| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
rocksyek

|
Tarih: Cum 18.04.2008 20:18 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: | | rocksyek demiş ki: | | Rusya sağ gösterip sol vurmaya çalışıyo galiba duruma bakılırsa tabikide menfaat başka bi amacı olabilirmiki kendi bulunduğu durumdan kurtulmak maksadıyla AB ve ABD den fayda yokmuş yalakalık resmen evet onlardan fayda yok ama Rusyadan da olamaz bence böyle bi durum söz konusu olmasın çünkü eminimki türkiye şuanki bulunduğu konumdan daha daha gerileyecektir | biz haklarımızı savunmazsak kimseden hayır yok.
devletlerin dostları yoktur ; menfaatleri vardır. |
Evet kesinlikle haklısın |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Crazysolo

|
Tarih: Cmt 19.04.2008 11:05 Mesaj konusu: |
|
|
| cesareborgia demiş ki: | | Crazysolo demiş ki: | | cesareborgia demiş ki: | Ne Amerika ne Rusya
Yaşasın bağımsız Türkiye
İşte sloganımız bu  |
istediğimiz bu ama izin verilmiyor bildiğimiz üzere.İttifak olayını bağımsılıkla eş tutmana şaşırdım yalnız cesareborgia bunca güzel yazından sonra.Bu sadece ittifak.Güç birliği yapmak değil mi?
Çeçenlerde Rusya da terör saldırılarında bulunuyor,pkk da,onlarda kendi özgürlükleri için savaşıyor pkk da.Aralarında pek bi fark gözetemedim doğrusu. |
Bunlara ittifak mı denir bağlanmak mı bunuda tartışmak gerekir sevgili crazy
Örneğin ABD yle ittifak görünüyoruz ama petrol kuyusu kazılmasına bile müsade etmiyor.İttifak olarak girdiğimiz bir yer senin iç işlerinde müdahalelerde bulunuyorsa ,o ülkenin bağımsızlığından ne kadar sözedilebilir.
Sözlerine şu anlamda katılıyorum.Bağımsız ülkelerde kendi aralarında ittifak yapabilir.Ticari anlaşmalar yapabilir.Yada ortak tehditlere karşı birleşebilir.
Ama bunun bir sınırı vardır değil mi?
Daha da açık konuşmak gerekirse..Ne ABD nin ne de Rusya nın ittifak tekliflerine güvenmiyorum.
Bu ülkeler mutlaka kendi çıkarları için ülkemizi harcayacaktır.Örneğin ABD,Büyük Ortadoğu projesini gerçekleştirebilmek için bizi kullanacak.Rusya nın farklı çıkarları vs vs.. |
şüphesiz her devlet kendi çıkarları doğrultusunda stratejisini belirliyor.Bu durumda Rusya'nında Abd'ninde çıkarları Anadoluyu işaret ediyor.Son zamanlarda ki bor tartışmaları bunu gösteriyor.Ayrıca Anadoluda ki çıktığı bilinen fakat kapatılan 18 petrol rezervi olduğu gibi bi teoride var.Her neyse olay bunla alakalı olsa gerek.Şimdi bizim tek başımıza kalmamız olası bi savaş durumunda çok fena bi zarar görmemizi sağlar.Gerçi her hangi bi ittifaka girmemizde aynı şeyler olacaktır ama en azından savaş sonrası bi destek olabilir.
Dediğin ittifak mı bağlanmak mı olayı biraz çelişkili tabi.Bu siyasi ağırlıkla alakalı bi olay.Bilindiği üzere ülkemizin uluslar arası siyaset alnında bir tüy kadar bile ağırlığı yok.İttifak sırasında kendimizi bir başka devletin altında sömürüsünde ve ya topraklarına dahil görebiliriz.Ve ya topraklarımızı parçalanmışta görebiliriz.Bu yüzden dediğin gibi çözümü içerde bulmanın %100 destekçisiyim ne abd ne ab tam bağımsız Türkiyedir benim istediğim fakat.Abd nin BOP'u Rusyanın RUSTURANI büyük oranda aynı şey olmalarına rağmen,Bunca zaman Abdnin altında ezile ezile hastalanmış bir ülke olduk çıktık.Abd altında ezilirken aynı zamanda topraklarıızı bölen paylaşan bi politika izlemesindense Rus yanlılğı daha bi yakın geliyor bana.Tekrar ediyorum keşke her sorunu tek başımıza çözebilsek Tek başımıza Türkiye olabilsek keşke ama şu sıralar dünya da ağırlaşan devletler altında biz hafifliyoruz.Tekrar devleşen Rusya eski demir perde gibi olmak istediğinden pekte kötü bi durum gibi gelmiyor Rusya yanlılığı.Bakınız Sovyetlerden sonra Orta Asya da bir Emperyalizm rüzgarıdır esmeye başladı sürekli bir boşluk arıyor abd aslında rusyanında korkusu bu belkide orta asyayada abd gücünü istememesi belkide bir birlik istemesinin amacı bu abd varlığını yok etmek.Türkiye tabi bu durumda bi kilit taşı oluyor.Afganistanda bulunan askerlerimizi lehinde kullanabilir.Falan filan rusyayı savunmak istemiyorum ama mantıksız değil Rus yanlılığı.
Bir şeyide anlatmadan geçemeyeceğim;Yunanistan Avrupa Birliğine girmek istediğinde Avrupa almak istememiştir ve Yunanistanın çıkışı şu olmuştur "Siz almıyorsanız Sovyetler orda!" anlatmak istediğim anlaşılmıuştır umarım
ha bir de tabiki bağlanma destekçisi değilim sadece ittifak destekçisiyim.Abd olacağına Rusya olsun diyorum yani  |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Cmt 19.04.2008 16:55 Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili crazy
Eğer bir ülke kendi içinde üretimi gerçekleştiremiyorsa,ister Rusyayla isterse başka bir ülkeyle birlikte hareket etsin işe yaramaz.Kendi bilincine varmayan bir millet,başka milletlerin si..yle gerdeğe girmek zorunda kalır ve gelişmiş olan bu millet tarafından zorunlu olarak sömürülür.
Öncelikle ülkenin vatandaşının "bu ülke için daha fazla ne yapabilirim" bilincine varması gerekir.Kendi içinde uyanışı yaşayamayan bir Türkiye,ittifakla yada ittifaksız ekonomik risk altındadır.
Sana yazdığım cevabın sonrasındaki yazımda Japonya örneğini vermiştim.
2.Dünya savaşı mağduru Japonyanın her bireyi günde sadece 4 saat uyuyor ve kalan zamanını ülkesi için çalışarak geçiriyordu.Belkide hala aynı bilinçle çalışıyorlardır.İşte sonuç.
Aynı biçimde 1923-1935 Türk halkı ekonomik atılım yolunda,1920-1923 de milli bağımsızlık yolunda bağlandı birbirine..ve sonuçlarını yine gördük..
Tarih en önemli şahittir başarılara ve başarısızlıklara..
Ve sonrası
Türkiye dışarıya bağlandı ve bozulma başladı.Tarih buna da şahittir.
Ben kesinlikle herhangibir ülkeyle ittifak olmayalım demiyorum.
Evet ittifak olabiliriz.Ama kendi içinde uyanmayan bir ülke(ekonomik ve diğer yönlerden) bu ittifaktan yarardan fazla zarar görecektir.
O yüzden önce kendimizi gelişmiş ülkelere yem yapmadan(ittifak maskesiyle gelen emperyalistlere) kendi içimizde bilinçlenmeliyiz. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
Crazysolo

|
Tarih: Cmt 19.04.2008 20:13 Mesaj konusu: |
|
|
Cesareborgia! Tabii ki katılıyorum sana sonuna kadar fakat,günümüzde herşey artık çok zor.Dediğin içerimizde halletmek olayı ihtimalsiz gibi duruyor,bunun için süper maddi güç gerek.Bakınız Türkiye devletinin artık bi adı bi ordusu kaldı,başka hiç bişeyimiz yok.Bunları tekrar oluşturmak veya geri almak için çok para şart.
Ve üst düzey yönetimin nerdeyse tamamı artık akp nin eline geçmişken ve akp böyle bi siyaset izlerkende pek mümkün değil.
Ama keşke dediğin gibi olsa.
Kurtuluş savaşı dönemiden sonra Türkiye sanayideki büyük atağı ile savaş uçakları üretmiş ve hatta yurt dışına satılmıştı.Ama şu an o üretimi yapacak fabrikada yok.
Aslında dedklerimiz aynı şeyler.Bunların farkındayız.Benim ittifak arayışım yine ortada kalmamak için.Ülkeler bloklaşırken Türkiyenin ortada kalması biraz kötü olacaktır.
Yarardan fazla zarar görecektir tabi bu şüphesiz.Ama bir ittifaka bağlı değilken alacağımız zarar daha fazla olcaktır gibi geliyor bana.Ha olası bi savaşta seken bi kurşunun Türkiyeyi bulmaması halinde ve ya olası bu savaşta Türkiye can havliyle savaşa girecem diye haykırmazsa şu durum iyidir ittifaka gerek yok ama bu olası savaş %90 Türkiyeye sıçrayacaktır.
"2.Dünya savaşı mağduru Japonyanın her bireyi günde sadece 4 saat uyuyor ve kalan zamanını ülkesi için çalışarak geçiriyordu.Belkide hala aynı bilinçle çalışıyorlardır." demişsin ama bunu Türk halkı yaparmı biraz tartışılır bi konu
ittifak ekonomik yaralar açacaktır ama devletin rejiminin,devletin varlığı tehlikeye gireceğine varsın ekonomi bozulsun tekrar düzelebilir derim ben... |
|
| Başa dön |
|
 |
Crazysolo

|
Tarih: Cmt 19.04.2008 20:17 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_arxebo demiş ki: | | pkk kimin ne özgürlüğü için savaşıyomuşmuşmuşmuşmuş ???? |
sanırım dağdaki teröristlerin özgürlüğü tabi ki kendi tebaaları için.Kuzey Irakta bir ülke kurmak için,bağımsız bi Kürdistan için |
|
| Başa dön |
|
 |
toolga

|
Tarih: Sal 22.04.2008 1:10 Mesaj konusu: |
|
|
ne abd ne ab tam nede rusya tam bagımsız türkiye _________________ cehennemin dibi |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 430 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Sal 22.04.2008 1:28 Mesaj konusu: |
|
|
illa ki tam bağımsız türkiye olması gerekiyor ama artık devir farklı.kutuplaşmaların yaşandığı bir dünyada tarafsız olmak pek çıkarımıza uygun değil bence.gerçi rusyaya da pek güvenilmez,bana kalırsa japonya ile iş birliği yapılmalı. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Sal 22.04.2008 12:49 Mesaj konusu: |
|
|
| marzaleka demiş ki: | | illa ki tam bağımsız türkiye olması gerekiyor ama artık devir farklı.kutuplaşmaların yaşandığı bir dünyada tarafsız olmak pek çıkarımıza uygun değil bence.gerçi rusyaya da pek güvenilmez,bana kalırsa japonya ile iş birliği yapılmalı. |
japonya ile ne yapcaz...bizler ile japonlar arasında o kadar çok fark var ki...biz, bize en yakın kültürlere ve siyasal çıkarlara sahip ülkelerle işbirliği geliştirmeliyiz...mesela iran, rusya çin vs...
japonya abd askeri şemsiyesi altında kendini güçlendirdi ve şu an bu gücünü devam ettirebilmesi için bugünkü dengelere ihtiyacı var...ayrıca yarın da ihtiyacı var...japonya ile biz çok uzak iki ülkeyiz...çok uzak... |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

|
Tarih: Sal 22.04.2008 13:03 Mesaj konusu: |
|
|
japonya uzun senelerdir savaşa girmeyen ve süreki kendini geliştiren bir ülke.teknolojisi süper,bence tam bize göre bir ortak. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Çrş 23.04.2008 12:24 Mesaj konusu: |
|
|
natodan,a.b.d'den ve a.b'den kopunca, yeni silah sistemlerini ve mühimmatı nereden alacağız?
halihazırda en büyük ticari ortaklarımız olan bu ülkelere sattığımız onca malı bundan böyle kime satacağız?
Rusya'da bizimle ittifak yapmak isteyen Jirinovski'nin ne olduğu malum...
60 yıldır a.b.d'nin dediğinin tek kelime dışına çıkmayan japonyada bizimle ittifak yapmak için yanıp tutuşan kimse var mı? Varsa biz niçin duymadık?
Şeriatla yönetilen ve zırt pırt doğalgazımızı kesen irana ne kadar güvenilir?
(bkz: keşke herşey bu kadar kolay olsaydı) _________________ waiting for democracy in china... |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Çrş 23.04.2008 16:59 Mesaj konusu: |
|
|
| gunsnroses demiş ki: | natodan,a.b.d'den ve a.b'den kopunca, yeni silah sistemlerini ve mühimmatı nereden alacağız?
halihazırda en büyük ticari ortaklarımız olan bu ülkelere sattığımız onca malı bundan böyle kime satacağız?
60 yıldır a.b.d'nin dediğinin tek kelime dışına çıkmayan japonyada bizimle ittifak yapmak için yanıp tutuşan kimse var mı? Varsa biz niçin duymadık?
(bkz: keşke herşey bu kadar kolay olsaydı) |
lanet silahları biz de üretiyoruz...konvansiyonel bir savaşı uzun süre yürütecek her türlü teknolojik silahı ve sistemlerini türkiye üretiyor, bir savaş olursa hiçbir ülke yazılı patent anlaşmalarını dinlemez...
burda gerek ticari gerek kültürel gerek sosyal yani batıyla bütün köprüleri atalım denmiyor...elbette biz batıyla ilişkilerimizi sürdüreceğiz...bugün çin'in en büyük ticari ortağı abd, ab ve japonya'dır...
şeriatla yönetiliyor diye iran gibi bir ülkeyi yabana atmak ahmaklıktır...gazımızı zırt pırt kesmeleri anlaşmaları yapan hükümetlerin salaklığıdır...japonya ise zaten çok uzak ve bizden tamamen farklı bir sosyopolitik durumda...bize ne japonlardan.... |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Çrş 23.04.2008 21:14 Mesaj konusu: |
|
|
| gunsnroses demiş ki: | natodan,a.b.d'den ve a.b'den kopunca, yeni silah sistemlerini ve mühimmatı nereden alacağız?
(bkz: keşke herşey bu kadar kolay olsaydı) |
Dostum kimseye güvenmene gerek yok ve güvenmemelisinde zaten..
Senin ülkende bunca yeraltı kaynağı olduğu ve jeolojik önemini hep koruduğu sürece sana kalan tek şey çalışarak,üreterek kısa zamanda dev hamleler yapmaktır.
Bu başarıyı bu ülke daha önce tecrübe etti.
1919 da her köşesi işgal altında olan vatan,1923 te bir bütün halinde Cumhuriyetini ilan etti..4 yıl..
Daha sonra yapılan hamlelerle (1923-38 arası) eski bağnaz yapıyı yıkarak yepyeni laik bir devlet kurdu..
Burada Atatürk gibi önemli bir liderin varlığı elbette önemsenmeli..Ancak kendisinin de dediği gibi bu halk,muhtaç olduğu kudreti damarlarında ki asil kandan almaktadır.
Kan deyince..
Faşizm yada kökten milliyetçilik duyguları değil söylemek istediği Atatürk ün
Ulusal bilinç ve birliktelik ruhudur.Rengi,dili,dini ne olursa olsun,bu topraklarda yaşan ve Kurtuluş Mücadelesinde bu topraklar için kan döken tüm halklardır.İşte asil kan budur.BİRLİKTİR.Birliğin kanıdır.Alevisiyle,sünnisiyle,kürdüyle,çerkeziyle vs
Önce bu ülke bu birliği sağlamalıdır.Hemde en kısa zamanda..
Daha sonra çalışmaya başlamalıdır..Ama bu çalışma belirli bir amaca yönelik olmalı..Vatan için çalışılmalı..Ve her birey çalışma hırsını geleceğe ait güzel umutlarından almalı..Çocuklarına bırakacağı rahat yaşam umutlarından almalı..
Burası Atatürk Türkiye sidir ve biz Türk gençleri olarak yapacağımız ilk şey ÜRETMEKTİR.
Aynı başarıları yapan ve başarılarını günümüze dek sürdüren devletler de var.
Bunlardan en önemlisi Japonya.Almanya .
Özellikle Japonya..
2.Dünya savaşında neydin ve ne oldun be Japonya..Helal sana
Adamlar sürekli çalıştı..hep çalıştı..Uyumadı..
İşte bu
Sonuç olarak geleceğe yapılacak yatırım,ülkenin dışında değil,içindedir.Gençlerimizde ve onların üretkenliklerinde..
Üretimdedir.
Çalışma bilincindedir.
Daha öncede söylediğim gibi
"Doğa için bir ağaçta ben dikeyim" hassasiyeti gibi,"bu ülke için bir şey daha üreteyim" bilincindedir.
Şimdi çok büyüttün diyecekler..
Eni sonu bir ittifak olayı diyecekler..
Hayır!İttifak maskesi takmış emperyalist manevralar bunlar..
Hiçbir ülke bir başka ulusla yaptığı ittifak sayesinde yada ondan aldığı yardımla geleceğini kuramamıştır. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

|
Tarih: Çrş 23.04.2008 23:45 Mesaj konusu: |
|
|
zaten ülkeler arasında dostluk yoktur,menfaat ortaklığı vardır. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
DoDo

|
Tarih: Prş 24.04.2008 19:25 Mesaj konusu: |
|
|
Her ülkede tutar en son kendi menfaati için diğerini harcar...Açıkcası ABD nin sonu geldiği açık bu AB ninde sonunu getirecek adımı atar büyük bir devletin ASYA dan çıkacağı açıkca ortada...Umarım Türkiye en iyi yerde yerini almış olur o zaman... _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

|
Tarih: Cum 09.05.2008 16:19 Mesaj konusu: |
|
|
2040'lı yıllarda dünyadaki petrol yataklarının tükeneceği konuşuluyor.bu durumda ülkemizde bol miktarda bulunan bor madeni kıymete binecek.stratejik ortaklık açısından bu ihtimal göz önünde bulundurulmalı. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
seththeking

|
Tarih: Cum 09.05.2008 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
crazysolo adamı,
önce dersini çalış sonra çeçenler ile pkk yı bir tutmaya kalkışma gafletinde bulun. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Cmt 10.05.2008 12:30 Mesaj konusu: |
|
|
| gunsnroses demiş ki: | | natodan,a.b.d'den ve a.b'den kopunca, yeni silah sistemlerini ve mühimmatı nereden alacağız? | silah ve muhimmatı kendimiz sağlayamadığımız sürece her koşulda zarardayız demektir. _________________ çözümde görev almayanlar ; sorunun parçası olur - Goethe |
|
| Başa dön |
|
 |
Crazysolo

|
Tarih: Cmt 10.05.2008 16:58 Mesaj konusu: |
|
|
| seththeking demiş ki: | crazysolo adamı,
önce dersini çalış sonra çeçenler ile pkk yı bir tutmaya kalkışma gafletinde bulun. |
nedeni bilmem nerden biliyim ama şunu söyleyebilirim ikiside terör estiriyor.
Çeçen olayları nedeniyle Rusya da askere gitme oranları düştü.
Çeçen bir adamın da Rus bir askerin kafasını kesme videosundan ne kadar gaddar olduklarını gördük |
|
| Başa dön |
|
 |
seththeking

|
Tarih: Cmt 10.05.2008 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
crazysolo : dersini çalışmadan gelme diyorum bana ne diyorsun.
o idamın nedeni o rus askerinin tecavüz ettiği çeçen kadınlar olduğunu, rusların da buna karşılık olarak operasyonda ele geçirdikleri o çeçenleri tank namlularına bağlayarak parçalara ayırdığını bilmiyorsun. Sonra diyorsun ki çeçenler kafa kesti..
git dersini çalış _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey |
|
| Başa dön |
|
 |
Crazysolo

|
Tarih: Cmt 10.05.2008 18:26 Mesaj konusu: |
|
|
| Evet ben bilmiyorum,peki sen nereden biliyorsun bu kadar kesin? Bunun bir yalan olmadığını bana ispatlayabilirsen pkk ile çeçenler aynı şeydir demekten bir ömür boyu vazgeçeceğim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|