Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Demir demirkanın ekipmanı??
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Demir demirkanın ekipmanı??
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 25.02.2008 0:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

trtde canlı izledim bu akşam demir demirkanı klarnetçi bi elemanın programına konuktu yukardaki analog setup + vox ac30 + dimarzio x2nli ibanez rg 570 kullanıyordu.son zamanlarda dikkatimi çekiyor ibanezi kullanıyor devamlı , ibanez gibi yar olmaz lafına döndü herhalde Very Happy ne öyle manyetiği gözükmeyen gitarmı olur Very Happy
mersinden_ersin

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitar bi arkadaşın da dediği gibi x2n hs3 paf pro, vox u pek kullanmıyor, mesa daha çok görülmekte, bi tane de manyetiksiz gitarla kullandığı line6 amfi var(adını unuttum işte).

lace, li bi stratı var. eric clapton diyenler vardı, emin değilim. ibanez rg 550, sanırım 91 modeldi. genelde ibanezin yanına strat ve ya gibson u alıp çıkıyor, tek tük ibanezi bırakıyor. ancak bi konserinde strat+lp ile çıkmıştı(3 konserine gittim). son konserinde pür dikkat izledim, gibsonla aldığı ton kötüydü cidden. tabi amfi vs ayaralrı da var bu işin içinde, öncelik ibanezde olduğu için ona göre ayarlamış sanırım sistemi. ibaneze laf yok ama.line 6 dalgasını da yuxexes te kullandığını hatırlıyorum, çok da memnun kalmadığını söylemişti.

o klarnetçi serkan çağrı'dır, tavsiye edilir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Canneerr

MesajTarih: Cmt 26.04.2008 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herşeyi anladım da o ibanezin sapının üstünde o teller nası o kadar çok parlıyo,bu adamın tellerin markası ne? ya da özel bişey mi sürüyo tellere bi bilginiz var mı?
Başa dön
guitarology

MesajTarih: Sal 29.04.2008 13:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Muhtemelen her sahne öncesi değiştiriyor tellerini. Taktığı tellerin parlaklığına bakılırsa, 0.10 ya da üstü gibi görünüyor. Ama ben de D'darrio 0.9 takınca gitarıma,parıl parıl parlıyor sahne ışığı altında bakınca Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
halilpazarlama

MesajTarih: Sal 29.04.2008 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

guitarology demiş ki:
Muhtemelen her sahne öncesi değiştiriyor tellerini. Taktığı tellerin parlaklığına bakılırsa, 0.10 ya da üstü gibi görünüyor. Ama ben de D'darrio 0.9 takınca gitarıma,parıl parıl parlıyor sahne ışığı altında bakınca Very Happy
şiir gibi olmuş Very Happy
GHOST87666

MesajTarih: Çrş 30.04.2008 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

OnurBattal demiş ki:
Manyetikleri
Köprüde Dİmarzio x2n
Ortada Dimarzio hs3
Neck te Dimarzio paf pro kullanıyor..
Geri kalan ekipmanları arkadaşlar yazmış zaten..

arkadaşlar neckte ki kafamı karıstırdı Smile resimelr var bende baya bi inceledimde paf pro degil başka bişey sizce nedir acaba ya DiMarzio DP153 Fred yada dimarzio DP100 Super Distortion ikisinden birisi 1 saattir resimleri iyice inceledim ve 2sinde karar verdim 2sinden birisi ama hangisi acaba Laughing onu çözemedim galiba dimarzio DP100 Super Distortion köprüde x2n var cıkısı510 mV şimdi sapa paf pro koyarsan 300 mv cıkısı var köprüdeyken saptaki manyetige gecince baya bi ses kaybı olur o yüzden öle düşünüyorum bide DP100 Super Distortion koydugumuzu düşünürsek 510 mv den 425 mV ye geçtigimizde ses düşüşü daha az olacaktır ve bu yüzden ve resimlerde konserlerinde ibanez gitarını kullanırken gördügüm kadarıyla saptaki pafpro olması zor gelio genede yanlış biliyo olabilirim ama ses farkı olayına bakınca böle gözüküyor sizcede öle degilmi? DP153 Fred olamazmış çünkü köprü manyetigiymiş ve ancak süper dis. olabiliyo bu durumda netten arastırdım cözebildigim kadar böyle belki yanlısta bilio olabilirim...
Başa dön
GHOST87666

MesajTarih: Cum 02.05.2008 18:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sizce arakadaşlar cvp verin bende ona göre manyetik dizcemde Very Happy
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yav abi uğraşma yapıştır işte iki tane paf pro geç git hiç sıkılmazsın Very Happy satriani gibi ciyu ciyu diye çalarsın.çok teknik cevap oldu Very Happy
GHOST87666

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
yav abi uğraşma yapıştır işte iki tane paf pro geç git hiç sıkılmazsın Very Happy satriani gibi ciyu ciyu diye çalarsın.çok teknik cevap oldu Very Happy

önüne gelen ya paf pro tak dio sapada köprüyede yada evo tak dio ikiside güzel manyetik şimdi 2side ne ugrasıcan aktif yok lşey yok bu falan aynen seningibi tak gitsin diolar bakalım artık yapcam bişiler zaten ertelendi manyetik almam 1 ay kadar Confused o zmn a kadar birinde karar kılarım artık teşkkürler gene sen cvp verdin eyw grşmk üzere
Başa dön
_DreamofStyks_

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Canneerr demiş ki:
herşeyi anladım da o ibanezin sapının üstünde o teller nası o kadar çok parlıyo,bu adamın tellerin markası ne? ya da özel bişey mi sürüyo tellere bi bilginiz var mı?

Fast Fret olabilir belki değilse de ama kullanmanı tavsiye ederim şiddetle.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tuncaaa

MesajTarih: Prş 08.05.2008 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu pazar avcılarda konserı var redlarada sahne alcak bakacam bakayım kalabalık olmazsa resim fln cekebilirm belki
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
rock-the-boy

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 14:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne zamandır bu foruma girmiyordum, girince de bari 2 kalem yazayım dedim Cool kendisiyle kısa süre önce özellikle setup konusunda uzun uzadıya yüzyüze konuşma fırsatım oldu...

Demir abi son setupını 2 ay önce yapmış...Şu an amfi olarak Vox kullanıyor...Mesa'yı yanındaki gitarcısı Çağdaş kullanıyor, Demir abi değil...
Analog setup'ındaki en önemli olay ise "tonebone", bulursan kesinlikle kaçırma, ben bile zor buldum demişti bana Mr. Green geriye kalanlar ise çeşitli efekt pedalları.."Acabaa o efekt pedalları nedir?" diye çoluk çocuk soruları da sormayın artık...Gitarını ve üzerindeki modifikasyonları herkes biliyo zaten, söylediğine göre artık o gitarı emekliye ayırma zamanı gelmiş, ekrem özkarpatlar'a ters jackson kafalı gibi görünen güzel bir gitar yaptırıyormuş...

Olay böyle...
Tel olayını soran kimdi bilmiyorum ama telleri bildiğin 10 ytl'lik 0.9 dadaryo tel...
O değil de parlayan tele tav olan dinleyiciler-gitarcılar varmış bunu da öğrenmiş olduk.....Ne diyelim, kolay gelsin umarım bigün sen de aynı o şekilde parlatırsın Laughing Tey allaaam yaa Laughing
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız