Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Forum Fukarası olmamak için düşünerek yazmalıyız...Amaç ona buna laf sokmak olmamalı fikrini güzelce sölersin beğenen alıntı yapıp tebrik eder beğenmeyen bence böyle değilde şöyle olmalı der devam eder tartışma yaratmak yersiz..ha ben bu hataya çok düşüyorum
Ana konuya gelince ; turist bir ülkeni her şeyi bence...turist gelir döviz bırakır ama önemli olan bıraktıkları değil yanında götürecekleridir...Turist para değil dünyaya açılan bir kapı dünyayı dolaşan kervanda bir yolcudur bence... _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br />
Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 611 Nerden: belli olmuyor ya...
Tarih: Çrş 23.04.2008 4:00 Mesaj konusu:
herhalde hiçbirimiz türkiyeye gelen bir turistin,ülkesine döndükten sonra arkadaşarına kazıklandığını anlatmasını istemeyiz,değil mi? _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur.
Tarih: Çrş 23.04.2008 12:08 Mesaj konusu:
DoDo demiş ki:
Forum Fukarası olmamak için düşünerek yazmalıyız...Amaç ona buna laf sokmak olmamalı fikrini güzelce sölersin beğenen alıntı yapıp tebrik eder beğenmeyen bence böyle değilde şöyle olmalı der devam eder tartışma yaratmak yersiz..ha ben bu hataya çok düşüyorum
Ana konuya gelince ; turist bir ülkeni her şeyi bence...turist gelir döviz bırakır ama önemli olan bıraktıkları değil yanında götürecekleridir...Turist para değil dünyaya açılan bir kapı dünyayı dolaşan kervanda bir yolcudur bence...
şu sözlerin altına imzamı atarım; turist gelir döviz bırakır ama önemli olan bıraktıkları değil yanında götürecekleridir... Turist para değil dünyaya açılan bir kapı dünyayı dolaşan kervanda bir yolcudur bence...
lakin bunu dodo nickli şahıstan duymak beni şaşırttı doğrusu
sormazlarmı adama
3 gün önce ne yazdın, şimdi ne yazıyorsun?
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
'yanlış bir cümle kurdum ama şimdi yaptığım hatanın farkına vardım' diyorsan şapka çıkarıyorum sana
ve hatta ayağa kalkıp alkışlıyorum _________________ waiting for democracy in china...
Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1122 Nerden: müsait bi yerden!
Tarih: Çrş 23.04.2008 16:35 Mesaj konusu:
aksuvar demiş ki:
gorona_arxebo demiş ki:
bence para gözüyle bakılmalı
neden...
Neden mi?
O adam benim kara kaşıma (ya da senin), bu ülkenin taşına toprağına gelmiyor! Ucuzluğa geliyor, evinde yiyemediği ekmeği, sucuğu burada beş paraya yemeğe geliyor!
Madem para gözüyle bakılmayacak babasının oteli olan beleş yedirsin, beleş içirsin, beleş yatırsın! _________________ www.myspace.com/denoktabenokta
Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1122 Nerden: müsait bi yerden!
Tarih: Çrş 23.04.2008 17:29 Mesaj konusu:
sende bana öğretme istersen aksuvar...
14 yaşından beri turizmin içindeyim, 21 yaşındayım...
Okulunu okudum, pratiğini yıllardır yapmaktayım...
Buraya gelen turist '' Ben bir gece arkadaşlarımla dışarı çıkıp pizza yesem, burada kaldığımdan daha çok masraf ederim'' dedi...
Bunu diyen müşteri ise 2006 yılında avrupanın en iyi tatil köyü seçilen otelin müşterisi!
İşte böyle sevgili aksuvar kardeşim... _________________ www.myspace.com/denoktabenokta
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından başlatılan “Konuklarımıza Saygı” kampanyası devam ediyor. Kampanya çerçevesinde hazırlanan afiş ve broşürler, esnafa dağıtıldı. Turizmde ticarethanelerden kaynaklanan sorunların çözülebilmesi, turistin ilçenin her tarafında rahatsız edilmeden ve alışverişe zorlanmadan dolaşabilmesini sağlayacak güvenli ve huzurlu alışveriş ortamı oluşturmak için başlatılan kampanya için bir de internet sitesi oluşturuldu. “www.konuklarimizasaygi.com” adlı sitede, kampanya için hazırlanan broşürün içeriğine yer veriliyor. İsteyenler, kampanya broşürünü indirebilme fırsatını da buluyorlar. Ayrıca site üzerinden görüş ve öneriler de iletilebiliyor.
KAMPANYA MESAJLARI
İnternet sitesinde, Alanya’da faaliyet gösteren odaların başkanları da vatandaşlara mesajları vererek turiste karşı saygılı olunması çağrısında bulunuyorlar. Bazı başkanların mesajları şöyle:
CEMAL KAÇMAZ (Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı)
“Ülkemize ve ilçemize gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak, onların memnun bir şekilde ülkelerine dönmelerini sağlamak da bizim önceliklerimizden olmalıdır. Bugün dünya ülkeleri turizm pastasından daha çok nasıl pay alabilirimin hesaplarını yaparken birbirleri ile kıyasıya bir yarış içersindedirler. Alanya’mızın doğal güzellikleri, tarihi zenginliklerinin yanı sıra, medeniyetlerin yaşadığı bir kültür mozaiğini oluşturması, kalesi, kulesi, tersanesi, mağarası ayrı ayrı tarih hazinesidir. Bizlere düşen görev ise gelen misafirlerimize Türk konukseverliğini göstermek onlara saygılı olmak, onları rahatsız etmemektir. İş yerlerimizin önlerinden geçen turisti rahatsız etmemek, iş yerlerimizin hijyeni, ürünlerimizin fiyat etiketlerinin düzenli olması, hem müşterilerimizin memnuniyeti açısından, hem de işlerimizin artması açısından son derece önemlidir. Turizm bizim geleceğimizdir.”
SERDAR KÖSEOĞLU (Kuyumcular Odası Başkanı)
“Ülkemize gelen misafirlerimize her konuda yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Sattığımız malların kalitesine ve fiyatlarına dikkat etmeli, fahiş fiyatlara satmamalıyız. Memnun gönderdiğimiz her turistin ülkemizin ve ilçemizin olumlu yönde reklamını yapacağını unutmamalıyız. Turist ilçemizden memnun ayrılmazsa bir daha gelmeyeceğini ve başkalarını da etkileyeceğini, bu durumun da turizmimiz açısından çok kötü sonuçlar ortaya çıkaracağını bilmeliyiz.”
“Alanya esnafı olarak çekmiş olduğumuz sıkıntıların hepsine vakıfız. Çok büyük çabalarla büyütmeye ve geliştirmeye çalıştığımız turizm sektörü maalesef son yıllarda bize üstlendiklerimizi verememektedir. Şehir ve şehircilik anlayışıyla tüm Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütleri ellerinden geleni yapsalar da burada en büyük görev siz değerli esnaf kardeşlerime düşüyor. Sizlerin büyük çabalar göstererek yücelteceğiniz bu sektöre zarar verebilecek bir avuç fırsatçıya da izin vermeyin. Bu fırsatlar hem turizme, hem Alanya’mıza hem de direkt olarak siz esnaf kardeşlerime zarar vermekte; esnaflığın adını kirletmektedirler. Gelin içimizde çok azda olsa çürük elmaları ayıklayalım. Her turistin onlarca turist gönderen bir turist elçisi olacağının bilinciyle, Akdeniz insanının sıcaklığıyla bu sektörü desteleyelim.”
ALİ AKKAYA (Şoförler Odası Başkanı)
“İlçemize gelen turistler rahat hareket etmek ister. İstedikleri yerden alışveriş yapıp, istedikleri noktadan yemeklerini yesinler. Her geçen yıl bir önceki yılı arar olduğumuzu hatırlatarak, ‘Alanya hepimizin, turizmimize sahip çıkalım’ ve özellikle ilçe merkezimizde turizmden başka alternatifimizin olmadığını da hatırlatarak, “Turizm ana kaynağımız, kaynağımızı kirletmeyelim’ sloganıyla kampanyanıza katılıyoruz.” _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br />
Avrupa'da Türk turistler kötü turistler sıralamasında 6'ncı oldu...
Avrupa'daki otellerde çalışan 15 bin personel arasında yapılan ankete göre, en iyi turistler çok cömert ve de çok nazik olan Japonlar, en kötüleri ise 'çok şikâyet eden' Fransızlar. Türkler 'kötü turistler' listesinde 6'ncı
Dünyanın internet üzerinden satış yapan en büyük seyahat şirketi Expedia, 'www.expedia.com' adresli internet sitesi aracılığıyla Avrupa'daki otellerde çalışan 15 bin personel arasında 'En iyi turist kim?' anketi yaptı; ankette birinci sırayı Japonlar aldı. Nazik ve düzenli oldukları için en iyi turist sıralamasında birinciliğe yerleşen Japonları, Amerikalılar ve İsviçreliler takip etti.
Rus İzvestiya gazetesinin yayımladığı ankette otel çalışanlarına 'en çok parayı kimlerin harcadığı, en cimri turistlerin kimler olduğu, en çok kimlerin gürültü yaptığı ve hangi turistlerin kötü giyindiği' gibi sorular soruldu.
Hemen hemen bütün kategorilerde en olumlu turist tipi olarak Japonlar gösterildi. Otel çalışanları Japonların çok ender şikâyet ettiğini, çok para harcadıklarını ve de güler yüzlü olduklarını anlattı. Değerlendirme sonucu 'en sorunlu' turistlerin ise Fransızlar olduğu ortaya çıktı.
Olumsuz turistler sıralamasında Hintliler ikinci, Çinliler üçüncü oldu, diğer sıraları ise Ruslar, İngilizler, Türkler ve Polonyalılar aldı. En kötü giyinen turistler kategorisinde ise Amerikalılar ilk, İngilizler ikinci sırada yer aldı. Otel personeli, Rusların bonkör olduğunu, ancak çok gürültü yaptığını ve zevksiz giyindiğini düşünüyor.
>>>wWw.FaceSmileden.org Alıntıdır<<< _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 809 Nerden: oto atelyesinden
Tarih: Cum 25.04.2008 14:57 Mesaj konusu:
bu ne şimdi?
bu yaz trabzonda gene herzamanki gibi uzungölde tatilimi geçirdim. otel sahibi arkadaşım araplara oda vermeme kararı aldı. diğer otel sahipleriylede bir araya gelip araplara oda vermediler. sonrasında turizm bakanı devreye girdi ve ancak ondan sonra oda verdiler. adamlar oda vermemekde çok haklılar, pislik çıkartıp duruyolar. gecelik örneğin 100 dolar bırakıyolarsa bir okadarda zarar veriyolar.
gözümle bir olaya şahit olmuştum bundan 3 sene önce kadar. gene uzungöle gelen yahudiler eğlencenin ortasında ayağa kalkıp tabiri caizse ayin yaptılar. şok olduk, öldük bittik gibi...
ama görüyorumki ilk 6 da bu 2 halkın ismi yok oda ilginç. akıllarına araplarla israilliler gelmemiş. yada geldiysede bizim turistlerimiz daha pislikler.
sinirlenme güven sinirlenme.. heleki dişlerini hiç gıcırdatma evladım... _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK
Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 808 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
Tarih: Cum 25.04.2008 22:20 Mesaj konusu:
DoDo'nun foruma aktardığı güzel bir deyiş var : "Bir köre kırmızıyı anlatamazsın..."
Ankara haritasında Nişantaşı semtini arayan kişiler, Nişantaşı'nı bulamaz.
Olaylara yanlış bir paradigmayla yaklaşıp sürekli yanlış yorumlarda bulunan insanların durumuna bir örnektir bu harita olayı...
Bu kişiler paradigmalar arasında geçiş yapamazlar.
Hatta, daha beteri de, çoğu tek bir paradigmaya saplanıp kalmışlardır. Maalesef onlar için İstanbul Haritası yoktur.
Bu yüzden de doğruyu bulmalarına imkân yoktur!
Yukarıdaki deyiş işte bunun için söylenmiştir. _________________ "Tek Büyük Var: Galatasaray"
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız