| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kingofloss__

|
Tarih: Pts 18.02.2008 22:43 Mesaj konusu: |
|
|
| enchant demiş ki: | | kingofloss__ demiş ki: | | Skip James hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır? |
ne o blues'a mı başladın yoksa.  |
Arada zaplıyorum öyle...  _________________ Enslaved Blog...I went away alone,with nothing left,but faith... The Cure/Faith |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
manicdepresif-immo

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 97 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
|
| Başa dön |
|
 |
Bestial

|
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Prş 21.02.2008 11:14 Mesaj konusu: |
|
|
Neresi blues bu grubun Allah aşkına, bende sevinmiştim bide Türkçe sözlü blues var diye. Alternatif rock yapıyorlar. _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Bestial

|
Tarih: Prş 21.02.2008 11:18 Mesaj konusu: |
|
|
Üzerinde öyle yazıyor ama Alternative * blues * rock ? _________________ http://Myrockpage.com '' Senin Yerin '' seni bekliyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Prş 21.02.2008 12:49 Mesaj konusu: |
|
|
acı çekmeme izin verme çalışmasında kullanılan klavye bölümleri genelikle türkiye de çok kullanılıyor. ayrıca bas bölümleri de fazlasıyla funk. blues'a oldukça uzaklar tabii ama yine de kendi içerisinde güzel çalışmalar. konuşulmayan sözcüler de keza öyle... ancak sadece alternatif çalışmalar deyip geçilebilir. grupta zaten alternatif müzik yapıyoruz demiş. myspace'deki blues kelimesi fazla olmuş. bu konunun dışında grubun çalışmalarını beğendim. _________________ "i will try to sing a happy song. i'll try and make a happy game to play..." Berry/Buck/Mills/Stipe - R . E . M . |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Prş 21.02.2008 13:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Bestial demiş ki: | Üzerinde öyle yazıyor ama Alternative * blues * rock ? |
Elemanlar blues dan esinlendikleri için yazmış olabilir belki tabi.. _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası.. |
|
| Başa dön |
|
 |
SultansOfSwing

|
Tarih: Çrş 16.04.2008 19:26 Mesaj konusu: |
|
|
| bencede arkadaşlar öyle eric clapton gibi vaughan gibi çalmak kolay olsaydı (ki bir çok gitarist onlara özenir haklıdırlar da) ortalık blues den geçilmezdi |
|
| Başa dön |
|
 |
kucukseytan

|
Tarih: Pzr 20.04.2008 10:41 Mesaj konusu: |
|
|
| MegaKaan demiş ki: | | Yavuz çetin ve Stevie Ray Vaughan Süperler ikiside. |
Steve Ray'ın yaşamış olan en iyi teknik olduğu konusunda genel bi kanı vardır müzisyenler arasında, katılıyorum. Rahmetli Yavuz bambaşka bi alem nur içinde yatsın, 31 yaşında bi efsane olarak ayrıldı aramızdan. Blues denince aklıma gelen 3. isim Gary moore olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
metafiz

|
Tarih: Pts 28.04.2008 0:33 Mesaj konusu: |
|
|
| kucukseytan demiş ki: | | MegaKaan demiş ki: | | Yavuz çetin ve Stevie Ray Vaughan Süperler ikiside. |
Steve Ray'ın yaşamış olan en iyi teknik olduğu konusunda genel bi kanı vardır müzisyenler arasında, katılıyorum. Rahmetli Yavuz bambaşka bi alem nur içinde yatsın, 31 yaşında bi efsane olarak ayrıldı aramızdan. Blues denince aklıma gelen 3. isim Gary moore olur. |
Moore dan önce öyle isimler var ki... |
|
| Başa dön |
|
 |
kucukseytan

|
Tarih: Çrş 30.04.2008 11:55 Mesaj konusu: |
|
|
| metafiz demiş ki: | | kucukseytan demiş ki: | | MegaKaan demiş ki: | | Yavuz çetin ve Stevie Ray Vaughan Süperler ikiside. |
Biraz tercih meselesi tabiki, ama eski blues tayfasından sonra gelen ve en çok kabul goren gitarstler arasında en üstlerdedir Moore, mesela King ile çaldığı Thrill is gone'u izlemeni tavsiye ederim.
Ayrıca benim için iyi bi gitarist iyi birşeydir ama Gary Moore gibi efsane bestelere imza atmak ayrıca vokallerini üstlenmek ve boylesine Blues çalmak bambaşka birşeydir tıpkı rahmetli Yavuz Çetin gibi. Blues teknikten çok hissettirmek istediğiniz hüzün, acı, isyan duygusunu ne kadar verebildiğinizdir. Mutlaka yüzlerce iyi gitarist vardır ve bizde kendimize en yakın hisleri ararız. |
|
| Başa dön |
|
 |
Skip60

|
Tarih: Cmt 03.05.2008 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
| kucukseytan demiş ki: | | metafiz demiş ki: | | kucukseytan demiş ki: | | MegaKaan demiş ki: | | Yavuz çetin ve Stevie Ray Vaughan Süperler ikiside. |
Biraz tercih meselesi tabiki, ama eski blues tayfasından sonra gelen ve en çok kabul goren gitarstler arasında en üstlerdedir Moore, mesela King ile çaldığı Thrill is gone'u izlemeni tavsiye ederim.
Ayrıca benim için iyi bi gitarist iyi birşeydir ama Gary Moore gibi efsane bestelere imza atmak ayrıca vokallerini üstlenmek ve boylesine Blues çalmak bambaşka birşeydir tıpkı rahmetli Yavuz Çetin gibi. Blues teknikten çok hissettirmek istediğiniz hüzün, acı, isyan duygusunu ne kadar verebildiğinizdir. Mutlaka yüzlerce iyi gitarist vardır ve bizde kendimize en yakın hisleri ararız. |
Güzel yorum , katılıyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
eg09

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
Deep Purple blues grubu değildir ama Lazy adlı parçaları harika bir blues parçasıdır.  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 12.05.2008 1:14 Mesaj konusu: |
|
|
| eg09 demiş ki: | Deep Purple blues grubu değildir ama Lazy adlı parçaları harika bir blues parçasıdır.  |
kimsenin aklına pek gelmez ama lazy'nin dışında blackmore'un caz ve blues gamlarından yararlandığı "fire in the basement"(slaves & masters albümünde) adlı çalışmasını da esgeçmemek lazım. gerilerdeki blackmore tınıları/melodileri müthiş hareketli.  _________________ "i will try to sing a happy song. i'll try and make a happy game to play..." Berry/Buck/Mills/Stipe - R . E . M . |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 05.06.2008 19:18 Mesaj konusu: |
|
|
bo diddley'i de yitirdik. R&B, blues ve rock'n roll'un en önde gelen isimlerinden birisiydi. gitarı ilk kullanan zenci müzisyenlerden birisi olarakta tanınan bo diddley kalp krizi sonucu aramızdan ayrılmıştır. tüm müzik dünyasının başı sağolsun.
 _________________ "i will try to sing a happy song. i'll try and make a happy game to play..." Berry/Buck/Mills/Stipe - R . E . M . |
|
| Başa dön |
|
 |
makeawish

|
Tarih: Çrş 11.06.2008 14:47 Mesaj konusu: |
|
|
| eg09 demiş ki: | Deep Purple blues grubu değildir ama Lazy adlı parçaları harika bir blues parçasıdır.  |
blackmore rulezz  |
|
| Başa dön |
|
 |
TheBluesInMySoul

|
Tarih: Sal 08.07.2008 19:26 Mesaj konusu: |
|
|
| waxen demiş ki: | | PeNtAgRaM_BoY demiş ki: | | waxen demiş ki: | Blues şarkıları çok hoş oluyo
çalmasını da çok severim heralde biraz daha kolay olmasından dolayı öteki türlere göre
ritmi tutturdun mu kim tutar seni. doğaçla... |
bende çok severim ama sen kolay olmasından dolayı olabilir demişsin.Pull offları bend upları humer onlar ı daha fazla kullandığın için olmazmı yani bana öyle  |
Bi metal parçalarından daha kolay icra ediliyo en azından (istisna olabilir) gamları bilmen yeterli oluyo. |
metal parçalarından daha kolay mı icra ediliyor?? güldürme beni allah aşkına..istisnalar var demişsin de,istisna olmayan yüzlerce örnek vermemi ister misin??ki zamanımızda saçma sapan bir dünya metal grubu varken..bence bilmeden konuşmayalım..al o zaman little wing srv yorumuna bak haa olmadı dersen daha çok örnek veririm  |
|
| Başa dön |
|
 |
TheBluesInMySoul

|
Tarih: Sal 08.07.2008 19:32 Mesaj konusu: |
|
|
| Gary Moore aslında baktığınız zamanda tam bir blues gitarist i değildir..thin lizzy le birlikte birçok sert şarkıları vardır,92 de çıkarttığı solo albümünde bon jovi tarzı yaklaşımları vardır,sonradan blues çalmaya başlamıştır..o yüzden birazcık itici geliyor bana gary moore,birçok cover ı vardır..en çok önereceklerim king of the blues i can't quit you baby,red house çalışı vardır ki mükkemmeldir..birkaç woodmac coverı da vardır..bana göre blues gitaristleri arasında başları çekmez ama çok iyi bir gitaristtir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
avriLizma

|
Tarih: Pts 14.07.2008 12:53 Mesaj konusu: |
|
|
bence blues'i halen dinliorum yinede idare eder _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 1925 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
|
| Başa dön |
|
 |
|