Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
ben hammer on yada pull off un ne olduğunu bilmiyorum demedim ki yani hammer on a benzeyen bir hareket olarak tremolo varmış onu bilmiyordum onu da öğrenmiş oldum. zaten müzikle, enstrümanlarla ilgili herşeyi bilseydim forumlara üye olmama kurs görmeme gerek kalmazdı
İyi günler dostlar benim birkaç sorum olacak; akorlarla ilgili.
1) Akorlar nasıl oluşuyor? Bunu basit ve anlaşılır biçimde açıklayabilirmisiniz...
C akorunu örnek alıyorum ve bazı çözümlemelerim;
C : C E G
C7: C E G A#
Cmaj7: C E G B
Cm: C D# G
Cm7: C D# G A#
Cmaj7: C D# G B
C gamını yazarsam;
C --> akorun kök sesi
C# --> ?
D --> ?
D# --> Minör yapan nota (minör akorun 3 lüsü sanırım)
E --> Majör yapan nota (majör akorun 3 lüsü sanırım)
F --> bu nota olunca sus oluyor
F# --> ?
G --> ?
G# --> ?
A --> 6 lısı sanırım
A# --> 7 lisi olacak
B --> ?
Yazdıklarımın doğruluğundan enim değilim, 3 lü 5 li 6 lı 7 li 9 lu nasıl alınır bilmiyorum, beni bu konuda biri aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...
Bu başlık içerisinde bu konuda geçmiş olsa gerek diye düşünüyorum aslında bence burayı iyice bir oku. Neyse soruna gelirsek.
Bir akor o gamın 1. 3. ve 5. notasının beraber basılması ile oluşuyor. Senin örneğin üzerinden yaklaşırsak.
C majör gamı : C - D -E- F- G- A- B şeklinde bakarsak notalarımızın C E ve G olması gerektiğini görebiliyoruz.
Eğer minör olsaydı bu sefer C minör gamına bakmamız gerekirdi ki o farklı bir gam o D# nerden çıkıyor sorusunun cevabı bu C minör gamından çıkıyor.
3 lü 5 li 6 lı 7 li 9 lu dediğin o gamın içinde kaçıncı nota olduğu yani C majörün 7 lisi B 9 lusu ile bir oktav inceden D oluyor yani sırayla sayıyor gibi düşün.
Bu mantık ile aynı akorun 7 lisini veya 9 lusunu oluşturmak da kolay.
Detaylı öğrenmek istiyorsan Armoni kitaplarını incelemeni tavsiye ederim Dim ve sus gibi cins şeyleri öğrenip bilgini geliştirebilirsin. _________________ Mustafa-I'm just a soul...
Satılık Presonus Firebox-Yamaha Mg10\2 Mikser-Behringer B-1,Nady Rack Compressor\Gate
Bu başlığı en başından bu yana takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, burada yazılanlar birçok armoni kitabından çok daha fazla açıklayıcıdır, sadece belirli bir düzen içinde değil de dağınık şekilde geliştiğinden takibi zor gibi gözükür, yine de sıkılmadan okuyun, çok keyifli bir öğrenme olacaktır, arada kitaplarda olmayan espriler de cabası _________________ Müziksiz bir hayat hatadır... Bu muydu yaşam? Hadi öyleyse bir kez daha... (Nietzsche)
2 yıldır gitar çalıyorum hiç gitar dersi almadım şu an gayet başarılı temiz bir şekilde çalıyorum ama iş hızlı sololara geldiğinde orda kalıyorum pena vuruşumla sol el perde basmam bir olmuyor bunun için kendimi nasıl geliştirebilirim... _________________ Terk-i Mesken...
Arkadaşlar acemi bir konu değil ama Dominant 7'li lerin çözümlerini rica edecektim =)
Tam anlayamadım ben bu konuyu. Tritonlarda olduğu gibi bunda da 2 - 1 e 4 - 3 e 5 duruyor yada kök'e gidiyor 6 - 5 e 7 - 8 e gidiyor. ama bunu neye göre yapıyoruz mesela diyelim ki do majör üzerinden düşünürsek bize bir sol si re fa. vermiş olsun . ben burara 1'i 2'yi nereden anlıcam. yani demek istediğim. mesela do majör üzerinden düşünürsek bir sol - si - re - fa akoru versin çözün desin. bu 2 - 1'e gider kuralını biz dominantına göre mi yapıyoruz, toniğini mi ele alıyoruz. yani demek istediğim şey sol si re fa ise sol ü 1 olarak almıyoruz değil mi 5 olarak ele alıyoruz. o zaman sol duruyor re do ya gidiyor fa mi ye gidiyor si de do ya gidiyor böyle mi. o zaman do mi sol olarak çözülüyor değil mi anlamadım tam ya. Acil yardım edebilirseniz lütfen
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3 ... 18, 19, 20
20. sayfa (Toplam 20 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız