PhoibosApollon demiş ki:
Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey.

Tamam anladım şimdi doğru. Bu hafta içinde cesaretimi topladığım bir ara denicem, çünkü elimde kalma ihtimali var Smile Nette hangi parçanın nereye takıldığıyla ilgili resim var ona bakarak sadece yaylar ve telleri çıkartmam yeter gibi görünüyor, dimi?
resim; http://audiozone.dk/tremolo/trem-diag.jpg

KaanSK demiş ki:
Ibanez TBX15 r amfimden şu sıralar iğrenç bir cızırdama geliyor.İçinden bişi oynuyor.Amfinin dış kısmındaki mazgal,ızgara artık her ne derseniz o kısmı hoparlörün içine doru ittiğimde oynayan parça yerine oturuyor gibi ses yapmıyor.

Sorun ne olabilir?Ürünü mydukkan'dan aldım eğer kullanıcı hatası değilse garantiden yapılcak ama buyuk ihtimal kullanıcı hatası çıkçak ve artı kargo parası ödemek istemiyorum.

Ne yapmalıyım sorunum nedir?

Saygılar...

Boşu boşuna gönderirsin yani okadar küçük bir şey için kargo parası bayılmana hiç gerek yok bence o ızgarayı içeri ittir sonra onu oraya sabitle kağıt veya vida ile. Gönderirsen garantiye kullanıcı hatası cevabı alırsın gibi görünüyor çünkü[url][/url]
Başa dön
PhoibosApollon

MesajTarih: Pts 12.05.2008 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Saulot demiş ki:
PhoibosApollon demiş ki:

Tamam anladım şimdi doğru. Bu hafta içinde cesaretimi topladığım bir ara denicem, çünkü elimde kalma ihtimali var Smile Nette hangi parçanın nereye takıldığıyla ilgili resim var ona bakarak sadece yaylar ve telleri çıkartmam yeter gibi görünüyor, dimi?
resim; http://audiozone.dk/tremolo/trem-diag.jpg

Yeterli. Önce telleri, sonra da arkadan yayları iyice gevşet. Sonra aynı sırayla telleri ve yayları çıkart. Böylece zorlanmadan çıkartırsın herbişeyi. Zaten teller ve yayları çıkarttığında tremoloyu yerinde tutan birşey kalmayacak.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Saulot

MesajTarih: Pts 12.05.2008 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tamamdır, bu hafta sonu hem yayları değiştircem hemde o bölümü temizlicem. Beklenmedik bir sorun çıkarsa buraya yazarım..

Teşekkürler
Başa dön
ebsrepic

MesajTarih: Prş 15.05.2008 23:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ekolayzır pedalım çok fazla dip ses yapıyor neyden kaynaklanıyor olabilir?
ghostknight

MesajTarih: Cum 16.05.2008 11:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ebsrepic: adaptorun problemli olabilir.
chuck11

MesajTarih: Cum 23.05.2008 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

acil yardım .gitarımın wolume dugmesı cıktı taktımda tam oturmuyor ama sesı kısıp acabılıyor ama tam oturmuyor ayakta duser yanı ? napmalıyım alütfen yardim edin
Blaster_91

MesajTarih: Çrş 11.06.2008 18:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam beyler elimde bi b.c rich rave II model(strat kasa) bir gitar var.Türkiyeye gelen ilk gitarlından ve biraz eski.Benim sorum gitarda bi kaç değişiklik yapcam fakat modelin tam fiyatını ve yaptğım değişiklerin değip değmiyceği konusunda pek bilgim yok.Bu alet hakkında bilgisi olan arkdaşlardan yardım bekliyorum...
Başa dön
lovermanJames

MesajTarih: Pzr 22.06.2008 11:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki bu floyd rose tremolo system gitarlara sadece 09 teller mi oluyor?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
halilpazarlama

MesajTarih: Pzr 22.06.2008 13:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lovermanJames demiş ki:
peki bu floyd rose tremolo system gitarlara sadece 09 teller mi oluyor?
ben uzun süre 1.0la kullandım.sap ayarını düzgün yaptığın sürece sorun olmaz sanırım.
..satılık büssürü şey http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
keremzg
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 22.06.2008 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mxr 6 band eq mu yoksa boss ge 7 mi daha iyi?
Başa dön
Clickboy

MesajTarih: Pts 23.06.2008 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sürekli potansla oynayan birisi olarak gitarımın volume potansı gevşedi ve sallanıyor. Ortasındaki vidayı sıkmam gerektiğini biliyorum ama minicik bir vida ve onu neyle sıkacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...
Rgg

MesajTarih: Sal 08.07.2008 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar selam, gitarı alalı henüz iki hafta oldu ancak switch bozuldu, çalarken manyetik değiştirince ses bazen kesiliyor ve jakı amfiden takıp çıkarınca sorun geçiyor, bütün manyetikler çalışıyor mnayetiklerde sorun yok. Canım aşırı sıkıldı ne yapmam lazım, Ankara'dayım ne kadara mal olur, kaç gün sürer?
Başa dön
agmed

MesajTarih: Çrş 09.07.2008 14:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar gitarımın akordunu Dropped C yaparken sap ayarı gerekir mi?
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
18. sayfa (Toplam 18 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız