Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
hıh şimdi oldu bişey olcağını sanmıyorum telleri gevsetirsin yayları değiştirsin sonra birde köprünün dengesini ayarlarsın biter. Ama biraz bekle daha tecrübeli arkadaşlar yol gösterir. Ama söyle bir durum var zaten köprünü çalısma prensibinden dolayı sen bend yapınca köprü havaya kalkar, yani bu normal. Daha az kalkmasını istiyorsan yay eklebilir veya sert yaylar takabilirsin ama ozamanda tremoloyu kullanırken daha fazla efor sarfedersin..
bıçak diye bahsettiğimiz şey saddle değilmi? eğer saddle ı sökersem entanasyon ayarı da kaçmaz mı? çünkü biz saddle ı cıkardığımız zaman o parçayı aynı yere takmassak entanasyon bozulur, çünkü onun ilerde veya geride olmasıyla ilgili diye biliyorum. Diyelim işaretledim vidanın tam nerde oldugunu ve cıkardım altını mı silip yağlıcam onun?
Bahsettiğim parça bu;
Ibanez TBX15 r amfimden şu sıralar iğrenç bir cızırdama geliyor.İçinden bişi oynuyor.Amfinin dış kısmındaki mazgal,ızgara artık her ne derseniz o kısmı hoparlörün içine doru ittiğimde oynayan parça yerine oturuyor gibi ses yapmıyor.
Sorun ne olabilir?Ürünü mydukkan'dan aldım eğer kullanıcı hatası değilse garantiden yapılcak ama buyuk ihtimal kullanıcı hatası çıkçak ve artı kargo parası ödemek istemiyorum.
Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey.
Tamam anladım şimdi doğru. Bu hafta içinde cesaretimi topladığım bir ara denicem, çünkü elimde kalma ihtimali var Nette hangi parçanın nereye takıldığıyla ilgili resim var ona bakarak sadece yaylar ve telleri çıkartmam yeter gibi görünüyor, dimi?
resim; http://audiozone.dk/tremolo/trem-diag.jpg
KaanSK demiş ki:
Ibanez TBX15 r amfimden şu sıralar iğrenç bir cızırdama geliyor.İçinden bişi oynuyor.Amfinin dış kısmındaki mazgal,ızgara artık her ne derseniz o kısmı hoparlörün içine doru ittiğimde oynayan parça yerine oturuyor gibi ses yapmıyor.
Sorun ne olabilir?Ürünü mydukkan'dan aldım eğer kullanıcı hatası değilse garantiden yapılcak ama buyuk ihtimal kullanıcı hatası çıkçak ve artı kargo parası ödemek istemiyorum.
Ne yapmalıyım sorunum nedir?
Saygılar...
Boşu boşuna gönderirsin yani okadar küçük bir şey için kargo parası bayılmana hiç gerek yok bence o ızgarayı içeri ittir sonra onu oraya sabitle kağıt veya vida ile. Gönderirsen garantiye kullanıcı hatası cevabı alırsın gibi görünüyor çünkü[url][/url]
Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey.
Tamam anladım şimdi doğru. Bu hafta içinde cesaretimi topladığım bir ara denicem, çünkü elimde kalma ihtimali var Nette hangi parçanın nereye takıldığıyla ilgili resim var ona bakarak sadece yaylar ve telleri çıkartmam yeter gibi görünüyor, dimi?
resim; http://audiozone.dk/tremolo/trem-diag.jpg
Yeterli. Önce telleri, sonra da arkadan yayları iyice gevşet. Sonra aynı sırayla telleri ve yayları çıkart. Böylece zorlanmadan çıkartırsın herbişeyi. Zaten teller ve yayları çıkarttığında tremoloyu yerinde tutan birşey kalmayacak. _________________ Dark eternal night coverim Curse of the castle dragon
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3 ... 16, 17, 18
18. sayfa (Toplam 18 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız