Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Hangisini alsam başlığı)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Hangisini alsam başlığı)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 79, 80, 81  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
emirizmir

MesajTarih: Prş 03.04.2008 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hasancicek demiş ki:
19 yaşındayım emirizmir.bu foruma tek üyeligi olan benim arkadaşlarım arasında onun icin alacakları gitar yada aradıklarını ben soruyorum.ben kendım eric malmsteen topicinden sonra strat aldım ztn.bütcem kalmadı dogru düzgün kalanına amfi arıyorum.ona bakarsan bas gitar kısmındada sorum var hangisi die basda alcak deilim.bu arada cok yardımcı oldun saol.babamda zengin fln deil =)

Hayırlı olsun ben kötü birşey demek istemedim yanlış anlama fakat bazı arkadaşlar var müzik hakkında birşeyler öğrenip yok ben metallica takılacağım şöyle çalarım diye forumda atıp tutuyorlar.Forumda aylarca para biriktirip gitar alan arkadaşlar var böyle bana 4000$ lık gitar tavsiye edermisiniz deyince biraz garip geldi .Önce rock gitarı sonra en baba metal gitarı sonra bas gitar.Ama aldıysan ne mutlu.İyi günlerde kullan.

Gitar ve amfiye ayırdığın bütçenin dengeli olması önemli öyle bir gitar için marshall jcm amfiler var bulunması biraz zor ve fiyatıda tuzlu ona alternatif hybrit marshall avt ler var.Hepsi birarada prosesöler var.Nerede çalacağına ve komşuların sabrına bağlı yapacağın seçim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hasancicek

MesajTarih: Prş 03.04.2008 20:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya ben özür dilerim öncelikle senden aslında sert cıkmak istemedim.şimdi apartman 4 katlı ve son kat bizim apartman akraba apartmanı halamlar yengemler dayımlar biz.ses sorunum kesinlikle yok cünkü halamların beni muzik setiyle aşagıdan acarak uyandırmasından sikayetciyim.fender american strat aldım.o metal gitarını bi tanıdıgım soruyor 4000 ytlem olsa ben bi daha gitara yatırmam ve kesinlikle metal gitarı almam.bas gitar konusundada ankaradan eski tanıdıgımın sorusuydu.hem gitar hem bas gitar gibi bi derdim yok cok sükür.amfi konusuna gelincede avt20 var şimdilik ama ses istiyorum ben Smile prososrmudur nedir Very Happy önermiyorlar g sistemmi ne varmıs tc elekronikin onu dediler güzel die ama cok cok pahalı onun yerine bi kac elektro harmonix pedal aldım imzamdada yazdıgı gibi ama amfi iyi birşey almam lazım.foruma biraz ızdırap oldum sanırım Very Happy
soulwalker

MesajTarih: Prş 03.04.2008 20:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Marshall dsl401 alabilirsin.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ciyzis_kirayzs

MesajTarih: Pzr 06.04.2008 21:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya dun bır fender deluxe 112 ıle kullandım gt8 ımı dk 2 ıle tonlarım apayrı bır sekıl aldı acaip dolgun nıtelıklı tonlar seklıne donustu ve sert tonlarda da bana cok basarılı gıbı ancak aletın preamp out unu kullandım yanı sanırım amfının preampını kullanmamıs oldum bu durum herhangı bır power amp dan alabılecegım ton ıle farklı bır durum olusturur mu acaba bu amfıden alsam benı hem sert hem yumusak tonlarda tatmın edecek bı amfı bulmus olur muyum bir de 2. el fıyatları ne durumdadır bır bılgısı olan var mı bu konuda?
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 07.04.2008 10:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gt8 ile kullanacaksan aslında amfinin hoparlör dışında kalitesinin pek bir önemi yok.çünkü linedan kullanman iyi sonuç verecektir.tech 21 in bir modeli vardı sadece poweramp+kabin şeklinde fiyatıda uygundu.onu kullanabilirsin bence.
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
edved

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 15:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam ben gibson les paul studio almak istiyorum ama kararsızım.bildiğim kadarıyla baya ağır bir gitarmış ve alışması zaman alıyormuş.hiç deneme şansım olmadı.istediğim tonlar aslında birkaç örnek vermek gerekirse three days grace breaking benjamin 30 second to mars tonları gibi.acaip kararsızım amerikadan getirtebilirm o yüzden deneyemeden alma ihtimalim var.sizce o tonları yakalamak mümkünmü.eğer değil diyorsanız ne önerirsiniz?gibson almak istiyorum.
Başa dön
neverktulu

MesajTarih: Prş 24.04.2008 6:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kucağına al,çal gitarı.Klavyesine,ağırlığına,rahatlığına,tonuna bak,öyle karar ver.Ucuz aletler değil ki bunlar.Denemeden gitar alınmaz derim.
edved

MesajTarih: Cum 25.04.2008 5:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

katılıyorum ama 1000 ytl gibi bir karım olacak o yüzden denemeden alıcam kararsızım yani.bu gitara sahip birisi varmoo yaa?
Başa dön
OnrYLMZ

MesajTarih: Cmt 26.04.2008 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://img234.imageshack.us/my.php?image=6280071543808bw2q511bt2.jpg

washburn marka bana temiz gibi geldi ilk gitarım olacak daha yeni başlıcam bu markanın iyi olduğunu duydum. fiyatıda ucuz geldi indirttim biraz 175e bırakıyor sizce nasıl? alayımmı?
Başa dön
rostocker

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 0:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

X10 sanırım bu.Başlangıç için iyidir ama fiyatı bana çok pahalı geldi.Pazarlık yap yine de.Olmadı araştır bulursun baya düşüyo foruma,ucuz gitar.
Başa dön
OnrYLMZ

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 0:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birde ilk önce klasik gitar al diyenler var sizce ne yapılmalı?
Başa dön
Erren

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 1:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hangisini almak istiyorsan ondan al...Ben eğer uymasaydım ve gördüğüm ilk çakma les paul olan J&d yi alıp başlasaydım daha çok eğlenirdim başlarda.

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki gibson 50's neck mi? yoksa Fender deluxe stratmı? aslında ikisinide almak lazım ama.
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 28.04.2008 10:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

muttalip demiş ki:
peki gibson 50's neck mi? yoksa Fender deluxe stratmı? aslında ikisinide almak lazım ama.
abi çok farklı gitarlar be Very Happy
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
muttalip

MesajTarih: Pts 28.04.2008 12:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mutlaka farklıda,ben ikisinide seviyorum nolcak şimdi Smile Yani benim asıl sormak istediğim şu aslında yani bu 2 gitar klasman olarak aynı klasmana girermi?Ton vs bunlar çok farklı mutlaka.Zaten onun için dedim ya 2sinide almak lazım diye..
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 28.04.2008 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani fender tonuna hastaysan fender alırsın gibson tonuna hastaysan gibson alırsın.gibson daha yola gelen bir gitar kanımca yani cayır cayır metalde çalarsın bluesda.ama fenderin neck manyetiğinde alltube amfide çalmayıda hiçbirşeye değişmem Very Happy eğer rock müziğini çalmayı daha çok düşünüyorsan gibson al.yinede sen bilirsin Very Happy
Başa dön
SPOON

MesajTarih: Çrş 30.04.2008 12:12    Mesaj konusu: Ibanez RG1570L hakkında sorum[gitar alıcam] Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Gitar almak istiyorum fakat bazı önerilere ihtiyacım var.Öncelikle kesinlikle elektro olucak, sol elimi kullandığım için SOLAK gitar alıcam o yüzden fazla alternatifim yok..
Beğendiğim gitar Ibanez RG1570L fiyatı da 1267ytl civarı.[tam fiyat bilmiyorum 1500diyenlerde oldu ama mydukkanda 1267yazıyor]
İngilizce aksanım iyidir, şarkı söylemek konusunda problemim yok yani.Hem çalıp hem söylemek istiyorum
Bu gitarı alırsam üzerine amfi pedal için 600-700 ytl daha masraf yapabilirim.
Fakat dediğim gibi uzun ömürlü bir gitar istiyorum.Gitar tecrübem yok gibi birşey,arkadaşlarım bana öğretecekler..Kurs alma imkanım yok.
Bu gitarı alırsam nasıl olur, iyi veya kötü yönleri varsa bilgilendirir misiniz?
Şimdiden teşekkürler Very Happy Very Happy
Başa dön
AllexStone

MesajTarih: Çrş 30.04.2008 14:06    Mesaj konusu: Re: Ibanez RG1570L hakkında sorum[gitar alıcam] Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle hangi tarz müzik yapacağını da belirtmen tavsiye açısından bize yardımcı olurdu. Ama kaba hataları ile anlatmak gerekirse : öncelikle rg1570 tartışmasız gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir gitardır. Şu an kendime ait 3. rg1570 i kullanıyorum. Bende solağım. Bu gitar tarz olarak oldukça geniş bir yelpaze sunuyor, kalitesi ve işçiliği çok iyi. Herşeyden önce üzerindeki edge köprü ile çalınca standart rg gitarları bir daha çalmak çok zor geliyor insana. Köprüsü gerçekten çok iyi.

Rg1570 iyi güzel ancak senin için nelere dikkat etmen daha önemli bunlar ne mi?

1- Yeni başlıyorsan rg1570 deki floyd tarzı tremolo köprü seni gitardan soğutabilir. (tel takma ve akord güçlükleri sebebiyle) Bu sebeple sabit köprülü bir gitar alman senin için daha iyi olabilir. Ama illa sabit köprü olmasın ben sabrederim sabırlıyım diyorsan bir sakıncası yok. Laughing

2- Eğer piyasa tarzı, pop, soft rock vb yapacaksan fender strat gibi bir model ile çok daha mutlu olabilirsin. Cleanlerde daha tatlı daha hissiyatlı gitarlardır. Rg1570 gibi super strat gitarlar biraz daha agresif müziğe yatkındır. Zaten bağlayıcı bir genelleme olmasın ama ibanez rg modeli çalanların çoğu bir şekilde shred (hızlı solo vb) gitara daha meraklı ve istekli insanlar oluyorlar. En azından benim karşılaştıklarım ve kendim de bunu görüyorum.

3- Dediğim gibi tarzına göre gitar seçmene seni daha mutlu eder marka modelden önce sabit köprü mü değilmi buna karar vermen lazım. Marka model daha çok senin sevdiğin bir gitar olabilir illa şunu al demek yanlış olur.

SPOON demiş ki:
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Gitar almak istiyorum fakat bazı önerilere ihtiyacım var.Öncelikle kesinlikle elektro olucak, sol elimi kullandığım için SOLAK gitar alıcam o yüzden fazla alternatifim yok..
Beğendiğim gitar Ibanez RG1570L fiyatı da 1267ytl civarı.[tam fiyat bilmiyorum 1500diyenlerde oldu ama mydukkanda 1267yazıyor]
İngilizce aksanım iyidir, şarkı söylemek konusunda problemim yok yani.Hem çalıp hem söylemek istiyorum
Bu gitarı alırsam üzerine amfi pedal için 600-700 ytl daha masraf yapabilirim.
Fakat dediğim gibi uzun ömürlü bir gitar istiyorum.Gitar tecrübem yok gibi birşey,arkadaşlarım bana öğretecekler..Kurs alma imkanım yok.
Bu gitarı alırsam nasıl olur, iyi veya kötü yönleri varsa bilgilendirir misiniz?
Şimdiden teşekkürler Very Happy Very Happy
Başa dön
SPOON

MesajTarih: Çrş 30.04.2008 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rock ve metal(çok ağır olmamak şartıyla) çalmak istiyorum.Fakat yeri geldiği zaman daha break parçaları da çalabilmeliyim.Örnek veremeceğim ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım.
Akordu bozulduğu zaman kendim yapabilme şansım varmı,veya bu gitarı aldığım zaman ileride değiştirme problemim olurmu..10.sınıf öğrencisiyim bu yaz almayı planlıyorum.Biliyorum fiyatı biraz fazla,zengin de değilim ama bu gitarı gerçekten beğendim ve solak olduğum için en iyi seçeneklerden biri gibi geldi.Birçok kişi bunu alma öğrenene kadar paralarsın dediler..Buna ne diyebilirsiniz başlamak için uygunmu? Dediğim gibi gitar bilgim 0, amfi ve pedala 600-700masraf yapabilirim daha sonra..
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Çrş 30.04.2008 16:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SPOON demiş ki:
Rock ve metal(çok ağır olmamak şartıyla) çalmak istiyorum.Fakat yeri geldiği zaman daha break parçaları da çalabilmeliyim.Örnek veremeceğim ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım.
Akordu bozulduğu zaman kendim yapabilme şansım varmı,veya bu gitarı aldığım zaman ileride değiştirme problemim olurmu..10.sınıf öğrencisiyim bu yaz almayı planlıyorum.Biliyorum fiyatı biraz fazla,zengin de değilim ama bu gitarı gerçekten beğendim ve solak olduğum için en iyi seçeneklerden biri gibi geldi.Birçok kişi bunu alma öğrenene kadar paralarsın dediler..Buna ne diyebilirsiniz başlamak için uygunmu? Dediğim gibi gitar bilgim 0, amfi ve pedala 600-700masraf yapabilirim daha sonra..
vokal gitar yapacak fazla gitarla oynamayacak (bol tremolo kullanmak) biri için sabit köprü daha iyi olacağı kanısındayım.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 79, 80, 81  Sonraki
69. sayfa (Toplam 81 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız