Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar manyetikleri hakkında her şey
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar manyetikleri hakkında her şey
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 94, 95, 96, 97  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Clesk

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 1:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar arkadaşlar,
Bugün sh-6 manyetiğimi gitarım floydroselu olduğundan tb-6 ile değiştirmeye uğraştım müzik dükkanlarında. Ancak hiç bi yerde tb-6 manyetik bulamadım. Acaba bu kadar uğraşmaya değecek mi merak ediyorum. Sh ile tb serisi arasındaki boyut farkı tona etki eder mi acaba? Önceden birkaç kişi etmez dedi, bugün de eder diyenler çıktı kafam karıştı iyice.

Çok çok az etki etse bile bu beni rahatsız edebilir, sonuçta bir kere takıcam alete.

Yardımlarınız için teşekkürler...

http://www.turkrock.com/ftopic88317.html
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mfikret

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 10:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

TB ile SH arasındaki mevzu görüntüden ibarettir diye düşünüyorum.çünkü tek fark vidaların üstüne tellerin tam gelmemesi.onun dışında bir fark olmaz bilgimce.Ama imkan olursa değiştir bence.Çünkü nede olsa insanın içine sinmesi gerekir Wink
Clesk

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 10:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birkaç yerde çok az farklar olacağını ve bunun ancak konser gibi büyük bir ses sisteminde hissedilebileceğini duymuştum. Ancak arada sırada konser işim olduğundan yine de rahatsız oldum. İzmir' de değiştirebilecek yer bulamadım, kimsede tb-6 yok. Şimdi abimle İstanbul' a gidecek manyetik, orada da değiştirilemezse artık takmaktan başka çarem kalmayacak sanırım Smile .

Başa dön
brockx89

MesajTarih: Sal 06.05.2008 5:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkede slm bende 'fender squier telecaster fat' var köprü manyetiği gibsonlarda kullanılan hambuckerlardan ama köprü manyetiğinin tonları çok jazz vari... biraz sert olsun istiyorum seymour duncan hambuckerlamı değiştirsem acaba yardım etseniz şimdiden sağolun...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
chuck11

MesajTarih: Sal 06.05.2008 10:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

simdi benim ltd-m50 gitarım var bu gitarın manyetıklerı LH100 ün manyetıklerı ben metallica,pantera,amon amarth,trivium tarzı calıyorum .ne manyetık alsam degisimler olur? cevaplarınızı beklıyorum
chuck11

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 11:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarım ltd m50 govde agathis agaci neckte emg 60 bridge emg 81 takmayı dusunuyorum.sizce iyi olurmu?
Clesk

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitarının ağacı da çok iyi olmadığından aktif emglerin iyi iş göreceğini düşünmekteyim.

Başa dön
Blackened85

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

200 ytl masraf yapmaya bence değmez, emglerin bilindik cayır cayır tonlarını almaktan öte çamur ton alabilme ihtimalin var.
Clesk

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vallahi açıkçası ben EMG' leri hiç sevmiyorum, ancak kötü ağaçlı bir ltd ye de başka birşey önermek pek geçmiyor aklımdan. Gerçi agathis bildiğim kadarıyla maun karakterli bir ağaç, o yüzden seymour duncan tb-4 veya tb-6 da deneyebilir belki.

Başa dön
Blackened85

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 16:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi agathis nasıl karakterli bilmiyorum ama 200ytlik gitarda da basswood var deniyor ne kadar basswood ağacıdır o orası tartışılır. Ama agathis için pek iyi şeyler duymadım diye hatırlıyorum, emg takarsan 200 ytl masraf yapmış olacaksın sonuçta az buz değil ama dene olmadı elinden çıkarması kolaydır o seti.
chuck11

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani agac manyetıgı etkıler diyorsunuz.ozmn kotu sonuc alabılırmıyım?
Clesk

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 17:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kötü sonuç almazsın. Manyetik değişimi her zaman gitarın performansını olumlu etkiler ancak beklediğin sonucu alamayabilirsin. Gitarının belirli bir limitleri var ve bu limitler doğrultusunda sadece manyetik değişimiyle dinlediğin grupların tonlarının aynısını alman çok zor. Yani çok büyük şeyler beklememelisin bu manyetik değişiminden.

Ayrıca bildiğim kadarıyla (7 yıl içinde LTD manyetik değişimine gitmediyse Smile ) ltd lerin stock manyetikleri yüksek çıkışlı, idare eder manyetikler (sap manyetiği kötüydü gerçi, köprü manyetiği hoştu). O kadar kötü değiller yani.

Manyetik değişimi yerine biraz daha para biriktirip 2. el, daha güzel bir gitar alabilirsin bence.

Başa dön
spontane

MesajTarih: Prş 08.05.2008 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar benim bi gibson les paul'um var.. Üstünde orjinal manyetikler var.. Tonlarını biliyosunuzdur gayet bas.. Gitarı ilk aldığımda gayet güzel geliyodu ama ben bundan hafiften rahatsız olmaya başladım.. Solodaki tonlardan gayet memnunum ama ritimlerde biraz daha boğuk olmayan bi ses çok iyi olurdu.. Wink

Manyetikleri değiştirsem nasıl sonuç alırım? Daha önce böyle bişey deneyen oldu mu içinizde? Nasıl sonuç aldınız? Hangi manyetiği tavsiye edersiniz? Marka, model olarak yazarsanız sevinirim ya da en azından seri olarak.. Çünkü manyetikler hakkında nerdeyse hiç bilgim yok.. Wink
emirizmir

MesajTarih: Prş 08.05.2008 15:20    Mesaj konusu: Emg aktif manyetik Alıntıyla Cevap Ver

Emg 81tw ve 89 ,81 85 in push/pull lu birebir kopyası mı yoksa özellikle 85 ve 89 arasında humbucker modda ciddi farklar var mı?

http://www.emginc.com/displayproducts.asp?section=Guitar&categoryid=6&catalogid=190

Birde elemanın biri push/pull lu emglerden birini kırmış.Keşke dimazio x2n in de kare çerçeveli kapalı manyetik alternatifini çıkarsa.Gitarlarda eşşek gibi dikdörtgen manyetik yuvası var ama açık manyetikler bu yuvayı doldurmuyor ve kötü görünüyor.

chuck11

MesajTarih: Prş 08.05.2008 17:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ltd m50 agathis degılmıs Very Happy baswood dıyor baswood iyi bir agacmıdır?
chuck11

MesajTarih: Prş 08.05.2008 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emg 81 -60 takmayı dusunuyorum ısrarla_? emg ler benım manyettık cercevesine sıgarmı acaba? sankı benımkı bana kucuk gıbı geldı bı yardımcı olun
Clesk

MesajTarih: Prş 08.05.2008 18:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bildiğim kadarıyla ESP M-50 yi 2008' den önce agathis+ flamed maple gövdeli üretiyordu. Bu yıl üretimleri değiştirdiler ve basswood a çevirdiler. Gitarını aldığın yıl da önemli.

Başa dön
spontane

MesajTarih: Cum 09.05.2008 1:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

spontane demiş ki:
Arkadaşlar benim bi gibson les paul'um var.. Üstünde orjinal manyetikler var.. Tonlarını biliyosunuzdur gayet bas.. Gitarı ilk aldığımda gayet güzel geliyodu ama ben bundan hafiften rahatsız olmaya başladım.. Solodaki tonlardan gayet memnunum ama ritimlerde biraz daha boğuk olmayan bi ses çok iyi olurdu.. Wink

Manyetikleri değiştirsem nasıl sonuç alırım? Daha önce böyle bişey deneyen oldu mu içinizde? Nasıl sonuç aldınız? Hangi manyetiği tavsiye edersiniz? Marka, model olarak yazarsanız sevinirim ya da en azından seri olarak.. Çünkü manyetikler hakkında nerdeyse hiç bilgim yok.. Wink

Confused
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
chuck11

MesajTarih: Cum 09.05.2008 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hımm tamam simdi mayetık ısıne gelelım seymor mu emg? seymor sh6 aktif mi?yanına seymorda sh 4 onermstınde sh 13 olrumu?
Clesk

MesajTarih: Cum 09.05.2008 16:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunlar burdaki iki soruyla veya iki kişinin söylediği şeyle karar verilecek şeyler değil. İnternette bolca araştırma yapmalısın. Ayrıca hangisinin güzel göründüğüne değil hangisinin daha işlevli olduğuna önem vermelisin.

Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 94, 95, 96, 97  Sonraki
95. sayfa (Toplam 97 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız