Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
yüxexes dergisinin ne kadan ticari olduğu beni çok da fazla ilgilendirmiyor. zira ocak ayı sayısında görüldüğü üzere, türkiye'nin politik gündeminde önemli bir yeri olan tck'nın 301 nolu maddesiyle ilgili, tam da bu tartışmaların yoğunlukla yapıldığı bir dönemde serj tankian'ın yüxexes röportajında sarf ettiği, türk halkı ve türkiye devleti için son derece rencide edici olabilecek, "301 kalkarsa geliriz" sözünü derginin kapağında verebilecek kadar dünyadan bihaber, omurgasız bir yayın politikası izleyen tavizsiz(!) dergi yüxexes'ten herşeyi beklenebilir.
kapaktan serj'in bu sözünü verebilen bir derginin, aynı zamanda dünyadan bihaber ve belkemiksiz olduğunu iddia etmek, gülmek isteyen insanlar için yararlı olacaktır.
bu nedenle "lan.. lan.. ben ne yazmışım... dur" diye kendine geldiğinde, silme ihtimaline karşı alıntılıyorum kusura bakma
aylar sonra birisinin jetonu düşecek diye korkuyordum... sonunda sen fark ettin serj'in bize özel röportaj verdiğini... şaka bir yana; bir başka milliyetten bir müzisyen, bir türk yayın organına "fikrini söylemiş"... "301 kalkarsa geliriz" demiş... yani (sen üsütüne alınma lütfen) az buçuk iq sahibi olan her okuyucu anlamıştır ki; adam "301 kalkmalı bu türkiye'nin ayıbıdır" dememiş...
şimdi sıkı dur sana bir sır vereceğim...
aşağıda adı geçen, ne iş yaptığını bilmediğimiz birleri (bak ama aydın gazeteci falan da diyorlar bu arkadaşlar için) 301 kalksın diye düşünüyorlarmış... haberin olsun. ülkemiz için rencide edici olabilir...
aha da vatan hainlerinin tam listesi... koş yetkili mercilere yetiştiriver... ha aslanım... bu vatanı sen kurtaracaksın... bizim gibi belkemiksizlerin yiyeceği halt değil bu (isimleri benden aldığını kimseye söyleme ama... soran olursa beni tanımıyorsun görmedin)
..............................................................................................
Yaşar Kemal, Çetin Altan, Adalet Ağaoğlu, Arif Damar, Prof. Ahmet Aykaç, Prof. Ahmet İnsel, Doç. Ahmet Kuyaş, Alaaddin Dinçer, Ali Bayramoğlu, Alin Taşçıyan, Altan Erkekli, Ani Değirmencioğlu, Prof. Asaf Savaş Akat, Aslı Erdoğan, Ayça Atikoğlu, Prof. Aydan Gülerce, Aydın Cıngı, Aydın Engin, Prof. Ayhan Aktar, Prof. Ayla Gürsoy, Prof. Ayşe Buğra, Ayşe Berktay, Prof. Ayşe Erzan, Prof. Ayşe Öncü, Dr. Ayşe Gül Altınay, Dr. Ayşe Parla, Ayten Sönmez, Beril Eyüpoğlu, Prof. Betül Tanbay, Burcu Soysev, Prof. Büşra Ersanlı, Celal Başlangıç, Dr. Cengiz Arın, Cerem Cenker, Cüneyt Ülsever, Çağatay Anadol, Deniz Kavukçuoğlu, Doğan Gürpınar, Emin Koramaz, Ercan Karakaş, Erdal Tosun, Ergin Cinmen, Erol Önderoğlu, Erol Kızılelma, Dr. Erol Köroğlu, Ertuğrul Kürkçü, Eşber Yağmurdereli, Prof. Etem Eldem, Etyen Mahçupyan, Prof. Fadime Gök, Dr. Faik Gür, Doç. Fatma Müge Göçek, Fazıl Say, Ferhat Tunç, Prof. Fikret Adaman, Prof. Fikret Adanır, Genco Erkal, Gila Benmayor, Güler Kazmacı, Dr. Gündüz Vassaf, Prof. Gürol Irzık, Güvenç Dağüstün, Hakan Tahmaz, Doç. Halil Berktay, Halil Ergün, Dr. Halim Kara, Handan Güçyılmaz, Hasan Bülent Kahraman, Doç. Hayri Kozanoğlu, Hikmet Çetinkaya, Hrant Dink, Prof. Huri Özdoğan, Dr. Hülya Adak, Hülya Gülbahar, Hüseyin Ergün, Hüseyin Yeşil, Doç. Işık Aytaç, İlhan Göğüş, Prof. İlhan Tekeli, İpekÇalışlar, İsmail Hakkı Tombul, Doç. İzak Atiyas, İzel Rozental, Prof. Jale Parla, Doç. Kemal Demirel, Prof. Kemal İnan, Kemal Ulusaler, Kerem Karaboğa, Kuban Altınel, Doç. M. Asım Karaömerlioğlu, Mebuse Tekay, Mehmet Ali Birand, Mehmet Berk Balçık, Prof. Mehmet Kaytaz, Mehmet Soğancı, Mehmet Uzun, Melek Taylan Ulagay, Dr. Meltem Toksöz, Dr. Meral Demirel, Prof. Meryem Koray, Mete Çubukçu, Prof. Metin Kunt, Minu İnkaya, Muhsin Kızılkaya, Prof. Murat Belge, Murat Gülsoy, Mustafa Erdoğan, Müfide Pekin, Müjde Ar, Prof. Nadir Paksoy, Nadire Mater, Prof. Nazan Aksoy, Nazan Maksudyan, Nebil Özgentürk, Neşe Erdilek, Prof. Nilüfer Göle, Nur Bekata Mardin, Prof. Nükhet Sirman, Olcay Akyıldız, Oral Çalışlar, Orhan Silier, Orhan Taylan, Osman Kavala, Oya Baydar, Özcan Arca, Özdem Petek, Rıdvan Akar, Rober Koptaş, Salih Bayram, Seda Çınar, Selçuk Dursun, Prof. Selçuk Esenbel, Selçuk Uluata, Selin Merzuka Türkeş, Dr. Selma Özkoçak, Serdar Erener, Sezai Temelli, Doç. Sibel Irzık, Sinan Çetin, Süleyman Çelebi, Prof. Şahika Yüksel, Prof. Şebnem Korur Fincancı, Şehnaz Şimşek, Doç. Şemsa Özar, Prof. Şeyla Benhabib, Şenay Gürler, Prof. Taha Parla, Doç. Taner Akçam, Taner Yüzgeç, Tayfun Mater, Prof. Toktamış Ateş, Tuğrul Eryılmaz, Dr. Tunga Güngör, Prof. Tülay Arın, Doç. Tülay Artan, Ufuk Uras, Ümit Fırat, Üner Eyüboğlu, Vecdi Sayar, Dr. Vangelis Kechriotis, Yaman Barlas, Yaşar Seyman, Yelda Yücel, Yılmaz Erdoğan, Zeynep Gambetti, Zeynep Oral, Zeynep Tanbay, Zeynep Kutluata, Dr. Zeynep Uysal
söylediklerim çarpıtıldığı için bu saldırgan üsluba rağmen son olarak birkaç düzeltme yapma ihtiyacı duydum. öncelikle ben 301'in kaldırılmasından yana olanlar vatan hainidir ne dedim ne de o manaya gelecek birşey söyledim. bu açık ve çirkin bir çarpıtmadır.
ikinci olarak fikrimi daha net ifade etmek adına şunu belirteyim, türkiyenin içişlerini ilgilendiren ve yoğun siyasi gündemindeki 301 konusu hakkında bir yabancı müzisyenin her fırsatta ileri geri konuşması açık bir propagandadır ki ermeni diasporası adına yoğun çalışmaları olan serj tankian'ın bu propagandasının neye hizmet ettiğini görmek zor değildir. bu açık propagandaya alet olan müzik dergilerini eleştirmekten çekinmiyorum.
ayrıca düşünce özgürlüklerinin genişlemesi açısından 301'in kaldırılmasını savunan aydınların ismi verilerek, serj tankian'ın ermeni diasporası güdümündeki bu propogandasını aynı kefeye koymak bir diğer açık çarpıtmadır.
bu posteri geçen ay verecektik... o zaman tasarım içimize sinmemişti... derken aptül'ün yıllar önce bana hediye ettiği dr. skull maskotu "vehbi" çiziminin orijinalini buldum... elemanların kendi okulları olan hacettepe ünv. bahçesinde çekilen fotoğrafı da bulunca parçalar bir araya gelmiş oldu.
uzun zamandır benim de duvarıma astığım nadir posterlerden birisi oldu
yaptığınız bir hataymış ki eleştiriliyorsunuz ama.kimse durup durup eleştirmemiş.ne olur sanki.bir kerede haklısınız arkadaşlar bazı konularda taviz veriyoruz malesef deseniz.illaki kendi düşüncenizi kabul ettireceksiniz.siz kendinizi eleştirseniz, bende gidip dergiyi alırım destek çıkarım başka eleştirende,derim olur öyle türkiyede dergi kültürü black metal le death metal le olmuyor derim.hee bizim dergiyi almamıza ihtiyaç varmı bilmiyorum.ama benim sağlam bilgiye ihtiyacım var.
belki inanmayacaksınız ama bu dergi 3 yıl değil, 80'lerden beri çıkıyor olsaydı, o zamanlar heavy metal akımıyla dalga geçen kimi rockçılara rağmen heavy metalden yine söz ederdik...
ardından gelen glam akımına karşı duyarsız kalmaz, onlarla dalga geçen kimi heavy metalcilere karşı yine glam'i gündemimize taşırdık...
derken yine uslanmaz, bunlardan sonra gelen grunge ekolünü küçümseyen kimi glamciler'den de yılmaz bu kez grunge'yi de konularımız arasına katardık...
tüm bunların dışında... türkiye'de dergi kültürü sadece balack metal ve death metal'le olur diyebilecek sığlığın karşısındayız...
aynı death ve black metal'i görmezden gelen bir müzik basınının karşısında olduğumuz gibi...
şu yazacağım tüm çarpıtmalara ve yanlış anlamalara kapalıdır;
yüxexes, artık müziği komplekslerinin bir saldırı aracı olarak kullanan "müzik holigan"larını okuyucuları arasında görmek istememektedir... 13.000 tirajla çıkacağımıza, 3.000 tirajla çıkalım ama hoşgörülü, saygılı gerçek müzik dinleyicisiyle yola devam edelim.
ayrıca deli kasap'ı biz de öneriyoruz... hem de naçizane olarak falan değil... tam sayfamızı ücretsiz ilan olarak ayırarak... mikrofanlarımızı ve kameralarımızı onlara uzatarak...
aynı şekilde zor dergisini de öneriyoruz... konseptleri birbirine karıştırır gibi yapıp, sanki biri diğerinin alternatifiymiş şeklinde bir yanılgıya insanlar sürüklenmesin.
Tarih: Prş 17.04.2008 2:10 Mesaj konusu:
ajandadan sonra program çat diye bitti yahu, hayırdır inşallah. genelde son bi canlı performasn, ödül kazananlar, son duyurular, kesin unuttuklarımız vardır muhabbeti ardından biterdi...
güven abi şebo yu al artık programa.... _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim...
Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 1975 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
Tarih: Cum 18.04.2008 12:44 Mesaj konusu:
Güven abi, Retro olayı çok iyi olmuş... gelecek sayıda MAVİSAKAL posteri vermeniz mümkün müdür acaba? Şöyle Mavisakal 2 albümü döneminden bir poster çok iyi olurdu. _________________ www.tibetagirtan.com
Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 1975 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
Tarih: Cum 18.04.2008 13:25 Mesaj konusu:
Teşekkürler Güven abi. Güven abi bir sorum daha olacak: Ergin Altınel ve Murat Net'i Yüxexes'de ne zaman görebileceğiz acaba? _________________ www.tibetagirtan.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız