Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Ne kadar sağlam arşiviniz var?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Ne kadar sağlam arşiviniz var?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 19:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halil baba süpermiş arşiv yahu Smile)

şimdi bende de mp3 arşivi mevcut. ama işin güzel yani bende çok sağlam bir kaset arşivi olması. hem yerli hem yabancı baya bir orjinal kaset var.( 30 kadar olması lazım ) birde 10-15 tane çekme kaset var. mesela arkadaştan terorizer albümü çekmiştim. sanırım artık kimse bilmez o grubu Laughing

ama halilin dediği doğru. eskiden bi kaset albünmü basım tarihine kadar ezberliyodun. mesela bende metallica'nın reload'a kadar olan albümleri mevcut.( ajfa albümnü o sıralar testament- the gathering'le dinleyelim diye ark.la değişmiştik. sanırım bi o eksik. ) ben a ve b yüzünde olan parçaları sırasıyla hatırlıyodum. o derece yani. ahhh ahh güzel günlerdi onlar.
serox

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 12:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halil; abi o ne arşiv ya! kıskançlıktan çatlamak üzereyim bilesin. ayrıca kutluyorum ve ellerinden öpüyorum sanatçıya saygıdan dolayı...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Amorphis__

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben orda Guns'n Roses November Rain gördüm sanki (:
gerçek arşiv diye buna denir. helal olsun gerçekten .

yaşımın küçüklüğünden dolayı bendekilerin arşiv olması imkansız ama 15 e yakın orjinal kaset ve cd var . ben büyüdükçe bu sayı da büyücektir. inanıyorum (: .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
panik_431

MesajTarih: Pts 05.05.2008 17:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Halilpazarlama abi,
Şimdi seni çok iyi anlıyorum. İnsanın elinde Plak olması kadar muhteşeşm bir olay yok. Şu an elimde Metallica'nın Ride The Lightining plak'ını tuyorum... ağlamak üzereyim. Very Happy
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 05.05.2008 18:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

panik_431 demiş ki:
Halilpazarlama abi,
Şimdi seni çok iyi anlıyorum. İnsanın elinde Plak olması kadar muhteşeşm bir olay yok. Şu an elimde Metallica'nın Ride The Lightining plak'ını tuyorum... ağlamak üzereyim. Very Happy
eeee
hastalık bulaşmış artık Very Happy
panik_431

MesajTarih: Pts 05.05.2008 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet! Very Happy
Şimdi Deep Purple plaklarını toplamak istiyorum. Very Happy

Halil abi,
sende ki Pink Floyd Ummagumma plağı avrupa basımımı amerika mı? Merak ettiğimden sordum sadece.
halilpazarlama

MesajTarih: Sal 06.05.2008 9:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

panik_431 demiş ki:
Evet! Very Happy
Şimdi Deep Purple plaklarını toplamak istiyorum. Very Happy

Halil abi,
sende ki Pink Floyd Ummagumma plağı avrupa basımımı amerika mı? Merak ettiğimden sordum sadece.
eve gidince bakarım Very Happy hatırlamıyorum ama avrupa olması lazım.
bado66

MesajTarih: Sal 06.05.2008 15:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Halil kardeş plak koleksiyonun çok güzel.Bir de cd koleksiyonu'nu görsek diyorum..Smile
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Sal 06.05.2008 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

3ay sonra evden ayrılacağım için hepsi kutuda bantlı olarak duruyor.açınca yollarım Very Happy
bado66

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 11:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle bazı kavramları yerine oturtmamız gerektiğini düşünüyorum. Müzik yapan her kişi nasıl sanatçı olamıyorsa, içinde müzik olduğu düşünülen her materyal de albüm olamaz bence. Mp3 dediğimiz şey herkezin bildiği üzere ses sıkıştırma formatından ötebir şey değil. Bunlara digital platforma da codec denilmekte. Yani mp3 denilen şeyin özü cd, plak veya kasetlere kayıt edilmiş seslerden ibaret. Hal böyle olunca mp3 'e albüm demek doğru olmaz. Olsa olsa pc mizde elimizin altında bulunan, rahatça ulaşabileceğimiz dosya biçimi demek daha doğru olacaktır. Malesef mp3 den arşiv yapan bazı kişiler yüzünden müzik yapan kişiler değerlerini bulamıyor, maddi, manevi kayba uğruyor. Orijinal albüm almak mutlaka belli maddi külfet gerektiriyor. Ülkemizde bu ihtiyaç hala toplum tarafından hala lüx tüketim kabul edilmektedir. İlginçtir ki Rusya kadar çok zengin olmayan ülkelerde bile sanat toplumun ihtiyacıdır. Yani sadece maddi gelire bakarak karar vermek hatalı düşünce şekli olacaktır. Buradan anlaşılıyor ki bu bir bakış açısı , kültürel bir sorundur. Kendimden örnek verecek olursam aldığım cdlerin fişlerini eğitim gideri olarak göstermiş idim. Fakat malesef muhasebeci arkadaş tarafından cdlerin lüx tüketim olduğundan dolayı çıkartıldığına şahit olmuştum. Demek ki biz hep aynı yerde saymaktayız dedim içimden İnsanın ruhuna hitab eden onu şekillendiren müzik hala ülkemizde değil bir ilaç, eğitim aracı bile görülmemektedir! ee 1 evde 3 çocuk isteyen zihniyetten de beklenen de budur ! Neyse konumuza dönelim. Benim arkadaşlara tavsiyem arkadaşlar sevdikleri grupların müziklerini indirsinler. Ama onların en sevdikleri albümlerden en az 1 tanesini orijinal satın alsınlar.İmkanları el verirse hepsini alsınlar derim.

En son bado66 tarafından Prş 22.05.2008 10:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Pts 12.05.2008 0:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu arşiv olayının yanlıs anlasıldıgını düşünüyorum, çok insan tanıyorum sürekli pc'sini açk tutup bilmedigi bir sürü isim indiren, sonra arşiv yaptım oluyor adı, mp3 indirmek kolay fln tamam ben de flac indiriyorum kayıpsız ama sevdigim şeyleri indiririm, nirvana severim mesela 10gb'den fazla nirvana konser mp3üm var
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız