| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Prş 06.03.2008 12:11 Mesaj konusu: Fantezi Edebiyatı (Fantastik Edebiyat) Hakkında |
|
|
Forumu taradım fakat böyle bir konu bulamadım. Eğer var da gözümden kaçmışsa, moderatörler bu başlığı kilitleyeceklerdir zaten.
Fantezi edebiyatı büyücüler, cadılar, krallar, şatolar, savaşlar, ejderhalar, garip yaratıklar içeren bir edebiyat türüdür. Yüzüklerin Efendisi buna en iyi örnektir. J.R.R. Tolkien'in eserleri, David Eddings'in eserleri de örnek olarak verilebilir.
Çarpıcı örnekler şunlardır:
Yüzüklerin Efendisi
Belgariad ve Malloryon (David Eddings)
Ejderha Mızrağı
Unutulmuş Diyarlar vs.
Bu edebiyat türü hakkında görüşlerimizi paylaşalım. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Linaros

|
Tarih: Pts 24.03.2008 11:43 Mesaj konusu: |
|
|
Ejderha mızrağı serisinin artık kabak tadı verdiğini düşünüyorum açıkcasi. Masa üstü kural kitaplarina kadar okudum ve güzel olabilecek bir dünya tamamen kısırlaşmış tek iyi ve tek kötünün etrafında dönmüştür. David Eddings kitaplarini okumadim ancak FR ve yüzüklerin efeendisi gibi kitaplarin yanında ejderha mızrağı çok basit ve özenilmemiş bir dünya olarak kaliyor benim gözümde. _________________ Carpe noctem |
|
| Başa dön |
|
 |
crevassie_fille

|
Tarih: Sal 15.04.2008 18:07 Mesaj konusu: |
|
|
| Her ne kadar filmleri sayesinde çocuklara hitap ediyormuş gibi gözükse de ,seriyi okuyanların kolaylıkla anlayabileceği gibi Harry Potter da çok başarılı bir kurgu serisidir.Her sayfada sizi şaşırtır,etkiler,sürükler... |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Sal 15.04.2008 18:37 Mesaj konusu: |
|
|
| crevassie_fille demiş ki: | | Her ne kadar filmleri sayesinde çocuklara hitap ediyormuş gibi gözükse de ,seriyi okuyanların kolaylıkla anlayabileceği gibi Harry Potter da çok başarılı bir kurgu serisidir.Her sayfada sizi şaşırtır,etkiler,sürükler... |
Ben hâlâ döner döner okurum. Tabii insan bir noktadan sonra ezberliyor.  _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
crevassie_fille

|
Tarih: Sal 29.04.2008 11:31 Mesaj konusu: |
|
|
| Aynen,artık neredeyse satır satır ezberlemiş durumdayım.Özellikle de 5,6 ve 7.kitapları =) |
|
| Başa dön |
|
 |
Belgarion

|
Tarih: Çrş 21.05.2008 22:14 Mesaj konusu: |
|
|
Belgariad ve Malloreon serilerinin fanatiğiyim  bana fantastik edebiyatı sevdiren serilerdir onlar |
|
| Başa dön |
|
 |
immortallizm

|
Tarih: Çrş 18.06.2008 14:02 Mesaj konusu: |
|
|
harry potterla birlikte büyüdüm ben yav ilk çıktığında yanlış hatırlamıyosam ikimizde 11 yaşımızdaydık şimdi ben 18 i geçtim pis herif evlendi barklandı çocuk yaptı  |
|
| Başa dön |
|
 |
Blondie79

|
Tarih: Sal 29.07.2008 23:00 Mesaj konusu: |
|
|
Eragon ,Eldest Cristopher Paolini su ucuncu kitabi yazamadi bir turlu ya da yazdi da daha Turkiye de yok .
Cok sevmistim ilk iki kitabi ucuncuyu beklerken unutacagiz ayrintilari . _________________ Youtube,youtube,youtube... |
|
| Başa dön |
|
 |
PuNcHiE

Kayıt: May 15, 2006 Mesajlar: 404 Nerden: Ankara - Ankara Üni.
|
|
| Başa dön |
|
 |
black_cat

|
Tarih: Cum 08.08.2008 20:50 Mesaj konusu: |
|
|
| başlığı okurken benim de kafamda Harry Potter buna bir örnek midir sorusu belirdi, ve üstte bir arkadaş belirtmiş katılıyorum her ne kadar çocuklara hitap ediyor gibi gözükse bile Harry Potter'da çok zekice ayrıntılar vardır ve kurgusu çok başarılıdır zira 2.kitaptaki küçük bir ayrıntı 5.kitapta karşınıza çıkar. anlatılan hiçbir şey boşuna anlatılmamıştır, bu yüzden J.K.Rowling'i çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|