| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
emirizmir

|
Tarih: Prş 03.04.2008 16:54 Mesaj konusu: |
|
|
| hasancicek demiş ki: | | 19 yaşındayım emirizmir.bu foruma tek üyeligi olan benim arkadaşlarım arasında onun icin alacakları gitar yada aradıklarını ben soruyorum.ben kendım eric malmsteen topicinden sonra strat aldım ztn.bütcem kalmadı dogru düzgün kalanına amfi arıyorum.ona bakarsan bas gitar kısmındada sorum var hangisi die basda alcak deilim.bu arada cok yardımcı oldun saol.babamda zengin fln deil =) |
Hayırlı olsun ben kötü birşey demek istemedim yanlış anlama fakat bazı arkadaşlar var müzik hakkında birşeyler öğrenip yok ben metallica takılacağım şöyle çalarım diye forumda atıp tutuyorlar.Forumda aylarca para biriktirip gitar alan arkadaşlar var böyle bana 4000$ lık gitar tavsiye edermisiniz deyince biraz garip geldi .Önce rock gitarı sonra en baba metal gitarı sonra bas gitar.Ama aldıysan ne mutlu.İyi günlerde kullan.
Gitar ve amfiye ayırdığın bütçenin dengeli olması önemli öyle bir gitar için marshall jcm amfiler var bulunması biraz zor ve fiyatıda tuzlu ona alternatif hybrit marshall avt ler var.Hepsi birarada prosesöler var.Nerede çalacağına ve komşuların sabrına bağlı yapacağın seçim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
hasancicek

|
Tarih: Prş 03.04.2008 20:12 Mesaj konusu: |
|
|
ya ben özür dilerim öncelikle senden aslında sert cıkmak istemedim.şimdi apartman 4 katlı ve son kat bizim apartman akraba apartmanı halamlar yengemler dayımlar biz.ses sorunum kesinlikle yok cünkü halamların beni muzik setiyle aşagıdan acarak uyandırmasından sikayetciyim.fender american strat aldım.o metal gitarını bi tanıdıgım soruyor 4000 ytlem olsa ben bi daha gitara yatırmam ve kesinlikle metal gitarı almam.bas gitar konusundada ankaradan eski tanıdıgımın sorusuydu.hem gitar hem bas gitar gibi bi derdim yok cok sükür.amfi konusuna gelincede avt20 var şimdilik ama ses istiyorum ben prososrmudur nedir önermiyorlar g sistemmi ne varmıs tc elekronikin onu dediler güzel die ama cok cok pahalı onun yerine bi kac elektro harmonix pedal aldım imzamdada yazdıgı gibi ama amfi iyi birşey almam lazım.foruma biraz ızdırap oldum sanırım  _________________ <div>marshall avt50xt - ibanez ts9dx - cry baby gcb-95</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
soulwalker

|
Tarih: Prş 03.04.2008 20:35 Mesaj konusu: |
|
|
Marshall dsl401 alabilirsin. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50( satılık).
http://www.inube.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
ciyzis_kirayzs

|
Tarih: Pzr 06.04.2008 21:50 Mesaj konusu: |
|
|
ya dun bır fender deluxe 112 ıle kullandım gt8 ımı dk 2 ıle tonlarım apayrı bır sekıl aldı acaip dolgun nıtelıklı tonlar seklıne donustu ve sert tonlarda da bana cok basarılı gıbı ancak aletın preamp out unu kullandım yanı sanırım amfının preampını kullanmamıs oldum bu durum herhangı bır power amp dan alabılecegım ton ıle farklı bır durum olusturur mu acaba bu amfıden alsam benı hem sert hem yumusak tonlarda tatmın edecek bı amfı bulmus olur muyum bir de 2. el fıyatları ne durumdadır bır bılgısı olan var mı bu konuda? _________________ Jackson DK2 -- SD Invader
Cort x2 -- EMG 81 85
Boss GT8 |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 07.04.2008 10:08 Mesaj konusu: |
|
|
gt8 ile kullanacaksan aslında amfinin hoparlör dışında kalitesinin pek bir önemi yok.çünkü linedan kullanman iyi sonuç verecektir.tech 21 in bir modeli vardı sadece poweramp+kabin şeklinde fiyatıda uygundu.onu kullanabilirsin bence. _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
edved

|
Tarih: Çrş 23.04.2008 15:54 Mesaj konusu: |
|
|
| selam ben gibson les paul studio almak istiyorum ama kararsızım.bildiğim kadarıyla baya ağır bir gitarmış ve alışması zaman alıyormuş.hiç deneme şansım olmadı.istediğim tonlar aslında birkaç örnek vermek gerekirse three days grace breaking benjamin 30 second to mars tonları gibi.acaip kararsızım amerikadan getirtebilirm o yüzden deneyemeden alma ihtimalim var.sizce o tonları yakalamak mümkünmü.eğer değil diyorsanız ne önerirsiniz?gibson almak istiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
neverktulu

Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 258 Nerden: İstanbul macerası bitti
|
Tarih: Prş 24.04.2008 6:43 Mesaj konusu: |
|
|
Kucağına al,çal gitarı.Klavyesine,ağırlığına,rahatlığına,tonuna bak,öyle karar ver.Ucuz aletler değil ki bunlar.Denemeden gitar alınmaz derim. _________________ Cort KX1Q (BC),Randall RX25RM,mt-2,cs-3,ch-1 |
|
| Başa dön |
|
 |
edved

|
Tarih: Cum 25.04.2008 5:03 Mesaj konusu: |
|
|
| katılıyorum ama 1000 ytl gibi bir karım olacak o yüzden denemeden alıcam kararsızım yani.bu gitara sahip birisi varmoo yaa? |
|
| Başa dön |
|
 |
OnrYLMZ

|
|
| Başa dön |
|
 |
rostocker

|
Tarih: Pzr 27.04.2008 0:12 Mesaj konusu: |
|
|
| X10 sanırım bu.Başlangıç için iyidir ama fiyatı bana çok pahalı geldi.Pazarlık yap yine de.Olmadı araştır bulursun baya düşüyo foruma,ucuz gitar. |
|
| Başa dön |
|
 |
OnrYLMZ

|
Tarih: Pzr 27.04.2008 0:50 Mesaj konusu: |
|
|
| birde ilk önce klasik gitar al diyenler var sizce ne yapılmalı? |
|
| Başa dön |
|
 |
Erren

|
Tarih: Pzr 27.04.2008 1:28 Mesaj konusu: |
|
|
Hangisini almak istiyorsan ondan al...Ben eğer uymasaydım ve gördüğüm ilk çakma les paul olan J&d yi alıp başlasaydım daha çok eğlenirdim başlarda. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
muttalip

|
Tarih: Pzr 27.04.2008 11:49 Mesaj konusu: |
|
|
| peki gibson 50's neck mi? yoksa Fender deluxe stratmı? aslında ikisinide almak lazım ama. |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 28.04.2008 10:50 Mesaj konusu: |
|
|
| muttalip demiş ki: | | peki gibson 50's neck mi? yoksa Fender deluxe stratmı? aslında ikisinide almak lazım ama. | abi çok farklı gitarlar be  _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
muttalip

|
Tarih: Pts 28.04.2008 12:28 Mesaj konusu: |
|
|
mutlaka farklıda,ben ikisinide seviyorum nolcak şimdi Yani benim asıl sormak istediğim şu aslında yani bu 2 gitar klasman olarak aynı klasmana girermi?Ton vs bunlar çok farklı mutlaka.Zaten onun için dedim ya 2sinide almak lazım diye.. |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 28.04.2008 14:00 Mesaj konusu: |
|
|
yani fender tonuna hastaysan fender alırsın gibson tonuna hastaysan gibson alırsın.gibson daha yola gelen bir gitar kanımca yani cayır cayır metalde çalarsın bluesda.ama fenderin neck manyetiğinde alltube amfide çalmayıda hiçbirşeye değişmem eğer rock müziğini çalmayı daha çok düşünüyorsan gibson al.yinede sen bilirsin  _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
|
| Başa dön |
|
 |
SPOON

|
Tarih: Çrş 30.04.2008 12:12 Mesaj konusu: Ibanez RG1570L hakkında sorum[gitar alıcam] |
|
|
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Gitar almak istiyorum fakat bazı önerilere ihtiyacım var.Öncelikle kesinlikle elektro olucak, sol elimi kullandığım için SOLAK gitar alıcam o yüzden fazla alternatifim yok..
Beğendiğim gitar Ibanez RG1570L fiyatı da 1267ytl civarı.[tam fiyat bilmiyorum 1500diyenlerde oldu ama mydukkanda 1267yazıyor]
İngilizce aksanım iyidir, şarkı söylemek konusunda problemim yok yani.Hem çalıp hem söylemek istiyorum
Bu gitarı alırsam üzerine amfi pedal için 600-700 ytl daha masraf yapabilirim.
Fakat dediğim gibi uzun ömürlü bir gitar istiyorum.Gitar tecrübem yok gibi birşey,arkadaşlarım bana öğretecekler..Kurs alma imkanım yok.
Bu gitarı alırsam nasıl olur, iyi veya kötü yönleri varsa bilgilendirir misiniz?
Şimdiden teşekkürler  |
|
| Başa dön |
|
 |
AllexStone

|
Tarih: Çrş 30.04.2008 14:06 Mesaj konusu: Re: Ibanez RG1570L hakkında sorum[gitar alıcam] |
|
|
Öncelikle hangi tarz müzik yapacağını da belirtmen tavsiye açısından bize yardımcı olurdu. Ama kaba hataları ile anlatmak gerekirse : öncelikle rg1570 tartışmasız gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir gitardır. Şu an kendime ait 3. rg1570 i kullanıyorum. Bende solağım. Bu gitar tarz olarak oldukça geniş bir yelpaze sunuyor, kalitesi ve işçiliği çok iyi. Herşeyden önce üzerindeki edge köprü ile çalınca standart rg gitarları bir daha çalmak çok zor geliyor insana. Köprüsü gerçekten çok iyi.
Rg1570 iyi güzel ancak senin için nelere dikkat etmen daha önemli bunlar ne mi?
1- Yeni başlıyorsan rg1570 deki floyd tarzı tremolo köprü seni gitardan soğutabilir. (tel takma ve akord güçlükleri sebebiyle) Bu sebeple sabit köprülü bir gitar alman senin için daha iyi olabilir. Ama illa sabit köprü olmasın ben sabrederim sabırlıyım diyorsan bir sakıncası yok.
2- Eğer piyasa tarzı, pop, soft rock vb yapacaksan fender strat gibi bir model ile çok daha mutlu olabilirsin. Cleanlerde daha tatlı daha hissiyatlı gitarlardır. Rg1570 gibi super strat gitarlar biraz daha agresif müziğe yatkındır. Zaten bağlayıcı bir genelleme olmasın ama ibanez rg modeli çalanların çoğu bir şekilde shred (hızlı solo vb) gitara daha meraklı ve istekli insanlar oluyorlar. En azından benim karşılaştıklarım ve kendim de bunu görüyorum.
3- Dediğim gibi tarzına göre gitar seçmene seni daha mutlu eder marka modelden önce sabit köprü mü değilmi buna karar vermen lazım. Marka model daha çok senin sevdiğin bir gitar olabilir illa şunu al demek yanlış olur.
| SPOON demiş ki: | Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Gitar almak istiyorum fakat bazı önerilere ihtiyacım var.Öncelikle kesinlikle elektro olucak, sol elimi kullandığım için SOLAK gitar alıcam o yüzden fazla alternatifim yok..
Beğendiğim gitar Ibanez RG1570L fiyatı da 1267ytl civarı.[tam fiyat bilmiyorum 1500diyenlerde oldu ama mydukkanda 1267yazıyor]
İngilizce aksanım iyidir, şarkı söylemek konusunda problemim yok yani.Hem çalıp hem söylemek istiyorum
Bu gitarı alırsam üzerine amfi pedal için 600-700 ytl daha masraf yapabilirim.
Fakat dediğim gibi uzun ömürlü bir gitar istiyorum.Gitar tecrübem yok gibi birşey,arkadaşlarım bana öğretecekler..Kurs alma imkanım yok.
Bu gitarı alırsam nasıl olur, iyi veya kötü yönleri varsa bilgilendirir misiniz?
Şimdiden teşekkürler  |
|
|
| Başa dön |
|
 |
SPOON

|
Tarih: Çrş 30.04.2008 14:30 Mesaj konusu: |
|
|
Rock ve metal(çok ağır olmamak şartıyla) çalmak istiyorum.Fakat yeri geldiği zaman daha break parçaları da çalabilmeliyim.Örnek veremeceğim ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım.
Akordu bozulduğu zaman kendim yapabilme şansım varmı,veya bu gitarı aldığım zaman ileride değiştirme problemim olurmu..10.sınıf öğrencisiyim bu yaz almayı planlıyorum.Biliyorum fiyatı biraz fazla,zengin de değilim ama bu gitarı gerçekten beğendim ve solak olduğum için en iyi seçeneklerden biri gibi geldi.Birçok kişi bunu alma öğrenene kadar paralarsın dediler..Buna ne diyebilirsiniz başlamak için uygunmu? Dediğim gibi gitar bilgim 0, amfi ve pedala 600-700masraf yapabilirim daha sonra.. |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Çrş 30.04.2008 16:55 Mesaj konusu: |
|
|
| SPOON demiş ki: | Rock ve metal(çok ağır olmamak şartıyla) çalmak istiyorum.Fakat yeri geldiği zaman daha break parçaları da çalabilmeliyim.Örnek veremeceğim ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım.
Akordu bozulduğu zaman kendim yapabilme şansım varmı,veya bu gitarı aldığım zaman ileride değiştirme problemim olurmu..10.sınıf öğrencisiyim bu yaz almayı planlıyorum.Biliyorum fiyatı biraz fazla,zengin de değilim ama bu gitarı gerçekten beğendim ve solak olduğum için en iyi seçeneklerden biri gibi geldi.Birçok kişi bunu alma öğrenene kadar paralarsın dediler..Buna ne diyebilirsiniz başlamak için uygunmu? Dediğim gibi gitar bilgim 0, amfi ve pedala 600-700masraf yapabilirim daha sonra.. | vokal gitar yapacak fazla gitarla oynamayacak (bol tremolo kullanmak) biri için sabit köprü daha iyi olacağı kanısındayım. _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
|
| Başa dön |
|
 |
|