Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Pedallar & Prosesörler hakkında (GENEL)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Pedallar & Prosesörler hakkında (GENEL)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 134, 135, 136, 137, 138  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
chuck11

MesajTarih: Cmt 05.04.2008 17:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

roland cube 20 x alıcam pedalada gerek kalmıcak gıbı duruyo.
emirizmir

MesajTarih: Sal 08.04.2008 19:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Delay pedalları araştırıyorum.Genel olarak delay pedalları dijital oluyor birkaç analog delay var ama delay yapısı gereği dijital daha uygun.Stereo özellikli ve kolay bulunabilen boss dd6 ve boss rv5 pedalları güzel görünüyor fakat yurtdışı ihtimali için zzounds a bakarken tc elektronics i gördüm.Forumdan okuduğum kadarıyla tc elektonics oldukça profesyonel aletler yapıyor.
TC Electronic G-Sharp Guitar Multi-Effects Processor denilen alet rackmount gitar delay ve reberb ü.Footswich ile birlikte 280$.Boss dd6 160$,boss rv5 150$ yani toplam 310$ fiyata geliyor ve kalite olarak Tc elektronics in deyince herkez önünde eğiliyor.Rackmount olmasının herhangi bir sorunu olur mu, tc elektronic forumlarda abartıldığı kadar prof. cihazlar üretir mi?

Bire bu markanın nova takma adlı pedalları var.Bu yazdıklarımı deneyen veya dinleyen var mı?

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
muratar
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 14.04.2008 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar abdden prosesor getirtme durumu var yalnız cok kararsızım aklımda x3 live gt 8 ve gt 10 war bazı arkadslar gt 8 ıcın daha olumlu seyler soyluyor cok kararsız kaldım ki x3 livede cok hosuma gıdıyor kullanan arkadaslar warsa bu aletlerı yardımcı olurlarsa cok sewınırım tesekkurler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Perfectionist

MesajTarih: Sal 15.04.2008 3:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@emirizmir
TC Electronic'e özellikle delay ve reverb konusunda güvenebilirsin. High-end ürünleri de vardır fakat genel olarak fiyat/performans oranı yüksek cihazlar üretir. G serisi oldukça kaliteli aletler. Açıkçası G-sharp denemedim. Ama bildiğim kadarıyla Gmajor ile benzer algoritmaları kullanıyor efektler için. Alırsan pişman olacağını pek zannetmiyorum.
emirizmir

MesajTarih: Sal 15.04.2008 22:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tc electroncs i bende hep iyi duydum ama g sharp için çok yönlü ama kullanışlı değil diyorlar harmony tarzı forumlarda.
muratar
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 15.04.2008 23:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkdslar cwp weren yokmu soruma?
Başa dön
Perfectionist

MesajTarih: Çrş 16.04.2008 1:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emirizmir demiş ki:
tc electroncs i bende hep iyi duydum ama g sharp için çok yönlü ama kullanışlı değil diyorlar harmony tarzı forumlarda.

Açıkçası bende denemedim. Ama yanlış hatırlamıyorsam forumdan Yucel kullanmişti zamanında. Ona öm atarsan belki yardımcı olabilir.
halilpazarlama

MesajTarih: Çrş 16.04.2008 10:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

muratar demiş ki:
arkadaşlar abdden prosesor getirtme durumu var yalnız cok kararsızım aklımda x3 live gt 8 ve gt 10 war bazı arkadslar gt 8 ıcın daha olumlu seyler soyluyor cok kararsız kaldım ki x3 livede cok hosuma gıdıyor kullanan arkadaslar warsa bu aletlerı yardımcı olurlarsa cok sewınırım tesekkurler...

pod xt ve gt8 ile ilgili başlıkta sorarsan bu soruyo yada o başlıkları incelersen senin için daha faydalı olur.çok geniş ve kapsamlı bir konu.ondan cevap yazan olmamıştır Very Happy sayfalarca gt xt kavgası yapıldı forumda Very Happy
Başa dön
-Norther-

MesajTarih: Çrş 16.04.2008 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba arkadaşlar;

Vox Tonelab SE ve LE arasında gidip geliyorumda...Gerçi şuan bulabildiğim LE versiyonu...Bunda Drumkit varmı acaba?Ayrıca bu 2 model arasında LE versiyonunu alsan yeterlidir diye düşünen var mı?
Teşekkürler...
Başa dön
emirizmir

MesajTarih: Pts 21.04.2008 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Add+ pedalları nasıl bilirsiniz
Forumda adını pek duymadığım Atilla denilen beyfendi tarafından yapılan ve modifiye edilen pedallar.Kullanan var mı?
Başa dön
persembe

MesajTarih: Sal 22.04.2008 6:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emirizmir demiş ki:
Add+ pedalları nasıl bilirsiniz
Forumda adını pek duymadığım Atilla denilen beyfendi tarafından yapılan ve modifiye edilen pedallar.Kullanan var mı?

Kaliteli pedallardır. Atilla piyasada rağbet gören bir çok pedalın muadillerini yapmakta, ayrıca bunlara yeni özellikler eklemekte ve çoğu zaman orjinallerinden daha kaliteli elektronik malzemeler kullanmaktadır. Üstelik tüm pedalleri true bypassdır. Analog pedal kullananlara tavsiye ediyorum. En güzel tarafı yaptığı işin arkasında duran biridir. Kolay kolay problem çıkmaz ama böyle bir durum olduğunda da her türlü yardımcı olur.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
DarkLegacy

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Metal Muff mı yoksa Boss ML-2 mi daha sert tonlar içerir? ML-2 denedim ama elime Metal Muff geçmedi hiç. Bir de ML-2 de solo atarken ne garip sesler geldiğini hepimiz biliyoruz, Metal Muff'ta da aynı sorun var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
plaROCK

MesajTarih: Cmt 26.04.2008 16:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar rp80 le konser de verdim fakat yanına wah pedalı koyamak ve rp80 i ufak bir analogla desteklemek istiyorum rp80 e direk wah bağlasam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim yani bu bir sorun yaratır mı?
persembe

MesajTarih: Cmt 26.04.2008 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

plaROCK demiş ki:
Arkadaşlar rp80 le konser de verdim fakat yanına wah pedalı koyamak ve rp80 i ufak bir analogla desteklemek istiyorum rp80 e direk wah bağlasam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim yani bu bir sorun yaratır mı?

Gitarı waha bağlayıp oradan rp80 e bağlarsan sorun olmaması lazım
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
emirizmir

MesajTarih: Prş 01.05.2008 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Add pedalları biraz araştırdım. Add pedallar hakkında birkaç konu açılmış forumda.Atilla bey de büyük ihtimal elektronik müh. tubescreamer ,bigmuff ,rat .... gibi pedalları almış tektek devreleri incelemiş ve yeni şeyler bulmuş ve bunları pazarlayan tecrübeli biri.
mfikret

MesajTarih: Cum 02.05.2008 12:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emirizmir demiş ki:
Add pedalları biraz araştırdım. Add pedallar hakkında birkaç konu açılmış forumda.Atilla bey de büyük ihtimal elektronik müh. tubescreamer ,bigmuff ,rat .... gibi pedalları almış tektek devreleri incelemiş ve yeni şeyler bulmuş ve bunları pazarlayan tecrübeli biri.

Atilla abi,gitar,amfi ve efektörler(analog) konusunda gayet bilgili birisidir.Ama mühendismi bilmiyorum
emirizmir

MesajTarih: Cum 02.05.2008 14:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fuzz :bu soundu sevmeye başladım.Distortion hakkında bana kategarizasyon yapabilirmisiniz.Sanırım bu konuda hiçbirşey bilmiyorum.Nasıl bir sound"şu kelimeye de kılım" arıyorsunuz deyince "distortion olarak" grup adı vs vermek gerekiyor.

Rock n roll ,blues ,jazz ,hardrock ,grunge,heavy metal.... gibi tarzlarda kullanılan distortionlar ve bu tarzlar akla geldiğinde stompbox olarak şu pedal bu iş içindir diyebilirsiniz.Amfi olayına giremiyorum maliyetten dolayı.

Bu sayfa neden bukadar geniş oldu yoksa resmini koyduğum gsharp yüzünden mi?
mfikret

MesajTarih: Cum 02.05.2008 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emirizmir demiş ki:
Bu sayfa neden bukadar geniş oldu yoksa resmini koyduğum gsharp yüzünden mi?

evet ondan dolayı.Küçültsen biraz daha hoş görünecek sanırım Wink
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 02.05.2008 16:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

göze sokar gibi Very Happy
12-13 Temmuz tüm judas fanları istanbuldayız...satılık büssürü şey http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
eff

MesajTarih: Pts 12.05.2008 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar 4 analog pedal kullanıyorum ve adaptör almak istiyorum..pedallar boss ns-2, ge-7, mt-2, cs-3

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=4423&gid=24

Boss pedallara uygun adaptör...
9 V DC. Tam regüleli. Kısa devre korumalı...

Tekli: 1000 mA
Altılı: 1800 mA

sizce bu linkte görülen 9V 1800mA altı uçlu adaptörün fiyatı uygun mu? 55 ytl diyor fiyatına.

pazar fiyatını bilmiyorum yani kaça satılıyor ortalama..bilen birisi cevaplarsa cok sevinirim..

istanbulda oturuyorum elektronikcilere yaptırsam bundan daha ucuza yaptırırım sanırsam?

lütfen yardım edin Smile

kolay gelsin sevgiler.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 134, 135, 136, 137, 138  Sonraki
135. sayfa (Toplam 138 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız