| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
tetrilejyon

|
Tarih: Çrş 07.05.2008 21:38 Mesaj konusu: 1500 şehidimiz orada yatıyor |
|
|
Nargis kasırgası felaketiyle dünyanın gündemine oturan Myanmar'ın Türk tarihinde de acıklı bir hikayesi olduğu ortaya çıktı. Ülkede bin 500 Türk askerinin yattığı iki şehitliğin kasırgadan sonra akıbetinin ne olduğu hakkında ise henüz bilgi yok.
Myanmar'da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kasırga felaketinin ardından binlerce kişi öldü, yaralandı ve evsiz kaldı. Bütün dünyanın gündemine oturan bu Güneydoğu Asya ülkesinin, Türkiye için ise özel bir yeri var. Türkiye'den tam 7 bin 500 kilometre uzakta olan bu ülkede, bin 500 kadar Türk askeri Birinci Dünya Savaşı sırasında şehit oldu. Türk askerlerinin yattığı ve zaten bakımsız olan iki şehitliğin, kasırgadan sonra ne durumda olduğu ise bilinmiyor.
http://www.24haber.com/?newstype=headline&newsid=21920 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
DoDo

|
Tarih: Çrş 07.05.2008 21:55 Mesaj konusu: |
|
|
şehitliğimiz tabi bizim için çok önemlide şu anda orda bir sürü kayıp evsiz aç susuz yaralı insan var...önce onları düşünmek lazım... _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
kucukseytan

|
Tarih: Çrş 07.05.2008 22:55 Mesaj konusu: |
|
|
Felaketten daha üzücü olan nokta ..
Kasırga nedeniyle Myanmar’da ölenlerin sayısı 22 bini geçti. Askeri cunta yardım için yurtdışından gelenlere vize vermeyince tüm dünya tepki gösterdi. Askeri cunta tepkiler üzerine yardımları kabul etti Yabancı gazeteci ve gözlemciler ordunun, vize izninden önce sadece üst düzey askeri yöneticilerin bulunduğu mahallelere yardım ettiği, fakir kesimlerde ise ‘halkı yalnız bıraktığı’ görüşünde. |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Çrş 07.05.2008 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
| kucukseytan demiş ki: | Felaketten daha üzücü olan nokta ..
Kasırga nedeniyle Myanmar’da ölenlerin sayısı 22 bini geçti. Askeri cunta yardım için yurtdışından gelenlere vize vermeyince tüm dünya tepki gösterdi. Askeri cunta tepkiler üzerine yardımları kabul etti Yabancı gazeteci ve gözlemciler ordunun, vize izninden önce sadece üst düzey askeri yöneticilerin bulunduğu mahallelere yardım ettiği, fakir kesimlerde ise ‘halkı yalnız bıraktığı’ görüşünde. |
klasik faşist gerici yönetim...şerefsizler...  |
|
| Başa dön |
|
 |
DoDo

|
Tarih: Çrş 07.05.2008 23:53 Mesaj konusu: |
|
|
klasik askeri yönetim...3. dünya ülkesi zaten başka bişey beklenmez...Allah ordaki yardıma muhtaç insanlara yardım etsin... _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 691 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Cum 09.05.2008 16:09 Mesaj konusu: |
|
|
valla zor ya,harbiden allah kolaylık versin. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
Amorphis__

|
Tarih: Cmt 10.05.2008 17:01 Mesaj konusu: |
|
|
| kucukseytan demiş ki: | Felaketten daha üzücü olan nokta ..
Bu nedenle bütün cesetler su üstünde şişmiş bir şekilde yüzüyor.salgın hastalıklar başgöstermiş ve kurtulan çok az insanın akıbetinin de yardım gelmemesi nedeniyle diğerleri gibi olması çok yüksek bi ihtimal hatta kaçınılmaz bi son olucak.
ne kadar yazık . insanlar nasıl bu kadar acımasız , zalim olabiliyo ve bu zalimliği yaptıkları insanlar kendi ırklarından , kendi soylarından .. |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 691 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Sal 04.11.2008 3:39 Mesaj konusu: |
|
|
işte tarihin bize aktarılma stilinin sonucu,1500 şehidimizi forumda öğrendik. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
yutup123458

Kayıt: Feb 11, 2008 Mesajlar: 576 Nerden: İSTANBUL-EDİRNEKAPI-SURLARIN ORDAN...
|
Tarih: Çrş 05.11.2008 21:29 Mesaj konusu: |
|
|
Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz..arkadaşında dediği gibi orada 1500 şehidimiz olduğunu forum sayesinde öğrendik ne yazıkki.türk tarihi,türkiye tarihi hakkında çok fazla kitap okumama,araştırma yapmama rağmen bilmiyordum.birde okullarda verilen tarih eğitimiyle yetinen vatandaşlarımızı düşünelim...
Neyse,insanlar ölüyor yaralanıyor hala vizeden bahsediyorlar.. buna faşist gerici yönetim denmez buna.bunun tekbir ismi var.insafsızlık..bürokrasiden diplamasiden bahsetmek böyle bir felakette çok ama çok yersiz bence. _________________
MANYETİKLER , VCD LER , BLUETOOTH K. , HARDDİSK , ŞARJ ALETLERİ , PEK ÇOK ŞEY .. |
|
| Başa dön |
|
 |
|