| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Korsana karşı mısınız? |
| Evet |
|
40% |
[ 35 ] |
| Hayır |
|
59% |
[ 52 ] |
|
| Toplam Oylar : 87 |
|
| Yazar |
Mesaj |
eXpert

|
Tarih: Sal 10.01.2006 10:58 Mesaj konusu: |
|
|
| Korsan alarak nelere mâl olduğumuza dair bir video buldum ve paylaşmak istedim. Buyrun... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
HalukOzgur Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 10.01.2006 14:52 Mesaj konusu: |
|
|
Tamam. Bu videodan sonra hatamı anladım.Birdaha kesinlikle korsan almıycam..Beni Doğru yola soktuğun için teşekkür ederim expert. _________________ Everything louder than everyone else!..
Emekçilerin ateşi dünyayı yakacak!!! www.anarsistkomunizm.org |
|
| Başa dön |
|
 |
blackpunker

|
Tarih: Sal 10.01.2006 15:04 Mesaj konusu: |
|
|
| walla ben korsan almıyorum acıyorum p2p mi pasalar gibi indiriyorum ayrıca korsan madem sanatcılara hic para kazandırmıyor nasıl para kazanıyorlar ? cevap cok basit sahne alarak korsan ustune basa basa soyluyorum engellenemez ancak korsan satanlar engellenebilir ama bilg.ortamında muzik paylasımını engeleyemezler |
|
| Başa dön |
|
 |
GORGOROTH666

|
Tarih: Çrş 11.01.2006 2:36 Mesaj konusu: |
|
|
yerli orjinal alıyorum kaset veya cd artık arşivci oladuğum için orjinal alıyorum bence daha iyi 40 sene sonra baktığınızda sizin elinizde olupta başkalarının elinde olmayan bir albümün olduğunu düşünsenize
sonuçta korsan hırsızlıktır ama yabancı albümleri indiriyorum
yani yabancılar çok pahalı ve + birçok yabancı grup var  _________________ Yürekler Alınmaz Pulla Parayla Kim Yenmiş Kaderi Duayla |
|
| Başa dön |
|
 |
denoktabenokta

Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1123 Nerden: müsait bi yerden!
|
Tarih: Sal 06.11.2007 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
| GORGOROTH666 demiş ki: | yerli orjinal alıyorum kaset veya cd artık arşivci oladuğum için orjinal alıyorum bence daha iyi 40 sene sonra baktığınızda sizin elinizde olupta başkalarının elinde olmayan bir albümün olduğunu düşünsenize
sonuçta korsan hırsızlıktır ama yabancı albümleri indiriyorum
yani yabancılar çok pahalı ve + birçok yabancı grup var  |
Kesinlikle katılıyorum...
Ojinal cd'lerimi alıyorum, bilgisayarıma kaydediyorum,sonra onları tekrar güzel bir ambalaja koyup kitaplığıma kaldırıyorum...
Sebep?
''Bakın evlatlarım...Babanız zamanında neler dinliyordu?''
demek için...
Yabancı grupları indiriyorum bende,ne maddi gücüm yeter buna,ne de kalbim dayanır...
Filmleri ise korsan alıyorum,ama illaki arşivimde olacak bir film ise,orjinal de alıyorum...
Yaptığım kötü bir şey,kabul ediyorum ama yattı balık yan gider demiyorum...
Zaten korsan almıyorum diyen yalan söyler...
Dün gazetede okudum 50 Cent diye bir herif var,milyon dolarlar içinde yüzdüğüne eminim.O bile korsan Dvd aldığını itiraf etti yahu... _________________ www.myspace.com/denoktabenokta |
|
| Başa dön |
|
 |
denoktabenokta

Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1123 Nerden: müsait bi yerden!
|
Tarih: Cmt 05.04.2008 11:51 Mesaj konusu: |
|
|
Artık korsan konusunda içimde hiç bir acıma, hiç bir vicdan azabı kalmadı arkadaşlar...
Sebebi; Antalya Işıklarda yürüyorum. Gözüme bir yazı ilişti. ''Kitaplar 3 - 5 Ytl'' yazıyordu. Baktım kitaplar orjinal, aynı kalite, aynı basım, aynı barkod... Bir arkadaşıma ''Kelebek'' hediye edecektim, tam da onu orda buldum... Dışarıda 22 Ytl ( D&R 'da ), ben aynısını, orjinalini 5 Ytl'ye aldım, hem de üstünde Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Bandrolü var! Aldığım yerdeki satıcı ''Bizim aldığımız toptancıdan D&R vs. gibi yerlerde alıyor, sonra fiyat bindirip satıyorlar'' dedi... İnanmayanlar, bandrolun bile sahtesini yapıyor diyenler, gönül rahatlığı ile size istediğiniz kitabı ben adresinize postalayabilirim. Kitabın parasını da ben öderim... _________________ www.myspace.com/denoktabenokta |
|
| Başa dön |
|
 |
HIGH-VOLUME Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 17.04.2008 15:26 Mesaj konusu: |
|
|
| Korsana karşıyım ama alıyorum ve hiç pişman değilim.Malesef... |
|
| Başa dön |
|
 |
DoDo

|
Tarih: Cum 18.04.2008 0:39 Mesaj konusu: |
|
|
| HIGH-VOLUME demiş ki: | | Korsana karşıyım ama alıyorum ve hiç pişman değilim.Malesef... | ülkenin büyük çoğunluğu böyle....
abi bi dvd 50 ytl vcd 20 ytl müzik cd 10 ylt kaset 5-6 ytl yani ben bi garip öğrenciyim ne yapayım...
parası olan zaten orjinal alıyo orjinal satışı zaten yeterli miktarda...korsan tamamen kalksa ben ve benim gibiler gidip yine orjinal alamayacak ki? herkes bunun farkında zaten korsan piyasasının arkasında da yapımcıların olduğu bi gerçek...iteliyebildiğine orjinali iteleyemediğine korsanı veriyo... _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
toolga

|
Tarih: Sal 22.04.2008 1:54 Mesaj konusu: |
|
|
ben korsan almıyorum internetten indiriyorum korsan cd ler cok pahalı  _________________ cehennemin dibi |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 637 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Sal 22.04.2008 14:59 Mesaj konusu: |
|
|
korsan en çok halkın işine yarıyor.zaten her konser için milyarlarca para alan sanatçılara korsan koymaz gibi bir düşünce var. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
GORGOROTH666

|
Tarih: Pzr 27.04.2008 14:40 Mesaj konusu: |
|
|
bugün türkiyede zamanında paraya boğulmuş sanatçılar var. örnek vereyim sezen aksu, sezenin bir albümü zamanında 4. milyon satmıştı ve türkiyenin en çok satan albümü olmuştu hangisi olduğunu bilmiyorum ama bu doğru. bunun ardından yonca evcimik abone albümüyle 1milyon 700 sattı böyle böyle 90 larda takip etti.
nedeni neydi ? tabi yetersiz teknoloji mp3 veya korsan olayının olmaması... o zaman olsaydı o zamanda indiricekti insanlar yalan değil. ama ben her zaman basa basa söylüyorum.
sevdiğiniz ve dinlediğiniz sanatçının mutlaka orjinalini alalım. çünkü dış kapağı kokusu bambaşka orjinalin. şimdi mesela bir çok albümü cd formatında bulmak çok zor. kaset çoğu örnek barış manço mesela ilk albümü 24 ayar onu bulmak zor buldum ama adam 150 ytl çekti albüme örnek yeni türkü buğdayın türküsü o da uçan fiyatlarla piyasadan gidior.
ben o yüzden orjinde alırım korsan da indiririm 
yalan yok kazanan kazanıyor yine de   _________________ Yürekler Alınmaz Pulla Parayla Kim Yenmiş Kaderi Duayla |
|
| Başa dön |
|
 |
crnky

|
Tarih: Prş 01.05.2008 22:13 Mesaj konusu: |
|
|
Korsan alan insanlar zaten orjinallerin müşterisi değiller denmiş, konunun başlarında. Oysa öyle değil, artık daha ucuz olduğundan orjinal alanlar da korsan almaya başlıyor, özellikle internet ve mp3/e-book imkanının da bunu artırdığı açık.
Fakat korsan için yapılacak şey artık, korsana hayır demek değil. İnternetten müziği bedava indirmek artık vazgeçilemeyecek bir şey. Bunun için başka çözüm yolları aranıyor ki bu daha mantıklı. Mesela, sanatçıların belirli internet siteleriyle anlaşması, bu sitenin reklam gelirinden ve konserlerden pay alarak para kazanması gibi bir çözüm gayet mantıklı olabilir.
Bu şekilde müzik bizim için bedava, sanatçı için de para kazandırıcı olacaktır. _________________ We'll be lost before the dawn... |
|
| Başa dön |
|
 |
allegromoderato

|
Tarih: Prş 01.05.2008 22:41 Mesaj konusu: |
|
|
| o kadarsanatçı var ki hangi birinin orjinal albumunu alacalsın dinleyici kalmayacak nerdeyse gerek yok orjinale felan cok iyi yapsınlarr adamlar bizd korsanını almaya kıyamayalım |
|
| Başa dön |
|
 |
|