Kount

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1701 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Pts 12.05.2008 3:24 Mesaj konusu: Martial industrial |
|
|
Tam olarak ne zaman ve ne şekilde çıktığı belli olmayan, fakat şimdilik 'geçerli' görünen bir endüstriyel alt-türüdür 'martial industrial'.
Basitçe özetlemek gerekirse, pek çok etkileşimi bünyesinde barındıran bir müzik türüdür martial industrial. Bu türü ayıran özelliğine gelmeden bunları yazmak istiyorum; ambient, noise, dark ambient, soundscape, neo-klasik, neo-folk, ritüel ve, isminden anlaşılabileceği üzere, endüstriyel. Bütün bunları, hepsini veya birkaçını bünyesinde bulundurabilen martial industrial, ismini, genellikle ordu marşlarında duymaya alışkın olduğumuz türden ritmler/geçişler/korolar kullanarak ve her zaman değilse de genellikle savaş/politika konulu şarkı sözleri/isimleri ile alıyor. Sağcı/milliyetçi, solcu/liberal, pasifist, aktivist, anarşist, herhangi bir tür politik kategori genellikle mevcut, her zaman olmasa da.
Bu müzik türüne başlık açmamın sebebi, sabırsız bir insan olmamın dışında, gerçekten ilginç ve oturup da dinlediğinde bariz bir şekilde insanın gözünde sahneler canlandırabilecek güçte olmasıdır. Bulup çıkarttığım gruplarını saymam gerekirse:
Puissance, TRIARII, Arditi, A Caress of Twilight, Rosa Crux (Rosa+Crux, Rosa+Crvx), Across the Rubicon, March of Heroes, Death in June, Ordo Supremus Militaris, In Slaughter Natives, Desiderii Margins, The Pride of Wolves, Bunkertor 1, STAHLWERK 9, arbeit!, Spiritual Front, Prætorius, Clear Stream Temple, Kammer Sieben, Penitent, EXTEMUM, Monarkh, INFESTATION, ACHEROUSIA, Pantheon Legio Musica, Haeresia, PERCUTO, Predella Avant, Cold Spring, Luftwaffe, H.E.R.R., [dystopia].
Not: Laibach ve In the Nursery de bu türe dahil edilmekte, en azından belli başlı bariz kaynak tarafından fakat, Laibach mümkün iken, In the Nursery daha çok 'soundtrack' türüne mensuptur zannımca. _________________ Baktım, baktım, baktım, baktım, baktım... ta ki artık görmeye dayanamadığımı görene dek... |
|