| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Josephking_1903

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 20:06 Mesaj konusu: |
|
|
yukarıda "zıkkımın kökünü için" edebiyatını yapan arkadaş; insanların ne iççeğine sen mi karışacaksın, her özgür birey istediğini yapmakta serbesttir, bu yasaktan bi habersiniz galiba, bu yasakla sigara içen insan kalmıcak mekanlarda, bunu üstüne basa basa kaç kez söyledik buralarda, hala "gitsinler başka yerlerde içsinler" diyorsunuz.Eğer yasak ciddi ciddi uygulanırsa mekanlarda sigara içenler için özel yerler gösterilmicek, açın okuyun içeriğini yasağın...
Alkollü yerlerde yasaklamasınlar kardeşim, bu kadar da açık söylüyorum, herkes çatır çatır içer sigarasını, sigarasız alkol alınmaz (sigara içen kimseler için), kabu s gibi olur, komaya girersin, normalde şurda burda orda yanımda küçük çocuklar varken bile mümkün mertebe dumanı başka yerlere üflemeye çalışırım, kimseyi rahatsız etmemeye çalışırım ama alkol alırken de sigarayı yasak yapıp birileri de bizi rahatsız etmesin... _________________ Var olmanın yerini sahip olmak aldığından beri öznelerin yerini de nesneler alıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
buzz

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
e o zaman alkolu de yasaklayalım nasıl olsa o da sağlığa zararlı di mi hem belki arkadaşlar rahatsız oluyodur ağzımızın içki kokmasından başkalarını rahatsız etmeye hakkımız yok di mi ?  _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 20:57 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | e o zaman alkolu de yasaklayalım nasıl olsa o da sağlığa zararlı di mi hem belki arkadaşlar rahatsız oluyodur ağzımızın içki kokmasından başkalarını rahatsız etmeye hakkımız yok di mi ?  |
ya zaten alkolü öyle bir hale getirdiler ki köpek öldüren almak bile adama pis koyar oldu...en adisinden bir şişe şarap 7,5 ytl olur mu ya...
alamadım geçen akşam...içim kan ağladı kan... |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 1802 Nerden: YOZGAT/Çayıralan-Sivas arsı gidip geliyorum(ha Yozgat, ha Sivas ikisinin birbirinden farkı yok lan).
|
Tarih: Pzr 11.05.2008 20:58 Mesaj konusu: |
|
|
Öğrenciye bira makbuldür.  _________________ www.80ler.com |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 21:04 Mesaj konusu: |
|
|
ya bizim üni.de (akdeniz) bahar şenliklerinde bira satıyorlar...tuborg yanılmıyorsam...3 ytl abi...yakında kolonya içmeye başlarız... _________________ ne hürriyetsiz ekmek ne ekmeksiz hürriyet. ne kişi diktatörlüğü ne de sınıf diktatörlüğü. terörsüz ve ekmekli hürriyet. işte bu hümanizmdir. fidel castro... |
|
| Başa dön |
|
 |
rainbow

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 21:08 Mesaj konusu: |
|
|
| Çetrefilli konu bu sigara meselesi. İçmeyen biri olarak benim bile bira, kahve falan içerken burnuma sigara kokusu gelir gibi oluyor. O derece şartlı refleks sahibiyiz bu anlamda. Bırakması, vazgeçmesi kolay bir alışkanlık değil sigara. O yüzden bir yandan kullanmayanın hakkını savunurken diğer yanda kullanan insana da ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmasına karşıyım. Nasıl yapılır, edilir bilmiyorum ama bir orta yolu bulunmalı. Haktan hukuktan bahsedeceksek de, toplumun her bireyi yasa önünde eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Birinin hakkının bittiği yerde ise diğerininki başlar. Kanımca bu ayrımın sağlıklı yapılması lazım ilgili kanunlarca. |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 21:38 Mesaj konusu: |
|
|
ikinci değil üçüncü hatta dördüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz nerdeyse hayır anlamıyorum ya zehirse zehir başkasına ne benim vucudum zevk değil mi sonuçta
bu arada bi bilgi vereyim birayı sigarasız içince daha çok içiyo insan 3 tane iççeksen beş tane içiyosun
şarap alanlar da tansaştan migrostan falan alsın tekel bayileri çok pis geçiriyolar tansaşta 9 milyon olan şarap bayide 12 milyon _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_garleli

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 22:11 Mesaj konusu: |
|
|
| ben içkinin yanında çok içiyorum sigarayı. az alkol çok duman hesaabı.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Alexilahio

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 22:21 Mesaj konusu: |
|
|
ya ben sigara dumanı var diye barlara gidemiyorum. ciğerlerim alt üst oluyor. 1ay tıslıyo ciğerlerim. artık rahat rahat gidecem. oh valla. _________________ Ibanez rgr320dx ( EMG Hz h4's ) - Marshall vs230 - Hartke GT60c tube combo - Marshall jh1 - Behringer dr100 |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 22:32 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşım sen garip bi modelsin ya özel üretim misin sen acaba
sigara dumanından bara gidemiyomuş yav bara niye gidilir içki içmeye sigara içmeye muhabbet etmeye _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
crnky

|
Tarih: Pts 12.05.2008 2:45 Mesaj konusu: |
|
|
Açıkçası sigara yasağı gayet mantıklıdır diye düşünüyorum. Şöyle ki, sigara içmeyene de sigaranın zararı dokunuyor ve kişi bunu engelleyemiyor. Bulunduğunuz ortamda sigara içen o sigarayı içmezse sadece bir keyfinden mahrum kalıyor ama zarar görmüyor, oysa yanındaki kişi o sigaradan zarar görüyor, ama hukuken yaptırım uygulanmadığından bundan şikayetçi olamıyor.
Sigara dumanından bara gidemeyen arkadaşa yapılan açıklama da epey garip. Bara sadece içki içmeye gidiyor belki. Pis isgara kokusunu içine çekmek zorudna değil. Sigara içmeyen için o koku katlanılmazdır, hele aşırı içiliyorsa...
Zaten sigaranın yasaklandığı yerler gayet mantıklı. Yasaklanan yerlere bakıldığında hep insanların belirli bir eylemi gerçekleştirmek için gitiği yerler. Vapurda mesela, yanınızdakinin sigara dumanına katlanmak zorunda değilsiniz ama yolculuğa çıkmanız gerekiyor. Sırf yanınızdakinin keyfi için siz yol boyunca pis kokuyu soluyorsunuz. Bundan sigara içen biri nasıl rahatsız olmuyor anlamıyorum da... İnsan ter kokunca rahatsız olur, çok daha rahatsız eden kokuyu etrafa yaymaktan çekinmiyor.. Üstelik verilen zarar yalnızca kötü koku değil, yanındakinin sağlığına da yoktan yere zarar veriyor.
Sigaranın yaygın olması ve vazgeçilemesi, başkalarına buna katlanma yükümü getiremez. _________________ We'll be lost before the dawn... |
|
| Başa dön |
|
 |
strinzi

|
Tarih: Pts 12.05.2008 4:07 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_garleli demiş ki: | | ben içkinin yanında çok içiyorum sigarayı. az alkol çok duman hesaabı.. | Bende çok fazla içiyorum içkinin yanında sigarayı hatta biri bitiyor birini yakıyorum .
Bu arada nispet eder gibi ohhhh yasaklanıyor işte gördünüzmü gibi yorumlar var bir kaç tane ayrıca bar konusu var . Rock bara gelen tiplere sorsunlar kaç kişi sigara içiyor içeride en az %70 i içiyor ya . Ben bar a gidecem kuru kuru alkol alacam ben burdan bi s..tir çekmek istiyorum herkez dalgasına bakacak gene büyük ihtimalle. rock barlar sabah 4 e kadar program yapıyor kim gelip denetleyecek gece ya  _________________ "Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... '' |
|
| Başa dön |
|
 |
Alexilahio

|
Tarih: Pts 12.05.2008 15:13 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | arkadaşım sen garip bi modelsin ya özel üretim misin sen acaba
sigara dumanından bara gidemiyomuş yav bara niye gidilir içki içmeye sigara içmeye muhabbet etmeye |
Evet garibim valla. sigara dumanından rahatsız olan ama içki içmek için bara giden birisiyim. Ben teenage mutant ninja hero yum. özel üretimim. ya neden ilginç geliyo ki. barlar en fazla sigara dumanının olduğu yerler. ben tek kişinin dumanına bile dayanamıyom. sanki parfüm kokusu. hey allahım ya. _________________ Ibanez rgr320dx ( EMG Hz h4's ) - Marshall vs230 - Hartke GT60c tube combo - Marshall jh1 - Behringer dr100 |
|
| Başa dön |
|
 |
Alexilahio

|
Tarih: Pts 12.05.2008 15:15 Mesaj konusu: |
|
|
| strinzi demiş ki: | | gorona_garleli demiş ki: | | ben içkinin yanında çok içiyorum sigarayı. az alkol çok duman hesaabı.. | Bende çok fazla içiyorum içkinin yanında sigarayı hatta biri bitiyor birini yakıyorum .
Bu arada nispet eder gibi ohhhh yasaklanıyor işte gördünüzmü gibi yorumlar var bir kaç tane ayrıca bar konusu var . Rock bara gelen tiplere sorsunlar kaç kişi sigara içiyor içeride en az %70 i içiyor ya . Ben bar a gidecem kuru kuru alkol alacam ben burdan bi s..tir çekmek istiyorum herkez dalgasına bakacak gene büyük ihtimalle. rock barlar sabah 4 e kadar program yapıyor kim gelip denetleyecek gece ya  |
sen kendine çek o s..tiri. ağzı bozuk vatandaş. haddini bil. _________________ Ibanez rgr320dx ( EMG Hz h4's ) - Marshall vs230 - Hartke GT60c tube combo - Marshall jh1 - Behringer dr100 |
|
| Başa dön |
|
 |
strinzi

|
Tarih: Pts 12.05.2008 16:59 Mesaj konusu: |
|
|
| Alexilahio demiş ki: | | strinzi demiş ki: | | gorona_garleli demiş ki: | | ben içkinin yanında çok içiyorum sigarayı. az alkol çok duman hesaabı.. | Bende çok fazla içiyorum içkinin yanında sigarayı hatta biri bitiyor birini yakıyorum .
Bu arada nispet eder gibi ohhhh yasaklanıyor işte gördünüzmü gibi yorumlar var bir kaç tane ayrıca bar konusu var . Rock bara gelen tiplere sorsunlar kaç kişi sigara içiyor içeride en az %70 i içiyor ya . Ben bar a gidecem kuru kuru alkol alacam ben burdan bi s..tir çekmek istiyorum herkez dalgasına bakacak gene büyük ihtimalle. rock barlar sabah 4 e kadar program yapıyor kim gelip denetleyecek gece ya  |
sen kendine çek o s..tiri. ağzı bozuk vatandaş. haddini bil. | yaran var galiba sanamı dedik o lafı ağzı bozuk olan ve haddini bilmeyip kendini düşünen insan bu ülkede sadece sen yaşamıyorsun hepimiz yaşıyoruz o yüzden bir yasa çıkarılırken herkezin hakları düşünülmeli o zaman barlarıda ayırsınlar sigara içilen içilmeyen bölüm diye sende rahat et sigara içenlerde rahat etsin öyle kafaya göre yasa çıkarmakla olmuyor bu üşler bu memleketde kaç milyon insan sigara içiyor biliyormusun sen. Yazı yazarken sen haddini bil cevap falanda verme bana çünkü orada ben sana birşey yazmadım sen üstüne alındın bir daha iyi okursan görürüsn.
Kolay gelsin. _________________ "Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... '' |
|
| Başa dön |
|
 |
ulyanov

|
Tarih: Pts 12.05.2008 17:39 Mesaj konusu: |
|
|
| Josephking_1903 demiş ki: | eğer sen bu yasak vesilesiyle sigarayı azaltabileceğini düşünüyorsan "senin kendi iradendir" deyip saygı gösteririm ama şahsi fikrimce sigarayı azaltmak veya kökten bırakmak bu gibi yaptırımlarla alakalı birşey değildir bence, insan sigarayı bırakmak istiyorsa böyle yasakları falan beklememeli, kendi kuvvetli iradesi ve azmiyle bırakmalı, eğer sen bu şekilde azaltabiliyosan ne mutlu sana...
konumuzla direkt alakası olmasa bile şunu söylemeden geçmiym; sigarayı azaltmak hiçbir zaman tam çözüm değildir; istekli, güçlü, kararlı bir azimle, ya hep ya hiç metoduyla bırakılan sigarada bir daha geriye dönüş çok az oranlarda oluyor, azaltma metoduyla ise geriye rahatça dönülebiliyor, çünkü sen az da olsa bünyene sürekli o keyfi yaşatıyorsun ve nefisin o keyiften haz duymaya devam ediyo... |
sigarayı bırakmak konusunde dediğin her şeye kesinlikle katılıyorum, zamanla bırakmayı denemenin de hiç bir işe yaramadığını çok iyi biliyorum. Kaç defa bırakmayı denediysem gene aldım ve yaktım şu mereti. büyük bir ihtimalle gene bırakamicam yasak işlemicek bana da ama 2 3 tane bile az içsem daha az zehirlenmiş olucam. fena mı işte (biyolog veya doktor olmadığımdan daha az zehirlenme kısmı tamamen kendi tahminlerimdir.)
bugun çalıştığım şirkette uygulamaya başlandı bu yasak bakalım. sonuç ne olucak? ilk gün için izlenimlerim içmeyenler mücadeleyi kazanacak gibi. ilk günde şefim yedi cezayi. _________________ hayatıma giren herkese yaşanmış herşeye
teşekkürler büyüyorum sizinle |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Pts 12.05.2008 20:27 Mesaj konusu: |
|
|
Sigara içmek serbesttir, isteyen herkes içebilir. Kapalı alanlarda, bu kişilere özel bir oda ayrılması uygun olur, çünkü aksi halde aynı mekanda bulunup da sigara içmeyen kimselerin haklarına tecavüz olmuş olur. Unutmayınız ki özgürlük, başkalarını rahatsız etmeden yaşanan bir kavramdır. Alenen rahatsız ediyorsa kişi, özgürlüğü ortadan kalkar. _________________ I will prove I was right |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Sal 13.05.2008 7:39 Mesaj konusu: |
|
|
son 6 gün..haydi bakalım tiryakiler ne yapıcak.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 691 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Sal 13.05.2008 9:02 Mesaj konusu: |
|
|
Merak ettiğim, kanunu çıkaran Milletvekilleri Mecliste bu yasağa uyacaklar mı? _________________ 'İnsan, kendisine mana vermeye çalışan tek mahluktur...' Albert Camus |
|
| Başa dön |
|
 |
ulyanov

|
Tarih: Sal 13.05.2008 10:01 Mesaj konusu: |
|
|
dün aksam haberlerde dinlediğim kadarıyla çoğu uyucağini söylemiş, bir kısmı ise veririm cezayı içerim sigaramı havalarında.
şahsi fikrim laf yerine, uyup uymayacaklarını görmek. onun içinde zaman gerek biraz.
yasak hakkında ikinci gün izlenimlerim. normalde su ana kadar en az 4 5 sigara içmiş olmam lazımdı ama daha 8 den beri bir tane bile içmedim. birazdan kahvemi alıp bahçeye çıkma planım var. _________________ hayatıma giren herkese yaşanmış herşeye
teşekkürler büyüyorum sizinle |
|
| Başa dön |
|
 |
|