Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Pedallar & Prosesörler hakkında - Hangisini alsam?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Pedallar & Prosesörler hakkında - Hangisini alsam?
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 50, 51, 52  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rostocker

MesajTarih: Prş 27.03.2008 18:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mt-2 yi öneririm iyi pedaldır.Diğerlerini deneme fırsatı olmadı ama gerek DigiTech gerekse Ml-2 pedalları bence çok aşırı sert pedallar.Mt-2 pedalı iyi bir anfi ve gitar ile seni tatmin edecektir diye düşünüyorum.Sen yinede 3 pedalı da iyice bi dene ve beğendiğini al.Saygılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Kianis

MesajTarih: Cmt 29.03.2008 1:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tuhaf bir soru gibi duyulabilir soracağım.. ama her ne kadar klasik keman açısından kendime güveniyor olsam da elektro enstrümanla takılmak konusunda tam bir newbie sayılırım.. beş telli bir bebeğim var ve doğrusu amfiye doğrudan bağlanınca ortaya çıkan ses hiç de tatmin edici olmuyor. elektro keman ile distortion dahil olmak üzere çeşitli farklı tonlar elde etmek için hangi prosesörü önerirsiniz?
ayrı ayrı pedal almamı önerecek olanlar için şimdiden belirteyim, benim fikrim prosesör almaktan yana ve zoom g2.1u'yu düşünüyorum, bütçe uygunluğu ve internetten okuduğum genel yorumlara dayanarak. bir çok insan ayrı ayrı pedallar almamı önermiş olsa da reverb, delay vs. türü tonların hangisi hangisidir, hangi efekt nasıl ton çıkartır, ne neye yarar türü soruları cevaplamak için bir prosesör edinmem gerektiğini düşünüyorum, bir nevi keşif yapmak için yani.. on bir senelik klasik keman öğrenimimde bunlardan hiç birini deneyimleyemedim haliyle.
herhangi bir fikri olan olursa, yardımcı olabilecek, marka/model önerecek birileri varsa şimdiden teşekkürSmile ki seneler önce kleopatra nickiyle düzenli girdiğim canım turkrock forumum çok değişmediyse eminim yardımcı olabilecek birileri çıkacaktır Smile
uzunu bir mesaj oldu be..
hudgedog

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 9:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm ben efektör almak istiorum ama aklımda iki tane şey var
1)boss me50
2)sansamp triac ve crybaby vah pedalı
sizce hangisi daha iidir?şimdiden teşekkürler
Başa dön
soulwalker

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 13:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sansamp triac bildiğim kadarıyla pre amp ve diğeride wah pedalı, bos me50 ise procesor. Farklı şeyler bunlar, me50 de modülasyon efektleri ve daha bi sürü şey var. Diğer set-up ise analog kurulum oluyor sanki. Ne amaçla kullanacağınada bağlı
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
hudgedog

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

thrash metal çalıorum.2dist tonu ve 1 clean tonu kullanıorum.
Başa dön
rostocker

MesajTarih: Pts 31.03.2008 12:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 seçenek de senin için ideal.Deneyip tonunu beğendiğini al.
Başa dön
soulwalker

MesajTarih: Pts 31.03.2008 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2. seçenek senin için daha iyi duruyor gibi.
hudgedog

MesajTarih: Sal 01.04.2008 17:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler Smile
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Sal 01.04.2008 17:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok sert tonlar almak istiyenler için prosesörler daha iyi.çok sert ton almanın maliyeti yüksek kanımca.kullandığınız pedal ne kadar sert olursa olsun bağladığınız amfinin hoparlörleri düşükse inç ve watt olarak trashe özgü o gümbür gümbür basları almanız zor.ama prosesörler bu işi çok iyi simule ediyor.pod xt bu konuda gayet başarılı.benimde tercihim 2.sinden yana olurdu ama prosesörden alacağın tonu alman için eq delay booster gibi pedallar alman lazım.buda maliyeti arttırır.kayıt olayı zahmetlidir.kabin simülatörü v.s. gerekir.sansamp tabiki bu yükü biraz hafifletiyor ama yinede tek başına yeterli değil.analog olayına girince cüzdanı açmak gerekiyor.
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
ebsrepic

MesajTarih: Prş 03.04.2008 1:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdilik yalnızca jackhammerim var. metalcore çalıyorum. daha sert ritm tonları ve yüksek gainli bol sustainli solo tonları elde etmek için önerinizi almak isterim. jh nin yanına bir booster alsam güzel sonuçlar verir mi? ya da mt-2 alıp jh yi booster olarak kullansam? ya da metal muff fln? önerilerinizi bekliyorum.
Başa dön
chuck11

MesajTarih: Cum 04.04.2008 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben karar verdim bi prossesor alıım ? iii olrmu dedınz gıbı cok sert ıstıorm analogta maalıyet artcak:S ozmn ne onerırısnz pros. pod xt live vs lmasın pahalı Very Happy
yada ehx metal muff kendını boostlayabılıyorda nese cevap beklıyorm
chuck11

MesajTarih: Cum 04.04.2008 22:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben karar verdim bi prossesor alıım ? iii olrmu dedınz gıbı cok sert ıstıorm analogta maalıyet artcak:S ozmn ne onerırısnz pros. pod xt live vs lmasın pahalı Very Happy
DaRtH_ErLiK

MesajTarih: Cum 04.04.2008 23:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chuck11 demiş ki:

Turkce yazarsan yardimci olabiliriz kanimca.
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 07.04.2008 9:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DaRtH_ErLiK demiş ki:
chuck11 demiş ki:

Turkce yazarsan yardimci olabiliriz kanimca.
aynen Very Happy
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 07.04.2008 9:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ebsrepic demiş ki:
şimdilik yalnızca jackhammerim var. metalcore çalıyorum. daha sert ritm tonları ve yüksek gainli bol sustainli solo tonları elde etmek için önerinizi almak isterim. jh nin yanına bir booster alsam güzel sonuçlar verir mi? ya da mt-2 alıp jh yi booster olarak kullansam? ya da metal muff fln? önerilerinizi bekliyorum.

amfin güzelse sorun yok Very Happy metalmuffla güzel sound alırsın ama dandirik birşeye bağlayacaksan unut derim.çoğu analog gibi sağlam bir amfiyle güzel ses veren bir alet.yani birde çok geziyorsan bol stüdyo çalışma falan pod almanı öneririm.çünkü gittiğin stüdyodaki amfiden aldığın ses analog pedallarla aldığından farklı olur ayar çekersin saat geçer dert yani Very Happy yada ikisinin ortyası sansamp ürünlerini kullanıp yanında tekrar analog kullanırsın.(delay - comp v.s.) podu da sansampıda linedan girip yada doğrudan miksere evde aldığın sesin yakınını alırsın.amfi taşıma derdinde olmaz.
Başa dön
KaanSK

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar 150 YTL'ye kadar bir pedal veya tavsiyeniz doğrultuusnda pedallar almak istiyorum.

Aradığım özellikler;

1-Ritmciyim.Güzel,sıcak bir overdrive olsun.Wahla güzel şeyler çıkarabileyim istiyorum.(Güzel bir rock overdrive ritm soundu önemli benim için)

2-Ahım şahım metal yapmıyorum ama örneğin Metin Türkcan rifflerinde beni yarı yolda bırakmayacak bir pedal olcak.

Düşündüğüm pedallar; Marshall Guv-Nor,Marshall Jackhammer,Boss SD-1/OS-2 v.b

Ayrıca Wah'ta almayı dşünüyorum. Wox V847 hoşuma gitti.Sizce nası yapayım?Gcb-95,Vox V847 veya önereceğiniz başka pedalla 220 civarında falan olsun.Konserlerde açma kapama uğraştırmasın öyle kolay rahat bişi olsun.Bununla ilgili baya konu varda pek bi bilgim yok bir "Switch" muhabbetidir dönüp duruyor:)
Başa dön
rostocker

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jackhammer distortion pedalı diğerleri overdrive pedal olarak biliyorum.
2.ci el bir Ibanez TS-9 (eğer iyi bir anfin varsa görevini başarıyla yapar) yada Boss SD-1 pedalı ; wah pedalı olarak da crybaby pedallarını öneririm.Gcb 95 de iyi bir wah pedalıdır.Crybaby lerde açma kapama var,morley'ler de o dediğin yok.Morley'lerde ayağını kaldırınca susuyor.Sert (metal) tarz çalanlar morley pedallardan memnun.Ama bi crybaby kullanıcısı olarak,çok wah pedalı denedim,crybaby wah pedalı kullanıcıya sağlam ve geniş bir ton aralığı sunuyor.Yani benim için bu böyle tabi herkese göre değişir.Ama istersen "paranı biriktirmeye devam et bu arada piyasayı araştır,dükkanlara gidip pedalları deneyip bilgi edin ve bu şekilde pedallar al" şeklinde bir öneri de sunmak isterim.Saygılar...
Başa dön
KaanSK

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İkamet ettiğim yer nedeniyle öyle bir seçeneğim yok ve parada biriktiremem elime geççek olan parayla ekipman aldım aldım alamadım uzun süre ekipmansız kalırım..

Zaman kısıtlı olduğundanda ikinci el kollayamıyorum.Şu anlık sadece bir boss turbo overdrive od-2 seçeneğim var 80 kağıda ki oda elimdeki processörü satabilirsem...

Önerilerinizi bekliyorum
Başa dön
Clesk

MesajTarih: Prş 10.04.2008 0:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar merhaba,
Amatör olarak müzikle ilgileniyorum, sadece arada sırada konser çalışmalarım oluyor ve genellikle evde kayıt üzerinde uğraşıyorum.
Durum böyle olunca analog kuruluma başlamak biraz mantıksız kaçıyor değil mi Smile . En azından ben böyle düşünüyorum. Elimde şu an behringer v-amp2 ve morley classic wah pedalı var. Onları elimden çıkarıp 2. el bir boss gt-8 almayı düşünüyorum. Tarz belirtmek de biraz zor açıkçası. Yazın arkadaşlarla toplanıp jazz çalıp, kışın ise heavy-thrash metal, bazen de daha sert türler çalıyoruz.

Benim ikilimde kaldığım konulara gelirsek:
1- Başlarda kesin gibi konuştuğum bir konu; analog mu dijital mi Smile . Bildiğim kadarıyla prosesörler distorşın tonlarını iyi taklit edemiyorlar. V-amp'imden de bu konuda şikayetçiyim. Clean tonları idare etse bile distorşınlı tonları beni hiç tatmin etmiyor. Almayı düşündüğüm gt-8 in de böyle olmasından korkuyorum. İnternette dinlediğim birkaç örneğe göre idare eder ancak yine de içimde bir şüphe var. V-amp2 den memnun kalmayan biri olarak gt-8 den memnun kalır mıyım sizce?

2- Klasik bir soru ancak yine de üstünden geçeyim dedim Smile . Gt-8 mi pod xt live mi alsam diye düşünüyorum. Açıkçası gt-8 i kalitesinden dolayı değil de 2. el piyasasının uygunluğundan dolayı seçtim. Podxt live' in daha başarılı bir pedal olduğu söylense de Türkiye' de çok pahalı.

3- V-amp2 ve morley wah pedalını elden çıkarıp gt-8 almak gerçekten mantıklı bir iş mi Smile ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Manticore

MesajTarih: Prş 10.04.2008 1:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KaanSK demiş ki:
arkadaşlar 150 YTL'ye kadar bir pedal veya tavsiyeniz doğrultuusnda pedallar almak istiyorum.

Aradığım özellikler;

1-Ritmciyim.Güzel,sıcak bir overdrive olsun.Wahla güzel şeyler çıkarabileyim istiyorum.(Güzel bir rock overdrive ritm soundu önemli benim için)

2-Ahım şahım metal yapmıyorum ama örneğin Metin Türkcan rifflerinde beni yarı yolda bırakmayacak bir pedal olcak.

Düşündüğüm pedallar; Marshall Guv-Nor,Marshall Jackhammer,Boss SD-1/OS-2 v.b

Ayrıca Wah'ta almayı dşünüyorum. Wox V847 hoşuma gitti.Sizce nası yapayım?Gcb-95,Vox V847 veya önereceğiniz başka pedalla 220 civarında falan olsun.Konserlerde açma kapama uğraştırmasın öyle kolay rahat bişi olsun.Bununla ilgili baya konu varda pek bi bilgim yok bir "Switch" muhabbetidir dönüp duruyor:)

Behringer TO800 başarılı bir TS808 klonudur. Vox Bulldog ile beraber booster olarak kullanıyorum bu pedalı şimdi, hele bugün gitarımdan hayatımda duymadığım sesler çıktı. Smile Bir adet de EQ pedalıyla beraber Megadeth bile çalmışlığım vardır TO800 ile. Bence bir dene en azından, fiyatı oldukça uygundu ben aldığımda.

Wah olarak da, Ibanez WD7'yi öneririm. Hem footswitch hem autoswitch modu var, gayet rahat ve kullanışlı bir pedal. Klasik wah pedallarının arasında pek göze çarpmaz ama bence çok güzel bir alet.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 50, 51, 52  Sonraki
42. sayfa (Toplam 52 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız