Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Rock Gırtlağı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Rock Gırtlağı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
shimeria

MesajTarih: Pzr 24.02.2008 12:55    Mesaj konusu: Rock Gırtlağı Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili arkadaşlar bir rock grubum var ve bu grubun vokaliyim. Piyasa rock parçalarını rahatlıkla söylüyorum fakat sesimi biraz daha sert kullanmak istiyorum. Hani rock gırtlağı vardır böyle biraz çatallı yırtık gelir ses. ( nickelback, bon jovi gibi) Sesime o ahengi vermek için ne yapmayalıyım beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum.

Sevgilerimle
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
shimeria

MesajTarih: Sal 26.02.2008 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar hiç mi yok bilgisi önerisi olan ?
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 26.02.2008 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gırtlak tekniği konusunda birşey bilmesemde herkesin söylediğini doğru diye denememeni tavsiye ederim. Sesine kalıcı hasarlar verebilirsin. İşini bilen bir hocadan öğrenmeye çalışmak en iyisi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
fellantis

MesajTarih: Çrş 05.03.2008 7:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence american idol'u da seyret arada, oradakilerin bazılarının rock gırtlagı mevzusu konusuluyor ve iyi bir örnek olacaktır...
Başa dön
NuMetalFan

MesajTarih: Çrş 05.03.2008 11:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cesur ol ve gırtlağına yüklen. Diyaframdan getirdiğin sesi gırtlağına sürttür. Hıaaaaaa diye bağırarak çalışabilirsin.
fellantis

MesajTarih: Cmt 19.04.2008 1:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yalnız şöyle bir gerçek var eklemeyi unuttum, bizim türkiyedeki rock grupları genelde pop, arabest vs tarzı vokal melodileri yazarlar o yüzden cok fazla rock gırtlagı kullanmazlar.. yabancı rock parçalarına çalışman yararına olacaktır, kurt cobain'in sesi iyi birörnek olabilir mesela nirvana - plateu şarkısında ilginç bir kullanımı var veya daha sert seviyorsan negative creep şarkılarına bak (canlıları daha iyi olur)
Başa dön
cobain67
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 21.04.2008 23:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şarkı söylemeden önce sigara iç, cleani bozar ama gırtlak coşar =)
cobain67

MesajTarih: Pts 21.04.2008 23:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kurt Cobain aynı anda 2 ses verebiliyordu ve dünyada sayılı böylesi. Gırtlaktan söylerken aynı zamanda sesin içinde clean de oluyor, çift ses gibi birsey.
RR22

MesajTarih: Sal 22.04.2008 8:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hocam önce bi hacca gidip gelmen laızm sonra 7 adet sarımsak yiceksin sonra 7 adet pişmaniye sonrada 2 bardak musluk suyu içiceksin ve günde 1 paket malbora.. al sana gırtlak:D
fellantis

MesajTarih: Cmt 26.04.2008 0:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cobain sarkilarini onun gbi soyleyebiliyorm demek sevinmeliyim, ama abartmamak lazim o kadar ender bir ses oldugunu sanmiyorum
Başa dön
cobain67

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 1:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fellantis demiş ki:
cobain sarkilarini onun gbi soyleyebiliyorm demek sevinmeliyim, ama abartmamak lazim o kadar ender bir ses oldugunu sanmiyorum
Onun dünyada bir eşi yok. Ne gırtlak ne diyafram ne bilmemne, kimde var o ruh? O ruh olmadan kimden cıkar o ses?
fellantis

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eşi de var fazlası da, sizin gibiler genelde öyle adamların dogunca öyle cıktıgını sanarlar, ama yok böyle bişey... yeteri kadar garip bir hayat yaşıyorum ve dogruyu söylemek gerekirse gaz olusunu veya karizmasını sevdigim için rockla ugrasmıyorum.. ruha gelirsek herkesin ruhu tektir zaten mantıksız bir laf bu seninki, olaya basit yaklasmıssın ilk mesajında dolayısıyla ben de senin gibi yaklastım.. rock ruhu o ruhu yasayan herkesin yanındadır, ama bu ruhu sex alkol uyusturucu ve müzikten ibaret sananlar bunun daha cok parametresi oldugunu unuturlar ama bunu ne kadar anlatsam yetmez zaten kelimeler, o yüzden kesiyorum burada konusmayı.. kib
Başa dön
grunge_is_mylife

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende cobainin tonunu ve o sesi rahatça yakaladım ama bu çalışarak olan birşey değil dediği gibi bu ruh varsa oluyor çok özel ve kişisel klişe olamaz hiç bir zaman
Başa dön
cobain67

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fellantis demiş ki:
eşi de var fazlası da, sizin gibiler genelde öyle adamların dogunca öyle cıktıgını sanarlar, ama yok böyle bişey... yeteri kadar garip bir hayat yaşıyorum ve dogruyu söylemek gerekirse gaz olusunu veya karizmasını sevdigim için rockla ugrasmıyorum.. ruha gelirsek herkesin ruhu tektir zaten mantıksız bir laf bu seninki, olaya basit yaklasmıssın ilk mesajında dolayısıyla ben de senin gibi yaklastım.. rock ruhu o ruhu yasayan herkesin yanındadır, ama bu ruhu sex alkol uyusturucu ve müzikten ibaret sananlar bunun daha cok parametresi oldugunu unuturlar ama bunu ne kadar anlatsam yetmez zaten kelimeler, o yüzden kesiyorum burada konusmayı.. kib
Benim o ruhtan kastım Kurt'ün çocukluğunda olsun en aktif yıllarında olsun yaşadıkları ve bunların getirileriyle beslenmiş bir ruhtur. Artık herşey çok basit, her aile dağınık herkes dağınık. Ama o zamanlar öyle değildi ve onu soyutluyordu.

Bana Kurt gibi bir isim söyler misiniz insanların onun detone olmasını sevdiği , sahneye şu "gaffur pijaması" denilen tarzda birşeyle çıkmasını , şarkının ortasında gitarın tellerini temizlemesini , baştan sona "eaaaaaoooaoaoaaaaa" diye giden bir şarkısını sevdikleri bir isim söyler misiniz?

Gerçekten aynı olaylarla büyüyen ve ruhuna yapışan insanlar yok değil ama onlar da hayatına verdikleri yönle farklı olmuşlar ve çoğu birbirlerine benzemişler...
fellantis

MesajTarih: Sal 06.05.2008 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yine nispeten basit bakıyorsun, herkesin yasamındaki şeyler aynı olamaz, o kadar cok farklı parametre var ki... kurt'dan once yoktu evet ama kurt cobain'in güzel yanı bu zaten kendinden sonraki gruplara bunun olabilecegini gösterdi, o donemler dünya bu acıyı hissediyrdu ve seattle'daki genclik tam anlamıyla cokmustu.. amaburada en onemlisi ruh değil green river'la baslayan grunge'ın gelişimi ve müziğe kattıgı.. ben grunge besteleri yapıyorum ama amacım birini taklit etmek değil üzerine yeni bişeyler ekleyip bunu sunmak.. dertlere gelince kurt'tan veya cogu insandan daha fazla sey yasadıgım veya yasıyor oldugum konusunda eminim..basit aile ayrılıkları vslerden bahsetmiyorum anlatmak da istemiyorum ama asıl onemli olan müzik orası kesin kısaca
Başa dön
cobain67

MesajTarih: Sal 06.05.2008 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim hayatım da öyle anlatılamaycak cinsten aslında... benim grunge olayım da yalnızca kurt ile kısıtlı diyebiliriz aslında. sen beni bi msne ekle abi anlasıcaz =)
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız