Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Acemiye Gitar ve Müzik Dersleri: Müzik Grameri
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Acemiye Gitar ve Müzik Dersleri: Müzik Grameri
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Monster_YGT

MesajTarih: Pts 22.10.2007 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben hammer on yada pull off un ne olduğunu bilmiyorum demedim ki yani hammer on a benzeyen bir hareket olarak tremolo varmış onu bilmiyordum onu da öğrenmiş oldum. zaten müzikle, enstrümanlarla ilgili herşeyi bilseydim forumlara üye olmama kurs görmeme gerek kalmazdı Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hard-Rock

MesajTarih: Çrş 06.02.2008 2:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyi günler dostlar benim birkaç sorum olacak; akorlarla ilgili.
1) Akorlar nasıl oluşuyor? Bunu basit ve anlaşılır biçimde açıklayabilirmisiniz...

C akorunu örnek alıyorum ve bazı çözümlemelerim;

C : C E G
C7: C E G A#
Cmaj7: C E G B

Cm: C D# G
Cm7: C D# G A#
Cmaj7: C D# G B

C gamını yazarsam;

C --> akorun kök sesi
C# --> ?
D --> ?
D# --> Minör yapan nota (minör akorun 3 lüsü sanırım)
E --> Majör yapan nota (majör akorun 3 lüsü sanırım)
F --> bu nota olunca sus oluyor
F# --> ?
G --> ?
G# --> ?
A --> 6 lısı sanırım
A# --> 7 lisi olacak
B --> ?

Yazdıklarımın doğruluğundan enim değilim, 3 lü 5 li 6 lı 7 li 9 lu nasıl alınır bilmiyorum, beni bu konuda biri aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 06.02.2008 21:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu başlık içerisinde bu konuda geçmiş olsa gerek diye düşünüyorum aslında bence burayı iyice bir oku. Neyse soruna gelirsek.

Bir akor o gamın 1. 3. ve 5. notasının beraber basılması ile oluşuyor. Senin örneğin üzerinden yaklaşırsak.

C majör gamı : C - D -E- F- G- A- B şeklinde bakarsak notalarımızın C E ve G olması gerektiğini görebiliyoruz.

Eğer minör olsaydı bu sefer C minör gamına bakmamız gerekirdi ki o farklı bir gam o D# nerden çıkıyor sorusunun cevabı bu C minör gamından çıkıyor.

3 lü 5 li 6 lı 7 li 9 lu dediğin o gamın içinde kaçıncı nota olduğu yani C majörün 7 lisi B 9 lusu ile bir oktav inceden D oluyor yani sırayla sayıyor gibi düşün.

Bu mantık ile aynı akorun 7 lisini veya 9 lusunu oluşturmak da kolay.

Detaylı öğrenmek istiyorsan Armoni kitaplarını incelemeni tavsiye ederim Dim ve sus gibi cins şeyleri öğrenip bilgini geliştirebilirsin.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Hard-Rock

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler. Evet başlıkta benzer şeyler geçti ama anlamadığım bazı kısımlar vardı sadece.
Başa dön
hksm

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 23:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu başlığı en başından bu yana takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, burada yazılanlar birçok armoni kitabından çok daha fazla açıklayıcıdır, sadece belirli bir düzen içinde değil de dağınık şekilde geliştiğinden takibi zor gibi gözükür, yine de sıkılmadan okuyun, çok keyifli bir öğrenme olacaktır, arada kitaplarda olmayan espriler de cabasıSmile
MyCn

MesajTarih: Çrş 20.02.2008 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 yıldır gitar çalıyorum hiç gitar dersi almadım şu an gayet başarılı temiz bir şekilde çalıyorum ama iş hızlı sololara geldiğinde orda kalıyorum pena vuruşumla sol el perde basmam bir olmuyor bunun için kendimi nasıl geliştirebilirim...
meren

MesajTarih: Çrş 26.03.2008 17:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sololara daha fazla ağırlık ver genelde bildiğimiz parmak açma harekerlerini yaparsan pena vuruşların da iyileşir.
Başa dön
RestlessOblivion

MesajTarih: Pts 28.04.2008 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar acemi bir konu değil ama Dominant 7'li lerin çözümlerini rica edecektim =)

Tam anlayamadım ben bu konuyu. Tritonlarda olduğu gibi bunda da 2 - 1 e 4 - 3 e 5 duruyor yada kök'e gidiyor 6 - 5 e 7 - 8 e gidiyor. ama bunu neye göre yapıyoruz mesela diyelim ki do majör üzerinden düşünürsek bize bir sol si re fa. vermiş olsun . ben burara 1'i 2'yi nereden anlıcam. yani demek istediğim. mesela do majör üzerinden düşünürsek bir sol - si - re - fa akoru versin çözün desin. bu 2 - 1'e gider kuralını biz dominantına göre mi yapıyoruz, toniğini mi ele alıyoruz. yani demek istediğim şey sol si re fa ise sol ü 1 olarak almıyoruz değil mi 5 olarak ele alıyoruz. o zaman sol duruyor re do ya gidiyor fa mi ye gidiyor si de do ya gidiyor böyle mi. o zaman do mi sol olarak çözülüyor değil mi anlamadım tam ya. Acil yardım edebilirseniz lütfen Sad
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
20. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız