Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Nirvana
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Nirvana
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 98, 99, 100

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
LOTUS_TURK

MesajTarih: Cum 15.02.2008 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim anlamadığım olay su:Büyük yada iyi gruplara laf atmak yeni bir moda sanırım??
Dinlediğim ilk yabancı gruptur nirvana.Sanırım 93 yılının sonlarıydı.Arkadaşımın ablası ameirkadan nevermind albümünü getirtmişti.Sabah akşam dinliyorduk yüzyılın bu en iyi albümünü(benim görüşüm değil,otoriteler verdi bu sıfatı)
90lar grunge akımının patladığı seneler olmuştu.O dönemi hatırlayanlar mutlaka postallarla yada oduncu gömlekleriyle gezdiklerini hatırlarlar.Bu sadece nirvana ile ortaya çıkmamıştı aslında.Daha öncesi vardı mesela melvins vardı,tad vardı,mudhoney vardı ki harika bir gruptu.Sonraları pearl jam,alice in chains,soundgarden gibi gruplar ortaya çıktı ve seattle bir anda tüm dünyanın gözünü kulağını çevirdiği bir şehir haline geldi.Sonrasını biliyorsunuz zaten.Hatta Türkiyeden ve başka ülkelerden seattle'e giden müzisyenler oldu.Mesela Dumandan Kaan
darkwalker

MesajTarih: Cum 15.02.2008 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seatle akımı Kurt Cobain le birlikte bitti bence.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DEJ-A

MesajTarih: Cum 15.02.2008 21:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

darkwalker demiş ki:

Katılıyorum.
Ayrıca LOTUS_TURK un belirttiği büyük grup lafı öznel boyut.Herkeze göre büyük değildir nirvana.Ki bende grunge un cobain le başlamasa bile kobain le ünlenip kobain ile bittiğini söylerim.Varmı grunge adını duyduğumuz.Bence yok.Ama cobain büyük insandı müzikal açıdan.Grunge hayır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
LOTUS_TURK

MesajTarih: Pzr 17.02.2008 16:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DEJ-A demiş ki:
darkwalker demiş ki:

Katılıyorum.
Ayrıca LOTUS_TURK un belirttiği büyük grup lafı öznel boyut.Herkeze göre büyük değildir nirvana.Ki bende grunge un cobain le başlamasa bile kobain le ünlenip kobain ile bittiğini söylerim.Varmı grunge adını duyduğumuz.Bence yok.Ama cobain büyük insandı müzikal açıdan.Grunge hayır.

ben başka bir şeyi kastetmiştim.Eğer evanescence yaa linkinpark dinleyip eski ,büyük ve köklü grupları eleştirebiliyorsa bazı insanlar,bu olay yanlıştır diyorum.Öznel bir yargı değildir bence.Öznellik yada nesnellik nedir o zaman?Büyük nedir küçük nedir?Kime göre?Büyük bir fan kitlesi,albüm satışları,insanların üzerinde bıraktığı etki,müzik endüstrisinin gidişatını değiştime açısından değerlendirirsem Nirvana büyük gruptuydu.Lyricslerin içini boşalttı dersen o ayrı konu derim.Ama etkisine bakmak lazım.
yassmin

MesajTarih: Pzr 06.04.2008 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

14 yıl oldu cobain öleli..
her daim dinleyebileceğim bir gruptur Nirvana
disturbed_one

MesajTarih: Pzr 06.04.2008 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DEJ-A demiş ki:
darkwalker demiş ki:

Katılıyorum.
Grunge hayır mı? Pearl Jam hala kitleleri peşinden sürükleyebiliyorsa,birçok grup AIC,PJ,Soundgarden,STP'den etkilendiklerini söylüyorlarsa...Foo Fighters,Godsmack,Staind,Creed,Queens of the Stone Age,Audioslave hala bariz grunge etkilerini gösterselerde...Eddie Vedder,Layne Staley,Scott Weiland,Chris Cornell en iyi hard rock vokalleri arasında gösterilselerde...grunge müzikal açıdan büyük bir akım değildi di mi? Grunge ismini duymuyoruz çünkü Nirvana haricinde emitasyonu olabilecek bi grunge grubu yok...Bütün gruplar grunge'ın müzik tarafını alıp kendilerine göre işliyorlar.Türkiye'den örnek verecek olursak Direc-t,Buz,Duman,Deli Gömleği...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 06.04.2008 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bugün grunge'ın adını pek duymuyorsunuz ama onun etkilerini bugünün çoğu gruplarında hissedersiniz. müzik sadece türkiye ile sınırlı değildir. burada pek duyulmayan bir topluluk amerika'da ya da bilmem hangi ülkede kapalı gişe konserler verebilir. ki grunge öyle hemen kendini yok edecek bir akım da değildir. akım diyorum çünkü grunge bir punk, bir glam gibi bir akımdır, müzik türü, tarzı değil. birde bugün hangi sıkı geçinen rocker'a sorsanız grunge'dan bir ya da iki isim verir. bu ya chris cornell olur ya da eddie vedder olabilir, cobain'in ismini bile sayarlar, saymazsalar ayıp olur. o pek beğenilmeyen akım, poser olmayan, dünya sorunlarından bahseden, kişinin iç dünyasına yönelik tahlillerde bulunan lirikleriyle görmezden gelinmiştir ve hala geliniyor. grunge akımı grupları bir saman aleviyle kaybolacak türde topluluklar değiller. bugün post grunge gruplara poüler deniliyor. peki yıllar önce glam rock çıktığında onlarda popüler değil miydi? bu popülerlik meselesi ve grunge'ın ne olduğu, hangi yöne hizmet ettiği tartışıladursun pearl jam manyak albümler yayınlamaya devam ediyor; ben böyle şeylere gülüyorum. Wink eğer rock müziğin içerisinde eleştiri varsa, ve bu müzik kişinin içine yönelik psikolojik yolculuklara gebeyse bu direkt olarak grunge'ı gösterir ya da ona benzer akımları bazı metal gruplarını ama ama kızlar, kızlar, kızlar diye haykıran beş para etmez poser gruplarını değil.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Spacetimereality

MesajTarih: Pts 07.04.2008 14:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elemanlarla ilgili son bilgiler:

Pat Smear > Bu aralar Foo Fighters'la beraber bir sürü konser vermekle meşgul. Pretender'ın canlı versiyonlarında kendisini sahnede görebilirsiniz.

Krist Novoselic > California'lı efsane punk grubu Flipper'a katıldı.
disturbed_one

MesajTarih: Pts 07.04.2008 21:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
bugün grunge'ın adını pek duymuyorsunuz ama onun etkilerini bugünün çoğu gruplarında hissedersiniz. müzik sadece türkiye ile sınırlı değildir. burada pek duyulmayan bir topluluk amerika'da ya da bilmem hangi ülkede kapalı gişe konserler verebilir. ki grunge öyle hemen kendini yok edecek bir akım da değildir. akım diyorum çünkü grunge bir punk, bir glam gibi bir akımdır, müzik türü, tarzı değil. birde bugün hangi sıkı geçinen rocker'a sorsanız grunge'dan bir ya da iki isim verir. bu ya chris cornell olur ya da eddie vedder olabilir, cobain'in ismini bile sayarlar, saymazsalar ayıp olur. o pek beğenilmeyen akım, poser olmayan, dünya sorunlarından bahseden, kişinin iç dünyasına yönelik tahlillerde bulunan lirikleriyle görmezden gelinmiştir ve hala geliniyor. grunge akımı grupları bir saman aleviyle kaybolacak türde topluluklar değiller. bugün post grunge gruplara poüler deniliyor. peki yıllar önce glam rock çıktığında onlarda popüler değil miydi? bu popülerlik meselesi ve grunge'ın ne olduğu, hangi yöne hizmet ettiği tartışıladursun pearl jam manyak albümler yayınlamaya devam ediyor; ben böyle şeylere gülüyorum. Wink eğer rock müziğin içerisinde eleştiri varsa, ve bu müzik kişinin içine yönelik psikolojik yolculuklara gebeyse bu direkt olarak grunge'ı gösterir ya da ona benzer akımları bazı metal gruplarını ama ama kızlar, kızlar, kızlar diye haykıran beş para etmez poser gruplarını değil.
Abi son noktayı koymuşsun Smile Söylemek istediklerimi çok daha iyi ifade etmişsin.
fellantis

MesajTarih: Cum 09.05.2008 17:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nirvana rock müzik tarihinde kim ne derse desin beatles kadar büyük bir gruptur, duruşları punk'ın gücünü kullanmaları ve şarkı yazış biçimleri tektir..
Başa dön
rocknsebo

MesajTarih: Pzr 25.05.2008 9:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nirvana'nın büyük bir grup olduğuna şüphe yok.Zaten büyük grupların çok başarılı geçirdiği dönemler vardır.Nirvana'nında var tabi.Ama bu dönemi yada dönemleri diyelim yanlış olmasın, Kurt Cobain'den başladı diyebilirim.Ki o öldükten sonraki süreçleride ortada.Dağıldılar, dizilerde oynamaya başladılar ve en son müziklerine geri döndüler.Her gruba bu büyükte olur küçükte, bi yerdem bi akım etkileşim gelebilir.Nirvana'da bi yerden etkileşim almıştır muhakkat.Grunge grubunun etkileşimini yakalamış mesela arkadaş yukarda.Nirvana gibi bi grunge grubu yok o yuzden duyulmadı diye(grunge için).Ama akım illakı devam eder.Burdada popülerliğin ortaya çıkması lazım ki akımlar kendini hissettirsin.
cobainkurt

MesajTarih: Pts 23.06.2008 15:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nirvana bi efsane!
Kurt Cobain Grunge Kralı!
Fazla söze gerek yok bence!WinkSmile
Başa dön
satanistyiyenmanyakkedi

MesajTarih: Sal 24.06.2008 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kurt cobain şöhrete fazla kaptırmıştı kendini intihar etmese her an bir pembe dizi çeviricek gibi bir hali vardı rahmetlinin her adımı reklam her adımı bir yapaylık kokuyodu hiç aklıbaşında bir insan konser sonrası gitar kırarmı hiç yaparmı.neden o dönem hep tv lere dergilere roportaj verdi.bence kurt cobain rock müziğin pop müziğe hem tarz olarak hemde felsefe olarak benzemesine neden olmuştur
o undergrand hava yok artık rock müzikte hep piyasa hep piyasa gruplar bunun nedeni kurt cobain.
Başa dön
disturbed_one

MesajTarih: Sal 24.06.2008 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

satanistyiyenmanyakkedi demiş ki:
kurt cobain şöhrete fazla kaptırmıştı kendini intihar etmese her an bir pembe dizi çeviricek gibi bir hali vardı rahmetlinin her adımı reklam her adımı bir yapaylık kokuyodu hiç aklıbaşında bir insan konser sonrası gitar kırarmı hiç yaparmı.neden o dönem hep tv lere dergilere roportaj verdi.bence kurt cobain rock müziğin pop müziğe hem tarz olarak hemde felsefe olarak benzemesine neden olmuştur
o undergrand hava yok artık rock müzikte hep piyasa hep piyasa gruplar bunun nedeni kurt cobain.
Nasıl bu alakayı kurabiliyorsan,gerçekten ilginç olmuş.Heralde hiç glam gruplarını tanıma fırsatın olmadı.Her hareketleri yapaylık ve sadece isminden söz ettirme amacı taşıyan glam grupları (bütün glam gruplarını dahil etmiyorum) Kurt Cobain öncesi pek bir revaçtaydı.Felsefe olarak rock müzik popa benzemeye başlıyorsa bunun sorumlusu glam gruplarıdır.Sex,Drugs and Rock n' Roll felsefesi,grunge ile bütünleşebilir mi?

Son olarak Kurt şöhrete kapılmamıştı;o şöhrete alışamamıştı.Kendisinin intihar nedenlerinden biri de budur.İntihar etmiş,psikolojik sorunlara sahip bir insanın yaptıkları,her halükarda bilinçli yapılmış hareketler değillerdir.
Spacetimereality

MesajTarih: Sal 24.06.2008 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şöhretle ilgili söyleyebileceğim tek bir şey var:

"Ben rock star falan olmak istemiyordum, tek istediğim şey bir rock grubunda bir köşede durup ritm gitar çalan adam olmaktı." - Kurt Cobain
satanistyiyenmanyakkedi

MesajTarih: Sal 24.06.2008 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oyle de mutevazi biridir işte altın gibi aslanlar gibi yüreği vardır doğru söylüyon.
Başa dön
nolr-grme-artk-gecelrime

MesajTarih: Cmt 28.06.2008 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uzun süredir dinlediğim gruplardan biri..kurt cobain beni çok etkilemişti ve courtney'i de hiç bir zaman sevmedim sevmicem.
fellantis

MesajTarih: Sal 01.07.2008 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi kurt cobain şöhrete olan nefretini belirttigi sarkılar yazmıs bir adam, satanistbilmemnekedi de gelmiş neler diyor Very Happy evet konser sonrası gitar kırar, ben bile 10 sarkının üstüne cıktıgımda garip bir enerji patlaması yasıyorum tepiniyorum, eger tepinmek yerine gitarı kırmayı tercih etsem sanırım yapar sonra üzülürüm Very Happy ama o kadar gitar alcak param yok işte, kurt da zaten japon modelleri parcalıyordu daha cok, onları konserin sonunda alıyordu
Başa dön
bliss7

MesajTarih: Prş 03.07.2008 16:30    Mesaj konusu: Re: Nirvana Alıntıyla Cevap Ver

Nirvana demiş ki:
ben sizlerin nirvana hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum arkadaşlar iyimidir kötüyse sebepleri nelerdir(bana akord sayısı demeyin germeyın)
Ve nirvana'nn en sevdiğiniz şarkısını merak ediyorum saygılar

Nirvana hayatımı değiştiren grup oldu.. Nirvanayla beraber grunge dinlemeye başladım.. Çoğu şarkısını seviyorum sadece 2-3 sevmediğim parçası var ve bazı coverlar.. Courtneyin ise nirvanayla alakası yoktur bu nedenle onun hakkında yapacağım tek yorum hole grubunu da çok sevdiğimdir..Nirvananın dağılması ise grunge ı sona değil durgunluğa sürüklemiştir.. Hala yaşatılabileceğine inanıyorum..
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Cum 04.07.2008 4:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bliss7ye sonuna kadar katılıyorum,daha önce bu topicte bunu tartısmıstık grunge yaşandı bitti denmişti ancak her müzik tarzı gibi iyi ellerde yaşatılabilir. genelde bir yapıya baglı kalınmaması sebebiyle grunge'da bestecinin sağlamlığı çok önemli, grunge'ın oldugu yerde saymasının en önemli sebeplerinden biri bu. ikincisi ise o genel grunge armonisinin fazlaca kullanılmasına baglı bir tükenme durumu. yani seattle sound'unu tutturma konusunda çok zorluk yaşamayan biri olarak söyleyebilirim ki hemen hemen her kombinasyon sonraki dönem grunge grupları tarafından denenmiş gibi görünüyor, o nedenle grunge armonisinin punkla kullanımı artık zor gibi, ancak bunu farklı şekilde kullanan gruplar da var yakup gibi, klasik rock ile birleştiriyorlar ve myspace'te de dinleyebileceginiz evil single'ı seattle'da seviliyor anlaşılan.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 98, 99, 100
100. sayfa (Toplam 100 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız