Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - USA'dan inlay getirecek arkadaş aranıyor...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

USA'dan inlay getirecek arkadaş aranıyor...
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Alım-Satım
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
xheartean

MesajTarih: Cum 09.05.2008 11:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalguitar33 demiş ki:
yaw ne komisyonu surda 3 5 orenci toplanmisiz gitarimizi süslicez Smile ayrica vardir elbet bu listede tecrubeli birileri....

Peki kolay gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ozgurunsal

MesajTarih: Cum 09.05.2008 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

xheartean demiş ki:
Ben alabilirim komisyon karşılığı.Tabi isterseniz.

wtfuresayin@hotmail.com

komisyonmu asdfdasgdf lütfen uzak dursun komisyoncular yani kalabalığı görüp hemen kar moduna geçiyor insanlar artık yazık ya üzüldüm resmen şunu okuyunca Very Happy
Başa dön
xheartean

MesajTarih: Cum 09.05.2008 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ozgurunsal demiş ki:
xheartean demiş ki:

wtfuresayin@hotmail.com

komisyonmu asdfdasgdf lütfen uzak dursun komisyoncular yani kalabalığı görüp hemen kar moduna geçiyor insanlar artık yazık ya üzüldüm resmen şunu okuyunca Very Happy

Arkadasım ne uzatmanın manası var , ne senden alacagım 1-2 dolara ihtiyacım var,20 kişiye tek tek kargo yollayacaksam ugrasıcaksam komisyonumu istemek en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Sen benim o cümleme bakarak 'komisyoncu' diyorsan , bende sana 'beleşçi' mi diyeyim?

En son xheartean tarafından Cum 09.05.2008 12:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
ozgurunsal

MesajTarih: Cum 09.05.2008 12:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

xheartean demiş ki:
ozgurunsal demiş ki:
xheartean demiş ki:

wtfuresayin@hotmail.com

Arkadasım ne uzatmanın manası var ne senden alacagım 1-2 dolara ihtiyacım var,20 kişiye tek tek kargo yollayacaksam ugrasıcaksam komisyonumu istemek en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Sen benim o cümleme bakarak 'komisyoncu' diyorsan , bende sana 'beleşçi' mi diyeyim?

ok ihtiyacım var diyosan getir ben sana cebimden 20 ytl vericem helalinden ama yeterki 'tabi komisyon karşılığında' gibi bi cümle kullanma sağolsun bu sitedeki komisyoncular yeteri kadar bozuyolar sinirlerimizi sizde böyle bi cümle kurarak aynı kategoriye girmeyin
Başa dön
eankhilous

MesajTarih: Cum 09.05.2008 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hangi komisyoncular sinirlerimizi bozuyolar? Ya da neden bozuyolar? Komisyoncular milyarlarmı kazanıyor sizce, o zaman gidin tüneldeki dükkanlardan 1 liralık ürünü 5 liraya alın. Kimse de sinirlerinizi bozamasın değil mi? Ayrıca günlük hayatımızda ne kadar çok yere hiç pahasına karşılıksız komisyon verdiğimizi unutmamalıyız. Ben amerikadan ürün getirticem hiç bir gümrük ve kargo masrafıyla uğraşmayacağım, üstelik ürünü normal ülke satış fiyatının nerdeyse 3/2 si fiyatına alacağım sonra da bu işlerimi gören adama sadece bir teşekkür edeceğim. Ne güzel iş. Arkadaşlar ben diyorum ki, Bütün komisyoncular bi vakıf açsın, hayrına ürün getirtsin sevabına... Ne gerek var para karşılığı iş yapmaya, insanlar havayla beselenebilse keşke:) Bu kafayla, bu zihniyetle tünelden yediğiniz kazık sonucu interneti daha çoook meşgul edersiniz keriz serzenişleri için... Saygılar...
Başa dön
Royal_Flush

MesajTarih: Cum 09.05.2008 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eankhilous demiş ki:
Hangi komisyoncular sinirlerimizi bozuyolar? Ya da neden bozuyolar? Komisyoncular milyarlarmı kazanıyor sizce, o zaman gidin tüneldeki dükkanlardan 1 liralık ürünü 5 liraya alın. Kimse de sinirlerinizi bozamasın değil mi? Ayrıca günlük hayatımızda ne kadar çok yere hiç pahasına karşılıksız komisyon verdiğimizi unutmamalıyız. Ben amerikadan ürün getirticem hiç bir gümrük ve kargo masrafıyla uğraşmayacağım, üstelik ürünü normal ülke satış fiyatının nerdeyse 3/2 si fiyatına alacağım sonra da bu işlerimi gören adama sadece bir teşekkür edeceğim. Ne güzel iş. Arkadaşlar ben diyorum ki, Bütün komisyoncular bi vakıf açsın, hayrına ürün getirtsin sevabına... Ne gerek var para karşılığı iş yapmaya, insanlar havayla beselenebilse keşke:) Bu kafayla, bu zihniyetle tünelden yediğiniz kazık sonucu interneti daha çoook meşgul edersiniz keriz serzenişleri için... Saygılar...

Kaç kişi kaç komisyoncu tarafından dolandırıldı burada haberin var mı? Kimse haybeye laf etmiyor, insanların gözü korkmuş ki tepki gösteriyorlar. Kimse enayi değil amerikadan getirtmek dururken tüneldekileri zengin etsin ama 3 gün önce kayıt olmuş biri olarak sana forumu biraz araştırıp ona göre kime keriz diyeceğini seçmeni öneririm.

Arkadaş bi teklif sundu, cevap verdiler, olay kapandı. Zaten geyiğe sarmaya başlamış bi' başlığı niye amacından saptırıyorsunuz ki?

Bence yeter bu kadar da, iyice amacından saptık, artık haberleşip halletmeye çalışalım bu işi, isteyen şimdiye kadar adını sanını verdi zaten.
ozgurunsal

MesajTarih: Cum 09.05.2008 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eankhilous demiş ki:

tamamen boş konuşuyorsun ben 5 ay bu siteden komisyoncuların hepsiyle konuştum ama %50 komisyonla gitar getiriyorlar işine gelirse kadar basit şeyler söylüyolar sende bilmiyorum yenimisin yoksa atıldında yeni üyelik mi aldın 2 mesaj sayınlada bişey bilmeden yazıyormuşsun gibime geldi. biraz oku bakalım başlıkları sonra vakıfmı açıyosun yoksa özür mü diliyosun karar verirsin
Başa dön
metalguitar33

MesajTarih: Cum 09.05.2008 18:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaw burdaki komisyonculardan birinin yan üyeliğidir belki de üstüne düşmemek lazım..

sabırsızlanıyorum ben halledelim hadi..

alınık tex yada lace gold manyetik

alınık strat için köprü
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
unforgiven85

MesajTarih: Cum 09.05.2008 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anlamadığım tek şey türkiye için olay şuyken

Shipping costs:
US $1.00
Other Int'l Shipping (see description)
Service to Turkey

1 dolar için mi bunca adam toplanıyor. yani 1 doları 17 ye mi böleceksiniz?
Başa dön
metalguitar33

MesajTarih: Cum 09.05.2008 19:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet.. komün yapacaz Very Happy

alınık strat için köprü
Başa dön
unforgiven85

MesajTarih: Cum 09.05.2008 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdi şöyle açıklayım. zaten aldığınız ürünün kargo ücreti turkiyeye 1 dolar olarak belirlenmiş. başka bi ücreti yok. bu şekilde getirtip gümrükten kesin takılmadan alınabilicek bu ürünü 20 kişi birden getirtip gümrüğe takmanın mantığını anlamadım kısaca. sanırım bu 17 kişinin de daha önce hiç ebayla ilgisi olmamış ya da gümrükle. bu şekilde 20 kişi falan getirtirseninz %100 gümrüğe takılır. 1 doları 20 ye böldürmenin mantığı nedir yani Smile

hayır bide herkes aynı şehirde mi ki. tek ele gelicek bir de trde kargo parası mı verceksiniz getirtene Laughing tek elden garanti herkesin tek tek alması varken.. gerçekten anlamış değilim.

En son unforgiven85 tarafından Cum 09.05.2008 20:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
irfanturunc

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neden 17 kişi ayrı ayrı sipariş verip ayrı ayrı kargo ödesin ki.bu işin gümrüğü zartı zurtu da var Wink
Başa dön
unforgiven85

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

irfanturunc demiş ki:
neden 17 kişi ayrı ayrı sipariş verip ayrı ayrı kargo ödesin ki.bu işin gümrüğü zartı zurtu da var Wink

ayrı kargo ödesin dediğiniz ücret 1 dolar irfanturunc Smile ayrıca gümrükte 100$ artı ürünler gümrüğe zaten takılmaz. sorusu olan varsa cevaplayabilirim ama bu şekilde o ürünlerin gümrüğe takılması garanti.
Başa dön
irfanturunc

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ee anlıyorsan bu işten bi el at da yardımcı ol bizlere Very Happy
Başa dön
metalguitar33

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

galiba biz 17 kişi olarak almiaz... yine 1 kisi olarak alicaz... ama sonra o bir kişi hepimize dagitacak mallari... demü ?

alınık strat için köprü
Başa dön
unforgiven85

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi de 20 dolar kargodan falan bahsedilmiş. yok öyle bişe gayet 1 dolar zaten ücret. kaldı ki bi kişiye bu mallar gelirse gümrükte kalır. neyse ben sadece anlamadığım olayı sordum acaba yanlışmı görüyorum diye ama doğruymuş. hayırlı işler ne diyim : )
Başa dön
Royal_Flush

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amazondan bir şeyler getirten biri olarak bir A4 kağıdına bile kargo ödediğimi hatırlıyorum, 1 dolar işi şaşırttı beni. Adamlarla konuşup aslını astarını öğrenmek gerek. Ama sanırım yasal olarak orada belirtilen meblağlardaki koşulların sağlanması şart. Eğer 1 dolarsa zaten konuşur anlaşır tek tek ya da gruplar halinda sipariş veririz. (Mesela şehir şehir gruplar olabilir.) Yurtiçi kargosunu minimuma indirmiş oluruz.

Uzun lafın kısası bir an önce halletsek iyi olacak gibi. Ebay üyeliği olan bi' arkadaştan rica etsek de bilgi alsa.
T4UR0S

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mal ne kutulanacak hacimde bir şey(zarfta gönderilir), ne elektronik bir alet, ne de 100$ı geçme durumu var, gümrükte takılma ihtimalı zaten yok.
Arkadaşım bol bol hairstick alıp satar ebayde, ondan biliyorum aletleri havalı zarfa koyup en fazla 1-2$a amerikaya ugandaya yolluyorlar. Olay kredi kartı olmamasıysa o başka tabi.
Başa dön
unforgiven85

MesajTarih: Cum 09.05.2008 20:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ebay mantığını yazıyorum

Price + Shipping = ebayın satış mantığıdır.

yani ben bir ürüne 2 dolar derim nakliye ücretinede 50 dolar derim. ürünün fiyatı 52 dolar olur. olay budur umarım anlatabilmişimdir. yani kargonun illaki 50 dolar olması gerekmiyor ben oraya 50 dolar dediysem 50 dir. üründe 2 dolardır.

sadece bir örnek için

http://cgi.ebay.com/CONVERSE-MESH-HAT-HAND-DESIGN-M-3-W-5_W0QQitemZ160236990957QQihZ006QQcategoryZ57930QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ShippingPayment

ücreti 0.01 dolar olarak gösterilmiş. Smile yani satıcı ürün +nakliyeyi kendi belirler. burda önemli olan 2 sinin sonucu bize çıkan tutardır.
ister kutuyla ister neyle gelirse gelsin orda yazan nakliye +ücreti ödersiniz. ve yanlış ürün geldiyse de geri yollayıp paranızı alırsınız. falan filan neyse : )
Başa dön
T4UR0S

MesajTarih: Cum 09.05.2008 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Satıcı para iadesi durumunda ürünün ücretini geri yolluyor, kargoyu yollamıyor, galiba bu yüzden satıcılar ürün fiyatını sıfıra yakınsayıp kargoya koyuyorlar bütün ücreti, böylece ürün iadesi anlamını kaybediyor(çin ürünlerinde çok görüyoru bunu). Çok rastlanan bir durum değil genelde insanlar kargo masrafının üstüne az bir para koyarak belirliyorlar shipping ücretini.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Alım-Satım Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
6. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız