Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Bas Gitar ve Ekipmanı Hakkında Her Şey
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Bas Gitar ve Ekipmanı Hakkında Her Şey
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 72, 73, 74

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
55

MesajTarih: Cum 21.03.2008 3:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

samet01 demiş ki:
merhaba arkadaslar.cok guzl bi form olms..ben samet..ibanez sr 500 bass gitar almayi dusunuormm.dolasrken burayi bldm ve music123 ile ilgli olan yaziyi okudum..hangi ulkeden gelior bnlar?herhangi bi sorun felan oluormu ?yani urunun parasini yatirip gelmeme gibi bi sorun felan.bide gumrukte yokmus eger gercekten saglam bi siteyse hemen alacam bnde...yardimci olursanz sewinirm teskkrler?

music123 amerikada, music123 musiciansfriend gibi siteler de bildiğim kadarı ile belli gitar markalarını (aşağı yukarı hepsini) buraya göndermiyor, ısmarlamaya çalıştığında zaten öyle bi mesaj çıkıyor. gönderen site bulabilirsin avrupa siteleri de var bunlara benzer, ancak yine de gümrük sorunun olabilir, kargo masrafı da az olmaz sanırım gitar getirtmenin. ibanezlerin fiyatları bildiğim kadarı ile türkiyede fena değil, burda bulabiliyorsan burda deneyip alman başını daha az ağrıtır, yine de bilen ısmarlayıp getirten arkadaşlar varsa onlar açıklar sanırım nasıl oluyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
samet01

MesajTarih: Cum 21.03.2008 12:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya zuhalden alacktm stokta yok mok diolar uyuz oldm ya bi gitar almaya kalktim basima gelmedik kalmadi.bilen birileri varsa yardmci olursa swnirm saoln
Başa dön
hasancicek

MesajTarih: Sal 25.03.2008 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar bir tanıdıgım bas gitar alacak ve kafası şuna takıldı parasal yönden hic bi sıkıntısı yok amfi olarak vba400 marshall kafa kabin kullanıyor analog dizilimi var işin traji komik yanı cort curbow 5 kullanıyor :=) 5 tel takıntısı var şimdi Fender Marcus Miller Jazz Bas V - Bas gitar 5 Telli bnu almayı dusunuyor benden yardım ıstedı bende anlamıyorum sizden yardım istedik

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3232&gid=298

sizce alınası bir gitarmı kendisi türk rock ve bluesci metalle fln işi olmuyor şimdiden saolun
Başa dön
tuncaaa

MesajTarih: Cmt 29.03.2008 2:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşalar bas gitarcı arkadaşımız yeni bir behringer ultrabass 4410 aldı ve kendisi sanırım yamaha rbx serisi aktif 5 telli bir gitar kullanıyor neyse bir problemimizvar adam çalarken parmakları manyetik noktalarına değdiğinde kedi viyaklaması bigi bi ses geliyo varmı acaba aranızda boyle bir problem yaşayan yada fikri olan?
Başa dön
Sercan_MTB

MesajTarih: Sal 08.04.2008 15:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba.

Bass gitar için amfi yapmak istiyorum. Profesyonel değilim, evde kendim çalıp, kendim dinleyeceğim. Smile

Yapımı çok karmaşık olmayan, uygun, güzel bir bass gitar amfi şeması arıyorum. 4 ohm'da en az 50W R.M.S. olsa, nasıl olur?

Bir de sürücü ile ilgili merak ettiğim bir konu var. Woofer mı kullanılıyor, mid-bas tarzı bir sürücü mü? Belki biraz saçma olacak ama, elimdeki JBL GT-102 25cm woofer'ı değerlendirmek istiyorum. Bunu kullansam nasıl olur? Eğer uygun değilse, ne önerirsiniz yerine?

Daha çok lambalı amfilerle ilgilendiğim için, bu konuda pek bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Başa dön
tuncaaa

MesajTarih: Cmt 12.04.2008 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
arkadaşalar bas gitarcı arkadaşımız yeni bir behringer ultrabass 4410 aldı ve kendisi sanırım yamaha rbx serisi aktif 5 telli bir gitar kullanıyor neyse bir problemimizvar adam çalarken parmakları manyetik noktalarına değdiğinde kedi viyaklaması bigi bi ses geliyo varmı acaba aranızda boyle bir problem yaşayan yada fikri olan?

neyse cevaba gerek kalmadı eleman artık değdırmeden parmakları çalıyo
Başa dön
HIGH-VOLUME
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 14.04.2008 2:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tuncaaa demiş ki:
Alıntı:

neyse cevaba gerek kalmadı eleman artık değdırmeden parmakları çalıyo

Aktif manyetik olduğu için alım gücü çok yüksek ve ufak çapta bir şasi yapıyor.Misal parmağınızı jack kablosunun uç kısmına deydirdiğinizdede olur ama ordaki kadar olmaz.Bu normal bir şey.Normal bir manyetiktede olur.Ama aktif manyetik alır başını gider Arrow
Başa dön
comoestais

MesajTarih: Cum 18.04.2008 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tuncaaa demiş ki:
arkadaşalar bas gitarcı arkadaşımız yeni

Bas gitarcı arkadaşımız hangi modelleri satıyor , nerde dükkanı Smile
Başa dön
BaTeRist_M

MesajTarih: Pts 28.04.2008 0:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ARKADAŞLAR BENDE 4 TELLİ BİR FENDER MARCUS MİLLER JAZZ BASS VAR BİRDE AMPEG 1100 WATT ANFİM VAR Smile
VALLA KONSERLERDE 10 NUMARA SES ALIYORUM.
BİRDE BOSS EQULİZER- MXR BASS Dİ- BOSS COMPRESSOR VAR VE HEPSİ BİRDEN MUHTEŞEM BİR SES VERİYOR..
Başa dön
SiPASTiK

MesajTarih: Pts 28.04.2008 16:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir soru da ben sorayım bari.Elimde SX sb301 var. Onu satıp black metal çalmaya uygun bir bas alacağım.Lakin Cort EVL Z4B dışında bir gitar bulamadım.Bir de İbanez BTB200 kullanan bir kaç kişi gördüm ama aktif manyetikli mi pasif manyetikli mi bilmiyorum.
Bu konuda ne önerebilirsiniz?
tuncaaa

MesajTarih: Çrş 30.04.2008 22:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

comoestais demiş ki:
tuncaaa demiş ki:
arkadaşalar bas gitarcı arkadaşımız yeni

Bas gitarcı arkadaşımız hangi modelleri satıyor , nerde dükkanı Smile

bassçı desem dahamı doğru oluracaba neyse sağolun ilginiz için
Başa dön
dertli_dolap

MesajTarih: Prş 08.05.2008 20:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm tüm basscılara.arkadaşlar benm bi arkadaşım bass gitar örenmek istior.işte 300-500 tl arası bişey alacak.ne önerirsiniz? cort action a 350 ytl ye makbul müdür sizce?
Başa dön
pantpas

MesajTarih: Cum 04.07.2008 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaslar yamaha rbx serisi hakkında ne düşünüyosunuz kullanan veya bilgisi olan bilgilerini bizimle paylaşırsa cok sevinirim...
NyX_the_Jerk

MesajTarih: Cum 04.07.2008 3:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kendinden çok hafif distortion vari bir tonu var.hafif bir sertliği var yani.yaptığınız tarza uyuyorsa alın derim.jazz funk pop vs yapabilmeniz için hem tuşenizin hem kabiliyetinizin yüksek olması gerekir.iyi tonlanırsa ve iyi bir amfide çalınırsa çok kapsayıcı bir tonu var aslında.ama biraz prüzlü ama düz bir ton.denemek gerek.amfi olarak da mümkünse ampeg de denerseniz daha elle tutulur bir sound çıkacaktır.ama genel olarak kullanmak isteyenlere önerebilceğim bir bas değil.spesifik bir tonu var çünkü.tonu da öyle kelimelere dökmek çok zor.yukarıda saydıklarım umarım yeterli olmuştur..
NyX_the_Jerk

MesajTarih: Cum 04.07.2008 3:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dertli_dolap demiş ki:
slm tüm basscılara.arkadaşlar benm bi arkadaşım bass gitar örenmek istior.işte 300-500 tl arası bişey alacak.ne önerirsiniz? cort action a 350 ytl ye makbul müdür sizce?

cort un çoğu basında tutturduğu kaliteden fiyata rağmen vazgeçmediği bir seri.o fiyat aralığında daha iyi ağaç daha iyi malzeme kısaca daha rahat ve daha iyi tonlu bir bas bulmak zor bence.cort un b serisine yakın bir bas.b serisi de a ya oldukça yakın.c serisini saymazsak a ve b serisine benzer bir tonu var.ve inanılmaz rahat bir bas.yeni başlıyacak biri için ideal diyebilirim.klasik bir orta kalite bas yani.cort un o serisi yeni başlayanlar için özel üretilmiş gibi duruyo zaten.her yönüyle.bütün bas bilgimle önerebileceğim bir bas.alana bas yaşamında büyük fayda sağlıyacaktır.tabi ki kendini cort karizmasında görmek istemeyenler hariç..
blacker6

MesajTarih: Çrş 09.07.2008 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar merhaba. Forumunuza yeni üye oldum ve birtakım sorularım var.

Öncelikle Death\Black metal soundu elde etmek istiyorum. (Immortal,Darkthrone,In Flames vs...)

Bu iş için en fazla bin ytl civarı bir bass gitar önerebilir misiniz?

Bir de bu bass gitarı pena ile çalmak istiyorum (bkz: marduk şarkıları bu tarz şarkıları penasız çalmak imkansızdır herhalde) fakat bass gitar telleri bu iş için bana fazla kalın geliyor, 4 telli bass gitarımda deniyorum ama takılıyorum sürekli. Bu iş için özel teller/gitarlar mı var yoksa sorun bende mi Smile

Bir de distortion pedalı yeterli midir bass haricinde, bu sound için. 250 ytl yi geçmeyen iyi bir pedal önerir misiniz?

Sorularım acemice olduysa kusura bakmayın. Bir de biraz acil cevap almam gerekiyor. Bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler Smile
Başa dön
55

MesajTarih: Prş 10.07.2008 9:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

blacker6 demiş ki:
Arkadaşlar merhaba. Forumunuza yeni üye oldum ve birtakım sorularım var.

Öncelikle Death\Black metal soundu elde etmek istiyorum. (Immortal,Darkthrone,In Flames vs...)

Bu iş için en fazla bin ytl civarı bir bass gitar önerebilir misiniz?

Bir de bu bass gitarı pena ile çalmak istiyorum (bkz: marduk şarkıları bu tarz şarkıları penasız çalmak imkansızdır herhalde) fakat bass gitar telleri bu iş için bana fazla kalın geliyor, 4 telli bass gitarımda deniyorum ama takılıyorum sürekli. Bu iş için özel teller/gitarlar mı var yoksa sorun bende mi Smile

Bir de distortion pedalı yeterli midir bass haricinde, bu sound için. 250 ytl yi geçmeyen iyi bir pedal önerir misiniz?

Sorularım acemice olduysa kusura bakmayın. Bir de biraz acil cevap almam gerekiyor. Bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler Smile

penayla hızlı çalmak alışkanlık gerektirir, ben pek kullanmadığımdan parmak kadar hızlı kullanamıyorum penayı mesela. daha ince tel ve çeşitli pena kalınlıklarıyla deneme yapabilirsin.

bas için belki başkası daha iyi tavsiyede bulunabilir ama metal çalacaksan önceliği yamaha ve ibanezlere vermen iyi olur sanırım. eğer şekli de metal gitarı olsun dersen bc rich ve esp ltdlerin üst modellerine göz atabilirsin.

efekt olarak basta drive pedallarında hiç tam aradığımı bulamadım ben ama drivedan önce eq ve/veya compressor metal için almak istediğin keskin sesi elde etmende yardımcı olacaktır. tellerinin de yeni ve kaliteli olması faydalı olur tabi. drive pedalını da kendi basınla deneyerek almanı tavsiye ederim.
Başa dön
Royal_Flush

MesajTarih: Cum 18.07.2008 4:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhaba arkadaşlar,

aslında bass gitarist değilim ama uzun klasik gitar geçmişim boyunca bass çalmak istemiştim. (şimdi davulcuyum o ayrı konu Smile ) sonunda kendime bir bass gitar ve ufak bir ampli edindim.

Sorunum şu ki, manyetiklerim tellere vuruş sesimi alıyor, yani mesela penayla çalarken tele vurduğunuzda çıkan ufak çıt sesini ampliye veriyor. Manyetiklerin ve amplinin sesiyle oynayarak çözmeye çalıştım ama olmadı. Manyetikleri coil tapla singlea düşürünce sorun nispeten ortadan kalkıyor. Az buçuk gitar bilgimle problemin manyetiklerin yüksek çıkışlı olmasına bağlıyorum (manyetikler aktif değildir) ama sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Martensite - Davul
Başa dön
55

MesajTarih: Cum 18.07.2008 9:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eğer çıt sesi dediğin elektriksel bir ses ise topraklama problemi vardır (tabi penayla olmaz o), ama sanırım çalımından oluşan mekanik sesi kastediyorsun. bi ihtimal manyetikleri alçaltmanın faydası olabilir, amfiden tizleri kısmayı da deneyebilirsin. telin tırtıklı yapısından oluşan bir ses ise ve daha pürüzsüz bir ton istiyorsan flatwound tel deneyebilirsin. ama eğer çok rahatsız edici bir ses yoksa o zaten grupla çalarken pek duyulmaz ve kaybolur diğer seslerin altında.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 72, 73, 74
74. sayfa (Toplam 74 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız