Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sigara Yasağı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sigara Yasağı
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ka

MesajTarih: Çrş 12.03.2008 9:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gelecek nesillerin sigara içmesi istenmiyor ama "bir çeşit afyon" almaları hep dayatılıyor. niye?
SkyDestRoyer

MesajTarih: Cmt 22.03.2008 15:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

naptın sen simdi kendince felsefe falan mı yapıon cok mu özlü konustun ? bırak allahınıseversen ki ben sewmem
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Josephking_1903

MesajTarih: Cum 09.05.2008 12:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

4-5 ay önce yürürlüğe girmesi için konuşulan sigara yasağı 19 mayıstan itibaren başlıyormuş. Yanlız benim şu dikkatimi çekti; bu yasak kararlaştırılırken görsel ve yazılı basında öyle bir konuşuldu ki, sanki hemen o an yasak yürürlüğe girdi gibi anlaşılıp bazı yerlerde işletmecilerin bu yasağı uyguladıklarına şahit bile oldum kendi adıma, sonra "hiçbir zaman uygulanmıcak" düşüncesiyle millet yine saldım çayıra devam etti, hayır şunu anlamıyorum, bu yasağın yürürlüğe girmesi aşamasında medya bu yasağın 19 mayısta yürürlüğe gireceğini bilmiyormuydu? ben daha şahsen yeni öğreniyorum, sadece bu konuda değil çoğu şeyde medyanın bazı şeylere kamuya net ve anlaşılır bir şekilde yansıttığını düşünmüyorum, hep bir karambol ve karmaşıklık...
şunu da belirtiym, alkollü yerlerde bu yasak 2009 yılının temmuz ayında yürürlüğe gircekmiş, bu da ilginç mesela ya uygula ya uygulama kardeşim, neyi bekliyon ki, alıştıra alıştıra mı yürürlüğe sokmak istiyorsun, çok merak ediyorum alkollü yerlerde insanlar nasıl tepkiler vericek bu yasağa...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
gabriyeli

MesajTarih: Cum 09.05.2008 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi ne yasağı bu anlamıyorum. bunca senedir var olan yasakları kim uyguladı ki bu çıkacak yasağı uygulasın.
buzz

MesajTarih: Cum 09.05.2008 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Josephking_1903 demiş ki:

şunu da belirtiym, alkollü yerlerde bu yasak 2009 yılının temmuz ayında yürürlüğe gircekmiş, bu da ilginç mesela ya uygula ya uygulama kardeşim, neyi bekliyon ki, alıştıra alıştıra mı yürürlüğe sokmak istiyorsun, .

hem alıştıra alıştıra hem de belediye seçimleri var ya oy kaybetmemek için
seçimlerde
bugun sigara yasağına ''aa ne güzel hem sağlılğa zararlı hem üstünüz başınız kokuyo ,hem biraz rahatsız oluyoruz '' diye tepki verenler alkol yasağı,kadınların tek başına sokağa çıkma yasağı gelince nasıl tepki vericekler çok merak ediyorum
Josephking_1903

MesajTarih: Cum 09.05.2008 18:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla genel olarak çevreyi gözlemlediğimde bu yasaktan rahatsız olan insan sayısı şaşılacak kadar az, artık işgüzarlıklarından mı yoksa etrafa şirin gözükmek istemelerinden mi bilmiyorum ama eşek gibi sigara içen hatta kendilerini "tiryaki" diye adlandıran bazı insanlar bile "sigara içilmesin yaa, tabii lazım böyle bi yasak" modundalar, hayır samimi olarak bu düşünceyi gerçekten savunuyorlarmı yoksa yasak ciddi bir şekilde uygulanmaya başladıktan sonra ağlamaya mı başlıcaklar, orasını kestiremedim, ne çabuk çağ atladık bu sigara mevzusunda...
bunu önceden de söyledim fakat yinelemekte fayda görüyorum, eğer bu yasak ciddi ciddi uygulanırsa (ki hiç zannetmiyorum) mekanlarda sigara içen insanlar için özel bölümler ayrılmazsa ortalık karışır, aksi takdirde Türk insanı olarak yasaklara karşı ne kadar duyarlı olduğumuz ortada değil mi Very Happy
Başa dön
ulyanov

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

günde iki paket civari sigara içen biri olaraktan ben destekliyorum bu yasağı belki bahane ile ben de bırakırım sigara içmeyi.

bir tane bile yararı olmayan aksine herşeyi zararli olan şu mereti yasaklasınlar. hatta cafelerde barlarda özel alan bile ayırmasınlar sonuna kadar desteklerim.

Josephking_1903 yasağa alışana kadar ağlıyacakların arasındayim ben de, ama sonuçta sağlığım için yararlı olucak bu yasak. benim için 3 5 tane bile olsa daha az sigara içmeme yol acıcak. daha ne istiyim ki.
Josephking_1903

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 14:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eğer sen bu yasak vesilesiyle sigarayı azaltabileceğini düşünüyorsan "senin kendi iradendir" deyip saygı gösteririm ama şahsi fikrimce sigarayı azaltmak veya kökten bırakmak bu gibi yaptırımlarla alakalı birşey değildir bence, insan sigarayı bırakmak istiyorsa böyle yasakları falan beklememeli, kendi kuvvetli iradesi ve azmiyle bırakmalı, eğer sen bu şekilde azaltabiliyosan ne mutlu sana...
konumuzla direkt alakası olmasa bile şunu söylemeden geçmiym; sigarayı azaltmak hiçbir zaman tam çözüm değildir; istekli, güçlü, kararlı bir azimle, ya hep ya hiç metoduyla bırakılan sigarada bir daha geriye dönüş çok az oranlarda oluyor, azaltma metoduyla ise geriye rahatça dönülebiliyor, çünkü sen az da olsa bünyene sürekli o keyfi yaşatıyorsun ve nefisin o keyiften haz duymaya devam ediyo...
Başa dön
buzz

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya burda asıl tartışılması gereken konu sigaranın zararları değil böyle ilk önce insanın gözüne hoş gelen yasakların konulup yasakçı zihniyetin insanlara kabul ettirelmesidir.
aa ''ne güzel yasaklıyolar zaten sağlığa da zararlı'' diye düşünen bir çok insan şunu anlamlıdır ki bir çok şeyin yasağın başlangıcıdır.
kucukseytan

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 16:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bütün dünya açık kapalı alanlarda sigarayı yasaklıyor da sizde yasakçı zihniyet diyorsunuz pes doğrusu.. Üstelik sadece kendinize zarar verseniz neyse etrafınızdaki bu kadar insana zarar verirken hala böyle düşünmeniz cidden şaşırtıcı. Toplum düzeni insanoğlunun varlığından bu yana kurallarla ve yasaklarla sağlanır ama sizin başka bir buluşunuz varsa saygı duyarım. Bir başkasının zevki için insanların sağlığının hiçe sayması kabul edilemez, bence düşüncelerinizi açıklarken insanları yanlış yönlendirebileceğinizi de düşünün.
Başa dön
buzz

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

özel odalar varken başkalarına nasıl zarar veriyor sigara anlayabilmiş değilim
kucukseytan

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bugün o bahsettiğiniz özel odaların günlük hayatta yeterli sayıda olmadığını sizde biliyorsunuzdur herhalde. Bu yasa ile bahsettiğiniz odalarda içilmeye devam edilecek ve zorunlu hale getirilecek, kapalı alanlarda tamamen bu odalarda içilmesi sağlandığında amaçlanan gerçekleşmiş olacak.
Başa dön
buzz

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayır bu yasa ile devlet dairelerinde bütün sigara odaları kapatılacak
kucukseytan

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 19:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

4207 SAYILI TÜTÜN MAMULLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİNE DAİR KANUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

TEKLİFİ

MADDE 1.- 07.11.1996 tarih ve 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun 2' inci Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sağlık, eğitim-öğretim ve kültür hizmeti veren yerler, yetiştirme yurtları ve bakım evleri ve bunların açık da olsa park, bahçe ve kafeterya, yemekhane, kantin, dinlenme yerlerinde, spor sahaları, kapalı spor salonlarında, internet kafelerde, alışveriş merkezleri, düğün-toplantı salonları, taksi, toplu taşımacılık yapılan her türlü nakil vasıtaları ve bunların bekleme salonlarında, kamu hizmeti veren kurum ve kuruluşların ve bunların lokal, eğitim kampı, dinlenme tesislerindeki kapalı mekanlarında, dernek, vakıf ve bunların lokal ve tesislerinde her ne olursa olsun tütün ve tütün mamullerinin içilmesi yasaktır.

Bu gibi mahallerin dışında kalan lokanta, otel, kafeterya, bar, disco, gazino vb. eğlence yerlerinin kapalı mekanlarında tütün ve tütün mamullerinin içilmesi için tütün ve tütün mamulleri kullanmayanların sağlığını tehlikeye düşürmeyecek, tütün ve tütün mamullerinin dumanından ve kokusundan zarar görmeyecek ve rahatsız etmeyecek ayrı yerler tahsis edilir. Tahsis edilen tütün ve tütün mamulleri kullanılmayan yerlere duman gidişini engelleyecek havalandırma, tecrit etme gibi tedbirler alınır. Bu tedbirler alınmadığı/alınamadığı durumlarda bu tür yerlerde tütün ve tütün mamulleri içilmesi yasaktır.

Bu tür yerlerin denetimi o mahallin en büyük mülki amiri veya yetkilendirdiği görevliler tarafından yapılır. " devamı var...

Alıntı : http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem22/yil01/ss1062m.htm

Her ikiside doğru sayılır. Belli özel işletmelerde de uygulama bahsettiğim şekildedir.
Başa dön
Alexilahio

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 12:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zıkkımın kökünü için daha faydalı olur. bari başkalarına zararınız olmaz.
Başa dön
buzz

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya ne kalın kafalısınız burda kimse kimseye sigara içsin yaşasın sigara süper bişey demiyor .Sadece bırakıcaksam ben kendim bırakırım içiceksem de kendi isteğimle içerim kimsenin buna yasak koymasına hakkı yok. Başka brini rahatsız etmedikten sonra sigara içmek kişi hak ve özgürlüklerinden biridir .
Alexilahio

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

açık havada için kinse karışamaz tabii. yasağı sonuna kadar destekliyorum. gittiğim yerlerde yasağın yürürlüğe girmesinden itibaren buna uymayan kim varsa karşısında beni bulacak.-Vatandaş Rıza
Başa dön
buzz

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 17:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aferin sena sen git hükümette yasaklardan sorumlu devlet bakanı ol yakışır
Alexilahio

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 17:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkür ederim Very Happy
Başa dön
gorona_garleli

MesajTarih: Pzr 11.05.2008 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evde çocuklar oylama yaptı ve salonda sigara içilmemesi kararı alındı. ama gene içiyorum gene içiyorum. bunu söylememin sebebi uygulanabilirliği nasıl olur, ne derece yasağa uyulur. sanmıyorumki bu yasak türkiyede iş yapsın..
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
5. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız