| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
mfikret

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Cum 14.03.2008 14:12 Mesaj konusu: |
|
|
| mfikret demiş ki: | Dumanın 2500ytl lk pedalı oldumu acaba? Batuya sormak lazım : | bildiğim kadarıyla telecaster ve ts9 kullanıyor.yeterde artar bile  _________________ müzüğe değil büzüğe geldik
from duman concert |
|
| Başa dön |
|
 |
hasancicek

|
Tarih: Cum 14.03.2008 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
şimdi tam olarak şöyle fender american stratocaster,marshall avt50x,planet vaves kablo fender thin pena,fender deri deluxe kahve askı ve ts9 yeter yani öylemi :=) ya 250 ytl bşi siz yeter diosanız siparis ediyorum,o zmn kalan 2.200 ytlnin üstüne 700 lira daha biriktirip carvin legacy 100w combo alırım yemede yanında yat gibi oldu siz ne diosunuz bu yoruma? _________________ <div>marshall avt50xt - ibanez ts9dx - cry baby gcb-95</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
hasancicek

|
Tarih: Cum 14.03.2008 14:26 Mesaj konusu: |
|
|
eklemeyi unuttum birde wah pedalı fln ne işe yarıo anlamıyorum yaw bi baktım pedallara wah,dist,delay,reverp,eq hepsinin acaip özellikleri var demo video izledim bu pedallar baya deiştirio gitarın sesini,ondan ucuk fiyata pedal takım kurmak istedim,siz yinede yazın güzel bi setup,stratocasterle blues ve genel anadolu rock icin,metal dinlerim ama calamam ilerletirsem calmayıda planlamıyor deilim,onun icin sağlam bir setup yazarmısınız siz yinede :=) yada carvin legacy 100w combo alıp 2000lik stuptan vazmı gecmeli:=) _________________ <div>marshall avt50xt - ibanez ts9dx - cry baby gcb-95</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Cum 14.03.2008 14:44 Mesaj konusu: |
|
|
| hasancicek demiş ki: | eklemeyi unuttum birde wah pedalı fln ne işe yarıo anlamıyorum yaw bi baktım pedallara wah,dist,delay,reverp,eq hepsinin acaip özellikleri var demo video izledim bu pedallar baya deiştirio gitarın sesini,ondan ucuk fiyata pedal takım kurmak istedim,siz yinede yazın güzel bi setup,stratocasterle blues ve genel anadolu rock icin,metal dinlerim ama calamam ilerletirsem calmayıda planlamıyor deilim,onun icin sağlam bir setup yazarmısınız siz yinede :=) yada carvin legacy 100w combo alıp 2000lik stuptan vazmı gecmeli:=) | fender blues junior amp - boss dd3 delay - ibanez ts9 - boss ge7 eq - crybaby 95q wah - fender strat - mxr dynacomp al abi bunları deneye deneye öğren.pişman olmazsın  _________________ müzüğe değil büzüğe geldik
from duman concert |
|
| Başa dön |
|
 |
Perfectionist

|
Tarih: Cum 14.03.2008 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
| hasancicek demiş ki: | eklemeyi unuttum birde wah pedalı fln ne işe yarıo anlamıyorum yaw bi baktım pedallara wah,dist,delay,reverp,eq hepsinin acaip özellikleri var demo video izledim bu pedallar baya deiştirio gitarın sesini,ondan ucuk fiyata pedal takım kurmak istedim,siz yinede yazın güzel bi setup,stratocasterle blues ve genel anadolu rock icin,metal dinlerim ama calamam ilerletirsem calmayıda planlamıyor deilim,onun icin sağlam bir setup yazarmısınız siz yinede :=) yada carvin legacy 100w combo alıp 2000lik stuptan vazmı gecmeli:=) |
Orta bir amfi al. Orta bir gitar al. Biraz çal, öğren, sorgula. Zamanla gerçekten neye ihtiyacın olduğunu anlıycaksın. Ondan sonra zaten gelip burda bana 2000ytl lik setup kurun diye cümle kurmazsın. Ekipmanı takma kafana. Çal sen..
Kolay gelsin. _________________ Burdan Buyrun: GitarPedal Forumları |
|
| Başa dön |
|
 |
hipo

|
Tarih: Çrş 19.03.2008 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
selam,
Ankara'da Gürbüz Barlas'ın kullandığı bir preamfi lambalı pedal var
overdrive i cok guzel
markasını modelini bilen varmı?
metalik utunde 2-3 basma dugmesi olan geniş bir pedal, lambaları görünüyor |
|
| Başa dön |
|
 |
acumenis

|
Tarih: Prş 20.03.2008 0:42 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaslar grupta solo calarken gitarin sesi cok az duyuluyor. bu sorunu cozmek icin soloya baslarken acip bitince kapatacagim bi boost pedalı almayı planlıyorum ne onerirsiniz. bide cok fazla para vermek istemiyorum buna cunku yakında gitarım ve setupımda ciddi deişiklikler yapicam simdilik sorunu cozmek icin alıyorum. suanda aklımda bb-2 war ama ne dersiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
acumenis

|
Tarih: Prş 20.03.2008 1:03 Mesaj konusu: |
|
|
| drive olarak os-2 war buarada |
|
| Başa dön |
|
 |
hipo

|
Tarih: Prş 20.03.2008 8:50 Mesaj konusu: |
|
|
| alternatif olarak öne compressor , arkayada volume pedalı koyabilirsin, hatta line selector ile iki ayrı setup'a geçebilirsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
emirizmir

|
Tarih: Cum 21.03.2008 14:18 Mesaj konusu: |
|
|
Analog toplayacaz diye birsürü dijital pedala para vermek bana biraz masraflı geliyor.
Aklımda boss dd6 -crybabay q535 -mxr super comp-boss eq7 var.Distortion çok kompleks olduğu için onları deneyerek bulmam gerek.Yazdığım pedallara birçok yenisi eklenecektir.Ve fiyatı milyarı geçer ki bende bukadar para yok.Onun yerine distortion hariç efektrler için boss gt8veya line6 pod xt yanına tercihe göre birkaç distortion daha mantıklı değil mi?pedal toplamanın artıları var tamam ama eksisi çok pedal toplayanlar ve prosesör alanlar nedenlerini belirtebilir mi. _________________ Cort kx1- Roland Cube 30 -Digitech rp 200-Marshall jh1
Satılık Roland Cube 30 -250ytl |
|
| Başa dön |
|
 |
rostocker

|
Tarih: Cum 21.03.2008 14:39 Mesaj konusu: |
|
|
aklındaki pedallar gayet iyi (analog olan).Her şey senin ne tarz çaldığına bağlı aslında.Ben de zamanın da prosessorle başladım sonra analoga döndüm.Çaldığım tarza yönelik bana yetecek pedalları aldım,alıyom da.Ben analog pedala döndüm çünkü gerçek sesler almaya başlamıştım,prosessörle dijital sesler aldığıma inanıyordum yani özetleyecek olursak analog sesler beni tatmin ediyor,tabi bu herkese göre değişir.Yalnız anolog pedal işi pahalı diyorsun ama bi yandan da boss gt-8,pod xt ve yanına bi kaç distortion pedal diyorsun.Tezat olmuş,iki seçenek de pahalı bence.Bu işe gireceksen cebinde belli bi para olmalı zaten.Sana önerim şudur:
Tarzına göre pedalları seç,dene karar ver beğendiğini al.İlla tüm pedalları bir anda almak zorunda değilsin sabret forumları takip et ucuza temiz 2.ci el pedallar düşüyor.İlla sıfır almak zorunda da değilsin.Paranı biriktir,cebinde paran oldukça bi pedal al.Ama iyi bi pedal al onla uğraş her şeyini çöz,sonra yine cebinde paran olunca bi pedal daha alırsın ihtiyacın olan.Bu böyle devam eder sonu yok bide bu olayın  |
|
| Başa dön |
|
 |
theMagus

|
Tarih: Pts 24.03.2008 4:48 Mesaj konusu: |
|
|
Eveeeet... Arkadaşlar sağolun verdiğiniz bilgiler için 41 sayfayı az önce bitirdim aklımı yemiş vaziyette şimdi sorularımı sıralıyacağım amma yine de olmayacak sankii.. Keşke oturup ders çalışsaydım Her neyse ben de bu pedal işinde yeniyim ama sayenizde 1 ayda allame oldum nerdeyse ama bilgilerim çok soyut hiç deneme şansım olmadı.. Yazın istanbuldaydım ordan ibanez tbx30r amfi alarak ilk adımı attım. Tabi footswitchiyle birlikte. Dolayısıyla driveları amfiden alıyorum şimdilik tatmin edici reverbi pek mutlu etmedi beni ama neyse burdan bi dd100 aldım delay bide hb01 aldım maksat öğrenmek ama çok cahildim kızmayın... Wah hiç hoşuma gitmedi bir de nekadar öğrenmek için de olsa kalitesiz ekipmanla bir yere kadar..
Tekrar neyse, sorularıma geçeyim..
1. Wah pedalı olarak Forumlardan çıkardığım ve duygusal olarak da benimsediğim wd7 yi düşünüyorum ancak; bu pedalın özelliklerini annadım ama bu pedalda morleydeki gibi dokunduğun anda ton kaybı olmadan çalışıyormu bir de frekans aralığı bh lerdeki kadar geniş mi, hani böyle bastıkça bitmeyecekmiş gibi şuan bendeki behringer wahın frekans aralığı o kadar darki heç bişe annamadım bu işten...
2. Chorus seçimi için boss ch-1 tek alternatifmidir? (tabi sınırlı bütçe için hatta ortada bütçe falan yok ona göre tavsiyede bulununuz)
3. Şu boost olayında sürekli bir uyumdan bahsetmişsiniz bu uyumu nasıl anlıyacağım? Şu an bir os-2 almayı düşünüyorum veya onu boşverin ilk etapta bir sd-1 veya yjm308 alsam daha sonra yaza iyi bir drive alırsam (mesela ibanez tk999 tube king= burada hiç adı geçmemiş ama ben bayıldım bu pedala lütfen bir bakınız ve fikir beyan ediniz) az önce söylediklerimden birini boost olarak kullansam problem olurmu?
4. Elimdeki dd100 yerine de7 koymalımıyım yoksa yeni başlayan biri için yeterlimidir?(Utanarak söylüyorumki 7senelik gitaristim ama hiç bişe bilmiyorum beni bu hale getirenlere lanet; bu yüzden yeni başlayan sınıfına koyuyorum kendimi )
5. Şimdi ch1, sorurusunu sordum çünkü chorus almak istiyorum öncelikle. Ancak ns-2 de dikkat çekici bir pedal benim için çünkü bazen acayip bir dip gürültü oluyor gitardan dolayı.. İstanbulda bakım yaptırıdm ve jack giriş yerini değiştirttim fakat hala kesilmedi dip gürülütü, olduğu zaman elimi switchin olduğu yere koyduğumda yada jack girişne sürekli dokunduğumda kesiliyor elimi switch den yada cak girişinden çekince tekrar başlıyor ns2 bu sorunu çözermi? Yok gitarını luthiere götür diyorsanız bi zahmet adanada nerde var söyleyiverin...
Biliyorum çok başınızı ağrıttım ama bu canavarı siz yarattınız
Sağolun varolun yeterki bilgisiz bırakmayın beni aydınlatın engin bilgilerinzle...
Saygılar, sevgiler.... _________________ Satılık- takaslık ucuz yollu wah ve delay pedalı:
http://www.turkrock.com/post1521002.html#1521002 |
|
| Başa dön |
|
 |
theMagus

|
|
| Başa dön |
|
 |
hasancicek

|
Tarih: Pts 24.03.2008 12:31 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar slm.fender american strat,avt20x combo amfi,ts-9 ve gcb-95 wah kullanıyordum.elimde para varken,ts-9 ile gcbyi sattım yerine cry baby sw-95 slash aldım,ts-9un yerine abd üretimi electro harmonix english muff'n overdrive aldım.genelde türk rock blues çalmayı tercih ediyorum.kargoyla bugün yarın gelcek sizce ii yapmısmıyım. |
|
| Başa dön |
|
 |
chuck11

|
Tarih: Pts 24.03.2008 12:34 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaslar ben death,pantera,amon amarth tarzı grplar dınlıorm pedal alıcam analog.acaba boss mt-2 mi yoksa digitech death metal mi alsam ?yardım edermsnz. dnledıım grpların tonlarına hangı pedallarla ulasabılırm ? _________________ ltd m50,Roland cube 20x ,Satılık Crate gx15r |
|
| Başa dön |
|
 |
De_Morgan

|
Tarih: Sal 25.03.2008 1:16 Mesaj konusu: |
|
|
arkdaşlar yeni başlıyosanız gidin rp 50 alın amfiye falanda gerek yok takarsınız bilgisayara, mis. Yok aştım ben rp-50 yi analog dizecem diyorsanız benim gibi başlarım lan analoğuna diyip gt-8 almanız an meselesidir. gt-8 alın, zor falanda değil kullanımı 2 tane düğme var boş gerisi.  |
|
| Başa dön |
|
 |
Ozzfish

|
Tarih: Sal 25.03.2008 9:41 Mesaj konusu: |
|
|
| chuck11 demiş ki: | | arkadaslar ben death,pantera,amon amarth tarzı grplar dınlıorm pedal alıcam analog.acaba boss mt-2 mi yoksa digitech death metal mi alsam ?yardım edermsnz. dnledıım grpların tonlarına hangı pedallarla ulasabılırm ? |
behringer gdi21 ve ekstradan bir adet eq pedalı (ekolayzır + 1 adet overdrive öneriyorum bunla aşağı yukarı her tonu alırsın |
|
| Başa dön |
|
 |
emirizmir

|
Tarih: Sal 25.03.2008 19:58 Mesaj konusu: |
|
|
| rostocker demiş ki: | aklındaki pedallar gayet iyi (analog olan).Her şey senin ne tarz çaldığına bağlı aslında.Ben de zamanın da prosessorle başladım sonra analoga döndüm.Çaldığım tarza yönelik bana yetecek pedalları aldım,alıyom da.Ben analog pedala döndüm çünkü gerçek sesler almaya başlamıştım,prosessörle dijital sesler aldığıma inanıyordum yani özetleyecek olursak analog sesler beni tatmin ediyor,tabi bu herkese göre değişir.Yalnız anolog pedal işi pahalı diyorsun ama bi yandan da boss gt-8,pod xt ve yanına bi kaç distortion pedal diyorsun.Tezat olmuş,iki seçenek de pahalı bence.Bu işe gireceksen cebinde belli bi para olmalı zaten.Sana önerim şudur:
Tarzına göre pedalları seç,dene karar ver beğendiğini al.İlla tüm pedalları bir anda almak zorunda değilsin sabret forumları takip et ucuza temiz 2.ci el pedallar düşüyor.İlla sıfır almak zorunda da değilsin.Paranı biriktir,cebinde paran oldukça bi pedal al.Ama iyi bi pedal al onla uğraş her şeyini çöz,sonra yine cebinde paran olunca bi pedal daha alırsın ihtiyacın olan.Bu böyle devam eder sonu yok bide bu olayın  |
Öncelikle müzikle profesyonel "para kazanmak" olarak uğraşmıyorum.İmzamda gördüğün gibi Cort kx1 gitar ,roland cube30,digitech rp200a sahibiyim.Klasik gitardan elektro dünyasına geçmeyi düşündüğümde yaptığım araştırmada genelde al bir prosesör herşeyi öğren dediler bende dedikleri gibi yaptım gerçekten kalite olarak şu an sahip olduklarım beni tatmin etmesede ilk başlarken birçok şey hakkında bilgi sahibi oldum.
Öncelikle Cort kx1 gitarımı ve kullanamadığım Cube 30 amfimi satıp üzerine para ekleyip "yurt dışına giden bir tanıdık olursa" Jackson dk2m veya ona alternatif olabilecek bir gitar almayı düşünüyorum.
Fiyatlara baktığımda boss dd6 -crybaby q535 türkiyede 300ytl yi geçiyor.Daha bunun equalizer ,compressor ,reverb ,chorus ..... tonla efekti var.Bu tonla efektlere vereceğin para milyarı katlar.Ya flanger ı napacaksın diye düünebilir insan ama bir Megadeth bazı parçaları çalmaya kalktığınızda flangersız olmayacak.Analalog sete rp200 girip kaliteyi düşürmekte çok saçma olduğu için maliyet olarak yine prosesörler bana daha mantıklı geliyor.
Boss gt10 ,line6 X3 live ,digitech gnx4,zoom g9.2 ,vox tonelab le gibi gelişmiş multi effect prosesörler yabancı sitelerde 500$ fiyata bulabiliyor.Bunlardan tercihen biri alınıp Randall rg50tc veya marshall avt50 gibi "650$ yurtdışı fiyatı" bir amfiye bağlanıp sound olayınız 1200$ gibi bir fiyata çıkar.Ama nekadar tatmin edici olur bunu denemeden benim gibi hayatında sadece cube 30 ve rp200 kullanmış biri karar veremez. |
|
| Başa dön |
|
 |
chuck11

|
Tarih: Prş 27.03.2008 18:43 Mesaj konusu: |
|
|
ben digitech deat metal,boss mt - 2 ve ml-2 arasında kararsız kaldım sızce hangını alam_? _________________ ltd m50,Roland cube 20x ,Satılık Crate gx15r |
|
| Başa dön |
|
 |
|