Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Jack London
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Jack London
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
FuNKY-E

MesajTarih: Cmt 18.03.2006 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bortu demiş ki:
Ahoy! Çevremdeki tüm insanlara Geleceğin Hikâyeleri'ni özellikle de Kızıl Veba'yı okutmak gibi bir misyon edindim kendime. Dün kitabı verdiğim arkadaş, "olm bunu insan mı yazmış lan? Süper bişey olmuş. Nasıl aklına gelmiş bu kadar şey?" dedi. Daha öncesinde de kitabı okuttuğum bir kişi, "ben bu adama veririm lan" demişti. Bir kişiye daha okuttum ve, o da "çok iyi bir kitaptı, teşekkür ederim" dedi. Böyle yani. Siz de okuyun, okutun.

kesinlikle katılıyorum.. kızıl veba ve bir de galvanoskopla terörist saldırılar yapan adamın hikayesi beni çok etkilemişti. özellikle ispanya(yanlış hatırlamıyorsam) kraliyetinin öldürülmesi sırasında
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
_KehaneTEmre_

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 1:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet benide etkileyen bir hikayeydi bu.Bende katılıyorum...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
non-serviam
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 07.04.2006 14:05    Mesaj konusu: Jack London Alıntıyla Cevap Ver

en sevdiğim eseri ALTTA KALANLAR olan ingiliz yazar ;demir ökçe,kızıl veba ve tabii vahşetin çagrısı adlı güzel eserler de vermiştir.kabaca bir köpeğin (bug) hayatını anlatan ama özünde çok daha derin olan VAHŞETİN ÇAĞRISI her yerden ve çok ucuza edinilebilecek iyi bir eser.
ben daha geri planda kalmış mükemmel gözlemi altta kalanlardan birkaç cümle yazmak istedim :

''onları yok edinceye kadar kullanacak olan bu toplumda,onların bir rolu ve yeri yoktu''

''uçurumun kenarına tırnaklarının son güçleriyle tutunup,daha aşağılara yuvarlanmamak için çabalıyorlar.tek gösterebilecekleri çaba da bunlardan ibarettir''

''uçurumun dibindekiler ölmeye yüz tutmuşlar,ama bu sözünü ettiklerim iki üç kuşak sürecek bir can çekişmeyi ,yok oluşu yaşayacaklar''

''bir asker,dış görünümü itibariyle ülkesini korumak isteyen bir kahramanve yurtseverdir yada böyle bir görüntü çizer.oysa gerçekte bir asker,yoksulluğu nedeniyle,düzenli beslenmeve barınma güdüsüyle,kendini savaş makinesinin bir aracı,bir dişlisi,bir yemi durumuna uğratmış şanssızdan başka birşey değildir''

''eğer çağdaş uygarlıktan anlaşılan buysa,bu kurallar lanetlenecek demektir!'.............

mutlaka okuyun derim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
non-serviam
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 07.04.2006 20:34    Mesaj konusu: Jack London Alıntıyla Cevap Ver

en sevdiğim eseri ALTTA KALANLAR olan ingiliz yazar ;demir ökçe,kızıl veba ve tabii vahşetin çagrısı adlı güzel eserler de vermiştir.kabaca bir köpeğin (bug) hayatını anlatan ama özünde çok daha derin olan VAHŞETİN ÇAĞRISI her yerden ve çok ucuza edinilebilecek iyi bir eser.
ben daha geri planda kalmış mükemmel gözlemi altta kalanlardan birkaç cümle yazmak istedim :

''onları yok edinceye kadar kullanacak olan bu toplumda,onların bir rolu ve yeri yoktu''

''uçurumun kenarına tırnaklarının son güçleriyle tutunup,daha aşağılara yuvarlanmamak için çabalıyorlar.tek gösterebilecekleri çaba da bunlardan ibarettir''

''uçurumun dibindekiler ölmeye yüz tutmuşlar,ama bu sözünü ettiklerim iki üç kuşak sürecek bir can çekişmeyi ,yok oluşu yaşayacaklar''

''bir asker,dış görünümü itibariyle ülkesini korumak isteyen bir kahramanve yurtseverdir yada böyle bir görüntü çizer.oysa gerçekte bir asker,yoksulluğu nedeniyle,düzenli beslenmeve barınma güdüsüyle,kendini savaş makinesinin bir aracı,bir dişlisi,bir yemi durumuna uğratmış şanssızdan başka birşey değildir''

''eğer çağdaş uygarlıktan anlaşılan buysa,bu kurallar lanetlenecek demektir!'.............

mutlaka okuyun derim
Başa dön
nazike

MesajTarih: Pzr 16.04.2006 18:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Jack London'ı ortaokuldayken okumaya başlamıştım ve hikayenin hangi dönemlerde o zaman çözememiştim; fakat şimdilerde ingilterenin yaşadığı o karışık dönemi Jack London gözüyle daha iyi anlıyorum. O yaşlarda ise beni en çok etkileyen hikayedeki serüvendi. İki gencin hayalleri peşisıra yaşadıkları bölgeden ayrılıp hjayallerini bulmaları. sanırım o dönemden kalan hayallarimin atkasından koşma sevdesı oldu bende. Bahsettiğim "Ay Vadisi" romanı. Okumanızı tavsiye edrim. Tasvirleri sizi başka bir dünyaya götürecek, hikayesi içine çekecek.
cybele

MesajTarih: Cum 02.06.2006 23:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim Jack London'la ilk buluşmam otobiyografisinin olduğu kitaplaydı yanlız ismini tam hatırlamıorum YOl olma ihtimali var isminin ama çok uzun yıllar geçti ve işin kötüsü kitabıda bulamıorum
novalgin77

MesajTarih: Cmt 12.01.2008 20:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beyaz Diş okuduğum ilk romanıdır.
Gemide İsyan kitabını bitirmek üzereyim ve Martin Eden i okumaya can atıyorum
Başa dön
revolte

MesajTarih: Pzr 13.01.2008 1:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Demir Ökçe'yi okumuştum. Kitabın kahramanı eşinin gözünden anlatılıyor. Bana anlatım tarzı oldukça itici geldi. Adam kahramanlaştırılıyor, sosyalist parti olağanüstüleştiriliyor vs. Kitabın güzel yanı Kapitalden çıkardıklarını burjuvazi ve diğer egemen güçlere karşı söylev verircesine anlatması. Ama tabi burada benim doğal olarak kabullenemediğim, günümüzde de geçerliliğini yitirmiş bazı söylemler yok değil. Belki aslında "partinin" daha uçlarda yaşayan "lümpen proleterlere" karşı elit bakışını eleştiri amaçlıda kullanmış olabilir ama uçurum insanları adını verdiği kitleye bakışı ve ölümlerdeki acımasız bakışıda irrite etmedi değil..

Sonuç olarak ne iyi ne kötü diyebilirim. Roman olarak kötü, teorik açıdan iyi diyeyim hatta Smile
gunsnroses

MesajTarih: Pts 14.01.2008 0:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sosyalist olduğunu da zencilerden hazetmediğini de gizlememiştir;bir nevi bizdeki 'beyaz türk sosyal demokratlar' ya da 'ayaktakımından hoşlanmayan elitist solcular' gibi bir şey...
gunsnroses

MesajTarih: Pts 14.01.2008 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hem bilimsel ırkçılığı, hem bireyciliği hem de sosyalizmi benimsemiştir.

peki bu onun çok iyi bir yazar olmasının önüne geçebilir mi?
elbette geçemez;

gezgindir,serüvencidir,maceracıdır,altın arayıcısıdır,boksördür,gemicidir,serseridir,ayyaştır...

en önemlisi çok iyi bir yazardır;
adamımdır!
gunsnroses

MesajTarih: Pts 14.01.2008 1:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

“Martin Eden için neden biraz üzülmeyeyim? Martin Eden bendim Exclamation . Martin Eden bir bireyci idi Exclamation , bense bir Sosyalist. İşte bu yüzden ben yaşamaya devam ediyorum ve işte bu yüzden Martin Eden öldü… Bu kitap bireyciliğe bir saldırıdır. Martin Eden, Arrow başkalarının ihtiyaçlarının farkına varmayan aşırı bir bireycidir. Hayalleri kaybolduğunda, uğrunda yaşayacağı hiçbir şey kalmaz.”

(martin eden'den)
whatever

MesajTarih: Pzr 20.01.2008 18:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende ilk olarak geleceğin hikayelerini okudum.tüm hikayeler çok güzeldi ama bende en çok kızıl vebadan etkilenmiştim.5 sınıfta filandım herhalde.sonra istiridye korsanları,vahşetin çağrısı bi de ismini hatırlamadığım 2 kitabını okudum.son olarakta 2 hafta kadar önce öç öyküleri antolojisi diye bir kitapta çok güzel bir hikayesi okudum.gerçekten çok sevdiğim bir yazar
rocksyek

MesajTarih: Pts 11.02.2008 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vahşetin çağrısını okumştum gayet güzeldi içerik olarak kızak köpeği olan buck'un diliyle anlatılmştı
Başa dön
DarkLegacy

MesajTarih: Prş 28.02.2008 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jack London en sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Babamın tavsiyesi üzerine alıp okumuştum Beyaz Diş'i, gerçekten hayran kaldım. Daha sonra diğer kitaplarını okumaya başladım. En sevdiğim kitap ise Martin Eden. Doğru dürüst konuşmayan bir adamın nasıl olup da kitapları satış rekorları kıran bir yazar haline geldiğini (kendisini) anlatıyor. Mükemmel bir eser. Bir Alkoliğin Anıları adlı kitabında da tuhaf bir alkolik olduğundan bahsediyor. Uçurum İnsanları ile hep zengin bildiğimiz İngiltere'nin fakir yüzünü gösteriyor. Edebiyatseverlerin muhakkak arşivlerinde tam koleksiyonunu bulundurması gereken bir yazar.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
rocroll

MesajTarih: Pzr 02.03.2008 17:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj silinmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
kopukadam

MesajTarih: Cum 18.04.2008 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beyaz Diş adlı kitabını herkese öneririm.
Başa dön
aksuvar

MesajTarih: Cum 16.05.2008 13:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir alkoliğin anıları...kesinlikle okunması gereken bir kitap, tavsiye ederim...
HIVjonathan

MesajTarih: Pzr 17.08.2008 22:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Demiryolu Serserileri kitabını okudum . Serüvenlerinden bahsediyor.Bu kadar mı olur dedirtiyor. Mukemmel bir kitap.Öneririm
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız