| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
rocknsebo

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 23:29 Mesaj konusu: |
|
|
| Spacetimereality demiş ki: | | Gay olsa ne olur, olmasa ne olur, ona bakarsanız Halford da gay. Ama Judas Priest mükemmel bir müzik yaparken HIM berbat müzik yapıyor. Olay bundan ibaret. |
Usta judas ornegı ıcın ılk once tesekkurler yalnız sonradan solıyecegıne katılamıcam dogrusu.Tabiki HIM ın berbat olması senın dusuncen saygı duyarım ama bence ole degıl saygı beklerim.
Ben dinliyorum HIMı.Ama love metal olayı bıraz sacma dogrusu.Yollarında devam etseler belkıde hıc tartısılmıcaklar.Metal veya gothıc.
Vale nın gay konusuna gelınce...Kendı secımıdır ıster olsun ıstse olmasın.Onun gay olup olmadıgını dusunecek bırılerı varsa oda vale vale diye dolasan genc kızlar. Judas ornegı zaten acıklıyor herseyı.Tarz meselesidir o,o yolu secmıstır.Farklı bı tarz tabi vale nınkı makyaj falan genc kızlar gzolerıne bayılıyomus makyaj dısında allah vergisi tabi.Anlayamadıgım bı konu Dark Lıght albumunun niye begenılmedıgıdir.Ki bı arkadas HIM ın en kotu albumu oldugunu solemıs kesınlıkle katılmıyorum.Bence Dark Lıght gayet guzel bır album. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
long_john_silver "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 23:34 Mesaj konusu: |
|
|
HIM eğer metal yapma iddiasında olmasaydı "bana ne" der geçerim. ama metalden söz ediyorlar ve bir halt beceremiyorlar.
bu arada eşcinsel olmakla müziğin hiç bir ilgisi yok. freddie mercury, elton john falan.. uzar gider liste... _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
Rakohammas

|
Tarih: Prş 20.03.2008 3:29 Mesaj konusu: |
|
|
| Kount demiş ki: | | Daishuman demiş ki: | | Bestial demiş ki: | Hanzonun teki gelmiş '' gey '' diyo, diğer kırmanço gelmiş '' gay '' diyo. Artık aşalım bunları. 10 sene sonra Türkiyede böyle makyaj yapan, gay olan çok kişi olacak. Onlarada mı böyle bakıp ön yargılı olacaksınız? Adamlar seviliyor mu? * Evet. Adamların albümleri satılıyor mu? * Evet.
Pardon ama seni geren ne bu durumda?
|
Adamların sevilmesi veya albümlerinin satılması onları eleştirilmez yapmıyor ki..Kaldı ki müziği dışında imajıyla da bu kadar insanı etkiliyorsa her konuda eleştirilebilir..Bu sizi rahatsız edebilir fakat gayet doğal birşey..
Sonuçta George Michael'de önemli bir sanatçı ama en çok hangi özelliğiyle tanınıyor biliyorsunuz..Bunun gibi daha çok örnek var..Sen müziğini seversin bir diğeri başka özelliğini sevmez..Gayet normal.. |
Katılmakla birlikte, birkaç eklentide bulunmak gibi bir cüretkarlık göstereceğimi zannediyorum (yoo, zannetmiyorum, gösteriyorum hatta).
HIM'in, en başından beri, ve Razorblade Romance döneminden sonrasında tavan yapmış bir şekilde, imaja yatırım yaptığı gözardı edilemez bir gerçek. Hele Love Metal dönemi, artık daha ne yapılabilir, heartagram kaç değişik şekilde göze sokulabilir kaygılarının ardında bir de Valo'nun ''YOUR PRETTY FACE IS GOING TO HELL'' ceketi ile çıkması (bilmeyenler için, bu uzun ceket, In Joy and Sorrow'un klibinde görülür, pek çok konserde Valo tarafından giyilir, o yazı sırtındadır, geri kalanında ise HIM şarkı sözleri ve isimleri yazar ve pek çok hayran kopyalamaya çalışmaktadır), vs., müziklerine değil imajlarına aktardıkları enerjinin kalibresi görülebilir.
Bu odaklanma da doğal olarak müzikleriyle değil de imajlarıyla prim yapmaya çalıştıkları izlenimini veriyor. Zira Dark Light'ın grubun en kötü albümü olduğunu düşünen biri olarak (Evet Deep Shadows'dan daha kötüdür bence) artık birazcık müziklerine çeki düzen verip zaten oturmuş imajlarını değişik şekillere sokmaya uğraşmasalar daha mantıklı olabilir.
Gerçi, Venus Doom'u dinlemedim, yakın zamanda alacaklarım arasında da değil. Listemde çok daha önemli maddeler var iken, bilmemkaçıncı kez beklenileni veremeyecek bir albüm daha çekemeyeceğime karar verdim. |
Daha onemli maddeler olmasın ve o onemli-onemsiz garip gruplar listeni kaldır veya kaldırma araya Venus Doom'u sok...Cunku dediğinin aksine bekleneni fazlasıyla veriyor ve cekebilirsin merak etme...Dark Light'ı bende sevmem bence grubun en amerikanlastırılmıs albumu ama DL den sonra ilac gibi geliyor Venus Doom...Ayrıca album ağır değil diyen HİM dinleyen arkadaslara da Sleepwalking Past Hope diyorum...Yeterince ağır değil diyen arkadaslara da zaten HİM daha ne kadar ağır olabilir? sorusunu yoneltiyorum..Valo'nun brutal vokal yapacak hali yok herhalde...
HİM'e kufur eden,gereksiz gay grubu diyen insanlara da su soruyu yoneltiyorum...Dinlemiyorsanız "HİM" başlığı altında acılmıs bir forumda ne isiniz var??Nefret kusmak istiyorsanız buyrun heartagram.com diye bir site var HİM in kendi official siteleri..Buyrun girin Contact'ten Ville Valo'ya adresli nefret dolu bir mail yazın...Sallayacağını pek sanmıyorum da siz bir deneyin... |
|
| Başa dön |
|
 |
Kount "Kültür&Sanat" mod

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1821 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Prş 20.03.2008 17:52 Mesaj konusu: |
|
|
Rakohammas, kimseden emin almıyorum. Neyi çekip neyi çekemeyeceğimi beyan etmek haddine değil. O ''garip grup listesi''nin içeriği hakkında en ufak bilgi sahibi olmadan bu tip yorumlarda bulunarak haddini aşma. TO/DIE/FOR, Entwine, For My Pain, The 69 Eyes ile olmuyor gotik rock, abilerine sor söylesinler sana. _________________ But who pulls the strings that you are attached to?
Who pours the gas that you are a match to? |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Cum 21.03.2008 1:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Rakohammas demiş ki: | | Kount demiş ki: | | Daishuman demiş ki: | | Bestial demiş ki: | Hanzonun teki gelmiş '' gey '' diyo, diğer kırmanço gelmiş '' gay '' diyo. Artık aşalım bunları. 10 sene sonra Türkiyede böyle makyaj yapan, gay olan çok kişi olacak. Onlarada mı böyle bakıp ön yargılı olacaksınız? Adamlar seviliyor mu? * Evet. Adamların albümleri satılıyor mu? * Evet.
|
Adamların sevilmesi veya albümlerinin satılması onları eleştirilmez yapmıyor ki..Kaldı ki müziği dışında imajıyla da bu kadar insanı etkiliyorsa her konuda eleştirilebilir..Bu sizi rahatsız edebilir fakat gayet doğal birşey..
Sonuçta George Michael'de önemli bir sanatçı ama en çok hangi özelliğiyle tanınıyor biliyorsunuz..Bunun gibi daha çok örnek var..Sen müziğini seversin bir diğeri başka özelliğini sevmez..Gayet normal.. |
Katılmakla birlikte, birkaç eklentide bulunmak gibi bir cüretkarlık göstereceğimi zannediyorum (yoo, zannetmiyorum, gösteriyorum hatta).
HIM'in, en başından beri, ve Razorblade Romance döneminden sonrasında tavan yapmış bir şekilde, imaja yatırım yaptığı gözardı edilemez bir gerçek. Hele Love Metal dönemi, artık daha ne yapılabilir, heartagram kaç değişik şekilde göze sokulabilir kaygılarının ardında bir de Valo'nun ''YOUR PRETTY FACE IS GOING TO HELL'' ceketi ile çıkması (bilmeyenler için, bu uzun ceket, In Joy and Sorrow'un klibinde görülür, pek çok konserde Valo tarafından giyilir, o yazı sırtındadır, geri kalanında ise HIM şarkı sözleri ve isimleri yazar ve pek çok hayran kopyalamaya çalışmaktadır), vs., müziklerine değil imajlarına aktardıkları enerjinin kalibresi görülebilir.
Bu odaklanma da doğal olarak müzikleriyle değil de imajlarıyla prim yapmaya çalıştıkları izlenimini veriyor. Zira Dark Light'ın grubun en kötü albümü olduğunu düşünen biri olarak (Evet Deep Shadows'dan daha kötüdür bence) artık birazcık müziklerine çeki düzen verip zaten oturmuş imajlarını değişik şekillere sokmaya uğraşmasalar daha mantıklı olabilir.
Gerçi, Venus Doom'u dinlemedim, yakın zamanda alacaklarım arasında da değil. Listemde çok daha önemli maddeler var iken, bilmemkaçıncı kez beklenileni veremeyecek bir albüm daha çekemeyeceğime karar verdim. |
HİM'e kufur eden,gereksiz gay grubu diyen insanlara da su soruyu yoneltiyorum...Dinlemiyorsanız "HİM" başlığı altında acılmıs bir forumda ne isiniz var??. |
Yorumların kaçında Hime küfür edilmiş veya gay grubu denilmiş gösterebilir misin? Kaldı ki edilse bile bu herkes etmiş anlamına mı geliyor ki genelleyebiliyorsun? Bence sen yorum yapmadan önce üslup öğren biraz.Buraya isteyen yazar isteyen yazmaz bunun kararını vermek size düşmedi. _________________ if there is life after death, there is no death
and if death does not exist, we do not live..
RockConn: The Connection Of Our Souls ! |
|
| Başa dön |
|
 |
Rakohammas

|
Tarih: Cum 21.03.2008 19:22 Mesaj konusu: |
|
|
| Daishuman demiş ki: | | Rakohammas demiş ki: | | Kount demiş ki: | | Daishuman demiş ki: | | Bestial demiş ki: | Hanzonun teki gelmiş '' gey '' diyo, diğer kırmanço gelmiş '' gay '' diyo. Artık aşalım bunları. 10 sene sonra Türkiyede böyle makyaj yapan, gay olan çok kişi olacak. Onlarada mı böyle bakıp ön yargılı olacaksınız? Adamlar seviliyor mu? * Evet. Adamların albümleri satılıyor mu? * Evet.
|
HİM'e kufur eden,gereksiz gay grubu diyen insanlara da su soruyu yoneltiyorum...Dinlemiyorsanız "HİM" başlığı altında acılmıs bir forumda ne isiniz var??. |
Yorumların kaçında Hime küfür edilmiş veya gay grubu denilmiş gösterebilir misin? Kaldı ki edilse bile bu herkes etmiş anlamına mı geliyor ki genelleyebiliyorsun? Bence sen yorum yapmadan önce üslup öğren biraz.Buraya isteyen yazar isteyen yazmaz bunun kararını vermek size düşmedi. |
Pardon da ben "herkes" mi demisim? Gereksiz grup diyen ve kufur edenlere dedim...Herkes etmis diye birsey yazmıyor yukarda dikkatli okursan...Ben zaten onlara karısmadım ve yazamazsınız demedim.....Cunku dediğin gibi bana dusmedi kimin ne yazıp yazmadığı..Sadece "ne isiniz var?" diye sordum..Onlar isterlerse gelip bana acıkca "sana ne? istediğimi yazarım...sen karısamazsın veya canım istedi su yuzden yazdım" diyebilirler..Asıl sana mı dustu onların adına konusmak? Uslubumda da hatalı birsey goremedim...Sadece merak ettim neden dinlemedikleri grup hakkında boyle seyler dediklerini...Merak etmek yasak mı?Kacında laf edildiğini cidden merak ediyorsan ac 118 sayfayı tek tek bak,incele... |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Cum 21.03.2008 23:02 Mesaj konusu: |
|
|
Bana ne düşüp düşmediği seni ilgilendirmez arkadaşım.Sen nasıl yorum yapan birinin yorumunu alıntılayıp birşeyler yazıyorsan bende aynısını yapıyorum.Ayrıca yapılan yorumları merak etmek ayrı dinlemiyorsanız sevmiyorsanız gidin başka yere yazın demek ayrıdır.Burası Him forumu değil biraz daha dikkatli davranın sadece. _________________ if there is life after death, there is no death
|
| Başa dön |
|
 |
le_anarchie

Kayıt: Mar 22, 2008 Mesajlar: 22 Nerden: www.gbrock.topic-board.com
|
Tarih: Cmt 22.03.2008 21:35 Mesaj konusu: |
|
|
Biri Ville'ye gay mi demiş?? Güldürmeyin beni ya iki şey söleyeceğim:
1)Ville Valo gay değil,biseksüeldir(yani 2 cinsdende zevk alır).
2)Arkadaşım sen müziğe sanata mı bakıyorsun yoksa adamın kişisel tercihlerine mi?
Grubu sevmiyorsan yorum yapmazsan olur biter.İlla laf edip,ortamı germek zorundamısın? _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Rakohammas

|
Tarih: Pzr 23.03.2008 1:16 Mesaj konusu: |
|
|
| Daishuman demiş ki: | | Bana ne düşüp düşmediği seni ilgilendirmez arkadaşım.Sen nasıl yorum yapan birinin yorumunu alıntılayıp birşeyler yazıyorsan bende aynısını yapıyorum.Ayrıca yapılan yorumları merak etmek ayrı dinlemiyorsanız sevmiyorsanız gidin başka yere yazın demek ayrıdır.Burası Him forumu değil biraz daha dikkatli davranın sadece. |
Tamam ben de oyle diyorum zaten...Baska yere yazın demedim alternatif verdim sadece kendilerine cok tepkilerini dile getirmek istiyorlarsa diye...Yoksa benim kimseye sen onu yaz bunu yazma demek gibi bir niyetim yok oyle bir hakkım da yok ayrıca...İsteyen istediğini yazar beni bağlamaz gerekli olsun gereksiz olsun..Belli kuralları asmadıkca herkes istediğini belirtmekte serbest bence de..Bunla bir sorunum yok...Boyle gereksiz tartısmalar cıkarmayalım bence muzik konusulması gereken bir forumda... |
|
| Başa dön |
|
 |
Rakohammas

