Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Bu Gitarı Bilen var mı?? [Fotolu]
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Bu Gitarı Bilen var mı?? [Fotolu]
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
uranyum238

MesajTarih: Cum 21.03.2008 17:01    Mesaj konusu: Bu Gitarı Bilen var mı?? [Fotolu] Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar elimizde bir gitar var ve 1970 yılında bu gitarla çekilmiş fotoğraflar mevcut ama maalesef markası modeli hakkında en ufak bir bilgiye sahip değiliz. Gitardaki tek yazı "Made in Japan" yazısı. İnternette de bir sonuca ulaşamadık. Gitar hala çalışmakta ve güzel de bir soundu var. Fotoğraflar aşağıda gitarın markası ve yaklaşık değeri hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz....

Detaylı fotoğraflar için resimlere tıklayınız...

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
janmoreye

MesajTarih: Cum 21.03.2008 18:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mosrite taklidi bir gitar. Aynısından burda da var.
http://cgi.ebay.com/VINTAGE-GUYATONE-MOSRITE-PRESTIGE-GUITAR_W0QQitemZ160219470896QQihZ006QQcategoryZ2384QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Başa dön
ACHILLIEUS

MesajTarih: Cum 21.03.2008 18:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir Mosrite kopyası da bende var benimkinde de aynı problem var sadece Made in Japan yazıyor. Bu Mosrite' lar hakkında türkçe adam gibi bir bilgiye de ulaşamadım bilgi sahibi olanların yardımlarını bekleriz...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
uranyum238

MesajTarih: Cum 21.03.2008 19:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar çok teşekkürler. Gerçekten pek umudum yoktu. Çok teşekkürler tekrardan...
Başa dön
erginnn

MesajTarih: Cum 21.03.2008 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynısından bende var.. türk filmlerinde sıkça görebilirsiniz Smile markası galaxi
rostocker

MesajTarih: Cum 21.03.2008 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

harbi tam yeşilçamlık bir gitar Smile
Başa dön
ernurgok

MesajTarih: Cum 21.03.2008 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aynı gitardan bende de var. Marka falan yazmıyor. Japon malı oldugu kesin. Geçmişte bunun aynısından ancak sapında "SAKAI" diye marka yazılı gitarlar görmüştüm.
Babamın bana aldıgı ilk gitar oldugundan elden cıkarmaya kıyamadım. 1972 yılında Ankara'da Tansel magazasından alınmıstır.
Tabi ki kaliteli bir gitar degil. İçini açtım, agacı da yekpare değil. Ama manyetikleri hiç fena ses vermiyor. Dip gürültüsü yok denecek kadar az.
Potans değişimi ve manyetik modifiyesi yapmak istiyorum, (belki enteresan bir sound yakalarım diye) ancak pickguard'daki manyetik yuvaları kocaman, yeni manyetiklere uymuyor. Bu konuda bana fikir verebilecek varsa sevinirim.
Başa dön
WASHBURN1972HAND

MesajTarih: Cum 21.03.2008 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne tesadüf benim gitarda 1972 ama washburn marka el yapımı yalnız bende satmaya hiç kıyamıyorum
Başa dön
erginnn

MesajTarih: Cum 21.03.2008 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

WASHBURN1972HAND demiş ki:
ne tesadüf benim gitarda 1972 ama washburn marka el yapımı yalnız bende satmaya hiç kıyamıyorum

resmini koyda görelim bi merak ettim..
erginnn

MesajTarih: Cum 21.03.2008 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ernurgok demiş ki:
Aynı gitardan bende de var. Marka falan yazmıyor. Japon malı oldugu kesin. Geçmişte bunun aynısından ancak sapında "SAKAI" diye marka yazılı gitarlar görmüştüm.
Babamın bana aldıgı ilk gitar oldugundan elden cıkarmaya kıyamadım. 1972 yılında Ankara'da Tansel magazasından alınmıstır.
Tabi ki kaliteli bir gitar degil. İçini açtım, agacı da yekpare değil. Ama manyetikleri hiç fena ses vermiyor. Dip gürültüsü yok denecek kadar az.
Potans değişimi ve manyetik modifiyesi yapmak istiyorum, (belki enteresan bir sound yakalarım diye) ancak pickguard'daki manyetik yuvaları kocaman, yeni manyetiklere uymuyor. Bu konuda bana fikir verebilecek varsa sevinirim.

Bunlar rusya yapımı..
WASHBURN1972HAND

MesajTarih: Cmt 22.03.2008 1:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

erginnn demiş ki:

resmini koyda görelim bi merak ettim..

GİTARINI GÖSTER BÖLÜMÜNDE VAR KARDEŞ BAKARSAN SONDAN 2. SAYDA Laughing Laughing
Başa dön
janmoreye

MesajTarih: Cmt 22.03.2008 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hocam Washburn'un 72 yılında elektro gitar üretmeye başlamış olduğunu sanmıyorum. İstersen adamakıllı bir araştır gitarın tarihini.
Başa dön
jacksonke1

MesajTarih: Cmt 22.03.2008 21:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi sen ona bakma boşver Smile

"God save The Queen"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ernurgok

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Steeped in the tradition of fine instrument making, Washburn Guitar’s dynamic 120-history began in Chicago in 1883. The original guitar factory was located just blocks away from Maxwell Street.

Yukarıdaki alıntı Washburn web sitesindendir. Yazılana gore tarihlerinin başlangıcı 1883'müş.
Başa dön
janmoreye

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 12:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ernurgok demiş ki:
Steeped in the tradition of fine instrument making, Washburn Guitar’s dynamic 120-history began in Chicago in 1883. The original guitar factory was located just blocks away from Maxwell Street.

Yukarıdaki alıntı Washburn web sitesindendir. Yazılana gore tarihlerinin başlangıcı 1883'müş.

Bravo çok iyi araştırmışsın bizde web sayfasına bakacak akıl yok ama şöyle bir maruzatım olacak. Elektro gitardan bahsetmiş mi o yazıda.
Başa dön
Clesk

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 12:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eheh yapmayın arkadaşlar ya Smile . Adamın gitarına baktım da çiziksiz vallahi Smile . 30 yıllık gitar çiziksiz olur mu hiç Smile . Biz alıştık washburn1972hand' e, kendisi biraz gaz da yazabiliyor böyle şeyler Smile .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Clickboy

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 13:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

janmoreye demiş ki:
ernurgok demiş ki:

Bravo çok iyi araştırmışsın bizde web sayfasına bakacak akıl yok ama şöyle bir maruzatım olacak. Elektro gitardan bahsetmiş mi o yazıda.

LaughingLaughing Hocam yardın sabah sabah ya...
Başa dön
Perfectionist

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 16:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

janmoreye demiş ki:
ernurgok demiş ki:

Bu baya iyi olmuş Very Happy Aralıksız bir 8dakika falan güldüm herhalde Very Happy
ernurgok

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 21:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben ne Washburn'un ne de başka kimsenin avukatı değilim. Sadece web sitesinde ne gördüğümü yazdım, bu konuda bilgim de şu an için yok. Siz de eğer biliyorsanız, bu markanın hangi yıl elektro üretmeye başladığı konusunda bildiklerinizi insaniyet namına belgesiyle veya linkiyle yazın da herkes öğrensin. Ben kendi hesabıma bu konuyu araştırıp sonucu bu foruma yazacağım.

Allah herkesi güldürsün, ağlatmasın.
Başa dön
Eldrun

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fakat ne çok kişide varmış bu gitardan yav. Smile

Satılık Behringer Ekolayzır 40TL
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız