Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 99, 100, 101, 102, 103  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Daishuman

MesajTarih: Sal 15.04.2008 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hollanda'lı progressive metal grubu Novact,resmi sitelerinden dağılacaklarını duyurmuş.Üzüldüm açıkçası gelecek vaadeden güzel bir gruptu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sava

MesajTarih: Çrş 16.04.2008 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, çok orjinal bir vokalleri vardı. Albümleri de laser's edge'in sitesinde yanlış hatırlamıyorsam 5 dolar gibi komik bir fiyata satılıyordu.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Daishuman

MesajTarih: Sal 22.04.2008 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bosnalı Gitarist Emir Hot'un son albümü Sevdah Metal'i mutlaka dinlemelisiniz.Müthiş bir progressive metal albümü olmuş.albümdeki vokalisti tanımıyorum pek fazla bilgi de bulamadım açıkçası ama müziğe gayet uyan Jorn Lande tipi bir vokal var.Gitar riffleri ve soloları çok güzel ve gayet özgün.Zaten Sevdah Style diye bir olay var müziğin konsepti de bu.Doğu balkanlara has bir olaymış sanırım ve Emir Hot bunu gayet güzel kotarıyor.Albümde Sevdah Metal Rhapsody isimli şarkı enfes.Emir Hot'la ilgili bildiklerim bunlar dinleyen başka arkadaşlar varsa yorumlarını merak ediyorum açıkçası.
Başa dön
sava

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 9:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Emir Hot'un solisti John West galiba Smile
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 13:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha yeni görüyorum mesajı, evet evet vokaller john west'in. yine dehşet vokaller yapmış of of! davulda da artension'dan mike terrana var. gayet iyi bir albüm, temiz. albümü sevipte orjinal almak isteyenler lion music'e uğrasın.Smile
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 14:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sava, yeni royal hunt'ı dinledin mi?
bu arada emir hot'un müziği de gerçekten iyi. çünkü hep birbirini takilt eden neo-classic albümlerden gına gelmişti. bu adamın tekniği de iyi melodileri de, etkilendiği yerler de sağlam yani. farklı melodiler girmiş işin içine... doğu, balkan tarafları...
sava

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Emir Hot'ın 1-2 şarkısını dinledim çok hoşuma gitti. Çok değişik ve güzel bir albüm olmuş gibi. John West'in vokaller çok farklı. Hiç alışık olduğumuz John West değil Smile

Royal Hunt ise garip geldi bana. Çok güzel bir albüm. Çok beğendim. Ama Mark Boals'a tam alışamadım John West ve D.C. Cooper'dan sonra. Royal Hunt mükemmel bir grup. Geçenlerde Paradox albümünü üst üste bin kere dinledim.

Bu arada nefesimi tuttum artık. Zero Hour'u bekliyorum. Albüm 1-2 gün içinde bana ulaşır diye düşünüyorum. Sea of Tranquility'de ve Zero Hour forumunda okuduğum yorumlar albümün aşırı güzel olduğu yönünde. Beklentilerim çok büyük.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 24.04.2008 1:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

royal hunt konusunda sana katılmadan edemiyorum. mark boals'a ben alıştım sayılır ama alışamayanlara da defalarca dinlemesini tavsiye edebilirim. Razz
"paradox"u bazen bende defalarca dinleyebiliyorum. d.c. cooper'ın oradaki vokallerini duyunca üst üste dinleyesi geliyor insanın. birde river of pain'in tearing down the world'e geçişi yok mu ah ah o klavyeler!! artı birde "time will tell" ya! Very Happy ayrıca "paradox"dan sonra "fear" mükemmel etki bırakıyor, bilirsin;)

bu arada emir hot'ı bu tarz müziği sevenlere rahatlıkla tavsiye edebiliriz. herkese hitap edebilir bence. john west'e bir kez daha hayran oldum.

zero hour bana göre biraz daha fazla kompleks yapılı bir albüm çıkartacak. boşa çıkarmaz beklentileri bu grup.
sava

MesajTarih: Cum 25.04.2008 1:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zero Hour'um gelmiş bugün. Daha dinleyemedim Sad En yakın zamanda yorumlarımı yazmaya çalışacağım Smile
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 25.04.2008 1:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sava demiş ki:
Zero Hour'um gelmiş bugün. Daha dinleyemedim Sad En yakın zamanda yorumlarımı yazmaya çalışacağım Smile

oooo darısı benim başıma. Smile yorumlar kesin iyi olacakta yine de bekliyoruz tabii.
sava

MesajTarih: Cum 25.04.2008 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok değişik bir albüm olmuş. Kesinlikle kendilerini tekrar etmemişler. Bu büyük bir artı. Ama biraz değişik geldiği için tam alışamadım. Bir kere albüm çok progresif. O yüzden alışması çok zaman alacak diye düşünüyorum. Yalnız artık şuna kesin karar verdim, Zero Hour bence şu anda aktif olanlar arasında dünyanın bir numaralı prog metal grubu SmileSmile

Troy Tipton ve özellikle Jason Tipton sapıtmış bu albümde. Bir şarkı sadece bas solosu. Onun dışındaki çoğu şarkıda neredeyse üstteki üç telden çalınmış riff yok Smile Jasun paso solo atar gibi melodi yazmış. Kısaca gitarlar ve baslar uçmuş. Ayrıca prodüksiyon mükemmel, çok beğendim.

Albümle ilgili şu ana kadar tek sıkıntım vokallerde olacak. Chris Salinas çok az şarkıda ince notalardan vokal yapmış. En sevdiğim özelliği oydu, burada biraz daha sakin olmuş vokaller. Ama ona da alışırım zamanla Smile

Kısaca 1-2 dinlemeye rağmen mükemmel yorumunu yapıyorum. Yakında başyapıt da diyebilirim SmileSmileSmile
Başa dön
sava

MesajTarih: Pts 28.04.2008 20:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vokaller de mükemmelmiş Smile

Cuma gününden beri sırf bu albümü dinliyorum. İnsanın böyle mükemmel albümler dinledikten sonra orta ayar grupları dinleyesi gelmiyor Smile
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 29.04.2008 1:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sava demiş ki:
Vokaller de mükemmelmiş Smile

Cuma gününden beri sırf bu albümü dinliyorum. İnsanın böyle mükemmel albümler dinledikten sonra orta ayar grupları dinleyesi gelmiyor Smile

dur bakalım daha dinleyince daha ne mükemmellikler çıkacak ortaya. ben bu gruptan korkmaya başladım. acaba iki albüm sonra neler olabilir? Rolling Eyes Very Happy

prog metal kısır mı geçiyor ne anlamadım. ama arada böyle kayıtlar çıkınca nefesi açılıyor insanın. dinleyince bende de yorumlar gelecek acayip merak etmeye başladım.
karamevsim

MesajTarih: Sal 29.04.2008 2:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

opeth derim başka bir şey demem birde ne idi grubun adı heeehh porcupine tree...
Başa dön
sava

MesajTarih: Sal 29.04.2008 10:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bana da biraz kısır geçiyor gibi geliyor. Belli başlı grupların yaptığı albümler harici pek yeni şeyleri beğenmiyorum. Hatta belli başlı grup derken, PoS'ı bile beğenmedim son albümünü. En son biraz beğendiğim Mind's Eye olmuştu onu da 3-4 kere dinleyip bıraktım. Pathosray'i beğendim bir de.
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Sal 29.04.2008 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Prog metal şu aralar gerçekten kısır gidiyor.2-3 senedir albüm çıkarmayan birçok gruptan hala ses seda yok.Misal bir Wolverine,Still gibi bir şaheser yaptı ama üzerinden 3 sene geçmesine rağmen yeni bir albüm gelmedi(belki üzerinde çalışıyorlardır ama).

Zero Hour'un son albümüne bende bayıldım.Diğer albümlerine alışmakta zorluk çekmiştim nedense ama bu albüme hemen kanım ısındı.Özellikle ilk şarkı The Power To Believe müthiş olmuş.Fakat albümde Reflections veya I am Here gibi sağlam bir ballad olmaması üzdü beni.Gerçi tarzları bakımından yapmak zorunda değiller ama önceki albümlerde ballad konusunda ne kadar başarılı oldukları aşikar.Keşke bu albüme de bir tane düşünselerdi.Onun dışında problem yok Very Happy
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 1:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

jon oliva's pain'in "global warning"i dinleyen oldu mu? hemen hemen bütün şarkıları beğendim. ilk olarak "look at the world" çarpan şarkı oldu. matt laporte'i çok iyi buldum. bu arada bu albüm savatage ayarında olmuş. savatage tadı alabiliyorsunuz.Smile
jon oliva birde savatage elemanlarını toparlayabilirse bir albüm yapacakta ne zaman bakalım.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 2:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

progresif dünyasından konserlerden son haberde şöyle: bay area rock festivalinde bu sene liquid tension experiment ve jeff scott soto sahne alacakmış. daha bitmedi... ayrıca enchant ve her daim kankileri zero hour diğerlerini yalnız bırakmıyor. anlaşılan san francisco şenlenecek. birde burayı şenlendirselerdi.Smile

geçen sene aynı festivalde dream theater, opeth, between buried and me ve three sahne almıştı.
sava

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 8:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
jon oliva's pain'in "global warning"i dinleyen oldu mu? hemen hemen bütün şarkıları beğendim. ilk olarak "look at the world" çarpan şarkı oldu. matt laporte'i çok iyi buldum. bu arada bu albüm savatage ayarında olmuş. savatage tadı alabiliyorsunuz.Smile
jon oliva birde savatage elemanlarını toparlayabilirse bir albüm yapacakta ne zaman bakalım.

Firefly diye inanılmaz bir şarkı var. Jon'un şimdiye kadar bestelediği en iyi şarkılardan biri olabilir. Bir de Streets için kaydedilen ama albüme konulamayan, sonradan bir kısmı Edge of Thorns'daki Follow Me için kullanılan Larry Elbows adlı şarkının başka bir kısmı da Before I Hang'de kullanılmış. O şarkıya da bayıldım. Diğer favorilerim ise Walk Upon the Water'la Stories. Stories'in sonlarında doğru "stories, stories, they will somehow find you..." diye vokalin girdiği yerde tüylerim diken diken oluyor. Mükemmel olmuş. Ben albümü çok beğendim. Henüz diğer albümlerle kıyaslayamıyorum ama okuduğum yorumlara göre çoğu kişinin en çok sevdiği JOP albümü olmuş.

Herkes çabuk yeni Zero Hour'u dinlesin Smile Uçmuşlar. Albüm geldiğinden beri aralıksız dinliyorum.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 18:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sava demiş ki:
Herkes çabuk yeni Zero Hour'u dinlesin Smile Uçmuşlar. Albüm geldiğinden beri aralıksız dinliyorum.

towers of avarice'den beri heyecanlandığım bir albüm oldu bu. tek kelimeyle manyak bir çalışma. dediğin gibi tipton kardeşler uçmuşlar, jasun'un artık daha neler yapabileceğini kestirebiliyorum. şarkılar çok yoğun ilerlerken troy'un o jazz bas melodileri mahvetti. şimdiden sonraki albümü beklemeye başladım bile. salinas'ın vokallerini de iyi buldum. artık şu zamanda bir gerçek var ki prog metal daha vahşice sergileniyor. popüler gruplar progresif metal yaptığını unutabilir zero hour'un bu kaydı sonrasında. yani biz böyle iyiyiz şöyle mükemmel albüm çıkarttık demesinler, sadece birkaç grup olacak bunu sürdüren, onun dışında popüler grupların mükemmel albümler(tarzın genel yapısına uygun olarak) çıkartabileceğini düşünmüyorum bu tarzda. tek kelimeyle aşmış bir albüm. bir ders niteliğinde...

circle II circle'ın yeni kaydını da beğendim. ama tabii ilk albüm bambaşka. bu arada emir hot'ın albümündeki şarkılara da kulak kesilmek gerekiyor. dinledikçe güzelleşiyor.Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 99, 100, 101, 102, 103  Sonraki
100. sayfa (Toplam 103 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız