| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| AKP Kapatılsın mı? |
| Evet kapatılsın |
|
69% |
[ 92 ] |
| Hayır kapatılmasın |
|
30% |
[ 41 ] |
|
| Toplam Oylar : 133 |
|
| Yazar |
Mesaj |
JackRackham

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:30 Mesaj konusu: |
|
|
| malveko demiş ki: | | eğer savcı anayasanın savunucusu olaydı cumhurbaşkanı aleyhine dava açmazdı..böyle saçma bir şey ancak bu ülkenin hukunda olur zaten.. |
İyi de, 1982 Anayasası %92 kabul oyuyla - yani sizin deyinişizle 'halkın iradesi' ile belirlenmişti. Ona neden saygınız yok? Neredeyse her 100 kişiden biri kabul etmiş bu anayasayı işte, neden değiştirmeye kalkıyor AKP? Kendi halkının iradesi değil mi o? _________________ Me fail English? That's unpossible. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:32 Mesaj konusu: |
|
|
çok komik ya...bu davanın sonuçlanmayacağını bile bile dava açıyorlar...cumhurbaşkanına da yasak gelsin demişler..bikere cumhurbaşkanınna yasak getirilmesi için adamın vatan haini seçilmesi lazım..hadi oldu diyelim..meclisin 3 te 1 inin isteği, 4 te 3 ünün de oyu lazım..ee iktidar parti için böle bir sonuç çıkması beklenemez heralde..ki chp ve dtp bile buna karşı çıkyor..hoş sevdiklerinden değil çıkarlarında ama..akp bunu bir atlatsın heralde artık hiç bir dava alehlerine sonuçlanmaz birdaha..oyları ve destekçileri daha da artar.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:35 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | | malveko demiş ki: | | eğer savcı anayasanın savunucusu olaydı cumhurbaşkanı aleyhine dava açmazdı..böyle saçma bir şey ancak bu ülkenin hukunda olur zaten.. |
İyi de, 1982 Anayasası %92 kabul oyuyla - yani sizin deyinişizle 'halkın iradesi' ile belirlenmişti. Ona neden saygınız yok? Neredeyse her 100 kişiden biri kabul etmiş bu anayasayı işte, neden değiştirmeye kalkıyor AKP? Kendi halkının iradesi değil mi o? | halk kabul etmeyip ne yapıcaktı?asker şans mı bıraktı halka? _________________ o elinde tuttuğun küçük şeye dikkat et;çünkü o elinde tuttuğun büyük şeye dikkat et. |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:37 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | | malveko demiş ki: | | eğer savcı anayasanın savunucusu olaydı cumhurbaşkanı aleyhine dava açmazdı..böyle saçma bir şey ancak bu ülkenin hukunda olur zaten.. |
İyi de, 1982 Anayasası %92 kabul oyuyla - yani sizin deyinişizle 'halkın iradesi' ile belirlenmişti. Ona neden saygınız yok? Neredeyse her 100 kişiden biri kabul etmiş bu anayasayı işte, neden değiştirmeye kalkıyor AKP? Kendi halkının iradesi değil mi o? |
82 de hangi şartlar ve baskılar vardı haberin var mı senin başka ne yapsalardı.. |
|
| Başa dön |
|
 |
JackRackham

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:41 Mesaj konusu: |
|
|
Hah, geldiniz işte oltaya. Mevzu bu zaten. Şeklen demokratik olan bir oylama yapılmış ve %92 oy çıkmış. Nasıl AKP'nin devlet bütçesini, vergi verenlerin parasını kullanarak kömür, un hatta bilgisayar yardımı yapması da demokratik hukuk devleti anlayışı ile bağdaşmasa da ve buna rağmen %47 alıp hala daha 'halk iradesi' diye tutturuyorsa - bu da halk iradesi arkadaşım. Askermiş, baskıymış. Onu geçiyorsanız, bunu da geçeceksiniz. _________________ Me fail English? That's unpossible. |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:42 Mesaj konusu: |
|
|
ay ne sevindin sen öle bilseydim daha öncede söylerdim... _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:43 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar ya devleti ortadan kaldırıcaksın ki benim her zaman istediğim bir şeydir,ya da halkın iradesine saygı göstereceksin..bu kadar basit..halkı ne kadar cahil görürsen gör..bunun başka bir yolu yok işte..halkı zorla elitleştiremezsin..oy atılır,parti gelir,hükümet kurulur..varsa başka bi çözümü olan söylesin..yoksa ebediyen susun..çünkü bunun haricinde söylenenlerin hepsi boş boş boş.. _________________ o elinde tuttuğun küçük şeye dikkat et;çünkü o elinde tuttuğun büyük şeye dikkat et. |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:45 Mesaj konusu: |
|
|
| malveko demiş ki: | | arkadaşlar ya devleti ortadan kaldırıcaksın ki benim her zaman istediğim bir şeydir,ya da halkın iradesine saygı göstereceksin..bu kadar basit..halkı ne kadar cahil görürsen gör..bunun başka bir yolu yok işte..halkı zorla elitleştiremezsin..oy atılır,parti gelir,hükümet kurulur..varsa başka bi çözümü olan söylesin..yoksa ebediyen susun..çünkü bunun haricinde söylenenlerin hepsi boş boş boş.. |
şu devleti kaldıracaksını bi açarmısın.. |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 20:47 Mesaj konusu: |
|
|
devlet sadece emniyeti sağlasın..onun haricinde olmasın..herşey özelleştirilsin..derin bi konu bu..bu başlıkta konuşmaya gerek yok.. _________________ o elinde tuttuğun küçük şeye dikkat et;çünkü o elinde tuttuğun büyük şeye dikkat et. |
|
| Başa dön |
|
 |
mat-rock_musty

Kayıt: Sep 07, 2004 Mesajlar: 627 Nerden: rixos manzaralý kampüsten
|
Tarih: Cmt 15.03.2008 21:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bir ülkede güçler dengesi olmalı doğru ama Türkiyede yok çünkü ülkemizde bir yargı iktidarı var.Hiçbir kurum veya kişi kendini milletten üstün göremez çünkü halkın desteğini almayan hiçbir hareket başarıya ulaşmamıştır ulaşamaz.Böyle bir kapatma eylemine öncülük edenler veya destekleyenlerin ülkede kendilerinden başka demokratik ve cumhuriyetçi başka hiçbir insan veya kuruluş tanımayanlardan oluşması nekadar acı!
Kimse bu ülkede bağımısız yargının varlığından söz etmeye kalkamasın,aksi apaçık ortada...
Ayrıca konuyla alakalımı siz karar verin ama sol nezman çözümsüzlük üretmekten daha doğrusu çözümsüzlüğü çözüm gibi sunmaktan vazgeçecek...Sizcede yargı bağımsızmı! _________________ <div>Başkalarının izinde yürüyenler geride iz bırakamazlar</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 21:08 Mesaj konusu: |
|
|
böle yargı düşman başına..vericeksin sevmediğin ülkelere.. _________________ o elinde tuttuğun küçük şeye dikkat et;çünkü o elinde tuttuğun büyük şeye dikkat et. |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 21:28 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | | Hah, geldiniz işte oltaya. Mevzu bu zaten. Şeklen demokratik olan bir oylama yapılmış ve %92 oy çıkmış. Nasıl AKP'nin devlet bütçesini, vergi verenlerin parasını kullanarak kömür, un hatta bilgisayar yardımı yapması da demokratik hukuk devleti anlayışı ile bağdaşmasa da ve buna rağmen %47 alıp hala daha 'halk iradesi' diye tutturuyorsa - bu da halk iradesi arkadaşım. Askermiş, baskıymış. Onu geçiyorsanız, bunu da geçeceksiniz. |
arkadaşın dediğine katılıyorum ama akepe tabanı sabit fikirli insanlardan oluştugu için bunu kabul etmez zamanında demirel demişti istesem salatalık seçtiririm bu halka millet vekili diye akepe zihinyeti bu işte demokrasiyi sırf çoğunlugun oyu olarak görmek _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
LOTUS_TURK

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 22:50 Mesaj konusu: |
|
|
| malveko demiş ki: | | böle yargı düşman başına..vericeksin sevmediğin ülkelere.. |
hahaha güzel yorum olmuş
Haber sitelerinde şöyle bi baktımda davayı görüşecek olan anayasa mahkemesinin 11 üyesinden 7 si necdet sezer tarafından atanmış.
Demek ki sonuç ortada gibi bişi.
Sonu hayrolsun diyecem ama hiçde öyle gözükmüyor.
Bizden bi b.k olmaz.
Ben akp li değilim ama bence yargının chp dışında tüm partileri kapatması gerek
O zaman belki iktidar olur chp _________________ <div>Lotus artık bir sivil.Army time has finished</div>
www.myspace.com/emrahsert |
|
| Başa dön |
|
 |
JackRackham

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
| mat-rock_musty demiş ki: | Bir ülkede güçler dengesi olmalı doğru ama Türkiyede yok çünkü ülkemizde bir yargı iktidarı var.Hiçbir kurum veya kişi kendini milletten üstün göremez çünkü halkın desteğini almayan hiçbir hareket başarıya ulaşmamıştır ulaşamaz.Böyle bir kapatma eylemine öncülük edenler veya destekleyenlerin ülkede kendilerinden başka demokratik ve cumhuriyetçi başka hiçbir insan veya kuruluş tanımayanlardan oluşması nekadar acı!
Kimse bu ülkede bağımısız yargının varlığından söz etmeye kalkamasın,aksi apaçık ortada...
Ayrıca konuyla alakalımı siz karar verin ama sol nezman çözümsüzlük üretmekten daha doğrusu çözümsüzlüğü çözüm gibi sunmaktan vazgeçecek...Sizcede yargı bağımsızmı! |
Yahu ne demek bağımsız yargıdan bahsedilmesin. Bu devletin kuruluş ilkeleri belli, yasaları belli, uygulamalar belli. Yargıtay'ı bunlara uygun olarak hareket ettiği için mi suçluyorsunuz? Dersin ki Yargıtay'ın iddianamesinde yer alan ifadeler saçmadır, laiklik ilkesi ile ters düşen bir uygulama yoktur. Ona eyvallah. Ama laikliğin tehlikede olduğuna işaret eden pek çok olay içeren bir iddianame sunulmuş; hukuken doğru ve uygun bir girişimdir bu. Sırf böyle bir girişimde bulunuldu diye Yargıtay'ı mı suçluyorsun?
Güçler ayrılığından bahsetmişsin de; neden olaylara sadece tek bir yönden bakmışsın onu anlamadım. Zaten kuvvetler ayrılığından ikisi (yasama ve yürütme) AKP'nin elinde. Mecliste çoğunluğa sahipler; yani istedikleri yasa tasarısını kabul ettirme olanakları var. Bu tasarıyı gönderecekleri kişi ise sözde siyasetüstü olan ve tarafsız olması beklenen Abdullah Gül. Yani zamanında Cumhuriyet karşıtı açıklamalarda bulunmuş ve AKP'nin kurulmasında rol oynamış bir kişi. Seçimlerden önce Metin Uca hakkında bir başlık vardı, onda da buna benzer bir yazı yazmıştım. Bu iki önemli kuvvetin belirli bir kesmin egemenliğinde olması büyük bir tehlikedir. Buna rağmen hala daha çıkmış görevini yapan Yargıtay'a yükleniyorsunuz.
Çıkıp da 'ama halkın iradesi, ama her iki kişiden biri' demeyin; %47'nin AKP lehine oy vermesi, onların bu ülkede her istediklerini yapacakları anlamına gelmiyor. Ama onlar kendi istedikleri şeyleri kendi parlementolarında ve kendi cumhurbaşkanları ile sanki halkın istediği buymuşcasına bize dayatıyorlar. Suçlu yargı ama tabi. Takım tutar gibi parti desteklenirse olacağı bu. _________________ Me fail English? That's unpossible. |
|
| Başa dön |
|
 |
seventh

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 23:00 Mesaj konusu: |
|
|
ya allah aşkına öyle bi konuşuyosunuzki sanki akpnin yaptıklarının hepsi demokratikti,hukuğa aykırı değiildide yargının bu kararı ideolojik ve demokrasiya aykırı.sanki mutlu mesut yaşıyodukta aniden yargı dediki dur ben bu akpyi bi kapatayımda ortalık karışsın.akp dışında her halta .ok atılıyo maşallah.tamam partilerin kapatılmasına karşıyım bende ama bunda tek suçlu yargıymış gibi konuşanları aklım almıyo. _________________ Hold your hands up high, lift them toward the sky
When all I have - Is torn
Down down down, meet my pain tonight |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 23:09 Mesaj konusu: |
|
|
yok derdini anlatamazsın bunlara.tekerlerine çomak sokan herkes kötü...kendileri haklı mı haksız mı düşünmezler bile... _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 23:31 Mesaj konusu: |
|
|
chp nin özeti gibisin..şikayet var çözüm yok..bahçem var,gülüm yok.. _________________ o elinde tuttuğun küçük şeye dikkat et;çünkü o elinde tuttuğun büyük şeye dikkat et. |
|
| Başa dön |
|
 |
mat-rock_musty

Kayıt: Sep 07, 2004 Mesajlar: 627 Nerden: rixos manzaralý kampüsten
|
Tarih: Cmt 15.03.2008 23:32 Mesaj konusu: |
|
|
Açılan bu davaya karşı durmak demek Akp destekçisi olmak demek değildir bu ayrımı yaparak yazalım. _________________ <div>Başkalarının izinde yürüyenler geride iz bırakamazlar</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
beyazkaranlik

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 23:33 Mesaj konusu: |
|
|
| inşallah kapatılır inşallahhhhhhh |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 15.03.2008 23:34 Mesaj konusu: |
|
|
şimdiye kadar hep yargı hakimiyeti vardı..demokrasi hep görünüşteydi..bir yere kadar yapabileceğini yapıyordun ..bi yerden sonra tamam dur artık senin haddin değil diyorlardı..ama bundan sonra umarım bu değişir.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|