|
Tarih: Pzr 23.03.2008 1:19 Mesaj konusu: |
|
|
| le_anarchie demiş ki: | Biri Ville'ye gay mi demiş?? Güldürmeyin beni ya iki şey söleyeceğim:
2)Arkadaşım sen müziğe sanata mı bakıyorsun yoksa adamın kişisel tercihlerine mi?
Grubu sevmiyorsan yorum yapmazsan olur biter.İlla laf edip,ortamı germek zorundamısın? |
Ben de senin dediğine benzer birsey dedim de tepki aldım Sorgulamamak en iyisi bence.. |
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Cmt 03.05.2008 11:49 Mesaj konusu: |
|
|
| le_anarchie demiş ki: | Biri Ville'ye gay mi demiş?? Güldürmeyin beni ya iki şey söleyeceğim:
Grubu sevmiyorsan yorum yapmazsan olur biter.İlla laf edip,ortamı germek zorundamısın? |
Katılıyorum.O Ville Valo'nun, dinleyip dinlememekte senin sorunundur.
He dersin rock müziğe ben sahip çıkmak istiyorum.Metal müzik benim herşeyim.Bu grup rock veya metal yapmıyo de eyvallah.Herkes fikirlerini sunar olabilirse bi yerde birleşiriz.Öğrenmenin yaşı yoktur, böylece yeni şeylerde öğrenilir.Ama oda adamın kişisel tercihi.O kadar ayrıntıya girmemek lazım sadece müzik istiyosak.Biseksüel lafınada katılıyorum.Gaylik başka bioseksüellik başkadır. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
myapolcalypse

|
Tarih: Cmt 03.05.2008 14:30 Mesaj konusu: |
|
|
| ocelot demiş ki: | Çoook severim bu grubu, uzun süredir de zevkle dinliyorum. Ville'nin bi röportajını okumuştum, aslında onu sevmemenize neden olabilecek özellikleri var gibi geldi , ama bu onun kendi kişiliği sonuçta. Müziklerine hayranım gerisiyle pek ilgilenmiyorum. |
işte bu...  |
|
| Başa dön |
|
 |
Coreality

|
Tarih: Pzr 04.05.2008 1:39 Mesaj konusu: |
|
|
önce insanların yorumlarına saygı duymayı öğrensek ne güzel olucak sonuçta herkes aynı şeyi savunucak diye birşey yok sevdiğin grubu biri eleştirdiğinde savunma yapacaksan bu bağnazlıktır.Yani sadece sevdiğimiz grupların başlıklarına yorum atıcaz diye bişeyde yok herkesin kendi görüşü. Bu arada gruptan hiç hazetmiyorum. _________________ Freak Gasoline Fight Accident! |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Pzr 04.05.2008 21:43 Mesaj konusu: |
|
|
O değilde gaylikle biseksüelliğin nasıl alakası yoktur onu anlamıyorum.Ben elemanın gayliğini falan geçtim de çok ayrı şeyler demişsiniz.Biseksüellikte de erkek erkeğe ilişki var.Sadece üstüne kadınlarla da ilişki kuruyor.Bu bence gaylikten çok farklı bişey değil.Korumak adına kavramları karıştırmayalım _________________ if there is life after death, there is no death
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Pzr 25.05.2008 9:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Coreality demiş ki: | | önce insanların yorumlarına saygı duymayı öğrensek ne güzel olucak sonuçta herkes aynı şeyi savunucak diye birşey yok sevdiğin grubu biri eleştirdiğinde savunma yapacaksan bu bağnazlıktır.Yani sadece sevdiğimiz grupların başlıklarına yorum atıcaz diye bişeyde yok herkesin kendi görüşü. Bu arada gruptan hiç hazetmiyorum. |
Hazmetmemen nedenlerinden biride yada en az biride love metal olayı olabilir mi?Neden böyle bir kavram atılmış müzikleriyle ilgili bu grubun veya grup elemalerının anlayamıyorum.Bende dinlerim ama sadece 4 veya 5 parçasını.Diğerleri nedense hoşuma gitmiyor.Özellikle son vol albümünde sertleşmeye çalışmışlar ama pek bi başarılı olamamışlar açıkçası ( benim görüşüm).Atıyorum ben alternatif yapıyorum de çık işin içinden.Niye love metal anlamadım. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Rakohammas

|
Tarih: Sal 03.06.2008 6:38 Mesaj konusu: |
|
|
| rocknsebo demiş ki: | | Coreality demiş ki: | | önce insanların yorumlarına saygı duymayı öğrensek ne güzel olucak sonuçta herkes aynı şeyi savunucak diye birşey yok sevdiğin grubu biri eleştirdiğinde savunma yapacaksan bu bağnazlıktır.Yani sadece sevdiğimiz grupların başlıklarına yorum atıcaz diye bişeyde yok herkesin kendi görüşü. Bu arada gruptan hiç hazetmiyorum. |
Hazmetmemen nedenlerinden biride yada en az biride love metal olayı olabilir mi?Neden böyle bir kavram atılmış müzikleriyle ilgili bu grubun veya grup elemalerının anlayamıyorum.Bende dinlerim ama sadece 4 veya 5 parçasını.Diğerleri nedense hoşuma gitmiyor.Özellikle son vol albümünde sertleşmeye çalışmışlar ama pek bi başarılı olamamışlar açıkçası ( benim görüşüm).Atıyorum ben alternatif yapıyorum de çık işin içinden.Niye love metal anlamadım. | Love Metal olayı sanırım grup uyelerine roportajlarda tarzları cok sorulduğu icin,bunlardan bıktıkları icin ortaya attıkları birseyden cıktı...Yoksa bana kalırsa love metal diye bir olay yoktur.Saçma geliyor kulağa zaten... |
|
| Başa dön |
|
 |
gercekler_sonadim

|
Tarih: Çrş 09.07.2008 3:25 Mesaj konusu: |
|
|
heriflerin müzik tarzlarını ne düşündüklerini ne icra ediyor olduklarını tartışın ama bırakın cinsel tercihleri kendilerine kalsın herifler bizlerle yalnızca müzigini paylaşıyor hayatlarını cinselliklerini degil öyleyse sorun ney
ben mesela şunu tartışırım him grubu konselerinde en son türkiyeye ne zmn geldi bilen varmı? _________________ her hayalin gerçek bir yanı vardır ve attıgım her adım beni cennetten uzaklaştırır |
|
| Başa dön |
|
 |
mavitekme

|
Tarih: Çrş 09.07.2008 12:28 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar aşın artık bunları. bakıyorum müzikleri dışında sadece ville valo'nun cinsel tercihleri konuşulmuş. madem bunu konuşcakdınız açın bir başlık "ville gaymi?" diye. adamın müziğinemi bakıcaz yatakta kiminle vakit geçirdiğinemi? mantıklı olun...
Müzikleri de fena değil. Greatest Love Songs Vol. 999 ve Dark Light sevdiğim albümleri. Geçenlerde bir arkadaşım Venus Doom'u verdi. Gitar soloları, daha çok gitar daha az klavye daha iyi olmuş. Hoşuma gitti. _________________ F.CK EMO!
In a few years there will be none of you left! |
|
| Başa dön |
|
 |
gece-fan

|
Tarih: Pzr 31.08.2008 21:54 Mesaj konusu: |
|
|
ya ville neyse ney eşcinselmiş değilmiş bunların bu başlık altında işi ne :S burda müzikten bahsediyoruz sevmeyen olabilir ama şunu söyliyim villenin sesi bence o kadar kuvvetli ki ben ilk duydugumda ki görmemiştim bunlar da kim süper falan demiştim... ve canlı performansları ki normalde dinlemedim konser görüntülerinden söylüyorum bence çok güzel.
ve himin imajını yerle bir eden konserde villleeee diye bağıran kızlar
şarkı sözleri de saçma sapan değil gayet anlamlı... ses süper...
herkesin görüşü kendine ama ben HIM'ı cidden çok beğenerek dinliyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
pain_92

Kayıt: Aug 31, 2008 Mesajlar: 10 Nerden: cehennemin dibinden
|
Tarih: Pts 01.09.2008 20:53 Mesaj konusu: |
|
|
| Mod. Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
|