Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Elektro Gitar İçin Tel Seçimi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Elektro Gitar İçin Tel Seçimi
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Sizce En İyi Tel Firması Hangisi?
D'Addario
40%
 40%  [ 69 ]
Elixir
43%
 43%  [ 73 ]
DR Strings
7%
 7%  [ 13 ]
Dean Markley
8%
 8%  [ 14 ]
Toplam Oylar : 169

Yazar Mesaj
SiLeNoZ

MesajTarih: Cmt 08.03.2008 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daddario 11 - 54 kullanıyorum ben. Gayet de güzel
Eldrun

MesajTarih: Cmt 08.03.2008 18:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla hep D'Addario alıyorum ucuz olanlarından Smile tonu güzel diye değil tabi.Geçenlerde yanlışlıkla Nikel değil Çelik kaplamalısını almışım sevmedim mesela o modeli.

Elixir fazla pahallı geliyor daha denemeye cesaret edemedim.Bir ara DR ve Ernie Ball deniycem buradaki yazılanlardan sonra.

Satılık Behringer Ekolayzır 40TL
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
disturbed_one

MesajTarih: Çrş 12.03.2008 16:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu ana kadar kullandığım teller arasında en iyisi Ernie Ball ve DR'dı.Ama uzun süre dayanabildiklerini söyleyemem.Elixir denemek daha nasip olmadı.Şu an 10-46 kullanıyorum.Ama bi dahaki telleri Ernie Ball Heavy Bottom 10-52 almayı düşünüyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SiLeNoZ

MesajTarih: Çrş 12.03.2008 23:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

10-52 6 tel takım var mı ya ?

Ben hep 7 tel alıp elde kalan ince mi tellerini çöpe atıyorum Smile
Metalz

MesajTarih: Pts 17.03.2008 15:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Drop B tonunu en güzel verebilecek tel numaraları hangisidir?
WASHBURN1972HAND

MesajTarih: Sal 18.03.2008 13:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben yamahanın telini aldım çok kötü çok çabuk yıpranıyor d'addario "heat treated serisi alıcam artık
Başa dön
dominichammet

MesajTarih: Çrş 19.03.2008 3:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla herkes yazmışta yazmış arkadaşım ben gunde minumum 4-5 saat maximum da 8-9 saat gitar çalan bir insanım ve birçok kez de sahneye çıkmışlığım vardır . Elektro gitarı ilk böyle profosyonel olarak çalmaya başladığımdan beri elixir kullanıyorum . Belki piyasadaki en pahalı tel olabilir ama emin ol o tele verdiğin parayı fazlasıyla hakediyor.
Bir arkadaş çalma sürene göre değişir demiş benim yukarıda yazdığım çalma saatlerine göre de 1-1.5 sene gidiyor elixir ..
Bence bundan sonra fiyatına bakma kaç para olursa olsun elixir al en azından bir kere al tam al pişman olmayacaksın Wink
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Çrş 19.03.2008 3:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Metalz demiş ki:
Arkadaşlar Drop B tonunu en güzel verebilecek tel numaraları hangisidir?

Kesinlikle daddario 13-62 takım.

Geçen gün dedim alayım deneyim nedir ne değildir diye. Önce garip geldi 0.62 tel ancak takınca gitara ciddi çok iyi ton çıktı. Muhteşem oluyor Drop B için. Tavsiye ederim. Takması etmesi dert ama çok iyi.
Başa dön
Metalz

MesajTarih: Cum 28.03.2008 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bahsedilene göre Elixir tellerin üzerindeki bir malzeme,telin tonunun kaybolmasına neden oluyormuş.Bu doğru mu sizce?
ciyzis_kirayzs

MesajTarih: Cmt 29.03.2008 2:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bazılarına gore oyle ustundekı sılıkon kaplama zamazıngosu bozuyor dıyorlar ancak yanı sonucta amator bız muzısyen için cok da sorun yarattığını dusunmuyorum. ben de drop b tonu ıcın 12 numara kullanıyorum hatta 12 numara tel ıle her akorda cekebılıyorum baya guzel bısı bu kalın tel olayı bıgun elımde kalacaklar mi ye geri toplarken ama hadı bakalım hayırlısı. ayrıca sızı bılmıyorum ama dusuk tonlarda sankı tellerın gergın degıl de bıraz daha salas lömbür lömbür olması daha bir guzel oturaklı ton verıyor gitara emg 81 85 ıle tabı baska manyetıkle denemedım hıc o kadar dusuk
Boss GT8
Başa dön
DeePShaDow

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 21:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet bende daddario kullanıyordum ama hiç memnun değildim sebebi çabuk oksitlenme kir pas vs. kapıyor tonunu çok çabuk kaybediyordu, emin olun 2 3 gün sonra bunu yaşasam şükrederim, standart günde 2 saat bilemedin 3 saat çalarım.

- Elixiri bir arkadaşım tavsiye etti 9 ay boyunca tel değiştirmedim dedi en sonunda sıkıldım değiştirdim, ne tonda bir kayıp vardı dedi ne de tellerin parlaklığında bir sorun vardı dedi. ( bunu diyen arkadaşım müzik aleminde belli bir kariyere sahiptir, yani kaba deyimle çaylak değildir. )

- neyse bende aldım bu tel takımından elixir anti rust serisi 09-42 taktım ve 5.5 ay oldu evet aynen , ton kaybı yaşamadım ! şayet kulağıma güvenirim, teller zaten paslanması kirlenmesi imkansız çünkü ''nano web'' denen ince bir plastikle sarımlıdır teller, sadece zamanla o plastik sarım çok az deforme oluyor Smile pena darbelerinden dolayı yani penayı vurduğunuz yerler, benim parmaklarım yazın terlerdi bir şekilde, bu da telleri mahvederdi, çok şikayet ederdim, sürekli tel al tak tel al tak, bıkkınlık gelmişti. Elixiri o zamana kadar bu özelliğiyle bilmezdim , sadece isim olarak bilirdim. Aldıktan sonra derdim tasam bitti. daddario ortalama 10 ytl elixir en son 25 ytl idi ki halada öyle senkop müzik distbürütörüdür. ordan alırdım ben sürekli, 5.5 ay boyunca elixirden başka eminim en az 20 30 tel takımı tüketirdim. Bu elixirler kopmaya karşıda dayanıklıdır. Tabiki tel kopma hadisesi sadece telle alakalı değil bunuda biliyorum bu gitarın metal aksamı köprüsü bilmem neyinin törpü isteme durumundada söz konusu oluyor.

- Yani bilemiyorum hala elixir kötü abi beş para etmez , yapma etme ton yok o tellerde diyen bir kaç ilginç arkadaşa rastladım , ama benim için gerçekten bir numara !
Fiyat unutma yalanı-fiyat yükseltip indirme-haftasonu seans saçmalığı-yalandan ürün hakkında copy-paste bilgi verme tilkiliği-ilan henüz 3.sayfadayken yeni ilan açmalar-satıştan çekildi diyerek 2 gün sonra tekrar satışa koyanlar,yazıklar olsun size!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
solitude71

MesajTarih: Cum 04.04.2008 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yukarıda yazılan süreler biraz fazla yani ben de elixir'den başka tel kullanmam ama öyle 8-9 ay 1 sene filan da tutmuyorum gitarın üstünde. Az bile çalsan folloş olur o tel 1 senede. Üstelik belli bir süre sonra tondan yemeye başlıyor ama sonuçta birçok başka marka telden çok daha uzun dayanıyor ve asla kararmıyor.

Ayda bir daddario değiştirirken şimdi mevsimlik olarak senede iki kere elixir değiştirir oldum. Hangisi daha pahalıya gelir acaba elixir pahalı diyenler?
Metalz

MesajTarih: Pts 14.04.2008 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitar markasıyla aynı marka tel almak avantajlı mıdır?
jacksonke1

MesajTarih: Pts 14.04.2008 13:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dominichammet demiş ki:
Valla herkes yazmışta yazmış arkadaşım ben gunde minumum 4-5 saat maximum da 8-9 saat gitar çalan bir insanım ve birçok kez de sahneye çıkmışlığım vardır . Elektro gitarı ilk böyle profosyonel olarak çalmaya başladığımdan beri elixir kullanıyorum . Belki piyasadaki en pahalı tel olabilir ama emin ol o tele verdiğin parayı fazlasıyla hakediyor.
Bir arkadaş çalma sürene göre değişir demiş benim yukarıda yazdığım çalma saatlerine göre de 1-1.5 sene gidiyor elixir ..
Bence bundan sonra fiyatına bakma kaç para olursa olsun elixir al en azından bir kere al tam al pişman olmayacaksın Wink

abi sanki 1 ay dan sonra falan tonlar ölyüor ya ? o naylon kaplamayı hissediosun tona etkisini sanki ? Bende caldım denedim cünkü bir süre baya..

"God save The Queen"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
HIGH-VOLUME
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 14.04.2008 14:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yapılan tarza göre tel seçimi değişir.Ama bu kriterlere göre kesinlikle DEAN Markley.
Başa dön
cancaliskan

MesajTarih: Pts 14.04.2008 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gibson Humbucker Serisi 10-46 Elektro Gitar Telleri

Türkiyede bulabildiğim sürece bu tellerden başka tel kullanmam. Şimdiye kadar denediğim bütün tellerden daha ilginç bir yapısı var. Dean Markley'lerden sanki bir çıt daha üstte. Gerçi tasarlanışı Humbucker'lı Les Paul'lere göreymiş gibi bir hissiyat var.

Herkese tavsiye ederim. Strat modeller için de "Bright" serisi var. Çok uzun ömürlü ve sağlam teller.Ayrıca tonunun da hastasıyım.
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Pts 14.04.2008 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elixir in drop tuning için telleri var mı arkadaşlar ?
SiLeNoZ

MesajTarih: Pts 14.04.2008 16:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Varmış

12-52 varmış hatta. Denemek farz oldu artık.
ghostknight

MesajTarih: Pts 14.04.2008 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fender, ernie ball, daddario'nun bilimum modeli.. epey denedim ama hep elixir'in daha efektif olduguna kanaat getirdim. hep ayni sebeplerden. 2-3 ay hakikaten idare edebiliyor da 1 sene falan abarti olmus. Smile. deforme oluyor gercekten teller o kadar zamanda paslanmasalar bile.

yalniz bir keresinde konserden once degistirdigim tel takiminin kalin mi'si 2. sarkida kopmustu. epey kufretmistim falan.. gerci ona benim teli takarkenki hoyratligim da sebep olmus olabilir. epey acele ediyordum cunku.
Başa dön
avenger

MesajTarih: Cmt 19.04.2008 5:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elixir denemedim ama tam anlamı ile beni tatmin eden teller Dean Markley'lerdi... 12-52 yi duyduğum için elixir denemek bana da farz oldu. Hayırlısı diyelim

Revolution begins...
Jackson SLSMG, Boss MT-2...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız