| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Gloomy_Dark

|
Tarih: Cum 11.01.2008 15:05 Mesaj konusu: Türkiyede Sanat Ve Sanatçı Olmak |
|
|
Hepimizin bildiği gibi Türkiyede sanat yıllardır süre gelen bir sıkıntı olmakla birlikte,Türkiyede sanatın ve sanatçının yeri nerede olduğu halen günümüzde bile ayrı bir muamma.
Üzülerek söylemek istiyorum,değerli basının sanatçılarımıza olan yaklaşımı ve halka sanatçı diye göstertiği asıl değerli üstadların yabana atıldığı bir toplumda yaşamak gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığı.
Ülkemizde sanata olan tutum ve sanatçıların öldükten sonra medya tarafından asıl yaşarken sanatçıların icra ettikleri sanatlarının kıymeti gözler önüne serilmeyip,cenazelerinde anılmasını beklemek ne büyük bir insalık ayıbıdır.
Değerli sanatçı veya sanata saygısı olan dostlarım bu konudaki fikirlerinizi büyük bir duyarlılıkla sunmanızı bekliyorum.
Saygılar iyi yazışmalar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
zencefil

|
Tarih: Cum 11.01.2008 17:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Sana katılıyorum çok doğru söylemişsin,bunu değiştirmek için ne yapmalı ya da ne yapmamalı bunu da konuşmak gerekiyor bence.sanatçı (gerçek sanatçı) halka daha yakın mı olmalı yoksa sanatçı aslında yakın, halk mı algılayamıyor?devletin verdiği eğitimle sanat ne kadar sevdiriliyor?(bu da apayrı bir sorun)bu ülkede sanat(!)yapmak o kadar kolay sanat yapmak o kadar zor ki.keşke böyle olmasaydı ama böyle... |
|
| Başa dön |
|
 |
EmreEguz

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 0:39 Mesaj konusu: |
|
|
Kendini satmış ve ne olduğu belirsiz bir amaca hizmet eden medya var bu ülkede , iletişim organı özürlü birkere sanatçının.Zaten sanat eserini algılamak , estetik deneyimden tut zeka seviyesine kadar bir dolu karmaşık insanda bulunması gereken özellik gerektirirken , bu cehalet oranı çok yüksek olan halka sanatı saçma sapan palavralarla tanıtan basın organları ilk çelmeyi takıyor sanatçıya...
Fazıl Say gibi büyük bir sanatçımızın uzak doğu ülkeleri değerini biliyor sayıyor , Türkiye de ise çoğunluk değerini bilmeyi geçtim adama gitsin diyor.
Gazi Antep te resim sergisi açılıyor.Nu eserlere sansür koyuyorlar zorla.Yahu orta çağda yunan sanatına bir bakın.Ozaman o insanlar bizden elli kat ileriymiş.
Böyle şeylerin yaşandıgı bence dünyanın en ilginç ülkesi Türkiye.İleride ne olacağını da hiç bilemem.Ama şu anki vaziyet inanılmaz... _________________ Stratocaster
http://www.k-tunnel.com/index.php/1010110A/23f8810e2bb882e277b6a3c21143181a7da3ed10f4ce68ed8bb17cdb75e05ddb0eea6e351ac5df1816947
turkcellsuperlig hiç bitmesin! |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_024102

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 1:50 Mesaj konusu: |
|
|
| anayasada sanatçıyı korumak devletin yasal görevidir diye madde geçiyor ama malesef sanatçıları koruyan yok. |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 432 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Pts 24.03.2008 11:41 Mesaj konusu: |
|
|
Başlığı açan arkadaşın söylediği gibi medya ve basın ne yazık ki sanat diye bize sunulan ucubelerin, aslında çöpe atılacak kadar dahi kıymetli olmadıklarını fark etmeyi inatla reddediyor.
Bu ucubelerin bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de, ülkemiz insanındaki sanat anlayışının fazla gelişmemiş olması. Ayrıca, "Sanat nedir?" ya da "Sanatla ilgilenir misiniz?" diye sorulduğunda, 10 kişinin 7-8'inden, "Millet karnını zor doyuruyor, ne sanatı?" diye öfkeyle verilmiş bir cevap almak hiç de şaşırtıcı olmuyor.
Böyle bir cevabın verilmesini de şuna bağlayabiliriz: Gelir düzeyinin düşüklüğü ve eğitim eksikliği. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_024102

|
Tarih: Cmt 10.05.2008 7:26 Mesaj konusu: |
|
|
1 yıl önceki msjımı şimdi okuyorum yeniden ve sabahın 7 .26 sı  |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Sal 27.05.2008 13:03 Mesaj konusu: |
|
|
| DarkLegacy demiş ki: | Başlığı açan arkadaşın söylediği gibi medya ve basın ne yazık ki sanat diye bize sunulan ucubelerin, aslında çöpe atılacak kadar dahi kıymetli olmadıklarını fark etmeyi inatla reddediyor.
Bu ucubelerin bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de, ülkemiz insanındaki sanat anlayışının fazla gelişmemiş olması. Ayrıca, "Sanat nedir?" ya da "Sanatla ilgilenir misiniz?" diye sorulduğunda, 10 kişinin 7-8'inden, "Millet karnını zor doyuruyor, ne sanatı?" diye öfkeyle verilmiş bir cevap almak hiç de şaşırtıcı olmuyor.
Böyle bir cevabın verilmesini de şuna bağlayabiliriz: Gelir düzeyinin düşüklüğü ve eğitim eksikliği. |
benim sinir olduğum bir başka şey de "halk bunu istiyor" anlayışı.kinse kusura bakmasın ama bu halk o kadar cahil ve aç ki kim ne verirse onu yiyor artık.bu yüzden bir avuç piyasa ucubesine "sanatçı" ismi veriliryor.ismail yk , serdar ortaç ve ibrahim tatlıses gibilerine sanatçı diyebilen bir millet olduk.daha iyisini kimse görmediği,bilmediği için de herkes bu gibi insanların yaptıklarını sanat sanıyor.
insanlar neler kaçırdıklarını bilseler keşke... _________________ beware the age of darkness
light shal becaome shadow
time shall become enemy
life slall become pain... |
|
| Başa dön |
|
 |
HornyDevil

|
Tarih: Pts 16.06.2008 21:14 Mesaj konusu: |
|
|
Bende şöyle birşey söyliyeyim o zaman..hala ne okuyorsun diye sorduklarında sanat tarihi cevabı verdiğimde ee noluyorsun peki diye soruluyor bana..sanat tarihi bölümünü ilk tercihime yazmıştım..sanat tarihi bölümünde okuyacak insanların daha bölümle sanatla ilgili kişiler olacağını sanmıştım..ama gelin görünki hiçte öyle değil..50 kişi kontenjanı olan bir bölümün bu bölüme isteyerek gelen kişi sayısı her geçen sene daha da düşüyor..benim girdiğim sene 5 kişiydi en son 2 kişiydi..bu sene birde herkes yüklendi üniversite sınavına sonu ne olucak bilinmiyor..sanatın eleştirisini yapmanın görev olduğu bölümün öğrencileri bile bud haldeyken siz düşünün sanatın halini kara kara.. _________________ Eğer görüyorsan içinde yaşayamazsın.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|