| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:30 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: | | duu_rock demiş ki: | | niye din bilgisi olmasın ya...çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz bundan daha normal olmayalımmı..zaten çoğu genç belki sen,beliki ben dinimizden bihaber yaşıyoruz... | islamı öğretmek arapça sure ezberletmekse haklısın.
| duu_rock demiş ki: | | ayrıca diğer dinleri de kısmen tanımış oluyoruz... | her derste "en iyi en süper din islam gerisi tu kaka" demek diğer dinleri kısmen tanıtmak mıdır?
bu ders doğru düzgün şekilde verilse belki.ama bu haliyle kesinlikle islam propagandası. |
şimdiye kadar hiç bir din öğretmeninin böyle birşey dediğini ben şahsen duymadım..dese bile onun bile bir sınırı vardır zorlayamaz..islamda tebliğ vardır..o insan bize bildiklerini anlatmakla yükümlüdür...
ayrıca nolmuş sure ezberliyorsan ..bence gerekli..ayrıca o sureleri sadece arapçadan öğrenmekde yetersiz .türkçe karşılıkda gerekli yoksa arapçadan öğrenmişsin anlamı ne önemli olan oradakini hayata geçirebilmek..yoksa anlamınıbilmediğin şeyi zaten ezberleme zorlamı..en fazla notun düşük gelir...e bunu bukadar kendine dert eden biri zaten onuda takmaz... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
buzz

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
her din öteki dinlerin yanlış oldugunu söyler bunu herkes bilir yani _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:33 Mesaj konusu: |
|
|
Her din kültürü öğretmeni diğer dinleri anlatır, hem de sonuna kadar anlatır. Dediğim gibi zaten Hıristiyanlık ve Musevilik de Allah tarafından yollanmıştır, fakat insanlar bozmuşlardır. İncil ve Tevrat da (bozulmamış halleri) bizim kutsal kitabımızdır. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:34 Mesaj konusu: |
|
|
ama mantıkılı olara iyice araştırıldında islamiyetin bozulmamış olduğunu her aklı başında insan anlar.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 809 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:34 Mesaj konusu: |
|
|
geçen annemle sırf bu yüzden tartıştım. arapça kuran okuyodu ve türkçesini okumasını istedim diye suçlu oldum.
o yaşta çocuklar 'aman, en fazla notum düşük gelir' diyemezler. enazından büyük bi çoğunluğu diyemez. mecburen ezberliyolar arapçasını. ben camii den öğrendiğim için sorun olmuyodu ama sorun olanlarıda görüyoduk. çocuk peltek olduğundan okuyamıyodu, hocada ısrarla düzgün okutmaya çalışıyodu. saçmasapan şeylerde oluyo ama bence bu ders gereklidir. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:36 Mesaj konusu: |
|
|
Ona bakarsan Hıristiyanlar ilahilerini Latince söylüyorlar, İncil'i Latince okuyorlar. Dolayısıyla bizim sure ve dualarımızın da Arapça okunmasında bir sakınca yok. Eğer Arapçasını anlamıyorsan açıp Türkçesine bakarak anlamını öğrenebilirsin. Ama Allah sureleri Arapça göndermiştir. Orjinal dilinden okumak daha güzel bence, ki Arapça aslında çok güzel bir dildir. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:37 Mesaj konusu: |
|
|
elbette gerekli ama türkçesinide öğrenmek şart...şuan mesela ben kuranın türkçesini okuyorum..herşey yazıyor gerçekten içinde..ne ararsan cevabını alabilirsin..ondan sonrada incil okumayı düşünüyorum...aradki farkları görücem..ve kendi dinime daha da sarılıcam.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:38 Mesaj konusu: |
|
|
| duu_rock demiş ki: | | ama mantıkılı olara iyice araştırıldında islamiyetin bozulmamış olduğunu her aklı başında insan anlar.. | kendi dini görüşlerimi belirtmeyeceğim fakat bu cümle pek hoş değil ; herkese göre kendi dini en doğru olanıdır ve herkes diğer görüşlere saygı duymalıdır. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:39 Mesaj konusu: |
|
|
| duu_rock demiş ki: | | elbette gerekli ama türkçesinide öğrenmek şart...şuan mesela ben kuranın türkçesini okuyorum..herşey yazıyor gerçekten içinde..ne ararsan cevabını alabilirsin..ondan sonrada incil okumayı düşünüyorum...aradki farkları görücem..ve kendi dinime daha da sarılıcam.. |
Ben Tevrat'ı okumuştum ve bir ay kendime gelememiştim. Bu kadar bozulur mu bir kitap? "Allah dünyayı altı günde yarattı, yedinci gün dinlendi" diyordu. Yok artık. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:41 Mesaj konusu: |
|
|
elbetteki saygılıyım..ve bunu dinimizde emreder..yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ayrıca...madem farklı dini görüşleri paylaşıyoruz..ozaman birbirimize bazı şeyleri yazıpta kanıtlamak zorunda değiliz ..sonuçta birbirimize inanmadığımız ne söylersek söyleyelim görüşler farklı olduğundan tatmin olmayacağız.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:43 Mesaj konusu: |
|
|
Zaten bu başlık da amacından saptı, yakında kilit yiyeceğini hissediyorum  _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 809 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:49 Mesaj konusu: |
|
|
| DarkLegacy demiş ki: | | Ama Allah sureleri Arapça göndermiştir. Orjinal dilinden okumak daha güzel bence, ki Arapça aslında çok güzel bir dildir. |
peygamber türklere gelseydi ozamanda türkçe olacakdı. allahın dili olmadığına göre istediğin dilden çevrilmişiyle okuyabilirsin. ben türkçe okunmasından yanayım. çok isteyen alsın türkçesini okusun anlamadığı yerde arapçasına baksın. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 633 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Prş 24.04.2008 18:07 Mesaj konusu: |
|
|
konu amma saptı ya.bu sayfa liselerde siyaseti mi,yoksa din derslerini mi tartışmak için açıldı..? _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
DoDo

|
Tarih: Prş 24.04.2008 19:02 Mesaj konusu: |
|
|
Demokrasi ve siyaset liselerde ders olarak okutulsun bence...
Çünkü; bizim en büyük zevklerimizden biri siyaset konuşmak siyasetcileri eleştirmek vs vs vs yapmaktır...Bunu yapan kesmin büyük çoğunluğu zaten göbekten sallamakda yada ana babasından duyduğu yarım yamalak bilgiyi pekiştirip sunmaktadır...
Bu siyaset eğitimi liselerde verilmeye başlanırsa merakı olan burada bilgilenir ve bilgisiz sesleri erkenden bastırır...Gençler ideolojik düşüncelere ne olduğunu bilerek kapılır...
Sağcı olacaksa ne den sağcı solcu olacaksa neden solcu olacağını benimseyerek olur...Bu sayede eminimki herkes sağlam yerleştirilmiş bir bilnç ile kendi ideolojisinde ilerleyeceğinden sağ -* sol çatışması olmayacak her ideolojik düşünce yeni yeni çığırlar açmaya mücadele edecektir...
Ha bu fikir bu ülkede hayalmidir bence hayaldir...Biz ne tartıştığımızı bilmeyiz...Konu özüne bakın tartışılanlara bakın her başlıkda...Bizim tek bildiğimiz bir öncvekinin HÜR FİKRİNİ alıp ınun üzerine tartışıp kendimize dair bi fikir ortaya koyamama...E kendi fikri olmayan insan zaten başkasının fikrini karalamaya çalışır...
İnsanların fikir üretebilmeleri bazı konularda fikir sahibi olabilmeleri için eğitim şartdır...Siyaset önemli bi konudur ve ülkemizde ciddi bir yapıtaşıdır bu yüzden lişselerde olması lazımdır bence... _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 633 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Cum 25.04.2008 5:28 Mesaj konusu: |
|
|
dodoya kısmen katılıyorum.gençler bilinçlendirilmeli. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Cum 25.04.2008 20:51 Mesaj konusu: |
|
|
Liselerde Siyaset Dersi Karşıt Görüşlülüğe Zemin Hazırlar.Ha İlla Verilcek mi ? Tek Konu : Kemalizm.  _________________ 7 Telliler Aşkına ? |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 840 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Pzr 04.05.2008 8:17 Mesaj konusu: |
|
|
Tabi ki okutulsun...
Ama, önce matematik okutulsun!!!
Sabah Gazetesi |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Pzr 04.05.2008 11:11 Mesaj konusu: |
|
|
Bir matematik öğretmeni olarak piyaniste katılıyorum..
19/9 kesrinde 9 ları sadeleştirip 1 bulan sınıflarım oldu benim
Bence de siyaset okutulmalı.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Pzr 04.05.2008 14:20 Mesaj konusu: |
|
|
daha doğru dürüst bir eğitim veremediğimiz gençlere, biz nasıl siyaset eğitimi verebiliriz...çocuklar daha toplama çıkarma yapamıyor biz siyasetten bahsdiyoruz...muhaha  _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
kucukseytan

|
Tarih: Pts 05.05.2008 14:48 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiyenin önündeki en büyük engellerden birisi kalıplaşmış siyaset anlayışı ve bu anlayışa sahip yöneticilerin sitemli olarak torpil, adam kayırma ve kadrolaşma ile siyasetten bir haber insanları bu ülkede haketmedikleri koltuklara oturtmasıdır. Bunun önüne geçmek için gerekirse ilkokulda bile siyaset okutulsun ki kutrulalım artık bu kan emicilerden.
Basit bi örnek vereyim. Ben liseyi bitirdiğimde birçok konuda fikir sahibiydim ama siyaset ile ilgili hiçbirşey okumadım, oysa ders olarak görmüş olsaydım belkide siyasal okumayı tercih ederdim tabiki benim gibi bir çok insan için aynı durum söz konusu. Bu biliçsizlik tekelleşme politikasının bir getirisidir bana kalırsa, siyaset korkutulacak birşey değil özendirilecek birşey olmalıki insanlar bu konuda yarışsın bizde her gün dinlediğimiz masallardan kurtulalım bir gün. |
|
| Başa dön |
|
 |
|