| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
rocknsebo

|
Tarih: Cum 14.03.2008 21:14 Mesaj konusu: |
|
|
İnsanların kafasında bazı şeyler bazı kavramlar var.O seyler her ne kadar dogru olmasada insanlar oyle kendi bildikleri gibi inanıyorlar.Ornek verebılırım bu konuyo.O gun arkadas pentagram dınlıyo bir diğer arkadas bunlar satanıst ya diyo.İşte butun olay bu.Dinlediği sarkıda 'bir'.Pentagramın içinde dinle ilgili bir cok sey bulundurdugu parca bence.Satanıstlıkle bı alakası olmadıgını kanıtladıgı parca.Ama insanların kafasında o kadar sacma seyler varki.Oyle kavramlar varki hemen yanlısda olsa bildikleri gibi davranıyolar.Ve bu kısıden kısıye akıp gidiyo.
Ne yazık ki. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
JackRackham

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 4:45 Mesaj konusu: |
|
|
Mevzuyu illaki satanizm boyutuna taşımaya gerek yok. Rock müziğin özünde protest olmak ve aykırılık vardır. Bu yüzden her türlü dini inançtan tamamen bağımsız (hatta karşıt) olmakla beraber ziyadesiyle sol ideolojiye daha yakındır.
Ha, eğer rock müziği 2 gitar ve bir bateriden çıkan sesler bütünü olarak tanımlarsanız o zaman elbette "ya ben inancımı da yaşarım, rock müziği de dinlerim" boyutunda gezersiniz. Kusura bakmayın ama bir yandan 'devil horn' işareti yapıp bir yandan da 'hepsi bir hepsi Haktaan' şeklinde bağırmak komik geliyor.
Dindar olup da rock müzik dinleyen insanları suçlamak istemiyorum. Ancak böyle bir kitlenin oluşmasındaki esas sebep zaten rock müziğin özünden uzaklaştırılıp bir nevi trend veya pazarlama oyuncağına dönüştürülmesidir. _________________ Me fail English? That's unpossible. |
|
| Başa dön |
|
 |
1000mirrors

|
Tarih: Pzr 16.03.2008 0:27 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | Kusura bakmayın ama bir yandan 'devil horn' işareti yapıp bir yandan da 'hepsi bir hepsi Haktaan' şeklinde bağırmak komik geliyor.
. |
Yani...Grubun adı da pentagram.
Adının pentagram olmasında bana göre sakınca var mı? Hayır.
Şeytan inancını konu alan bir şarkı yapmasında bana göre sakınca var mı? Hayır
İslamı konu alan şarkı yapmasında sakınca var mı? Ona da hayır.
Ama dediğin gibi evil horn, pentagram, black sabbath, 'god hates us all' gibi sayısız isim ve simgelerle dindarlık biraz kel alaka oluyor.
Dindarız derken sadece söylediklerimiz fazla ciddiye almayın demeye çalışıyorlar aslında. _________________ Vitam Impendere Vero |
|
| Başa dön |
|
 |
deathmetalman

|
Tarih: Pzr 16.03.2008 15:19 Mesaj konusu: |
|
|
dinleyicilerin din ile müzik kavramını karıştırmalarını değilde,grupların dini kullanarak bir duruş göstermelerini ben şahsen seviyorum. _________________ Son kez bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap! |
|
| Başa dön |
|
 |
1000mirrors

|
Tarih: Pzr 16.03.2008 16:34 Mesaj konusu: |
|
|
Vay,
Sen seviyorsan tamamdır baba
Yani bence de müzikte dinin konu alınması gayet doğal (ya da din karşıtlığının) Sadece açıklamalarla bazı tavırlar tutarsız oluyor. _________________ Vitam Impendere Vero |
|
| Başa dön |
|
 |
FyrkanThrash

|
Tarih: Sal 18.03.2008 0:25 Mesaj konusu: |
|
|
Heavy Metal ve Din birbiriyle iç içe şeylerdir.Büyük Heavy Metal gruplarının din temalı şarkıları vardır hatta.Atılan iftiralar ise isyan gerçeğinin başka bir sonucudur. _________________ Sabbath is Heavy, Priest is Metal!
HALFORD |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Sal 18.03.2008 1:08 Mesaj konusu: |
|
|
atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
konuyla çok alakası yok ama bi örnek daha vericem
iskandinavyalılar viking metal yapınca alkışlıyoruz bizim bi kaç grup turan metal ya da her neyse ondan yapınca faşisttir damgası vuruluyor  _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Sal 18.03.2008 2:26 Mesaj konusu: |
|
|
Keşke olsa turancı metal... _________________ Biraz Seinfeld'ten George,biraz Simpson'tan Moe, biraz South Park'tan Butters ''a.k.a Prof.Chaos'', biraz da Al Bundy'im. |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2024 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
Tarih: Sal 18.03.2008 18:46 Mesaj konusu: |
|
|
| ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
iskandinavyalılar viking metal yapınca alkışlıyoruz bizim bi kaç grup turan metal ya da her neyse ondan yapınca faşisttir damgası vuruluyor  |
Pentagram yıllar evvel ''Mehter Marşı'' nı coverladı diye faşist muamelesi görmüşler.
mesela bizim gruplarımız; Kurtuluş Şavası, Çanakkale savaşı ile ilgili hiç şarkı yaptıklarını görmedim. neden bizim grupların Ay Yıldız lı gitarları yok!? |
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Sal 18.03.2008 19:23 Mesaj konusu: |
|
|
| panik_431 demiş ki: | | ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
iskandinavyalılar viking metal yapınca alkışlıyoruz bizim bi kaç grup turan metal ya da her neyse ondan yapınca faşisttir damgası vuruluyor  |
Pentagram yıllar evvel ''Mehter Marşı'' nı coverladı diye faşist muamelesi görmüşler.
mesela bizim gruplarımız; Kurtuluş Şavası, Çanakkale savaşı ile ilgili hiç şarkı yaptıklarını görmedim. neden bizim grupların Ay Yıldız lı gitarları yok!? |
Müziklerinde batıya özendikleri için olabilir mi acaba? veya batı ülkelerinin rock ve metalde bizden ileri olmaları veya metalin babası olarak tanımlanan grupların batılı olması? _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Prş 20.03.2008 20:15 Mesaj konusu: |
|
|
| rocknsebo demiş ki: | | panik_431 demiş ki: | | ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
Müziklerinde batıya özendikleri için olabilir mi acaba? veya batı ülkelerinin rock ve metalde bizden ileri olmaları veya metalin babası olarak tanımlanan grupların batılı olması? |
hobaaa bütün gruplarımız özenti oldu
etkileşim diye bişey olmasaydı müzik sadece tamtam dan ibaret olurdu  _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cum 21.03.2008 8:43 Mesaj konusu: |
|
|
katılıyorum... _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Pts 21.04.2008 20:50 Mesaj konusu: |
|
|
| ByTar demiş ki: | | rocknsebo demiş ki: | | panik_431 demiş ki: | | ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
Müziklerinde batıya özendikleri için olabilir mi acaba? veya batı ülkelerinin rock ve metalde bizden ileri olmaları veya metalin babası olarak tanımlanan grupların batılı olması? |
hobaaa bütün gruplarımız özenti oldu
etkileşim diye bişey olmasaydı müzik sadece tamtam dan ibaret olurdu  |
Söylediklerim yanlış anlaşıldı galiba.Benim demek istediğim şey burda özentilik kavramı değildi.Etkileşim kavramına tabiki katılıyorum.Ve bence her müzik dalında bu ne olursa olsun bi etkileşim olması lazım ki kavramlar kulağa hoş gelen şeyler çıksın ortaya ve bunun sonucu olarakda o müziğin dinleyenleri artsın.
Benim demek istediğim şey bizim sanatçılarımız kesinlikle laf atmak anlamında söylemiyorum biraz daha kendilerini yaşadığı toplum için verseler daha iyi olmaz mı?Çünkü metalin babaları diye tabir edilenler kendi yorumlarıyla kimi zaman savaşa kimi zaman dine kimi zaman ülkelerinde yapılanlara eleştirilerde bulundular.Bizdede biraz daha açığa vurulması gerekmiyo mu böyle şeyler?
Mesela arkadaş pentagram örneğini çok iyi vermiş.Yapılanlarında başka yerlere çekilmemesi lazım tabi.Ki buna bağlı olarak sanatçılarda bu konularda dik dursunlar.  _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
sava

|
Tarih: Pts 21.04.2008 22:58 Mesaj konusu: |
|
|
| panik_431 demiş ki: | | ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
Ben gördüm |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Pts 21.04.2008 23:18 Mesaj konusu: |
|
|
Evet Turan Metal güzel olurdu. Çünkü bizim kültürümüzdeki müzikle metali birleştirince çok etkileyici şeyler ortaya çıkabiliyor. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2024 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
Tarih: Sal 22.04.2008 10:24 Mesaj konusu: |
|
|
| sava demiş ki: | | panik_431 demiş ki: | | ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
Ben gördüm |
Kim, hangi grup? |
|
| Başa dön |
|
 |
rostocker

|
Tarih: Sal 22.04.2008 10:32 Mesaj konusu: |
|
|
| Crossfire-Gelibolu |
|
| Başa dön |
|
 |
dark_and_shadow

|
Tarih: Prş 24.04.2008 19:43 Mesaj konusu: |
|
|
pentagram muhabbeti geçiyor yukarıda.sonuçta pentagram da türk müziği ve tasavvuf müziği liriklerini kullanıyor şarkılarında.çok da iyi oluyor _________________ i love rocking my soul
i hate fucking my life |
|
| Başa dön |
|
 |
sava

|
Tarih: Cum 25.04.2008 1:00 Mesaj konusu: |
|
|
| panik_431 demiş ki: | | sava demiş ki: | | panik_431 demiş ki: | | ByTar demiş ki: | atıyorum tristitia kiss the cross u yaptığında yadırganmaz; sorun biraz da islam a önyargıda..
Ben gördüm |
Kim, hangi grup? |
Crossfire-Gelibolu demiş arkadaş yukarıda. Ayrıca Arcane'in de bir şarkısı var, adını bilmiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
DEJ-A

Kayıt: Aug 31, 2007 Mesajlar: 439 Nerden: Dinden uzak yerlerden...
|
Tarih: Cmt 26.04.2008 12:36 Mesaj konusu: |
|
|
Ayrıca ay-yıldızlı gitar olarak ta Manga'nın gitaristi bir tane kullanıyor.Gitar bu.
 _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
ANTİ RAP ; ` ŞEYTAN ` I NİYE YAKMADIN CEHENNEMİN VAR DA SENİN !
[ YALNIZ GÖZYAŞLARIN YIKAR , RUHUNDAKİ GÜNAHLARI ! ] |
|
| Başa dön |
|
 |
|